Hållbarhet

Sedan starten 2004 har Singelresor valt att arbeta på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt för att kunna ge utmärkt service och undvika onödigt resursslöseri. Vi har inget kontor på fina gatan, detta för att slippa onödiga transporter och hyror. Vi arbetar istället på två platser där vi har vårt kontor i anslutning till våra hem och slipper på så sätt transporter till och från arbetet som påverkar miljön negativt. Vi värmer upp våra kontor med solceller, värmeväxlare och bergvärme och all el vi använder är fossilfri. Alla våra kontorssopor källsorteras.
Vi har ingen katalog som vi skickar ut till våra kunder, utan all information finns på vår hemsida som vi dagligen uppdaterar med den senaste informationen. Bokningsbekräftelse och fakturor skickar vi via e-post och det enda vi postar ut är ett informationsbrev tillsammans med resehandlingarna inför din resa. På så sätt använder vi minimalt med papper och förbrukningsmaterial.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard. Våra resor inom Sverige är anpassade så att du kan resa till och från resmålet miljövänligt med tåg eller buss.

Idag har fler flygbolag börjat att blanda in fosilfritt bränsle. Till år 2050 ska 70% av flygbränsle vara fossilfritt enligt EU-parlamentet, vilket är en del av unionens klimatpaket Fit for 55. Läs mer om detta här!
F
lygbolaget KLM har även räknat ut att vi kan minska CO2-utsläppen med cirka 55 ton per år (!) om varje resenär tar med sig ett kilo mindre bagage ombord? Det skulle kunna vara en flaska schampo, en t-shirt eller ett par tofflor. Inte alltför svårt, eller hur? Läs mer bagagetips från KLM här.

Vi på Singelresor värnar om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners och hotell med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Det är även en av anledningarna till att vi använder oss av lokala guider istället för att skicka med en reseledare/guide från Sverige. På så sätt stannar pengarna i landet vi besöker och samtidigt får du som resenär en djupare kunskap om resmålet och insikt i hur det är att leva i landet. Vi sparar även in på en onödig flygresa från Sverige för reseledaren/guiden.

Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker. När vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur. När vi åker på en safariresa så får vi inte bara möjligheten att se dessa unika och exotiska djur, vi bidrar samtidigt till arbetet med att skydda och bevara djuren till kommande generationer. Safariturismen bidrar till att djurbeståndet ökat och många arter kunnat räddas. När vi besöker en nationalpark bidrar vi till arbete för dem som bor i och runt parken samt skyddandet av den. På så sätt har många länder insett vikten av hållbar turism för att skydda unika miljöer och djur och där har vi och du en viktig funktion.