GDPR (General Data Protection Regulation)

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg när du köper din resa hos oss. Din personliga integritet är viktig för oss och vi vill därför informera dig om hur vi hanterar informationen du lämnar till oss.

EU:s dataskyddsförordning, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation) reglerar hur vi behandlar dina personuppgifter som du lämnar till oss och ersätter personuppgiftslagen (PUL).

Uppgifterna vi begär in i samband med bokning av en resa använder vi för att kunna ge dig bra service rörande resan samt att vi kan fullfölja våra åtaganden till dig. Vi sparar uppgifterna endast så länge som krävs för att uppfylla vår rättsliga skyldighet och för att kunna ge dig rätt service. Ett exempel är att allt som ingår i bokföringen ska sparas i minst sju år enligt Bokföringslagen.

Singelresor Norden AB/Upplevelseresor Norden lämnar enbart ut nödvändiga personuppgifter till våra samarbetspartners (som flygbolag, hotell, bussbolag, guider och samarbetspartners i andra länder etc.) för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund. Detta består oftast av namn, kön, födelsedatum, eventuella matpreferenser eller andra viktiga uppgifter du meddelat oss. Även flyguppgifter, passnummer och utgångsdatum av pass i den mån det krävs. Vi lämnar aldrig ut din mailadress till andra än till dina reskamrater, detta förutsatt att du lämnat ditt godkännande av detta i samband med din bokning.

Om du tackat ja till vårt nyhetsbrev i samband med din bokning eller själv anmält dig till vårt nyhetsbrev använder vi endast din e-postadress för just våra nyhetsbrev. E-postadressen delas inte med andra företag. Du kan när som helst avanmäla dig från vårt nyhetsbrev, antingen genom att själv trycka på länken för detta i nyhetsbrevet eller genom att maila oss på info@singelresor.org och säga att du inte vill ha våra nyhetsbrev längre.

Ansvarig för personuppgifterna är Singelresor Norden AB.