Nyhet!
flagga: Portugal flagga: Spanien

Promenader och upplevelser på vackra Algarvekusten med Tavira och Monte Gordo.

9/11 – 16/11 2024
8 dagar i Spanien och Portugal med Singelresor

Resebild
Detta är en resa för dig som vill upptäcka Algarve i ett lugnare tempo. Vi tar oss till Algarves östspets, nära gränsen till Spanien. Här kommer vi att njuta av lugna promenader, en färjeutflykt över den stora floden Guadiana och läckra tapas i Ayamonte i Spanien. Vi tar tåget för att besöka de historiska och pittoreska städerna Tavira, Vila Real de Santo António och Olhão. I Tavira och Olhão gör vi två båtturer i fantastiska Ria Formosa. En lunch med utsikt över havet väntar på oss på den vackra Tavira ön. En annan dag besöker vi naturreservatet Castro Marim där vi letar efter flamingos bland de traditionella saltpannorna.
Vår bas under veckan kommer att vara i Monte Gordo vid en av de finaste stränderna i Portugal. Den sträcker sig kilometervis i båda riktningarna med fin sand och klart vatten.

Program dag för dag

 • Lördag 9/11

  Dag 1 Avresa och ankomst

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen i Faro. Vid ankomsten samlas vi för transfer till Monte Gordo, ca 1 timmes transfer. Beroende på när vi ankommer så kan det finnas tid att ta det lugnt innan det är dags för gemensam middag. 

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 10/11

  Dag 2 Altura till Monte Gordo promenad

  Efter frukost tar vi lokalbussen till Altura, som är en närliggande kustby. Vi promenerar sedan tillbaka längs den långa sandstranden och på dess sanddyner.
  Upphöjda gångvägar leder oss till olika delar av stranden med dess varierande vegetationer. Där sanddynerna är högre, finns det oftast mycket europeiskt strandgräs och havsjärnek. Stranden är vidsträckt och sträcker sig så långt ögat kan se.
  Vid lunchtid har vi möjlighet till en picknick-lunch (ingår ej) vid Monte Gordos strandpromenad.
  Vi återvänder sedan till hotellet för en ledig eftermiddag med tid att njuta av solen och havet eller nyttja hotellets faciliteter.

  Gemensam middag på kvällen.

  Sträcka: ca 7,5 km
  Nivåskillnad: +10m / -10m 
  Terräng: Strandpromenad i trä, grusstigar och några korta delar med mjuk sand.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 11/11

  Dag 3 Portugal - Spanien och tapaslunch

  Idag börjar vi dagen med en promenad genom Monte Gordos tallskog. Den första delen av vandringen avslutas i Vila Real de Santo António, en charmig stad med en fascinerande historia och arkitektur, i mynningen av Rio Guadiana, som skiljer Portugal från Spanien.
  Vi tar oss tid att ta en närmare titt på denna stad, grundad 1774. Det byggdes som en kopia av den centrala Lissabons gatulayout efter den förödande jordbävningen 1755.
  Vi tar sedan färjan till Ayamonte i Spanien. Vi kommer att promenera runt i staden, njuta av atmosfären och eftersom vi är i Spanien så avnjuter vi en härlig tapaslunch.
  Efter lunch kan man antingen promenera med vår guide tillbaka till vårt hotell, eller så stannar man kvar i Vila Real för vidare utforskning och tar sedan buss eller taxi tillbaka, vilket man då bekostar själv.

  Gemensam middag på kvällen.

  Sträcka: 5,5 km & 4,9 km (om man promenerar tillbaka) 
  Nivåskillnad: +10m / -10m
  Terräng: Grus- och asfaltsvägar/stigar.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 12/11

  Dag 4 Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag att ta det lugnt på hotellet, promenera runt i staden eller gå ner och njuta av den härliga sandstranden. 
  Under eftermiddagen erbjuds en valfri promenad i Monte Gordos tallskog, för att utforska det lokala djur- och fågellivet samt strandpromenaden med fiskebåtarna.

  Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 13/11

  Dag 5 Tavira

  Denna morgon tar vi det regionala tåget för att upptäcka Tavira, en härlig och pittoresk gammal portugisisk stad med över 30 kyrkor och fina kullerstensgator. I den historiska gamla stadsdelen ger slottet och de typiska husen staden dess speciella charm.
  Floden Gilão, med dess fiskare längs flodstranden, rinner till de blåa lagunerna i Ria Formosa. Vi tar en båttur i Rias kanaler och stannar vid Tavira's Island, för en grillad fisklunch med havsutsikt.
  Vi tar sedan båten tillbaka till Taviras centrum, och fortsätter vår promenad till tåget för att återvända till Monte Gordo. 

  Gemensam middag på kvällen.

  Sträcka: ca 5,8 km
  Nivåskillnad: +34m / -32m
  Terräng: Bra grus- och asfaltsvägar/stigar. Mycket ojämna kullerstensbelagda trottoarer in och ut från Taviras historiska centrum.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 14/11

  Dag 6 Castro Marim naturreservat

  Idag åker vi till naturreservatet Castro Marim – ett unikt landskap i östra Algarve. En oas av lugn, långt från liv och rörelse på badorterna. Detta är en fristad för otaliga fågelarter som flamingos som regelbundet besöker detta charmiga lapptäcke av grönblå kärr och skarpa vita saltpannor. Vår vandring genom saltpannorna tar oss till Castro Marim, ett av de äldsta samhällena i Algarve.
  Efter att ha ätit lunch i Castro Marim (ingår ej) utforskar vi denna historiska stad. Ett besök på slottet, som var Tempelriddarnas första högkvarter i Portugal kommer att ge mer information om områdets historiska och kulturella arv. Vi åker sedan tillbaka till hotellet.
  Gemensam middag på kvällen.

  Sträcka: ca 7,3 km
  Nivåskillnad: +30m /  -26m
  Terräng: Bra grus- och asfaltsvägar/stigar. Mycket ojämna kullerstensbelagda trottoarer in och ut ur Castro Marim slottet.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 15/11

  Dag 7 Olhão

  Efter frukost tar vi tåget från Monte Gordo till Olhão – en pittoresk kuststad inspirerad av marockansk arkitektur som lockar konstnärer, författare och fotografer. Här får vi lite ledig tid att upptäcka staden och äta lunch (ingår ej).
  Stadskärnan har en samling vita hus med takterrasser och minareter. Avenyn vid vattnet nära Ria Formosa är kantad av härliga radhus från 1800-talet med kakel, verandor och smidesjärn. Höjdpunkten är den färgstarka atmosfären på den kommunala marknaden som fyller sin traditionella funktion på dagen och är inramning för livligt nattliv.
  Nu är det dags att upptäcka barriäröarna i Ria Formosa. Vi tar en båttur och besöker en av öarna. Vi återvänder sedan med färja för att ta tåget tillbaka till Monte Gordo i tid för vår sista kvällsmiddag tillsammans.
  Gemensam middag på kvällen.

  Sträcka: ca 7,1km
  Nivåskillnad: +10m / -10m
  Terräng: Bra jord/sand- och asfaltvägar/stigar. Mycket ojämna kullerstensbelagda trottoarer in och ut från Olhãos historiska centrum.

  Vi bor på Hotel Baia de Monte Gordo eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 16/11

  Dag 8 Avresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Portugal för denna gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Brussels Airlines, KLM,

Stockholm 07.40 - 11.10 Faro
Köpenhamn 08.30 - 11.20 Faro
Göteborg 15.50 - 18.50 Faro
Oslo 14.30 - 17.40 Faro

Faro 12.00 - 17.25 Stockholm
Faro 12.10 - 16.55 Köpenhamn
Faro 19.50 - 00.45 Göteborg
Faro 18.25 - 23.25 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 7 nätter på hotell inkl. frukost.
 • Middag alla dagar inkl. 2 glas av husets vin.
 • 1 tapslunch i Ayamonte
 • 1 lunch på Tavira-ön
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande guide med under hela resan.
 • 1 båttur till Ayamonte
 • 1 båttur på Ria Formosa i Tavira
 • 1 båttur i Olhão

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt på hotellet (ca 1-2 EUR/natt)

Hotellet

Det familjära Hotellet Baia de Monte Gordo är ett något äldre hotell som ligger centralt i Monte Gordo med gångavstånd till den stora sandstranden. På hotellets tak finns det en pool (ej uppvärmd men med tak) och i lobbyn finns en större loungeyta.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 21 890 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 23 390 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+800 kr)
 • Oslo (+1 200 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Må bra
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-11-09
 • Hemkomst: 2024-11-16
 • Resans längd: 8 dagar

Kortfakta om länderna vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...