Hotell/enkelrum

När vi väljer ut hotell till våra resor är möjligheten till enkelrum samt dubbelrum med fristående sängar en avgörande fråga.

Utomlands finns mycket sällan enkelrum utan det är då ett dubbelrum man har för eget bruk. Eftersom hotellen vill ha sina rum fullbelagda kan det ibland var svårt att få tillgång till många rum för eget bruk då hotellen även räknar med merförsäljning ju fler boende de har. Rummen kostar per rum och inte efter hur många som bor i rummet, de rum vi får för eget bruk blir därför dyrare än om 2 personer kan dela på rumskostnaden.

På våra resor har vi hotell från 2* till 5* standard. På bättre och dyrare hotell blir kostnaden för ett rum för eget bruk dyrare än på ett enklare billigare hotell. Ofta kan vi förhandla oss till rabatt på de rum som används av endast en person men i några länder är det helt omöjligt. De extrakostnader för att bo ensam i ett rum är därför väldigt varierande beroende på resmål. Vi gör aldrig några påslag på priset det kostar att ha rummet för eget bruk utan det är till självkostnadspris.

För att komma ner i pris på en resa kan du välja att dela rum med en annan singelresenär. Detta är även ett bra sätt att lära känna varandra samt att ha sällskap under resan. Vi fördelar rummen så man alltid delar rum med någon av samma kön och i så nära ålder det är möjligt. Alla hotell vi använder oss av har dubbelrum med fristående sängar så att det ska fungera bra att dela rum.

Standarden på våra hotell skiljer sig från resmål till resmål. Vi skriver så tydligt som möjligt under respektive resa på vår webbplats vilka hotell vi använder samt har en länk till hotellet så att du själv kan bilda dig en uppfattning om hur standarden är. Byte av hotell sker i undantagsfall och sker då till likvärdigt hotell, detta meddelas i så fall innan avresa.