Tänk på djuren under semestern

Var en djurvänlig turist!
Vill du se vilda djur på semestern? Djurvänner som längtar efter härliga semesterminnen kan utan att de är medvetna om det bidra till en brutal verksamhet, som innebär att djur blir slagna och skrämda att lyda för att inte vara någon fara för turisterna.

Underhållning med vilda djur inkluderar aktiviteter där vilda djur framställs som husdjur, underhållare eller tämjda; som uppmuntrar djur att utföra beteenden som är antingen onaturliga, onödiga eller skadliga; som innefattar aktiviteter som kan betraktas som stressande eller skadliga för djur; som gör att besökare eller djurskötare riskerar onödig skada eller sjukdom; som är vinstdrivande utöver att se till djurens och anläggningens underhåll och strävar efter att fasa ut vilda djur i fångenskap; eller som kan riskera att liknande aktiviteter på skadliga sätt uppförs på andra platser.

Låt dig inte luras att stödja djurplågeriet som tyvärr finns på många turistorter.

Om du vill uppleva vilda djur på din semester utan att utsätta djuren för lidande, beskåda djur i sin egen vilda natur eller på seriösa reservat, där djuren har möjlighet att bete sig naturligt och turister kan beskåda djuren på tryggt och respektfullt avstånd.

Läs mer om djurvänlig turism och tips på djurvänliga aktiviteter på www.worldanimalprotection.se.