Endast eget rum
Få platser kvar!
flagga: Sverige

Vandringsresa i Abisko

4/7 – 10/7 2024
7 dagar i Sverige med Singelresor

Resebild
Sveriges natur är fantastisk och något som måste upplevas! Nu är vi nästan så långt norrut vi kan komma i Sverige, resan börjar i Abisko och vi gör vandringar och aktiviteter i närområdet. Vi bor i Abisko Nationalpark som är känd för sin artrika flora och här kan du finna lapsk alpros, polarblära och en mångfald av orkidéer såsom den gäckande skogsfrun och lappfela. Här finns även ett rikligt djurliv med flera fågelarter på fjällsluttningarna och skogsarter såsom älg, tjäder, fjällämmel eller fjällripa bland fjällbjörkarna. Max 8 deltagare.

Program dag för dag

 • Torsdag 4/7

  Dag 1 Ankomst och gemensam middag

  Vi möts upp på STF Abisko Turiststation. Hotellet är belägen i Abisko nationalparks norra del med gångavstånd från tågstationen.

  Guiden välkomnar oss vid receptionen kl 17.00, efter det sena tågets ankomst. Information, fika och frågestund om de kommande vandringsdagarna.
  Gemensam middag med vår guide i Restaurang Kungsleden.

  Incheckning är från kl 15.00, om du kommer tidigare finns det ett bagagerum du kan ställa din packning i.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Middag ingår.
 • Fredag 5/7

  Dag 2 Abiskodalen

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Veckans första vandring börjar med att vi tar linbanan upp på Nuolja och gör ett kort stopp på internationellt kända STF Aurora Sky Station. Vi följer sedan stigen ”Glidaren” ner mot Kårsavagges dalgång. Denna led ger oss en magnifik vy över hela Abiskodalen. Vissa partier kan vara lite våta och branta men vi tar oss säkert ner. Den rika floran går från kalfjäll ner i den gröna fjällbjörkskogen där Abiskojåkken slingrar sig. Vi följer jåkken tillbaka till Turiststationen.
  Gemensam middag i restaurang Kungsleden.

  Sträcka: ca 12 km.
  Höjdskillnad: -500 höjdmeter.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 6/7

  Dag 3 Nissajåkk

  Idag går vi i sydlig riktning mot Abiskojaure. Då vi närmar oss Nissonjåkk viker vi av och följer de moränryggar som sedan kommer att bilda Nissonjåkks kanjon. Då vi passerat trädgränsen är det dags att hitta en fin plats i kråkbärsriset för en lunchpaus. Vägen hem passerar vi det kända turmålet Paddus.
  Gemensam middag i restaurang Kungsleden.

  Sträcka: ca 18 km.
  Höjdskillnad: +/- 250 höjdmeter.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 7/7

  Dag 4 Trollsjön och Kärkevagge

  Vi tar vår minibuss och kör västerut mot Kärkevagge och Trollsjön, en uppiggande vandring som du sent ska glömma. I Kärkevagge har stora krafter verkat och skapat höga klippväggar, blockhav och delta-områden. Det här är ett sagolandskap där karg fjällterräng samsas med blomstrande ängar - ett paradis för vandrare.
  Gemensam middag i restaurang Kungsleden.

  Sträcka: ca 12 km.
  Höjdskillnad: +/- 400 höjdmeter.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 8/7

  Dag 5 Nuolja

  Vi startar dagen med att ta liften upp på fjället. Efter att vi vandrat till toppen av Nuolja letar vi oss ner på andra sidan av fjället via Kåppasjokk till Björkliden. Vi går tillbaka till turiststationen i historiska fotspår när vi följer Rallarvägen under Nuolja.
  Gemensam middag i restaurang Kungsleden.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 9/7

  Dag 6 Låktatjokko Fjällstation

  Även idag bär det av västerut med minibussen, idag till samma startpunkt som vid vandringen till Trollsjön. Men istället för att gå in i Kärkevagge viker vi av österut, upp i passet bakom Låtkatjåkka. Där möts vi av Låktatjokko Fjällstation, Sveriges högst belägna fjällstation på hela 1228 meter över havet. Där tar vi en ordentlig paus, och vill man så kan man köpa sig en utav deras kända våfflor till lunch. Efter pausen väntar en härlig vandring ner, fortsatt i ostlig riktning, till Björkliden där vi blir hämtade av vår minibuss.

  Sträcka: ca 16 km.
  Höjdskillnad: +/- 800 höjdmeter.

  Gemensam avslutningsmiddag i restaurang Kungsleden.

  Vi bor på STF Abisko Turiststation.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 10/7

  Dag 7 Hemresa

  Idag är det dags att ta farväl av Abisko för denna gång. Utcheckning från hotellet och hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och utflykterna kan skiftas eller ändras under veckan beroende på bland annat väder!

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Transport

Transport till resmålet ingår ej i resans pris. Om du åker med tåg så rekommenderar vi att du köper en återbetalningsbar biljett.
Resan startar på STF Abisko Turiststation som ligger 5 minuters gångväg från tågstationen. Stationen heter "Abisko Turiststation".

Nattåget från Stockholm till Abisko Turiststation trafikeras av VY. www.vy.se
VY släpper vanligtvis sina biljetter ca 3 månader före resedatumet.
Tåget från Göteborg till Stockholm trafikeras av SJ. www.sj.se
För att se när SJ släpper sina biljetter för denna period, var god se länk: När släpps SJs biljetter?

Biljett för hela sträckan, oavsett operatör, kan köpas hos antingen SJ eller VY

Observera att tåget från stora delar av Sverige avgår dagen innan ankomstdagen då det är nattåg.

Om du väljer att flyga så är det Kiruna Airport som ligger närmast. Det finns transfer mellan Kiruna Airport och Abisko (ca 90 minuters transfer). För mer information gällande detta besök Svedavias hemsida https://www.swedavia.se/kiruna/buss/
Mer information om hur du kan ta dig hit hittar du här: Hitta hit!

Vy tåg från Stockholm tar ca 17 timmar (nattåg).
Med bil tar det ca 15 timmar (ca 1330 km).

SJ/Vy tåg från Göteborg tar ca 21 timmar med byte i Stockholm (nattåg).
Med bil tar det ca 20 timmar (ca 1682 km).

SJ/Vy tåg från Malmö tar ca 22 timmar med byte i Stockholm (nattåg).
Med bil tar det ca 22 timmar (ca 1940 km).

Ingår i priset

 • 6 nätter på hotellet i enkelrum inkl. frukost.
 • 6 tvårättersmiddagar.
 • Guidade vandringar med lokal guide.
 • Transport till och från vandringarna på de vandringar som ej utgår från hotellet.

Ingår ej i priset

 • Transport till/från resmålet.
 • Dryck.
 • Picknickluncher.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Hotell

STF Abisko Turiststation ligger i Abisko nationalparks norra del med gångavstånd från tågstationen och 250 km norr om Polcirkeln. I huvudbyggnaden där vi har våra rum finns även restaurang Kungsleden där frukost och middag serveras. Här finns även en butik med ett utbud av friluftskläder, friluftsutrustning, livsmedel, hygienartiklar, souvenirer m.m. Det finns badrum med dusch och toalett på samtliga rum. Linne, handduk och städning ingår.

Luncher/Picknickluncher går att köpa på hotellet. Till lunchpaketet gör du dina egna smörgåsar och plockar ihop det du vill ha såsom frukt, ”jägarsnus” (russin, jordnötter och choklad), chokladbit och dryck. Har du en termos med dig, kan du även välja mellan olika soppor, kaffe, te och chokladpulver. Picknicklunch kostar ca 130:-.
Alternativt köper du något i fjällbutiken som finns på hotellet.

Rumstyp

Skillnaden mellan enkelrum superior och standard är att superiorrummen har en högre standard, tillgängliga med hiss och att dom har en 120 cm säng, standardrummen har 90 cm säng.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna passar alla med medelgod/god kondition. Du bör kunna gå flera dagar i rad i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och om möjligt är det bra om de går upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).
Det är också nödvändigt att ha med sig en dagsryggsäck med regnkläder, vatten och picknick.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

STF Abisko Turiststation är en anläggning belägen mitt i en nationalpark vilket kräver att man arbetar aktivt för att minska sin egen påverkan på miljön ur ett långsiktigt perspektiv.

Så vad gör STF Turiststation för att göra ett så litet avtryck som möjligt:

 • STF Abisko Turiststation var den första turismanläggningen i Sverige att certifieras med EU EcoLabel (2009), något de är oerhört stolta över. Certifieringen visar att de arbetar aktivt för att värna om miljön på flera olika plan, exempelvis att de använder sig av grön el, att de sopsorterar, att de har rutiner som värnar om miljön, att de försöker reducera sin el- och vattenförbrukning och mycket mera.
 • På anläggningen har hotellet en KRAV-certifierad restaurang steg 2. Det innebär att de använder KRAV-märkta råvaror i så stor utsträckning som möjligt.
 • Guiderna är ekoturismcertifierade genom Naturens bästa. Det innebär att man vill göra ett så litet avtryck som möjligt under våra guidade turer för att skydda vår fjällmiljö och vår nationalpark.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 16 800 kr om du vill bo i eget rum "standard" - 1 rum kvar!
 • 17 500 kr om du vill bo i eget rum "superior" - slut

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-07-04
 • Hemkomst: 2024-07-10
 • Resans längd: 7 dagar
 • Antal deltagare: max 8

Kortfakta om landet vi besöker

Sverige

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Stockholm
 • Landsarea: 449 964 km2
 • Antal invånare: ca 9 829 000 st
 • Valutakod: SEK
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...