flagga: Italien

Vandringsresa till Toscana i Italien med boende på en Agriturismogård

12/5 – 18/5 2024
7 dagar i Italien med Singelresor

Resebild
Denna resa tar dig med till genuina Toscana, med vandringar genom den vackra toskanska naturen med naturreservat, vin- och olivodlingar, stora åkermarker och små toskanska byar. Vi får uppleva det riktiga och lokala Italien då vi bor småskaligt på en Agriturismogård. Stefano med familj tar hand om oss. Maten vi äter odlas på gården eller kommer från de närliggande gårdarna och temat är slow-food. Vi får även lära oss om olivoljans betydelse. Detta är en resa för dig som gillar vandring, mat, vin och som vill upptäcka det genuina Toscana!

Program dag för dag

 • Söndag 12/5

  Dag 1 Avresa och ankomst till Italien

  Avresa från Skandinavien med flyg till Rom. I ankomsthallen på flygplatsen i Rom möts vi upp för transfer, ca 2 1/2 timme, till Agriturismo La Pietriccia i Chianciano Terme. Här bor vår värd Stefano med sin familj. 

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Middag ingår.
 • Måndag 13/5

  Dag 2 Vandring mellan lokala gårdar

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag träffar vi vår vandringsguide som kommer att ta med oss på en vandring förbi de lokala gårdarna i området. Vi börjar med att gå till en olivbonde där vi får en kort introduktion i tillverkningsprocessen av olivolja innan vi fortsätter vår vandring. Vi passerar flera gårdar på vägen och går genom fält av oliv- och vinodlingar och kommer även till ett tryffelfält innan vi fortsätter upp genom skogen. Vi kommer till en lokal grisbonde som föder upp Cinta Senese-grisar som är typiska för området och det är från denna gård som vår värd Stefano köper sitt kött. Efter det fortsätter vår vandring och vi passerar även den fruktodling som Stefano får sin marmelad, saft och cider ifrån.

  Efter detta blir det en längre stigning innan vi till slut kommer upp på baksidan av Chianciano Terme.

  Vandringen går delvis på asfalt, grusvägar och längs med åkrar.

  Vandring: ca 15 km.
  Tid: ca 3-4 timmars vandring. Total tid ca 7-8 timmar.
  Höjdskillnad +350 m / -350 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 14/5

  Dag 3 Vandring i Pietroporciana

  Efter frukost börjar vi vår vandringsdag med en kortare bussresa, ca 20 minuter, till Sarteano där vår vandring börjar. Vandringen går genom det vackra naturreservatet Pietroporciana som har fått sitt namn efter den höga bergstoppen som mäter 847 meter. Vi går även igenom det lilla samhället Castglioncello sul Trinoro som ligger på en höjd med enastående utsikt över hela Val d'Orcia. På nervägen passerar vi La Foce och äter även lunch innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.
  Vandringen går mestadels i skogen på grusvägar med härlig skugga och vi passerar fina utsiktsplatser med vackra vyer över Toscanas natur.

  Vandring: ca 16 km.
  Tid: ca 4-5 timmars vandring. Total tid ca 8-9 timmar.
  Höjdskillnad +300 m / - 650 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 15/5

  Dag 4 Ledig dag

  Idag tar vi ledigt från vandringarna och njuter av det toskanska lugnet och atmosfären. Det finns möjlighet att besöka ett termiskt bad som finns i området (ingår ej i priset) eller något av museerna i staden. Staden Chianciano Terme i sig är en mycket vacker och trevlig stad och är väl värd att utforska. Idag ingår ingen middag men det finns flera trevliga restauranger i Chianciano Terme. 

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 16/5

  Dag 5 Vandring till den medeltida staden Montepulciano

  Dagens vandring är den mest ansträngande denna vecka. Vi börjar från hotellet och går på asfalterade vägar uppför genom Chianciano, när vi passerat byn viker vi av in i skogen och fortsätter på grusvägar till toppen av berget som vi når efter ca 1 timme. Härifrån går vi först genom skog och sedan åkermark med spannmål, vin- och olivodlingar, mestadels på grusvägar med några asfalterade partier. Vi kommer att ha många bra fotomotiv på Toscanas böljande kullar. Efter totalt 4-4,5 timmars vandring når vi efter en avslutande stigning den vackra muromgärdade medeltida staden Montepulciano. Området har många vinproducenter så vi besöker här en gammaldags vinkällare som har anor från etruskernas tid. Efter detta tar vi lokalbussen tillbaka till Chianciano. 

  Vandring: ca 12 km till Montepulciano, totalt ca 18 km.
  Tid: ca 5 timmars vandring. Totalt tid ca 8-9 timmar.
  Höjdskillnad +470 m / -350 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 17/5

  Dag 6 Vandring från Pienza till Bagno Vignoni

  Idag ska vi vandra genom två av D'Orcia dalens höjdpunkter. Vi börjar med att åka till Pienza. Efter en liten tur i Pienza börjar vår vandring med en längre nerförsbacke, sedan går vandringen mestadels på grusvägar genom åkermarken. Det var bland annat här som delar av filmen Gladiator spelades in. Efter ett tag kommer vi fram till Orcia-floden och beroende på hur torrt det är så går vi längs med floden genom skogen innan det går lite uppför sista biten fram till den lilla medeltida staden Bagno Vignoni som är känd för sina varma källor. Här äter vi lunch innan vi åker tillbaka till hotellet.

  Vandring: ca 15 km.
  Tid: ca 4-5 timmars vandring. Total tid ca 6-7 timmar.
  Höjdskillnad +102 m / -281 m.

  Vi bor på Agriturismo La Pietriccia.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 18/5

  Dag 7 Avresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Toscana och Agriturismo La Petriccia. Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går så kan vi ha lite ledig tid innan det är dags för transfer till Rom för flyg hem till Skandinavien.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna kan komma att ändras av guiden beroende på väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian (Gemensam transfer)

Stockholm 06.40 - 09.50 Rom
Köpenhamn 08.00 - 10.35 Rom

Rom 20.10 - 23.20 Stockholm
Rom 20.45 - 23.20 Köpenhamn

Gemensam transfer för hela gruppen.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom.
 • 6 övernattningar inkl. frukost.
 • 4 italienska middagar med råvaror från den egna och de närliggande gårdarna.
 • 1 lunch under gårdsvandringen.
 • Vandringar och aktiviteter enligt program.
 • Engelsktalande vandringsguide.

Ingår ej priset

 • Dricks.
 • Måltidsdrycker.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Måltider som ej nämns i programmet.

Inreseregler Italien

Läs mer om inresereglerna på Ambassadens hemsida här.

Boende

Vi bor på Agriturismo La Pietriccia som ligger strax utanför staden Chianciano Terme. Gården ägs och drivs av Stefano och hans familj. Stefano har vin- och olivodlingar precis runt husknuten, han har även gäss, höns, grisar, och flera andra djur. Konceptet är att den mesta maten kommer från den egna gården eller de närliggande gårdarna. Man vill på detta sätt hålla liv i den småskaliga gårdstraditionen och framhäva slow-food konceptet och de ekologiska odlingarna. Detta gör att du bor på landet mitt bland Toscanas gårdar, nära naturen och gårdslivet men trots detta är det gångavstånd till den mysiga staden Chianciano som ligger som på en kulle.
Rummen är enkla men fina och alla rum utom två har eget badrum.
Det finns pool och sittplatser utomhus med vacker utsikt över Chianciano och vinodlingarna.

Rummen

Rummen är enkla men fina och alla rum utom två har eget badrum. De två enkelrummen som saknar badrum har ett gemensamt badrum precis utanför de två rummen.

Vandringarna

Vandringarna går mellan byarna och genom åkermarker, oliv- och vinodlingar och oftast på grusvägar som bönderna använder eller genom skogarna. Ibland går vi längs med asfalterade vägar. Vissa av vandringarna åker vi buss till och på andra utgår vi från vårt hotell. Toscana är väldigt kuperat utan att ha några spetsiga höga berg och man går ständigt uppför och nerför då byarna oftast ligger på toppen av en kulle.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 17 650 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 19 950 kr om du vill bo i eget rum med delat badrum - slut
 • 20 950 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 800 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Kultur
 • Må bra
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-05-12
 • Hemkomst: 2024-05-18
 • Resans längd: 7 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 16

Kortfakta om landet vi besöker

Italien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Rom
 • Landsarea: 301 230 km2
 • Antal invånare: ca 60 340 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...