Preliminärboka!
flagga: Dominica flagga: Guadeloupe

Dominica, naturön i Karibien

6/2 – 21/2 2021
16 dagar i Dominica och Guadeloupe med Singelresor

Resebild

Dominica med alla sina vattenfall och djupa regnskog är en av Västindiens absolut vackraste öar, långt från massturism och stora hotellkomplex. Här badar vi bland annat i vattenfall, åker ned för floden i gummiringar, spanar efter vandrande pinnar i regnskogen och besöker Dominicas urbefolkning Karibindianerna. Ett intressant program fyllt med djur, natur och kultur.
Chokladens, rommens och vaniljens hemtrakter ger sinnena harmoni. Aktiv vila, lugnt tempo och spännande upplevelser.
Morgonteet bryggs av naturens örter, te.x. citrongräs och det serveras nyrostat dominikanskt kaffe. Här finns inga giftiga insekter eller farliga djur.
Vi bor på svenskägda Hibiscus Valley Inn, som ligger vackert beläget utmed en exotisk flod vid kanten av regnskogen.

Program dag för dag

 • Lördag 6/2

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien. Vi byter flyg i Paris och flyger sedan vidare till Guadeloupe. På flygplatsen blir vi hämtade för transfer till vårt hotell för en övernattning.

  Måltider på flyget ingår.

  Vi bor på Karaibes hotel eller liknande.

 • Söndag 7/2

  Dag 2 Ankomst till Dominica

  Vi checkar ut från hotellet, transfer till hamnen. Framme på Dominica väntar Hibiscus Valley-bussen som för oss vidare till Hibiscus Valley Inn. Om vi anländer med båt till Roseau har vi en ca 1 timmes färd tvärs över ön.

  Väl framme kommer du att bli välkomnad av personalen på Hibiscus Valley Inn. 

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Middag ingår.
 • Måndag 8/2

  Dag 3 River tubing

  Ordningen på aktiviteterna/dagarna är exempel och kan komma att ändras av guiden/Hibiscus på plats. 

  Efter frukost åker vi med gummiringar, så kallat ”River Tubing” ner för floden som rinner förbi Hibiscus. Färden på floden tar ca 1 timme och är en fantastisk upplevelse. Detta är ett av de populäraste äventyren på Dominica som passar för alla åldrar! Vi åker genom en härlig blandning av avslappnande flodbassänger och spännande områden där det är lite fart och fläkt. Floden rinner genom  vacker natur genom både regnskog och odlingar. Har du tur så finns stora chanser att se en mängd fåglar utmed flodkanten och i dalgången.
  Innan lunch gör vi oss också bekanta med vår omgivning och vi beger oss till de två närmaste byarna Concord och Marigot. 
  Valfria aktiviteter på eftermiddagen. Varför inte ta ett bad i floden och njuta av naturen runt resorten.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 9/2

  Dag 4 Exotiska vattenfall i regnskogen

  Idag besöker vi bland annat Twin Falls. Efter cirka 20 minuters bussfärd från Hibiscus går vi ca 15 minuter in i regnskogen. Här når vi det första vattenfallet som är 25 meter högt med en liten grotta i direkt anknytning. De som vill kan bada i fallet här medan de mer äventyrslystna bestiger en sluttning för att komma till ett 20 meter högt, vitt sulfat-vattenfall som har färgats av öns vulkaniska aktivitet. Det sägs på Dominica att om man badar i dessa vattenfall så blir man 10 år yngre.
  Detta är en lättare vandring som passar de flesta.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 10/2

  Dag 5 Skolan i Concord och stranden

  På förmiddagen besöker vi skolan i Concord, vår närmsta by. Hibiscus Valley Inn sponsrar denna skola med dess projekt. Nu har Hibiscus Valley Inn även startat ett biblioteksprojekt för eleverna i skolan. Om du har några Engelska barnböcker, gamla pussel, pennor och/eller papper hemma så får du gärna ta med dig dessa till skolan då det är uppskattat av barnen. Efter lunch åker vi till stranden i Marigot.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 11/2

  Dag 6 Ledig dag för fria aktiviteter

  Idag har vi en ledig dag där du kan ta det lugnt på resorten eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter.

  Det går bland annat att vandra till Boiling lake, som är ett populärt vandringsmål på Dominica. Men det är en tuffare vandring som tar ca 3-4 timmar enkel väg. Det sägs att det är en "once in a lifetime" för den som har mycket bra kondition.
  På tillbakavägen stannar vi för att mjuka upp musklerna i det varma sulfat vattnet och i slutet på vandringen kan du simma in i en grotta  "Titou Gorge". Längst inne i grottan  finns det ett vattenfall. Grottan har varit filmplats för en av "Pirates of the Caribbean"-filmerna som spelades in på Dominica.

  Minst 2 deltagare, ca 100 US per person Vandrings svårighet: 5 

  Ett annat förslag är Roseau Valley tour. Här badar man i ett varmt sulfat spa som är underbart bad för kropp och själ. Efter detta går det att besöka botaniska trädgården som är en storslagen park där träden har huvudrollen. Man besöker också huvudstaden Roseau. 
  Minst 2 deltagare, ca 75 US per person.   

  Vi möter de från boling lake vandringen och simmar in i en grotta "Titou Gorge", längst inne i grottan  finns det ett vattenfall. Grottan har varit filmplats för en av "Pirates of the Caribbean"-filmerna som spelades in på Dominica.

  Alla aktiviteter är beroende av plats och betalas på plats.

  På många av utflykterna ingår lunch. Det går även bra att köpa lunch och middag på Hibuscus.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost ingår.
 • Fredag 12/2

  Dag 7 Kolonialt fort och Indian river

  Idag vänder vi kompassen norrut mot Portsmouth som är den näst största staden på Dominica. Vi börjar med en roddbåtstur som tar drygt 1 timme längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk och detta är en av många platser på ön där filmen ’Pirates of the Caribbean’ 2 och 3 är inspelade. Vi gör ett stop vid Dynamite rumpunch bar. 
  Vi besöker sedan ett Kolonialfort som spelade en mycket viktig roll i Karibiens historia och i vars vatten ett av de största slagen mellan England och Frankrike ägde rum.

  Vi spenderar eftermiddagen på Tocari bay där det finns tid för lunch (ingår ej i priset) Här kan du passa på att bada i karibiska havet ocg det är också en bra snorklingsplats.

  Vi bor på. Hibiscus Valley Inn.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 13/2

  Dag 8 Karibindiankultur

  I dag kommer vi att få en djupare kontakt med indiankulturen på ön. Vi vandrar (eller åker buss för de som vill) upp till karibterritoriet på stigar som karibindianerna själva använder för att komma till sina odlingar uppe i bergen. Härifrån har vi en fin vy över Hibiscusdalen och Atlanten. På vandringen passerar vi bland annat olika odlingar och huset där indianhövdingen håller till. Vi stannar till hos en indianfamilj där de visar vad som växer i en typisk trädgård här. Efter det åker vi buss till ’Kalinago Barana Acut’ där vi kommer att få se hur man bakar kasavabröd, bygger kanoter och hur indianerna gör sitt fina hantverk och korgar. Vi tar sedan bussen till en bar högt upp i bergen med en fantastisk utsikt. Vi tillbringar kvällen med en indianfamilj där vi kommer att få middag och det blir dansuppvisning. Du får även chans att lära dig en indiansk ringdans. 

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 14/2

  Dag 9 Ledig dag för fria aktiviteter

  Idag har vi en ledig dag där du kan ta det lugnt på resorten eller varför inte prova på någon av öns aktiviteter. Prata med personalen på Hibiscus för mer info.

  Ett exempel på aktivitet.

  På söndagar finns det möjlighet att snorkla vid Champange reven, där bubblar det upp från botten, därav namnet.
  På eftermiddagen tar man båten ut för valskådning.
  Dominica är utnämnt till ”The Whalewatching Capital of the Caribbean” och har en mycket bra valskådning med 85-95% chans att se val. 
  Pris för denna aktivitet är ca 175 USD / person. Detta är en mycket populär utflykt.

  Alla aktiviteter är beroende av plats och betalas på plats. Förbokning är att rekommendera. Minst 2 deltagare.

  På många av utflykterna ingår lunch. Det går även bra att köpa lunch och middag på Hibuscus.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost ingår.
 • Måndag 15/2

  Dag 10 Karnevalsöppning, regnskogsvandring och matlagning

  Idag öppnar Dominicas årliga karneval och en av de största händelserna är J'ouver, öppningsparaden, som startar idag. För att se den måste vi gå upp tidigt, före frukost, vid 5-6 tiden på morgonen åker vi till en by i närheten av Marigot och dansar till solen går upp tillsammans med byborna. Ta med oömma kläder då de brukar spruta färg under karnevalen, och öronproppar för den som vill då musiken kan vara hög. 
  Efter detta äventyr åker vi tillbaka till Hibiscus och äter frukost och vilar lite.
  Nu tar vi oss ut i den djupa regnskogen där vi får se och höra om regnskogens olika växtarter och medicinalväxter av vår guide.
  Stigarna vi går på är inga turiststigar utan gamla jägarstigar som leder djupt in i regnskogen. Här ser man  växter och en vacker flod. Vid flodkanten lagar vi lokal mat tillsammans på öppen eld och ett dopp kan njutas i det kristallklara vattnet. Vandringen tar ca 45 minuter en väg. 

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 16/2

  Dag 11 Karibiska havet, naturligt spa och Roseau

  Vi åker till Dominicas västkust och tillbringar förmiddagen på Mero beach vid Karibiska havet.
  Eftermiddagen tar vi oss upp i bergen ovanför Roseau för att njuta av ett helt naturligt spa i regnskogen. Det består av fyra mindre sulfatpooler som är olika tempererade. Vattnet känns lent på huden och känslan är skön, balsam för kropp och själ.
  Efter detta drar vi oss ner mot Roseau som är en stad som präglats av å ena sidan den franska arkitekturen och å andra sidan den engelska, en unik och speciell huvudstad i Karibien.
  Denna sena eftermiddag kan vi se kostymkarnevalen dra förbi och vi kan ta en sväng om känslan finns.
  Det finns massor av små uteserveringar där all världens mat finns representerade, men creol är den som mest tillhör denna delen av världen. Middag ingår inte idag men den kan intas på något av de matställen som finns utefter karnevalssträckan. 

  Bussen tar oss tillbaka till Hibiscus Valley 

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 17/2

  Dag 12 Choklad fabrik, högtid och vandrande pinne safari.

  Vi spenderar halva dagen i Chalibishi där vi besöker en  liten chokladfabrik som har vuxit upp och här får vi en rundvandring från böna till choklad. Efter det så tar vi oss ut på bergs  formationerna på red rock, en unik naturupplevelse. Vi intar lunch på en lokal restaurang vid havet (ingår ej i priset). Senare på eftermiddagen kör vi upp till karibterritoriet och deltar i deras kultur- och festlighet som kallas för Vaval. Det sägs att Dominica har en extra karnevalsdag genom karibindianernas tradition Tewey Vaval – symboliskt slut på karnevalen.

  Vid 22-tiden utrustar vi oss med pannlampor och går upp i bergen. I guavaträden letar vi efter vandrande pinnar, som är mest aktiva när det är mörkt. Honorna  kan bli så långa som 30 cm. Dessa insekter heter Bostra maxwelli och tillhör familjen Phasmatidae. Lokalt kallas de för God horse.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 18/2

  Dag 13 Batibo bay beach

  Idag ska vi bege oss till öns norra kust tillsammans med vår guide som ni lärt känna under resan. Här kommer vi att gå en kortare promenad på ca 15 minuter som tar oss till en av Dominicas finaste stränder. En 400 meter lång strand av vulkansand med palmer. Här njuter vi av det karibiska vågsvallet och den som vill kan ta sig ett dopp eller snorkla. Vi tar oss också en bar-runda och stannar till där vi känner för det. Det finns många trevliga ställen i de byar vi åker igenom utmed kusten. Vi tar ett stopp på Londonderry beach som är en svart strand som var en av filmplatserna för ”Pirates of the Caribbean”-filmerna och det är här de så kallade havslädersköldpaddorna lägger sina ägg. De tillhör en av de största arterna av sköldpaddor.

  Vi bor på Hibiscus Valley Inn.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 19/2

  Dag 14 Dominica - Guadeloupe

  Idag är det dags för att säga adjö till Dominica och bege oss hemåt. Vi tar färjan eller flyget tillbaka till Guadeloupe. Vi möts upp för transfer till vårt hotell för en övernattning.

  Vid utresan ska en obligatorisk avreseskatt betalas på ca 23 USD och den kan betalas med USD, EUR och den lokala valutan (ej kort).

  Vi bor på Karaibes hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 20/2

  Dag 15 Guadeloupe - hemresa

  Utcheckning från hotellet och ledig tid för att njuta av Guadeloupe. På kvällen går vårt flyg hem till Skandinavien med mellanlandning.

  Frukost ingår.
 • Söndag 21/2

  Dag 16 Hemkomst

  Byte av flyg och flygplats i Paris för vidare flyg hem till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Dagarna vi gör utflykter kan komma att ändras.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Air France, HOP,


Guadeloupe (PTP) 21:10 - 10:15 Paris Orly buss till flygplats Paris Charles de Gaulle 15.30 - 18.10 Stockholm.
Guadeloupe (PTP) 21:10 - 10:15 Paris Orly buss till flygplats Paris Charles de Gaulle 17:40 - 19:35 Köpenhamn.
Guadeloupe (PTP) 21:10 - 10:15 Paris Orly buss till flygplats Paris Charles de Gaulle 15.00 - 17.10 Göteborg.
Guadeloupe (PTP) 21:10 - 10:15 Paris Orly buss till flygplats Paris Charles de Gaulle 20.45 - 23:10 Oslo. (OBS! lång väntetid i Paris)

Hotell

Hibiscus Valley Inn är beläget i ett lugnt område vid floden Pagua, nära regnskogen och mellan byn Marigot och Concord. Här erbjuds en naturlig flodbassäng du kan bada i. Bungalowerna har dominikansk, lantlig stil med takfläkt och en terrass med utsikt över trädgården. Det finns även eget badrum med dusch.

Rumstyper

Normalrum: Lokalt byggda bungalows som smälter in i omgivningen. Vår standard är enkel men det finns toalett, dusch och fläkt i varje rum.
Semi Delux-rum: Lite nyare och med Air-condition.

Inkluderat i priset

 • Flyg tur och retur Guadeloupe - Skandinavien.
 • Båt tur och retur Guadeloupe - Dominica.
 • Två övernattningar på Guadeloupe.
 • Transfer på Guadeloupe flygplats-hotell-färja t/r.
 • Transfer från hamnen till Hibiscus t/r.
 • Boende på Hibiscus Valley Inn på Dominica.
 • Frukostar, luncher och middagar inkl. bordsvatten enligt program.
 • Engelsktalande guider på Dominica.
 • Aktiviteter och transporter enligt program.

I priset ingår ej

 • Dricks, räkna med ca. 5 USD/dag och person.
 • Mat och dryck som inte står i resebeskrivningen.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Flygplats/båtskatt som är en skatt som betalas i samband med hemresa från Dominica (ca 33 USD i kontanter).

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte.http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hibiscus Valley Inn

Hibiscus Valley Inn ligger i den nordöstra delen av Dominica ungefär en timmes resa från Roseau. Detta faktum skiljer pensionatet från de flesta andra. När turister kommer till Dominica, "The Nature Island", vill de bo nära naturen och inte i en stad, långt från det som gör Dominica så speciellt. Hibiscus Valley Inn ligger i kanten av regnskogen, nära det karibindianska reservatet, med en exotisk älv som närmsta granne. Den här älven formar sig till en naturlig pool där du kan ta ditt morgondopp före frukost, även ett månskensbad vid fullmåne, fantastiskt.
I restaurangen serveras olika typer av inhemsk mat från Dominica (creol food).
Hibiscus Valley Inn är för resenären som söker upplevelser - inte för den traditionella turisten. Vi är inte stället man vänder sig till om man vill ha ett spännande nattliv eller vill ligga på stranden hela dagen. Vårt pensionat består av lokalt byggda bungalows som smälter in i omgivningen. Vår standard är enkel men det finns toalett, dusch och fläkt i varje rum.
Hibiscus är en av få pensionat som använder Eko-turistiskt koncept fullt ut. Vi använder källvatten från en källa i bergen som vi har testat i Sverige. Vi separerar allt avfall för att minska miljöförstöringen, kompostering. Ekologisk odling av grönsaker. Solen värmer upp duschvattnet.

Tänk på att vi bor i regnskogen och luftfuktigheten är hög vilket gör att kläder och skor som blir blöta kan vara svåra att få torra. Vi rekommenderar därför vattentäta skor (typ Gore-Tex) och regnjacka så ni inte blir blöta om det kommer en skur.

Om Dominica

Columbus var inte först på Dominica, ön var befolkad av Karibindianer och de kallade Dominica för Watukubuli som på deras språk betyder ’hög är hennes kropp’.
Dominica är inte ett land där massturismen har tagit över utan är en Eko-ö, "Naturön i Karibien"
Columbus såg Dominica på en söndag den 3 november 1493 och då fick ön sitt namn från spanskan som heter Dominica – söndag.
Dominica är den enda ön som Columbus skulle känt igen om han kom tillbaks till Karibien idag sägs det.
Filmteamet för ” Pirat of the Caribbean 2 och 3 ” valde Dominica till inspelnings plats för sin skönhet, äventyrlighet och mystik. Har man tur kan man se Kolibrier och på kvällen fladdermöss som flyger omkring.
På nätterna är det inte bara stjärnorna på den sammetssvarta himmelen som lyser klart utan också eldflugorna som blinkar. Från mitten av mars till slutet av juni kommer sköldpaddorna och lägger sina ägg på stranden.

Video om Dominica klicka här

Klimat
Vid kusten kan temperaturen gå upp mot 30 – 35 grader, men på Hibiscus Valley Inn som ligger i bergen, är temperaturen runt 25 grader. December – mars är de svalaste månaderna och januari – juni de torraste

Pengar:

Dominicas pengar är EC-dollar, Eastern Caribbean dollar (XCD)
Det går bra att handla med US-dollar men med små valörer och man får växel tillbaka i XCD (Eastern Caribbean dollar)
Visa och Mastercard kort kan man betala med på Hibiscus och det finns automater i Roseau , Portmoth och Marigot.
Hur mycket pengar är svårt att säga, men på Dominica behöver man inte så mycket, det är ingen shoppingö men det finns fin konst, hantverk m.m

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 900 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 36 200 kr om du vill bo i eget rum
 • 36 500 kr del i dubbelrum "Semi de luxe"
 • 42 850 kr i enkelrum "Semi de luxe"

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+900 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Djur & natur
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-02-06
 • Hemkomst: 2021-02-21
 • Resans längd: 16 dagar
 • Antal deltagare: 4 - 12

Kortfakta om länderna vi besöker

Dominica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Roseau
 • Landsarea: 754 km2
 • Antal invånare: ca 73 000 st
 • Valutakod: XCD

Guadeloupe

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Basse-Terre
 • Landsarea: 1 780 km2
 • Antal invånare: ca 443 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Preliminärboka resa

På grund av osäkerheten med Coronaviruset så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på just denna resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen med Coronaviruset. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Läs mer här!

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din preliminärbokning får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din preliminärbokning...