Resan har avgått
flagga: Irland flagga: Storbritannien

Norra Irland med Belfast och Dublin

3/7 – 10/7 2024
8 dagar i Storbritannien och Irland med Singelresor

Resebild
Den gröna ön Irland är känd för sin storslagna natur, sina pittoreska byar, den vilda kusten och sina vackra slott. På denna resa upptäcker vi de norra delarna av Irland och får se storslagna vyer, höga kustklippor, fantastisk natur och georgianska slott. Vi utforskar Nordirland med historierika städer och ett av världens äldsta whiskydestilleri och innan vi når Belfast får vi även se ett världsunikt naturfenomen.
Nordirlands huvudstad Belfast bjuder på en rik historia, politiska motsättningar och världens största Titanicmuseum. Resan avslutas i trevliga Dublin där vi får uppleva huvudstadens många sevärdheter och konstnärliga och eleganta arkitektur. Vi gör ett besök på kända Guinness Storehouse och lär oss historien om denna världsberömda öl. Vår sista kväll i Dublin gör vi ett traditionellt Pub-besök med middag, irländsk musik och Riverdance!

Program dag för dag

 • Onsdag 3/7

  Dag 1 Avresa och ankomst till Dublin - Dungloe

  Avresa från Skandinavien och ankomst till Dublin. I ankomsthallen möter vi vår guide. 

  Fáilte – Välkommen! 

  Från flygplatsen kör vi rakt upp norrut mot Nordirland.
  Vårt första stopp är Florence Court. Florence Court ligger på vackra skogsmarker vid berget Cuilcagh och är ett av de mest eleganta georgianska husen i hela Irland. Huset var tidigare hem för Earls of Enniskillen, The Cole Family. Huset är uppkallat efter frun till Sir John Cole som byggde huset i början av 1700-talet. Besöket tar ungefär en timme och efteråt njuter vi av en härlig promenad runt området.
  Vi fortsätter sedan till vårt hotell i kuststaden Dungloe, för de kommande två nätterna.

  Gemensam middag på hotellet. 

  Vi bor på Waterfront Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Torsdag 4/7

  Dag 2 Slieve League klipporna - Glengesh Pass - Ardara

  Efter frukost är det dags att utforska det vackra grevskapet Donegal.
  Donegal är känt för sin kultur, vilda landskap, vita sandstränder och karga kustlinje. Det är det mest bergiga länet i Irland med berömda berg som Derryweagh och Bluestack Mountains.
  Området sägs vara en av de tidigaste platserna för mänsklig bosättning på Irland och en tredjedel av länet är officiellt Gaeltacht-territorium, där iriska fortfarande är det vanligaste talade språket.

  Vi kommer att utforska en av de högsta havsklipporna i Europa. Cliffs of Moher är mer kända, men klipporna i Slieve League är faktiskt ännu högre. Deras höjd på cirka 600 meter från havet gör dem dubbelt så höga som Cliff of Moher. Härifrån kan man, om vädret tillåter, se över Donegalbukten och till grevskapen Leitrim, Sligo och Mayo.

  Efter denna spektakulära sevärdhet åker vi längst med vackra vägar från Teelin till Glencolumbkille och mot Ardara, och kör genom vackra Glengesh passet (Glen of the Swans) som är en av två glaciärdalar i den norra kanten av halvön Banagh. Vägen bjuder oss på både fantastiska vyer och serpentinvägar.
  Vi äter en gemensam lunch.

  Framme i Ardara är det dags att besöka Triona Donegal Tweed Centre. Staden Ardara har länge varit ett centrum för vävning och i Triona får vi höra historien om Donegal-tweed från fårklippning till färgtillverkning och vävning. Själva byggnaden inhyste en gång över 60 vävare från närområdet. Efter rundturen hinner vi ta en titt på deras vackra tweedkläder.

  Vi åker åter till vårt hotell i Dungloe.

  Vi bor på Waterfront Hotel eller liknande.
  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 5/7

  Dag 3 Glenveagh National Park - Nordirland och Derry

  Efter frukost och utcheckning från hotellet ska vi idag utforska den vackra Glenveagh National Park. Nationalparken består av karga berg, klara sjöar, tumlande vattenfall och förtrollade ekskogar och ligger i hjärtat av Derryveagh-bergen i nordvästra Donegal.
  Vi besöker Glenveagh Castle Gardens som ligger vackert inbäddad i grönskan. Den byggdes i slutet av 1880-talet och är idag välkänd för sin rika samling av träd och buskar med inriktning på arter från södra halvklotet.

  Efter detta fortsätter vi österut till Nordirland och staden Derry (officielt Londonderry). Här har vi tid för lunch innan vi gör en promenad i staden och längs stadsmuren. Stadsmuren, som är en av Europas mest välbevarade, är ca 1,6 km i omkrets och ca 8 meter hög på sina ställen. Här finns bland annat tjugofyra originalkanoner som står vaktpost, inklusive den mäktiga Roaring Meg. Stadsmurarna i Derry spelar en viktig roll i stadens historia och färdigställdes  år 1618.

  Ikväll äter vi en gemensam middag på hotellet. 

  Vi bor på Maldron Hotel Derry eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 6/7

  Dag 4 Whiskeydestilleri - Giant´s Causeway - Belfast

  Efter frukost checkar vi ut och säger hejdå till Derry för denna gång och beger oss mot Nordirlands huvudstad Belfast.

  På vägen till Belfast stannar vi till vid The Old Bushmills Distillery, som är världens äldsta licensierade whiskydestilleri som fick sin licens att destillera redan år 1608. Det var då Sir Thomas Phillips beviljades en licens att destillera whisky av James I av England men destilleringstraditionerna i omgivningen härstammar tillbaka till år 1276. Old Bushmills Distillery ägnar sig åt tillverkning av Single Malt Irish Whisky och den kunskapen har gått i arv i generationer sedan starten vilket gör att det skett väldigt få förändringar i hur Single Malt Irish Whisky tillverkas idag.

  Strax norrut, vid kusten, ligger naturfenomenet Giants Causeway som är en av Nordirlands främsta turistattraktioner. Området består av så kallade pelarförklyftningar och den här typen av natur kan inte ses eller upplevas någon annanstans i världen!

  Efter denna spektakulära upplevelse fortsätter vi till Belfast och vårt hotell de kommande två nätterna. 

  Ikväll äter vi en gemensam middag på hotellet. 

  Vi bor på The Ramada by Wyndham Belfast eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 7/7

  Dag 5 Belfast

  Idag ska vi upptäcka Belfast där vi bland annat kommer att få lära oss om stadens intressanta historia. Från Belfast födelse under en tid av industri och ingenjörskonst, svält, sjukdomar, bombräder och naturligtvis de senaste politiska problemen mellan katolikerna och protestanterna, till att nu vara en av de mest spännande städerna i Europa.
  Det var i östra Belfast där författaren C.S Lewis en gång bodde och Samuel Beckett undervisade.
  Stormont, sätet för Nordirlands parlament finns här. I West Belfast får vi se de så välkända och noggrant målade väggmålningarna, ofta med politiska uttryck. Vi får även se Peace Line, byggd för att hålla isär två samhällen.
  Efter lunch besöker vi det dramatiska Titanic Belfast-besökscentret som är ett måste när man är i Belfast. Detta är världens största Titanic-upplevelse, för att hedra Belfasts unika relation med det berömda skeppet. Besökscentret ligger i hjärtat av Belfast, precis bredvid den historiska platsen för detta världsberömda skeppsbygge på varvet Harland och Wolff. Inrymt i en ikonisk byggnad med 6 våningar får vi lära oss historien om Titanic. 

  Vi bor på The Ramada by Wyndham Belfast eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 8/7

  Dag 6 Belfast - Dublin

  Idag fortsätter vi vår resa mot Irlands huvudstad Dublin.
  När vi kommer fram gör vi en buss-sightseeing i denna storslagna stad, som trots att den är modern och kosmopolitisk, fortfarande behåller 1700-talets atmosfär och arkitektur. Dublin är en elegant och konstnärlig stad med stora georgianska torg och gator med rader av tegelhus med färgglada dörröppningar.
  Vi kommer under dagen att få en bra  överblick över staden och får bland annat se Trinity College, den storslagna Bank of Ireland, Dublin Castle, Christchurch & St. Patrick's Cathedral samt Phoenix Park.

  I slutet av turen besöker vi det så välkända Guinness Storehouse som ligger i hjärtat av St James's Gate Brewery och är en av Dublins populäraste besöksmål. Inrymt i en gammal jäsningsanläggning får vi lära oss historien och om tillverkningen av denna världsberömda öl. 

  Efter detta åker vi till vårt hotell för de sista två nätterna. Gemensam middag på kvällen. 

  Vi bor på Camden Court Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 9/7

  Dag 7 Dublin - Middag på traditionell pub

  Idag har vi en ledig dag i Dublin för shopping eller egna strövtåg. 
  På resans sista kväll så ska vi bege oss till Merry Ploughboys Pub för att uppleva en  irländsk show och middag.
  Puben är en traditionell Dublin-pub som öppnade sina dörrar första gången 1750. Här bjuds vi på middag, irländsk musik och Riverdance!

  Vi bor på Camden Court Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 10/7

  Dag 8 Hemresa

  Efter frukost säger vi tack och hej till Dublin och Irland. Transfer till Dublins flygplats och hemresa.
  Slàn Abhaile!! Adjö!!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtiderna kan komma att ändras)

Flygbolag: Sas, British Airways, Lufthansa, KLM

Stockholm 07.30 - 09.15 Dublin
Köpenhamn 08.30 - 09.50 Dublin
Oslo 06.00 - 07.15 Köpenhamn 08.30 - 09.50 Dublin

Dublin 10.05 - 13.40 Stockholm
Dublin 10.40 - 13.55 Köpenhamn
Dublin 10.40 - 13.55 Köpenhamn 15.25 - 16.35 Oslo

Ingår i resans pris:

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
  • Transfer flygplatsen - hotell - flygplatsen.
  • Transporter med egen buss.
  • 7 nätter på hotell (3* och 4*) inkl. frukost.
  • 2 luncher.
  • 5 middagar, varav en middag med show i Dublin
  • Svensktalande guide/reseledare med under alla aktivitetsdagarna.
  • Utflykter, transporter och inträden enligt dagsprogrammen.

  Ingår ej i resans pris

  • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
  • Måltider som ej nämns i programmet.
  • Dryck.
  • Eventuell dricks.
  • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

  Inreseregler

  Observera att man till Nordirland inte godkänner nationellt ID-kort utan det är ett giltigt pass som gäller.

  Hållbarhet

  Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

  För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

  Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

  Viktig information

  Resegaranti

  Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

  Betalning

  Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

  Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

  Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

  Försäkringar och avbeställningsskydd

  Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
  Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

  Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

  Resehandlingar

  Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

  Delvis utnyttjande av arrangemang

  Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

  Reklamationer

  Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

  Personuppgifter

  Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
  Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

  Läs våra fullständiga villkor här.

  Reseinformation

  Pris

  • 24 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
  • 31 850 kr om du vill bo i eget rum - slut

  Avreseorter

  • Stockholm - slut
  • Köpenhamn - slut
  • Oslo (+1 500 kr) - slut

  Resans tema

  • Storstad
  • Rundresa
  • Svensktalande guide

  Snabbinformation

  • Avresa: 2024-07-03
  • Hemkomst: 2024-07-10
  • Resans längd: 8 dagar
  • Antal deltagare: max 23

  Kortfakta om länderna vi besöker

  Irland

  • Kontinent: Europa
  • Huvudstad: Dublin
  • Landsarea: 70 280 km2
  • Antal invånare: ca 4 623 000 st
  • Valutakod: EUR

  Storbritannien

  • Kontinent: Europa
  • Huvudstad: London
  • Landsarea: 244 820 km2
  • Antal invånare: ca 62 348 000 st
  • Valutakod: GBP
  Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
  Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

  Resan har tyvärr redan avgått!

  Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

  Skickar din förfrågan...