flagga: Italien

Vandringsresa till Toscana i Italien med boende på en Agriturismogård

17/5 – 23/5 2021
7 dagar i Italien med Singelresor

Resebild
Denna resa tar dig med till genuina Toscana, med vandringar genom den vackra toskanska naturen med naturreservat, vin- och olivodlingar, stora åkermarker och små toskanska byar. Vi får uppleva det riktiga och lokala Italien då vi bor småskaligt på en Agriturismogård. Stefano med familj tar hand om oss och han brinner för riktig vällagad ekologisk mat. Maten vi äter odlas på gården eller kommer från de närliggande gårdarna och temat är slow-food. Vi får även lära oss om olivpressning och matkulturen i området. Detta är en resa för dig som gillar vandring, mat, vin och vill upptäcka det genuina Toscana!

Program dag för dag

 • Måndag 17/5

  Dag 1 Avresa och ankomst till Italien

  Avresa från Skandinavien med flyg till Rom. I ankomsthallen på flygplatsen i Rom möts vi upp för transfer, ca 2 1/2 timme, till Agriturismo i Chianciano Terme. Väl på plats kommer vår värd Stefano att välkomna oss med en middag bestående av lokala och ekologiskt odlade produkter. Stefano är en riktig mästerkock och förespråkare av traditionella odlingsmetoder och visar gärna upp sin gård för oss.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Middag ingår.
 • Tisdag 18/5

  Dag 2 Vandring mellan lokala gårdar

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag träffar vi vår vandringsguide som kommer att ta med oss på en vandring förbi de lokala gårdarna i området. Vi börjar med att gå till en olivbonde där vi får en kort introduktion i tillverkningsprocessen av olivolja innan vi fortsätter vår vandring. Vi passerar flera gårdar på vägen och går genom fält av oliv- och vinodlingar och kommer även till ett tryffelfält innan vi fortsätter upp genom skogen. Vi kommer till en lokal grisbonde som föder upp Cinta Senese-grisar som är typiska för området och det är från denna gård som vår värd Stefano köper sitt kött. Efter det fortsätter vår vandring och vi passerar även den fruktodling som Stefano får sin marmelad, saft och cider ifrån.
  Efter detta blir det en längre stigning innan vi till slut kommer upp på baksidan av Chianciano Terme där vi intar vår lunch bestående av bland annat lokala ostar, prosciutto och ett glas vin.

  Vandringen går delvis på asfalt, grusvägar och längs med åkrar.

  Vandring: ca 11 km.
  Tid: ca 3-4 timmars vandring. Total tid ca 7-8 timmar.
  Höjdskillnad +350 m / -350 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 19/5

  Dag 3 Vandring i Pietroporciana

  Efter frukost börjar vi vår vandringsdag med en kortare bussresa, ca 20 minuter, till Sarteano där vår vandring börjar. Vandringen går genom det vackra naturreservatet Pietroporciana som har fått sitt namn efter den höga bergstoppen som mäter 847 meter. Vi går även igenom det lilla samhället Castglioncello sul Trinoro som ligger på en höjd med enastående utsikt över hela Val d'Orcia. På nervägen passerar vi La Foce och äter även lunch innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.
  Vandringen går mestadels i skogen på grusvägar med härlig skugga och vi passerar fina utsiktsplatser med vackra vyer över Toscanas natur.

  Vandring: ca 13 km.
  Tid: ca 4-5 timmars vandring. Total tid ca 8-9 timmar.
  Höjdskillnad +300 m / - 650 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 20/5

  Dag 4 Ledig tid och matlagningskurs

  Idag tar vi ledigt från vandringarna och njuter av det toskanska lugnet och atmosfären. Det finns möjlighet att besöka ett termiskt bad som finns i området (ingår ej i priset) eller något av museerna i staden.
  På eftermiddagen ska vi vidga våra matlagningskunskaper. Stefano ska lära oss att tillaga typisk toskansk mat och lär oss mer om slow-food konceptet och odlingsprocessen. 

  Har vi tur kommer Stefano berätta om olivoljan och hur man avgör kvalitén på den.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 21/5

  Dag 5 Vandring till den medeltida staden Montepulciano

  Dagens vandring är den mest ansträngande denna vecka. Vi börjar från hotellet och går på asfalterade vägar uppför genom Chianciano, när vi passerat byn viker vi av in i skogen och fortsätter på grusvägar till toppen av berget som vi når efter ca 1 timme. Härifrån går vi först genom skog och sedan åkermark med spannmål, vin- och olivodlingar, mestadels på grusvägar med några asfalterade partier. Vi kommer att ha många bra fotomotiv på Toscanas böljande kullar. Efter totalt 4-4,5 timmars vandring når vi efter en avslutande stigning den vackra muromgärdade medeltida staden Montepulciano. Området har många vinproducenter så vi besöker här en gammaldags vinkällare som har anor från etruskernas tid. Efter detta tar vi lokalbussen tillbaka till Chianciano. 

  Vandring: ca 12 km till Montepulciano, totalt ca 18 km.
  Tid: ca 5 timmars vandring. Totalt tid ca 8-9 timmar.
  Höjdskillnad +470 m / -350 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 22/5

  Dag 6 Vandring från Pienza till Bagno Vignoni

  Idag ska vi vandra genom två av D'Orcia dalens höjdpunkter. Vi börjar med att åka till Pienza. Efter en liten tur i Pienza börjar vår vandring med en längre nerförsbacke, sedan går vandringen mestadels på grusvägar genom åkermarken. Det var bland annat här som delar av filmen Gladiator spelades in. Efter ett tag kommer vi fram till Orcia-floden och beroende på hur torrt det är så går vi längs med floden genom skogen innan det går lite uppför sista biten fram till den lilla medeltida staden Bagno Vignoni som är känd för sina varma källor. Här äter vi lunch innan vi åker tillbaka till hotellet.

  Vandring: ca 11 km.
  Tid: ca 4-5 timmars vandring. Total tid ca 6-7 timmar.
  Höjdskillnad +102 m / -281 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 23/5

  Dag 7 Avresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Toscana och Agriturismo La Petriccia. Transfer till Rom för flyg hem till Skandinavien.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna kan komma att ändras av guiden beroende på väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian

På grund av Covid-19 har flera flygbolag fortfarande inte lagt ut alla sina avgångar och dessutom ändras flygtider oftare än vanligt. Vi lägger därför inte ut flygtiderna förrän närmare avresan.

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom.
 • 6 övernattningar inkl. frukost och middag från den egna och de närliggande gårdarna.
 • 1 lunch.
 • Vandringar och aktiviteter enligt program.
 • Engelsktalande vandringsguide.

Ingår ej priset

 • Dricks.
 • Måltidsdrycker.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Boende

Vi bor på Agriturismo La Pietriccia som ligger strax utanför staden Chianciano Terme. Gården ägs och drivs av Stefano och hans familj. Stefano har vin- och olivodlingar precis runt husknuten, han har även gäss, höns, grisar, och flera andra djur. Konceptet är att den mesta maten kommer från den egna gården eller de närliggande gårdarna. Man vill på detta sätt hålla liv i den småskaliga gårdstraditionen och framhäva slow-food konceptet och de ekologiska odlingarna. Detta gör att du bor på landet mitt bland Toscanas gårdar, nära naturen och gårdslivet men trots detta är det gångavstånd till den mysiga staden Chianciano som ligger som på en kulle. Stefano är en skicklig kock och lär även ut den italienska kokkonsten till andra kockar. Han har ett stort genuint matintresse som ni kommer få ta del av.
Rummen är enkla men fina och alla rum utom två har eget badrum. De två enkelrummen som saknar badrum har ett gemensamt badrum precis utanför de två rummen. Det finns pool och sittplatser utomhus med vacker utsikt över Chianciano och vinodlingarna.

Vandringarna

Vandringarna går mellan byarna och genom åkermarker, oliv- och vinodlingar och oftast på grusvägar som bönderna använder eller genom skogarna. Ibland går vi längs med asfalterade vägar. Vissa av vandringarna åker vi buss till och på andra utgår vi från vårt hotell. Toscana är väldigt kuperat utan att ha några spetsiga höga berg och man går ständigt uppför och nerför då byarna oftast ligger på toppen av en kulle.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 490 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 18 490 kr om du vill bo i eget rum med delat badrum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+800 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Må bra
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-05-17
 • Hemkomst: 2021-05-23
 • Resans längd: 7 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Italien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Rom
 • Landsarea: 301 230 km2
 • Antal invånare: ca 60 340 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...