Nyhet!
flagga: Gibraltar flagga: Spanien

Carmens rundresa i Andalusien och Madrid

24/9 – 3/10 2024
10 dagar i Spanien och Gibraltar med Singelresor

Resebild

Följ med Carmen på en härlig ny och annorlunda rundresa med tåg och buss bland Andalusiens pärlor. Tillsammans kommer vi att få uppleva en av Spaniens mest fascinerande och mångsidiga region med sina djupt rotade traditioner, intressanta gastronomi, spektakulära natur, fantastiska monument, färgstarka folklore och temperamentsfulla människor.

Picassos födelsestad, Málaga, kommer att charma oss med sina livsglada invånare och inbjudande stadskärna. Drömstaden Ronda och sin legendariska ravin kommer att hänföra oss och den lilla vita byn Setenil de las Bodegas kommer att överraska oss med sina vita hus inhysta mellan klipphyllorna. Det blir dessutom en avstickare till den fantastiska geologiska klippformationen The Rock i den brittiska kronkolonin Gibraltar med en djupdykning i denna unika enklavs historia. Exklusiv privattur till unika intressanta utposter i Gibraltar som The Skywalk kommer att bli en dag att minnas för alltid. Vidare blir det stadsvandring i Spaniens äldsta stad Cádiz där vi avnjuter en intressant stadskärna och en av Spaniens vackraste och magiska solnedgångar.

Vi utlovar flera kulturskatter under resan som eldig flamenco, promenad i Sevillas genuina kvarter, barrio Santa Cruz. Men innan vi når Sevilla och Córdoba besöker vi fenicernas Xera, Jerez de la Frontera, det kända sherryvinets födelseplats med besök till en anrik bodega och provsmakning av denna så ädla dryck.
Avslutningsvis styr vi nosen med snabbtåget mot den pulserande huvudstaden Madrid där vi genomför en historisk stadsvandring och tid för egna upptåg. En trivsam avskedsmiddag med en summa summarum får blir en perfekt avrundning av denna så intensiva och upplevelserika resa.

En och en annan överraskning lär det bli och flera dopp i både Medelhavet och Atlanten utlovas! Så tveka inte, följ med Carmen på en upplevelserik Andalucía Tour !

Program dag för dag

 • Tisdag 24/9

  Dag 1 Avresa och ankomst till Málaga

  Avresa och ankomst till flygplatsen i Málaga där vi möts upp och åker till vårt hotell som ligger ca 1 mil västerut i kustorten Benalmádena.
  Incheckning. Kanske vi hinner med en liten promenad och dopp i Medelhavet innan vi äter gemensam middag på hotellet?

  Vi bor på Hotel Puerto Marina eller liknande.

  Middag ingår.
 • Onsdag 25/9

  Dag 2 Málaga

  Idag tar vi tåget och upplever livliga Málaga med sitt rika historiska arv och kulturella mångfald med en intressant rundvandring under förmiddagen. Staden grundades av fenicier och var en viktig handelsplats under antiken. Under romartiden blomstrade staden och blev känd för sin produktion av vin, olivolja och delikata såsen garum. Málaga var under lång tid under morernas herravälde, och deras påverkan syns fortfarande i arkitekturen och stadens utformning. Den imponerande fästningen Castillo de Gibralfaro höjer sig över staden, den magnifika katedralen, La Encarnación, byggdes på en tidigare befintlig moské. Vi ser även El Teatro Romano, en romersk teater som påträffats mitt i centrum. Tid finns på eftermiddagen att utforska fler museer eller bara att njuta av det moderna och livliga hamnområdet med restauranger, butiker och terrasser för att insupa ljuset och solen. Vi vänder tillbaka till hotellet med tåget. Kanske ett kvällsdopp i havet lockar före vår gemensamma middag på hotellet? 

  Vi bor på Hotel Puerto Marina eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 26/9

  Dag 3 Ronda, vita byn Setenil de las Bodegas

  Idag beger vi oss till drömstaden Ronda som ligger spektakulärt på en bergsplatå med branta stup som vetter ut mot ett svindlande skönt bergslandskap. Den unika bron Puente Nuevo binder samman den gamla och den nya staden Ronda. Utsikten över bron och ravinen El Tajo utgör ett av Andalusiens mest fotograferade motiv. Staden har dessutom en fascinerande morisk historia och en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor. Det blir en intressant rundvandring och lunch på egen hand.
  Därefter beger vi oss till en unik vit by, Setenil de las Bodegas där vi beundrar de vitkalkade husen inhysta mellan klipphyllorna. Grottbostäder, grottaffärer och grottbarer för hela slanten. En fika i denna speciella atmosfär innan hemfärd efter en dag full av intryck. 

  Vi bor på Hotel Puerto Marina eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 27/9

  Dag 4 Brittiska Gibraltar och Cádiz

  Efter frukost blir vi upphämtade med buss för att bege oss söderut till Europas yttersta sydspets, till den lilla halvön där engelsmännen haft makten i över 300 år nämligen Gibraltar. 
  Dess läge vid sundet mellan Europa och Afrika fick stor betydelse under andra världskriget och tiden därefter. Med exklusiv och privat transport blir det en unik upplevelse som vi får av våra duktiga chaufförer som tar oss till ikoniska platser som Europapoint, St. Michel droppstensgrottor och högst upp på klippan på 426 m höjd har vi den fantastiska glasbalkongen, The Skywalk. Vi får även komma de nyfikna och svanslösa makaka aporna riktigt nära och det blir verkligen en dag att minnas. Kanske fish and chips lunch lockar om man nu ska ta seden dit man kommer.

  Efter lunch blir det avfärd till Cádiz som är en av de äldsta städerna i västra Europa och en pärla längs den spanska kusten. Belägen på en liten landtunga omgiven av Atlanten, erbjuder Cádiz en unik blandning av rik historia, kulturell mångfald och en härlig avslappnad atmosfär. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Vi samlas för att blandas med livsglada Cadizbor och intar en middag tillsammans. Kanske hinner vi med att uppleva den vackra solnedgången som sägs vara en av världens vackraste? Om inte så har vi ju en andra chans imorgon. 

  Vi bor på Hotel Senator Cadiz eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 28/9

  Dag 5 Cádiz

  På morgonen upptäcker vi staden med en bekväm rundvandring och lokal guide. Cádiz, en av världens äldsta sjöstäder, vars historia sträcker sig över flera tusen år och influerats av fenicier, romare, visegoter och morer, är en fascinerande kulturell smältdegel. Vi beundrar den imponerande katedralen med en blandning av olika arkitektoniska stilar, inklusive barock och neoklassisk. Vi insuper den härliga atmosfären i den autentiska stadskärnan med smala gränder och färgglada hus. Eftermiddagen kan tillbringas på egen hand till sol och bad eller bara njuta av Cadiz stad. Eller häng med Carmen! 

  Vi bor på Hotel Senator Cadiz eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 29/9

  Dag 6 Jerez de La Frontera och Sevilla

  Idag checkar vi ut och promenerar 900 m till tågstationen för avfärd norrut med tåg en timme till Jerez de la Frontera känd för sin sherryproduktion och rika kulturarv. Det blir en djupdykning i sherryprocessen och en intressant vinprovning. Vid ankomst i Jerez checkar vi in vårt bagage och kan njuta av den vackra staden med en liten handväska med plats för vatten. Vi strålar samman för att hämta ut våra väskor och ryggsäckar för att bege oss med tåg vidare till Andalusiens huvudstad Sevilla där vi checkar in på vårt hotell.

  Vi bor på Hotel Virgen de los Reyes eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 30/9

  Dag 7 Sevilla – Historiska stadskärna

  Idag ska vi upptäcka Sevilla, en stad rik på historia, kultur och arkitektur med en intressant rundvandring. Vi besöker det spännande och imponerade kungliga palatset, Real Alcázar och även Sevillas katedral, en av världens största och en viktig symbol för staden. Dessa ikoniska platser samt Barrio Santa Cruz, den gamla judiska stadsdelen med sina mysiga smala gator och gränder, charmiga torg och historiska byggnader. Det imponerande torget Plaza España som byggdes för den ibero-amerikanska utställningen 1929 samt den färgstarka stadsdelen Triana ligger bara inom 2,5 till 4 km räckvidd från vårt hotell. Man färdas behändigt med lokala färdmedel. 

  Flamenco är en viktig del av den andalusiska kulturen och Sevilla är den autentiska flamencodansens hemstad. Att få uppleva flamenco på en traditionell tablao blir en minnesvärd upplevelse!

  Vi bor på Hotel Virgen de los Reyes eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 1/10

  Dag 8 Sevilla – Córdoba

  Efter frukost beger vi oss till tågstationen för vidare färd ca. 50 min restid, vidare österut till vackra Córdoba. Vi checkar in vårt bagage vid tågstationen och möter upp vår lokalguide för att fördjupa oss i det som en gång var kalifatet Córdoba, en av Europas största, mest välutvecklade och rikaste stad. Vi beskådar romarnas mäktiga bro över floden Guadalquivir och upplever dagens höjdpunkt med Unescos världsarv, La Mezquita, en häpnadsväckande byggnad och fusion av morisk och kristen arkitektur. De kristna återerövrar staden 1236 av morerna och uppför senare en katedral mitt inne i den befintliga moskén. Vi bländas av detta världsarv som liknar en skog av hundratals kolonner med sina rödvita valvbågar. Córdobas stadskärna med sitt judiska kvarter är även Unesco världsarv och en pärla i sig. Då staden myllrar av mysiga restauranger och tapasbarer blir det lunch på egen hand innan vi sammanstrålar, hämtar ut våra väskor och fylla av intryck tar vi tåget, ca två timmar, vidare till pulserande huvudsstaden Madrid. Vi checkar in på vårt hotell för de sista två nätterna och vilar lite innan vi går ut på en trevlig middag tillsammans.   

  Vi bor på Catalonia Atocha eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 2/10

  Dag 9 Pulserande och konstnärliga huvudstaden Madrid

  Efter en god frukost möter vi upp vår guide och går på upptäcktsfärd i Madrids historiska stadskärna. Det bästa sättet att uppleva metropolen är ju till fots där vi tar del Madrids fascinerande historia och århundranden av konst, kultur – och arkitektur. Vi får ta del av en hel del ikoniska platser som Puerta del Sol, Plaza Mayor, Puerta del Alcalá och mycket mer. Madrid är den gyllene konsttriangeln med världens förnämsta konstmuseer som Prado men även Thyssen Bornemisza och Reina Sophia omfattar världens bästa konst genom tiderna. Förboka din biljett på nätet!  

  Vi avslutar dagen med en gemensam middag tillsammans för att göra en summa summarum av många upplevelserika dagar! Madrid är staden som aldrig sover, så vi tar seden dit vi kommer och tar del av nattlivet innan vi kryper ner i våra sängar.  

  Vi bor på Catalonia Atocha eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 3/10

  Dag 10 Hemresa

  Efter en god frukost är det dags att ta sig till flygplatsen med lokala färdmedel. 

  Det blir säkert ett vemodigt farväl efter många intensiva och upplevelserika dagar tillsammans. Med många finna minnen i bagaget och även nyfunna vänner säger vi dock tack för den här gången. Och hasta la vista, tills vi ses igen! 

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Iberia, Vueling, KLM

Stockholm 06.15 - 10.40 Malaga
Köpenhamn 06.55 - 10.40 Malaga

Madrid 10.15 - 14.10 Stockholm
Madrid 15.45 - 19.05 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive alla skatter och avgifter.
 • 9 nätter på hotell inkl. frukost
 • 4 middagar
 • Bussutflykt tilll Ronda & vita byn Setenil de las Bodega
 • Bussutflykt till Gibraltar och Cadiz som slutdestination
 • Privat Rocktour med taxi i Gibraltar
 • Engelsktalande lokalguide i Cadiz för rundvandring
 • Tåg 50 minuter till sherrystaden Jerez de la Frontera med vinprovning,
 • Tåg 1 timme 15 min vidare till Sevill
 • Engelsktalande lokalguide i Sevilla med entré till Real Alcazar fortet och katedralen
 • Flamencoafton i Sevilla
 • Snabbtåg 45 min Sevilla - Cordoba med engelsktalande lokalguide och entré till moskekatedralen
 • Snabb tåg ca 2 timmar Cordoba - Madrid
 • Avskedsmiddag i Madrid

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Resor med lokala färdmedel (lokalbuss och metro) ingår ej.
 • Dryck som ej nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.


Guide

Svensktalande Carmen, boende i Spanien, har tagit fram denna spännande resa och kommer att vara med och guida under hela resan. Carmen har även hand om våra mycket populära Pilgrimsresor.

Om resan

På denna upplevelserika rundresa förflyttar vi oss mycket med tåg och andra lokala färdmedel. Du måste själv kunna transportera och lyfta din packning under dessa resor. De längre tågtransporterna ingår i priset men kostnaden för lokala färdmedel i form av buss och metro bekostas av var och en. Om man inte vill gå med sin packning från tågstationen till hotellet så bekostar man själv taxi. Vi kommer att promenera mycket i städerna så hela fötter och knän är viktigt.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 26 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en man
 • 33 950 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-09-24
 • Hemkomst: 2024-10-03
 • Resans längd: 10 dagar
 • Antal deltagare: max 18

Kortfakta om länderna vi besöker

Gibraltar

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Gibraltar
 • Landsarea: 7 km2
 • Antal invånare: ca 34 000 st
 • Valutakod: GIP

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...