Varför Singelresor?

Hela idén med Singelresor startade med att grundaren och ägaren av Singelresor Norden AB, Michael Pannagel var nyskild. Några månader senare åkte han på en gruppresa till Kina. Där föddes idén att arrangera resor för singlar.

"Vi var 29 stycken på resan där jag var enda singeln, resten var par. Redan första lunchen gjorde jag bort mig. Vi skulle sitta kring runda bord och jag slog mig ner vid ett och tänkte inte på att det bara stod åtta stolar runt det bordet, vilket innebar att ett av de andra paren fick dela på sig. Det var inte populärt och kändes väldigt bakvänt. Det var då tanken föddes, att arrangera resor för ensamresande."

Michael Pannagel, född österrikare, startade januari 2004 Singelresor Norden som enskild firma. Sedan 2011 är Singelresor Norden AB ett aktiebolag med bifirmor Upplevelseresor Norden och Soloresor Norden.

Singelresor är för dig som vill resa tillsammans med andra singelresenärer, oavsett civilstånd.
Singelresor erbjuder upplevelseresor för singelresenärer. Det behövs inget medlemskap för att resa med Singelresor och det förekommer inte heller några matchningsförsök på våra resor. Singelresor finns för dig som är singelresenär, oavsett civilstånd. Alla resenärer, oavsett ålder, kön, läggning eller etnisk bakgrund är välkomna att resa med Singelresor. Vår ambition är att ha kvalitetsresor med bra flyg och hotell till så låga priser som möjligt för singelresenärer. Singelresor flyger med reguljärflyg och alla priser är kompletta priser utan dolda flygskatter eller avgifter!

För att kunna erbjuda kvalitetsresor till ett så lågt pris som möjligt så gäller det att vi pressar våra fasta kostnader, på så sätt går pengarna du betalat för resan i så stor utsträckning som möjligt till själva resan och till inte en massa kringkostnader.

Singelresor erbjuder därför ingen katalog. All information finns istället på vår hemsida www.singelresor.org. Denna kan vi ständigt hålla uppdaterad, den blir inte inaktuell och framförallt värnar den om miljön. Givetvis kostar en katalog mycket pengar som vi istället kan lägga på resans innehåll.

Sist men inte minst har vi mycket låga administrations- och lokalkostnader då vi inte har något bemannat kontor centralt beläget på en dyr adress. Du når oss istället via telefon och mail och du får alltid ett snabbt svar!

De kostnader vi sparar kommer förstås dig som kund tillgodo. Våra grupper är aldrig större än 23 personer, oftast mindre. Mycket ingår på våra resor och det finns aldrig några dolda kostnader eller ”från-priser”, du vet redan innan du bokar vad din resa kommer att kosta.
Vår personal i Sverige har kollektivavtal med Unionen och våra chaufförer och guider som är bosatta i landet de guidar i har löner enligt landets villkor.

För din säkerhet har Singelresor en resegaranti hos Kammarkollegiet.
Singelresenärer har många nöjda resenärer. Läs gärna om vad våra resenärer tycker om oss - resenärer tycker

Singelresor Norden AB och Upplevelseresor är även medlem i Svenska Resebranschföreningen, har kollektivavtal med Unionen och har ansvarsförsäkring hos if.

Singelresors ekonomiska ställning kan du se på Allabolag.se

Singelresor går bara att boka via denna hemsida, www.singelresor.org och resorna genomförs i egen regi i samarbete med lokala researrangörer, lokala hotell och lokala guider.

Många frågar vad det är för ålder på våra resenärer. Störst andel resenärer är födda på 50-, 60- och 70-talet. Men vi har också många resenärer födda på 80- och 40-talet. Det är oftast fler kvinnor än män. Ålders- och könsfördelningen skiljer sig lite beroende på vilken typ av resa det är, generellt kan man säga att aktivitetsresor har lite lägre medelålder medan longstayresor har lite högre snittålder.


Vad skiljer Singelresor från andra researrangörer?

1, Våra resenärer reser ensamma och inte parvis.

2, Hos oss är merkostnaden för enkelrum den faktiska kostnaden hotellen tar ut. Inga påslag från oss.

3, Bokar du din resa mer än 2 månader före avresa så garanterar vi dig del i dubbelrum med fristående sängar. Naturligtvis delar du rum med en av samma kön. Hittar vi ingen att dela rum med så står vi för extrakostnaden för enkelrum.

4, Våra grupper består av max 23 resenärer, oftast mindre än så.

5, Våra guider/reseledare bor och är utbildade i landet vi besöker. Där det finns svensktalande lokala guider använder vi oss av det, annars är det engelsktalande guider. Vårt krav är att de bor i landet de guidar i för att våra resenärer ska få en genuin upplevelse och komma nära landet och kulturen. Under respektive resa står det vilket språk guiden talar.

6, Vi har i varje land en noggrant utvald samarbetspartner som kan landet och hjälper oss med val av hotell, guide, bussar mm. Våra partners har stor erfarenhet av landet vilket bidrar till en bra resa. Du får alltid ett lokalt nödnummer om något mot förmodan skulle hända.

7, Vi har inga lokaler på en dyr adress på stan och inga dyra kataloger. Allt för att hålla kostnaderna nere och på så sätt få ett bra pris på resan. Låga overheadkostnader är viktiga för oss!

8, Vilka hotell vi använder kan du se på vår hemsida med länk till hotellet.

9, På vår hemsida ser du allt som ingår i resan, vilket språk guiden talar, hotellen och totala priset för resan. Inga dolda kostnader tillkommer och vi använder inga "från-priser".

10, Vi har resegaranti hos Kammarkollegiet och vi är medlemmar i Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen. För personalen har vi kollektivavtal med Unionen. Allt för din säkerhet.

11, Singelresor (Singelresor Norden AB) är ett familjeföretag som drivs som aktiebolag. Aktiebolaget har mycket bra ekonomi som är bra för din säkerhet. Vi älskar att jobba med resor och vi lägger mycket kraft på att välja ut resor med hög kvalitet och till platser som vi själva tycker är intressanta att besöka. Att resa är ju trots allt det bästa som finns!