flagga: USA

Västra USA - Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco

30/9 – 13/10 2024
14 dagar i USA med Singelresor

Resebild

På denna resa får vi uppleva Kalifornien med sina stora kontraster. Vi besöker spelmeccat Las Vegas, spektakulär natur i Grand Canyon, San Franciscos kullar, och storstadspuls i Los Angeles och Beverly Hills. Vi får uppleva Kaliforniens fantastiska natur med dess nationalparker med allt ifrån höga berg, djupa dalar och karga öknar. Kort sagt är detta en resa med spännande stadsupplevelser och fantastiska naturupplevelser.

Program dag för dag

 • Måndag 30/9

  Dag 1 Avresa - ankomst till Los Angeles

  Avresa från Skandinavien. När vi landar i Los Angeles "City of Angels" möts vi upp i ankomsthallen för transfer till hotellet. Vårt hotell ligger med gångavstånd från den livliga Hollywood boulevard med Walk of Fame. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 1/10

  Dag 2 Los Angeles

  Idag börjar vi med en förmiddagssightseeing i Los Angeles. Efter ett stopp vid Olvera Street, födelseplatsen för LA fortsätter vi till Beverly Hills. Vi fortsätter längs Sunset Strip till Hollywood. Vi har möjlighet att promenera längs Walk of Fame och vi kommer att se den historiska TCL Chinese Theatre och Dolby Theatre, som är värd för Oscars-galan. Från Hollywood Boulevard kan vi se den så välkända Hollywood-skylten. 

  På eftermiddagen besöker vi badorten Santa Monica och kuststaden Venice Beach 

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 2/10

  Dag 3 Los Angeles - Laughling

  Efter frukost Lämnar vi Los Angeles och åker österut genom det vidsträckta ökenlandskapet till spelstaden Laughlin som ligger vid Colorado River. På vägen stannar vi till i spökstaden Calico som är en gammal gruvstad som har en delvis återställd silvergruvdrift.

  Vi bor på Golden Nugget Laughlin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 3/10

  Dag 4 Laughling - Grand Canyon

  I dag kör vi delvis längs med den historiska Route 66 på vår fortsatta resa till Grand Canyon National Park, ett av väldens sju underverk. Vi stannar till och njuter av den spektakulära utsikten och går längs kanten på Grand Canyon och får uppleva detta mäktiga landskap på nära håll. Efter det fortsätter vi till vårt hotell för den kommande natten.

  Vi bor på Grand Canyon Plaza Hotel Tusayan eller liknande

  Frukost ingår.
 • Fredag 4/10

  Dag 5 Grand Canyon - Monument Valley - Page

  Vi lämnar Grand Canyon och åker vidare till Monument Valley, även kallat "Stenarnas dal". Detta område består av ett spektakulärt landskap med sina märkliga bergsformationer som ni kommer att känna igen från otaliga västernfilmer. Vi gör ett stopp här och begrundar detta fantastiska landskap innan vi fortsätter till orten Page för övernattning.

  Vi bor på Courtyard Page eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 5/10

  Dag 6 Page - Bryce Canyon

  Efter frukost börjar vi vår resa till Bryce Canyon. Här får vi uppleva canyonen som formats av Virgin-floden med sina klippformationer och vattenfall. Resan fortsätter genom ett av de vackraste landskapen i USA innan vi når dagens slutmål där vi tar in på vårt hotell.

  Vi bor på Best Western Plus Ruby´s Inn eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 6/10

  Dag 7 Bryce Canyon - Zion - Las Vegas

  Idag blir en dag med kontraster. Vi börjar med att åka till nationalparken Zion med sina höga bergstoppar. Därefter fortsätter vi till Las Vegas "staden som aldrig sover". Här har den som vill än en gång möjligheten att spela bort, eller kanske utöka semesterkassan.

  Vi bor på Treasure Island Las Vegas eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 7/10

  Dag 8 Las Vegas ledig dag

  Idag har vi en ledig dag i spelstaden Las Vegas. Du kan besöka Casinot, shoppa i de många köpcentrumen, eller bara titta på alla spektakulära byggnader.

  Vi bor på Treasure Island Las Vegas eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 8/10

  Dag 9 Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

  Idag blir det återigen en konstrasternas resa när vi lämnar det ständigt livliga Las Vegas för att fortsätta vår resa genom Death Valley och dess karga klimat innan vi kommer fram till Mammoth Lake som ligger omgiven av bergen och är en populär skidort vintertid. 

  Vi bor på Sierra Nevada Resort eller Mammoth Mountain Inn eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 9/10

  Dag 10 Mammoth Lakes - Yosemite - El Portal

  Resan fortsätter genom Tiogo passet som ligger i bergskedjan Sierra Nevada i nationalparken Yosemite. Området är känt för sina höga granitklippor, vattenfall, de enorma Sequoia-träden (Redwood) och sin stora biologiska mångfald. Vi åker genom Yosemite dalen innan vi fortsätter till El-Portal för övernattning.

  Vi bor på Cedar Lodge El Portal eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 10/10

  Dag 11 El-Portal - San Francisco

  Vi fortsätter vår resa västerut mot en av USAs vackraste städer, San Francisco. Staden är bland annat känd för sitt kuperade landskap, året-runt-dimma, ikoniska Golden Gate-bron, spårvagnar och färgglada viktorianska hus.

  När vi kommer fram gör vi en rundtur i San Francisco. Turen tar oss till Union Square, Fisherman´s Wharf, Nob Hill, Lombard Street och naturligtvis den legendariska Golden Gate-bron. 

  Vi bor på Hotel Abri Union Square eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 11/10

  Dag 12 San Francisco ledig dag

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka San Francisco på egen hand med dina nya reskamrater.
  Vi kan rekommendera en båttur som tar dig under Golden Gate-bron och förbi fängelseön Alcatraz, på vägen får man också en fantastisk utsikt mot stadens skyline. Ett annat tips är att åka ut och uppleva hur livet på fängelseön Alcatraz var. Då det kan vara mycket folk som vill ut till ön så kan det vara klokt att förboka detta på https://www.cityexperiences.com/san-francisco/city-cruises/alcatraz/

  Vi bor på Hotel Abri Union Square eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 12/10

  Dag 13 San Francisco - hemresa

  Efter frukost checkar vi ut och beroende på när flyget går kan vi ha lite ledig tid innan det är dags att åka till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.
 • Söndag 13/10

  Dag 14 Hemkomst

  Hemkomst till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (Flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS,


Ingår i priset

 • Alla flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • 12 nätters boende på hotell enligt program eller liknande.
 • Amerikansk frukost alla dagar.
 • 1 välkomstmiddag.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under hela resan.
 • Luftkonditionerade bussar.
 • All transfer från och till flygplatserna.
 • Alla aktiviteter enligt beskrivning och inträdesavgifter till Yosemite National Park, Calico, Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Grand Canyon National Park, City sightseeing i Los Angels och San Francisco.

Ingår ej i priset

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Personliga utgifter.
 • Bagagehantering på hotellen (dricks).
 • Måltider som inte ingår enligt ovan.
 • Drycker.
 • Dricks, räkna med ca 7 USD per dag och person till guide och 5 USD per person och dag till chaufför. Utöver detta behövs dricks på restauranger och servicepersonal. Observera att dricks är mycket vanligt i USA och det förväntas att man lämnar dricks. Det är inte ovanligt att man lämnar 20% dricks på en restaurangnota.
 • ESTA till USA.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

ESTA till USA

Sverige (och övriga nordiska länder) åtnjuter sedan lång tid visumfrihet till USA (undantag finns). För inresa till USA fr.o.m. 12 januari 2009 gäller att man måste anmäla sig via internet minst 72 timmar före avresa. Inresetillståndet gäller sedan för obegränsat antal inresor under två år. Kostnad 14 USD
Gå till Welcome to ESTA - the Official U.S. Government Web Site klicka vidare på "Svenska" för att fylla i blanketten. Denna anmälan ersätter immigrationsblanketten som man tidigare fått fylla i på flyget. Blankett för tullen erhålles som vanligt på flyget och måste fyllas i inför varje ankomst. Vi kommer att skicka ut information om detta i god tid före avresan.

Undantag:
Svenska medborgare som har rest till eller varit i Iran, Irak, Sudan eller Syrien efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i någon av dessa länder måste ansöka om visum via USA:s ambassad eller konsulat. Finns en fortsatt giltig och tidigare beviljad ESTA-ansökan för dessa resenärer, betraktas den som ogiltig och som man alltså måste ansöka om på
nytt. För senaste information om rådande undantag, läs mer på USA:s ambassads hemsida.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 62 450 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 74 450 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+800 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-09-30
 • Hemkomst: 2024-10-13
 • Resans längd: 14 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

USA

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Washington
 • Landsarea: 9 629 091 km2
 • Antal invånare: ca 310 233 000 st
 • Valutakod: USD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...