Få platser kvar!
flagga: Kroatien

Upplev Cres i Kroatien

11/5 – 18/5 2024
8 dagar i Kroatien med Singelresor

Resebild

Välkommen på denna resa i norra delarna av Kroatien, närmare bestämt ön Cres med dess omgivning. Detta område är väldigt vackert och har en rik historia. Vi bor nära havet och gör utflykter till intressanta och sevärda byar och platser runtom på ön. Det finns även ledig tid för egna upptåg eller relax på den närliggande stranden.

Program dag för dag

 • Lördag 11/5

  Dag 1 Avresa och ankomst till Kroatien

  Avresa från Skandinavien och ankomst  till Rijeka. På flygplatsen i Kroatien möts vi upp för transfer till vårt hotell som ligger på ön Cres. Beroende hur vi passar in färjan till Cres så tar transferen ca 2 timmar.

  Välkommen till Cres, eller som man säger här: No stress on Cres! Platsen där lugnet är ett sätt att leva på.
  På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Middag ingår.
 • Söndag 12/5

  Dag 2 Cres "no stress"

  Efter en god natts sömn och en stadig frukost ska vi idag utforska den lilla staden Cres. Här hittar vi den gamla hamnen Mandrać och de små gotisk- och renässanskyrkorna, liksom kvarlevorna av stadsmuren. Vi kommer även att få se det vackra franciskanerklostret från 1400-talet. Vi fortsätter till Arsan-palatset som en gång tillhörde den viktiga Rodini-familjen, och idag huserar det lokala museet. I gamla stan finns också ett nyrenoverat 500 år gammalt Moise-palats, en gång det största renässanspalatset i området, idag en del av Rijeka University.

  Ön är känd för sin fina kvalitetsolivolja som produceras på traditionellt sätt här vilket innebär handplockning av oliver och bearbetning samma dag. Besök i den lilla olivfabriken och provsmakning av olivolja.

  På eftermiddagen finns möjlighet till en promenad från hotellet på stigar som ligger  nära havet genom de hundra år gamla olivträdgårdarna. Till slut kommer vi fram till den lilla kyrkan St. Salvador, härifrån har vi en vacker utsikt över havet och solnedgången. Därefter promenerar vi samma väg tillbaka.

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost ingår.
 • Måndag 13/5

  Dag 3 Cres - Osor - Lubenice - Loznati

  Efter frukost åker vi till Osor som är en antik stad och en av de äldsta och första som omskrivits i områdets historia. Det finns många arkeologiska fynd från grekisk och romersk tid. Efter detta besök åker vi upp till Lubenice, liten by som ligger på toppen av en 378 meter hög klippa med hisnande utsikt över havet nedanför. Här provsmakar vi några av de lokala specialiteterna samt besöker det lilla fåruppfödningsmuseet. På eftermiddagen åker vi till Loznati som även detta är en liten by. Här finns en liten lokal ostfabrik och vi får prova några av deras ostar. Efter detta åker vi tillbaka till vårt hotel i Cres.

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 14/5

  Dag 4 Ledig dag

  Idag har vi en programfri dag att bara njuta av stranden eller varför inte ta en promenad in till staden. 
  Om vädret tillåter finns det möjlighet till en båtutflykt (ingår ej i priset) eller att delta på en tovningsworkshop på "Ruta". Det är en konstförening på ön, speciellt inriktad på trä- och filtningsprojekt, med öns fårull. Man kan här få möjlighet att lära sig grunderna om tovning, samt producera sitt eget tovade konstverk och ta med det hem. (ingår ej i priset)

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 15/5

  Dag 5 Ön Lošinj

  Dagens utflykt går till ön Lošinj som är ansluten till ön Cres via en liten bro. Vi börjar med att besöka öns största stad och hamnen i Mali Lošinj. Staden startades som en kurort och blev ett av favoritsemestermålen redan på 1800-talet. Därefter beöker vi Veli Losinj, en gång den största bosättningen på ön, känd för sina skickliga sjöfarare och kaptener under segelfartygens tidevarv. Staden "Veli" som betyder stor är idag mindre än staden "Mali" (som betyder liten). I Mali Lošin finns Apoxyomen-museet där det bland annat finns en bronsstaty i naturlig storlek av en idrottare. Statyn hittades nyligen i Lošinj-havet och tros ha gjorts av grekiska skulptörer på 400-talet f.Kr. (Inträde till museet ingår ej i priset och kostar ca 10 € )
  Åter till Cres.

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 16/5

  Dag 6 Ledig dag

  Idag har vi en programfri dag att njuta av Cres.
  För den som vill finns det möjlighet till en promenad/vandring runt bukten i Cres, omgiven av gamla olivträdgårdar, stenstaket och pinjeträd, fram till den gröna fyren som ligger längst ut i bukten med vacker utsikt mot öppet hav. Det finns fina klapperstensstränder hela vägen. Längs vägen kan man se fåren som betar fritt runt ön. Eller så kan du hitta din privata lilla stenstrand och njuta av solen, tystnaden och havets vågor. Vandring runt Cresbukten fram till fyren: ca 10 km (ca 3-4 timmar med stopp)

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost ingår.
 • Fredag 17/5

  Dag 7 Beli - Valun

  Idag ska vi åka till de norra delarna av Cres.  Vi gör ett stopp på en av de många topparna på ön där vi har av magnifik utsikt med havet på båda sidorna. Efter detta fortsätter vi till byn Beli på öns östkust, som är en forntida by uppe på en kulle vid havet. Här besöker vi Eco-Center som jobbar med att bevara öns tradition och skyddandet av den sällsynta Griffongamen som finns på ön.
  I närheten finns det 7st stenlabyrinter som var och en symboliserar olika saker. Vi promenerar till en av dessa och njuter av lugnet innan vi åker tillbaka till hotellet innan det är dags att inta veckans sista gemensamma middag. Vi tar båten (ca 30min) till Valun, på andra sidan bukten. Det är en liten vacker stad vid havet, även känd för Valun-tavlan, som förvaras i församlingskyrkan. Avskedsmiddag i en restaurang vid havet. Transport med buss tillbaka Cres.

  Vi bor på Hotel Kimen i Cres.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 18/5

  Dag 8 Hemresa

  Idag är det dags att säga tack och hej för denna gång och hoppas på snart återseende.

  Transfer till flygplatsen och hemresa 

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Lufthansa, SAS, Croatian Airlines

Stockholm 06.05 - 08.20 Frankfurt 10.00 - 11.20 Rijeka
Göteborg 06.05 - 07.50 Frankfurt 10.00 - 11.20 Rijeka

Rijeka 12.20 - 13.50 Frankfurt 19.20 - 21.25 Stockholm (observera lång väntetid i Frankfurt)
Rijeka 12.20 - 13.50 Frankfurt 16.40 - 18.15 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt resebeskrivningen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer tur och retur från flygplatsen till hotellet.
 • 7 nätter på hotell inkl. frukost.
 • 2 middagar.
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande guide.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Hotell

Hotel Kimen i Cres. - På ön Cres bor vi på Hotel Kimen som ligger omgiven av barr- och olivträd ett stenkast från stranden. Gångavstånd till Cres stad (ca 10 minuter)

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 18 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en kvinna
 • 21 850 kr om du vill bo i eget rum - 1 rum kvar

Avreseorter

 • Stockholm - 2 platser kvar
 • Göteborg (+1 400 kr) - 1 plats kvar

Resans tema

 • Kultur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-05-11
 • Hemkomst: 2024-05-18
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 8 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Kroatien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Zagreb
 • Landsarea: 56 542 km2
 • Antal invånare: ca 3 872 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...