flagga: Ecuador

Galapágos och Amazonas i Ecuador

16/10 – 29/10 2024
14 dagar i Ecuador med Singelresor

Resebild
Ecuador är ett av Sydamerikas minsta länder men samtidigt mycket rikt på natur och kultur. Vi startar vår resa i huvudstaden Quito som ligger 2800 m.ö.h. vars historiska centrum är med på UNESCOs världsarvslista. Vi fortsätter över Anderna och in i Amazonas rika regnskog. Efter några spännande dagar i Amazonas regnskog fortsätter vi till Galapagos med sin unika natur och djurliv. Här leker Sjölejonen oblygt, havsleguanerna möter lojt din blick, och unika fågelarter bjuder generöst på vackra parningsdanser.

Program dag för dag

 • Onsdag 16/10

  Dag 1 Avresa - Quito

  Vid ankomst till Quito möts vi av våran reseledare Håkan och tillsammans tar vi oss till hotellet i stadens centrala del. Efter att ha gjort oss hemmastadda äter vi middag tillsammans

  Vi bor på Hotel Carolina Montecarlo eller liknande.

  Middag ingår.
 • Torsdag 17/10

  Dag 2 Världens mitt

  Efter frukost tar vi oss med buss ca 45 minuter till norra Quito där vi besöker Intinan-museet och världens mitt. Här på ekvatorn får vi se hur Coriolis-effekten påverkar världens väder samt lär oss om kulturerna i Ecuador innan vi fortsätter till det officiella ekvator-monumentet där vi avnjuter lunch och kanske en kopp kaffe.

  Efter lunch tar vi oss upp i det stora monumentet för en överblick av denna punkt som en Fransk expedition utmätte som ekvatorlinjen redan år 1736. Vi tar oss sedan tillbaka till vårt hotell. 

  Vi bor på Hotel Carolina Montecarlo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 18/10

  Dag 3 Coca

  Innan solen går upp startar vi vår bussresa över Anderna och ner till staden Coca (ca 6 timmar), medan vi äter vår frukostpåse på bussen. Eventuellt tar vi inrikesflyg denna sträcka istället. 
  Framme i Coca gör vi oss redo att ta en motorbåt de ca. 45 minuterna in till Yarina Eco lodge där en sen lunch väntar.

  Efter lunch och en siesta tar vi en första promenad på stigarna genom Amazonas frodiga regnskog tillsammans med vår guide för att lära oss om växter och djur och hur människorna lever här.

  Väl tillbaka på lodgen tar vi det lugnt i väntan på middag och njuter av hur nattens ljud tar över så fort solen gått ner.

  Vi bor på Yarina Eco Lodge

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 19/10

  Dag 4 Yarina Eco lodge

  Vi njuter av en tidig frukost och gör oss klara för ännu en vandring genom djungeln som brukar ta mellan 2-3 timmar. Vandringen kommer gå lite uppför och nedför på stigarna och vi stannar ofta för att spana efter djur och för att guiden ska lära oss om livet här. Tillbaka vid lodgen tar vi det lugnt tills lunchen är klar och sedan gör vi som djuren och tar en siesta.

  På eftermiddagen paddlar vi små longboats till en lagun som vi vandrar runt för att se på fågellivet och eventuellt tar vi en liten tur ut i lagunen för att kunna se mera.

  Vi bor på Yarina Eco Lodge.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 20/10

  Dag 5 Yarina Eco lodge

  Efter frukost ger vi oss ut för att fiska piraya. Om vi lyckas fånga några så tillagar vi dem på ett traditionellt djungelkök tillsammans lite senare. Tillbaka på lodgen så provar vi blåsrör och därefter tar vi motorbåten till en lokal skola som drivs av lodgen för barnen som bor i det lilla samhället utmed floden Napo. Här får vi lära oss om hur skolorna fungerar ute i Amazonas. Om man vill och har möjlighet kan man ta med nyttiga saker till skolan så som pennor, suddgummi, märkpennor och pennvässare eller liknande hemifrån. Detta är saker som behövs till skolarbetet och sådana gåvor är uppskattade.

  Efter lunch tar vi en vandring genom djungeln och lär oss mer om hur de boende lever samtidigt som vi spanar efter djur. Därefter är det dags för en god middag på lodgen.

  Vi bor på Yarina Eco Lodge.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 21/10

  Dag 6 Tillbaks till Quito

  Efter den tidiga frukosten har vi en sista vandring i djungeln. Vi besöker ett fågeltorn för att komma upp och se djungeln från ovan, och förhoppningsvis får vi se fjärilar och fåglar härifrån. Lunch på lodgen innan vi tar oss tillbaka till Coca och Quito. Vi äter middag på vägen innan vi ankommer till hotellet.

  Vi bor på Hotel Carolina Montecarlo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 22/10

  Dag 7 Teliferico och Quito - stadsvandring

  Direkt efter frukost tar vi oss upp till utkikspunkten Teliferico på 4100 m.ö.h. där vi får en överblick över Quito som sprider ut sig så långt man kan se åt söder och norr medan vi har vulkanen Pichincha bakom oss. Har vi en klar dag kan vi se vulkanen Cotopaxis snötäckta topp.

  Vi åker tillbaka till Quitos koloniala delar och äter lunch. Därefter vandrar vi genom gatorna för att se presidentpalatset, La Compania eller Gyllene kyrkan som den även kallas, vidare till Plaza San Fransisco för att sen gå längs med La Ronda som är en traditionell gata från kolonialtiden innan vi möter upp bussen. Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi kyrkan La Basilika där vi tar oss upp i ett av kyrktornen, och den som vill kan klättra upp på taket för en härlig utsikt.

  Tillbaka på hotellet och tid för middag.

  Vi bor på Hotel Carolina Montecarlo eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 23/10

  Dag 8 Flyg till Galapagosöarna

  Idag behöver vi stiga upp tidigt för att åka till flygplatsen. På flygplatsen har vi chans att äta frukost på egen bekostnad innan vi tar vårt flyg till Baltra på Galapagos där vi möter vår lokala guide. Tillsammans tar vi oss med buss och båt till Puerto Ayora på ön Santa Cruz och vårt hotell. Lunch äter vi på en lokal restaurang.

  Efter lunch går vi till nationalparkscentret för att se och lära om deras uppfödningsprogram av Jättesköldpaddor. Vi bekantar oss sedan med staden och ordnar med snorkelutrustning för morgondagen.

  Vi bor på Hotel Posada del Mar eller liknande.

  Lunch ingår.
 • Torsdag 24/10

  Dag 9 Galapagosöarna

  Galapagos består av flera olika öar och vi kommer att besöka 2 av öarna. Vilka öar det blir vet vi närmare avresa men den unika upplevelsen blir detsamma.

  Efter frukost tar vi oss upp till norra Santa Cruz och båten som ska ta oss till ön Seymour Norte. Turen tar ca 50 minuter. Väl framme tar vi oss i land för en rundvandring på ön. Här ser vi förhoppningsvis de Blåfotade Sulorna samt två arter av Fregattfågel som häckar på ön. Vi har även en god chans att få se leguaner. Vi äter lunch och tar båten vidare mot Santa Cruz och stranden Bachas.

  På stranden tar vi en promenad till en lagun för att spana efter flamingos innan vi badar eller snorklar från stranden. Vi börjar sedan vår resa tillbaka till hamnen och hotellet i Puerto Ayora.

  Vi bor på Hotel Posada del Mar eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 25/10

  Dag 10 Tortuga Bay och höglandet

  Efter frukost vandrar vi till Tortuga Bay. Vandringen är enkel men tar ca 1 timme vilket är värt besväret när vi äntligen kommer fram till stranden som är en av de finaste på Galapagos. Här har vi chans att se bland annat leguaner och olika strandfåglar. Här njuter vi av ett dopp i havet.

  Vi vandrar tillbaka till Puerto Ayora för lunch på en restaurang innan vi tar bussen längre upp i högdelen av Santa Cruz. Här besöker vi ett område där Galapagos Jättesköldpaddor lever fritt och vi tar en enkel vandring runt för att komma dem nära innan vi går ner i en lavatunnel som är uppdelad i tre etapper.

  Vi bor på Hotel Posada del Mar eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 26/10

  Dag 11 Galapagosöarna

  Vi blir idag hämtade tidigt på hotellet och tar oss med buss över till Santa Cruz och båten som ska ta oss till ön Bartolome. Båtresan tar ca 2 timmar och 30 minuter och under tiden äter vi frukost. Väl framme går vi upp till öns topp för en underbar vy. här ser vi hur öarna på Galapagos har skapats för länge sedan. Har vi tur får vi kanske se Galapagoshök eller Galapagosduva.

  Tillbaka på båten tar vi en tur längs med ön för att försöka se pingviner och sjölejon. Vi avslutar turen på stranden där vi kan ta det lugnt eller snorkla. Har vi tur kan vi se rockor, olika fiskar eller till och med någon revhaj.

  Vi äter lunch på båten på vår återresa till Santa Cruz. Väl framme tar vi bussen över ön till Porto Ayora och hotellet.


  Vi bor på Hotel Posada del Mar eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 27/10

  Dag 12 Kaffeplantage

  Efter frukost åker vi en bit upp i höglandet där vi besöker en familj som producerar lokalt kaffe och sockerrörsbrännvin, kallat Cana. Vi får se hur processen för att göra kaffe på traditionellt sätt går till. Efteråt finns chans att köpa med sig lite av de produkter som de har.

  Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Håkan finns till hans för den som vill ha tips på aktiviteter.

  Vi avslutar resan med en gemensam middag.

  Vi bor på Hotel Posada del Mar eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 28/10

  Dag 13 Hemresa

  Efter frukost tar vår buss oss till flygplatsen i Baltra och vi flyger sedan till Guayaquil. Här hämtar vi ut våra väskor och checkar sedan in dem hos KLM för vidare flyg hem till Skandinavien.  

  Frukost ingår.
 • Tisdag 29/10

  Dag 14 Hemkomst

  Vi anländer till Amsterdam flygplats för vidare flyg till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: KLM.

Stockholm 06.30 - 08.40 Amsterdam 09.50 - 14.35 Quito.
Köpenhamn 06.00 - 07.25 Amsterdam 09.50 - 14.35 Quito
Göteborg 06.10 - 07.40 Amsterdam 09.50 - 14.35 Quito.

Guayaquil 20.05 - 13.20 Amsterdam 14.35 - 16.35 Stockholm.
Guayaquil 20.05 - 13.20 Amsterdam 15.15 - 16.35 Köpenhamn.
Guayaquil 20.05 - 13.20 Amsterdam 15.05 - 16.35 Göteborg.

Tillåten bagagevikt på KLM:

Incheckat bagage: 23 kg

Tillåten bagagevikt på inrikesflygen:

Incheckat bagage: 23 kg
Handbagage: 8 kg

Ingår i priset

 • Svensktalande guide/reseledare Håkan Karlsson under hela resan och lokala engelsktalande guider.
 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. alla skatter och avgifter.
 • Flyg till och från Galapagosöarna.
 • Allt boende på bra hotell. I Amazonas bor vi på en lodge.
 • Luncher och middagar enligt programmet.
 • Frukost samtliga dagar förutom dagen då vi flyger till Galapagos tidigt på morgonen.
 • Alla lokala transporter.
 • Inträdesavgifter till Galapagos nationalpark
 • Alla aktiviteter omskrivna i programmet inkl. inträdesavgifter.
 • Snorkelutrustning (2 dagar).
 • Immigrationsavgift på Galapagos.

Ingår ej i priset

 • Dricks till hotellpersonal, guider och besättning på båtturer.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dryck till maten.
 • Reseförsäkringar och avbeställningsskydd.
 • Eventuella vaccinationer innan avresa.

Pass/Visum

Visum till Ecuador krävs inte för svenska medborgare.
De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För exakt information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Reseledaren

Er reseledare för resan blir Håkan Karlsson. Håkan har sedan 2005 bott i Ecuador där han arbetar som koordinator för volontärer och studenter tillsammans med sin fru. Han har även arbetat som gruppledare för dessa grupper. Håkan har stor kunskap om Ecuador och pratar flytande spanska. Han kommer att möta upp er på flygplatsen i Quito och sedan vara med under hela resan.

Hotell

I Quito använder vi ett hotell strax utanför Mariscal med många restauranger och kaféer inom gångavstånd. På Santa Cruz på Galapagos använder vi ett hotell som ligger centralt.

Internet/telefoni

Internetcaféer och telefonhytter finns tillgängliga nästan överallt i Ecuador. Att använda internet kostar ca 0,60 – 1 USD per timma på fastlandet och ca 2,50 USD per timma på Galapagosöarna. Kostanden för att ringa hem till Sverige från en telefonhytt varierar mellan 0,08 – 0,70 USD per minut beroende på om man ringer från fastlandet eller från Galapagosöarna.

Klimat och kläder

När det gäller klimat på Galapagos så är den varmaste perioden i februari och mars då medeltemperaturen ligger på ca 30 grader under dagtid vid kusten. Vattentemperaturen är ca 25 grader. Regnperioden brukar infalla i slutet av december till maj. I Quito är genomsnittstemperaturen ungefär samma året runt, ca 18 grader. På nätterna kan temperaturen ibland gå ner mot ca 10 grader beroende på hur dagens väder varit. Ecuador ligger vid ekvatorn så bra saker att tänka på att packa ner i resväskan är solskyddsfaktor, solhatt samt de obligatoriska solglasögonen. När det gäller packning av kläder är shorts och kjolar, tunna långbyxor, t-tröja och kortärmad skjorta/blus bra basplagg i vardagslivet. En regnjacka samt en fleecetröja kan också vara bra att ha med under kyliga kvällar och båtfärder på Galapagos. Vi ska också nämna att finns det vassa lavastenar på Galapagos som kan orsaka småskador under vissa utflykter, därför rekommenderar vi att du tar med sandaler med täckta tår eller lättare vandringsskor att använda där. Andra saker som bör finnas med i packningen är badkläder och badhandduk, kamera, ficklampa och kikare. Det kan även vara idé att packa ner en liten pet-flaska att använda som vattenflaska under resan.

Några ord från 2018 års grupp

Wow vilken fin resa! Överträffade mina förväntningar. En härlig blandning av storstad, djungel och så Galapagos! Håkan är en duktig guide, uppmärksam, hjälpsam och väldigt social. Även våra lokala guider har varit suveräna. Hotellen och lodgen högsta betyg. Vilken lyx att bara vara sex i gruppen. Absolut nöjd med resan och återkommer nog! /GeBe

Jag är enastående nöjd! Allt levde upp till mina mycket höga förväntningar! Kombinationen av Amazonas och Galapagos var perfekt! Två dramatiska kontraster! Det var ju också en bonus att vi var en så liten grupp! Håkan är en ovanlig guide, i alla fall till utseende och stil. Han vann mitt hjärta med sin vänlighet och omsorg. Han var kunnig på ett personligt plan och han var mycket privat om sitt liv. Information om landet, skolsystem, vård mm fick vi mer ”ad hoc”Tips: den långa bussresan över Anderna kunde ha utnyttjats till det. Våra lokala guider Livio och Duncan var utomordentligt kunniga ,trevliga, och engagerade! Hotellen var OK. Lodgen mycket trevlig! Ett litet tips: Sista middagen borde ha ingått i programmet , för att göra avskedet mer högtidligt. Kanske är det den bästa resa jag gjort?!? /Solvig

En fantastiks resa! Tre världar i ett land, storstad, djungel och Galapagosöarna. Överträffade helt klart mina förväntningar. Det går inte att säga vad som var bäst, allt var bäst! En eloge till Håkan som med sin sociala förmåga och sin personlighet var med oss hela vägen och hjälpte oss med språk och annat när vi behövde. Att vi var sex personer i gruppen gjorde att det blev extra lyxigt. Helt suveräna lokala guider, kunniga och engagerade. Bra boende hela resan! Till er som funderar på att åka, ÅK! Min personliga och största utmaning var alla "kryp" i djungeln, men väl där var de dels inte så många som jag trodde och där insåg jag att det var helt naturligt att de fanns där. Mäktigt! /Elisabet

Resan till Galapagos och Ecuador var helt igenom fantastisk. Bra aktiviteter, bra kombination med både Amazonas och Galapagos och sist men inte minst ett bra pris. Att Singelresor genomför resorna även om det är ett mindre antal deltagare gör att vet att man kommer iväg och gärna bokar nästa resa. Guiden var otrolig, skapade en trygghet och gjorde det där lilla extra för varje deltagare. /Berit

VILKEN FANTASTISK RESA!
Bra planerat men mycket upplevelser i härlig blandning av stor stad med kultur, djungel i Amazonas och Galapagos med sin fauna och flora, snorkling bland pingviner och havssköldpaddor i kristallklara vatten, Bra hotell under hela resan och fantastisk boende och mat i Yarina i Amazonas. Kunniga och trevliga lokala guider speciell Livio i Amazonas som lärde oss allt om växter , och hur kan man överleva i djungel. Fina minne från besök i Amazonas skola Och inte minst Stor tack till Håkan som hjälpte och ställde upp jämt för oss under hela resan. Helt enkelt en suverän kille!!! /Margaretha

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 57 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 64 250 kr om du vill bo i eget rum - 2 rum kvar

Avreseorter

 • Stockholm - flera platser kvar
 • Köpenhamn - 1 plats kvar
 • Göteborg (+600 kr) - 2 platser kvar

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-10-16
 • Hemkomst: 2024-10-29
 • Resans längd: 14 dagar
 • Antal deltagare: max 16

Kortfakta om landet vi besöker

Ecuador

 • Kontinent: Sydamerika
 • Huvudstad: Quito
 • Landsarea: 283 560 km2
 • Antal invånare: ca 14 791 000 st
 • Valutakod: USD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...