Få platser kvar!
flagga: Madagaskar

Madagaskar - rundresa

21/9 – 5/10 2024
15 dagar i Madagaskar med Singelresor

Resebild

Madagaskar är världens fjärde största ö och har enastående natur. Tack vare sitt isolerade läge har växter och djur på ön utvecklats på ett unikt sätt som gör att många arter enbart finns just här på Madagaskar. Med lokal guide reser vi runt och lär känna ön och dess natur och kultur på ett fantastiskt sätt.
Vi kommer att besöka platser som höglandet (1300 m över havet), vi besöker "Ranomafana National Park" med sin frodiga växtlighet och hem för många endemiska djur. Vandringen i "Isalo National Park" bjuder oss på en spektakulär utsikt över Isalos eroderade sandstensberg med sina olika färger och former. Vi kommer även ha lite avkoppling vid havet i Ifaty. Vi besöker Andasibe nationalpark, en tropisk regnskog som innehåller en mängd olika orkidéer, endemiska djur som kameleonter, Tanrekarer och många fåglar. Missa inte denna upplevelse i detta unika land!

Program dag för dag

 • Lördag 21/9

  Dag 1 Avresa

  Avresa och efter mellanlandning så fortsätter vår resa mot Madagaskar.

 • Söndag 22/9

  Dag 2 Ankomst - Antananarivo (Tana)

  Ankomst till Madagaskar. Vår guide möter oss på flygplatsen för transfer till hotellet.

  Vi bor på Gassy Country House eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 23/9

  Dag 3 Antananarivo - Tulear - Ifaty

  Efter en god natts sömn så tar vi idag flyget vidare söderut till Tuléar. Väl framme så åker vi norrut ca 2 timmar tills vi kommer till vårt hotell i Ifaty. 

  Vi bor på La Mira de Madiorano eller Belle Vue eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 24/9

  Dag 4 Ifaty - Ledig dag vid havet

  Ifaty är en idealisk plats för lediga dagar med avkoppling vid stranden. 
  Det finns även möjlighet att köpa olika utflykter på plats för den som önskar.
  Från juli till mitten av september kommer valar till den svala havsbukten i Madagaskar för att föda.  
  Det finns ett stort korallrev som gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling. På eftermiddagen kan man gå till byn Mangily och se när fiskarna kommer tillbaka från dagens fiske.
  Det finns också möjlighet att besöka "Spiny-skogen" där det bland annat finns Baobab-träd.

  Vi bor på La Mira de Madiorano eller Belle Vue eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 25/9

  Dag 5 Ifaty - Ledig dag vid havet

  Ledig dag i Ifaty.
  Njut av stranden och havet eller utforska omgivningen på egen hand med dina nya reskamrater.

  Vi bor på La Mira de Madiorano eller Belle Vue eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 26/9

  Dag 6 Ifaty - Ranohira (Isalo)

  Idag lämnar vi Ifaty och tar väg 9 söderut längst med kusten till Tulear och fortsätter, efter en kort stadsrundtur, vidare inåt landet längst med väg 7 till Isalo.
  Restid ca 5 timmar.
  Vi är nu i de inre delarna av Madagaskar och längst med vägen kan vi nu se gravar Mahafaly-stammen som bor här. När vi kommer in i byn Andranomaintso börjar vi se den stora halvtorra skogen som är en övergångszon mellan den torra södern och området Isalos.
  Vi åker vidare och når Zombitse National Park. Här går vi på en timmes vandring i en halvtorr tropisk skog. Har vi tur kan vi se endemiska fågelarter och 6 arter av lemurer.

  Efter detta spännande besök åker vi vidare till Sakaraha som ligger i början på "safirområdet". Vi fortsätter till Ilakaka, huvudstaden i safir, en liten by som förvandlades till en hektisk stad vid upptäckten av ädelstenen safir för 25 år sedan. Vi når Isalo och vårt hotell efter ca 30 km körning. 

  Vi bor på Satrana Lodge eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 27/9

  Dag 7 Isalo National Park

  Idag går vi på en 4 - 6 timmars vandring i lugn takt i Isalo nationalpark. Se till du ha bra skor med dig då vandringen går i kuperad terräng. Parken är spektakulär med sina eroderade sandstensberg. Under vandringen kan vi även se gravar eftersom dessa berg är en gravplats för Bara-stammen. Har vi tur kan vi även se sifakas, bruna lemurer, ringsvansar och även 55 arter av fåglar. Ödlor och ormar finns också i området. 

  Vi bor på Satrana Lodge eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 28/9

  Dag 8 Isalo - Ranomafana

  Efter frukost fortsätter vi vår resa till Ihosy som är Bara-stammarnas huvudstad. Vi passerar genom "plateau de Horombe" med dess vidsträckta röda jord. Längs med vägen kan vi se skaror av zebus (nötkreatur), åtföljda av en Bara-man med sitt gevär.

  Vi åker genom bergskedjan Andringitra, som fungerar som en övergång mellan grönt högland och den torra södern. Landskapet blir mer och mer storslaget med enorma granitblock på de i övrigt tomma slätterna. 
  På långt håll kan vi redan se en enorm imponerande stenig kulle som kallas "Bishop's hat". Detta är en helig plats för lokalbefolkningen. 
  Detta är "porten till söder" som markerar början på höglandet och slutet på södern. Vi fortsätter sedan vår resa och gör ett stopp i Anja, en park som drivs av byn där en del av inkomsten går till att betala lärarna i den lokala skolan. Vi promenerar in i skogen och har vi tur får vi se några av de lemurer som finns här.
  Vi fortsätter vår resa och passerar genom Fianarantsoa, som är Betsileo-stammarnas huvudstad. Staden är centrum för den katolska religionen och flera av landets bättre skolor finns här. 

  Vi bor på Centrest Sejour eller Ihary Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 29/9

  Dag 9 Ranomafana Nationalpark

  idag gör vi en 4 timmars expedition i skogen med en lokal guide för att försöka se några av de 12 arter av lemurer som finns här. Ranomafana är den viktigaste platsen för lemurer på Madagaskar men här finns även mer än 100 fågelarter, fem arter av Viverrider, reptiler, ödlor, fjärilar och andra insekter. Området är täckt av skog och i de högre områdena är träden behängda med mossor och lavar, här finns också jättebambu. Olika orkidéer, branta berg, dramatiska vattenfall och naturligt varma källor gör denna hotade och exotiska skog charmig och ovanlig. Namnet Ranomafana betyder "varmt vatten" tack vare sina varma källor.

  Vi bor på Centrest Sejour eller Ihary Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 30/9

  Dag 10 Ranomafana - Antsirabe

  Efter frukost fortsätter vår resa och vi kommer idag in i höglandet, som kännetecknas av dess terrasserade risfält vackert arrangerade på kullarna och i dalarna breder grönsaksplantagen ut sig.  
  Vi kommer fram till Ambositra som är centrum för Madagaskars träsniderier. Här bor Zafimaniry-stammen som huvudsakligen lever på skogsarbeten och är mästare på träsniderier. Eventuellt finns möjlighet att besöka ett träsnideri. 

  Vi fortsätter vår resa och kommer fram till Antsirabe på eftermiddagen. Antsirabe grundades av en norrman år 1856 och är en elegant stad som ser mycket europeisk ut. Tack vare sitt svala klimat är detta en av de mest populära platserna att bo på i landet. 
  Efter att ha upptäckt staden så övernattar vi på vårt hotell.

  Vi bor på Plumeria eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 1/10

  Dag 11 Antsirabe - Andasibe

  Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Tana, genom höglandslandskapet med sina vackra risfält och sina spektakulära eroderade kullar som kallas "lavaka". Efter Tana fortsätter vi till Andasibe, genom det gröna landskapet i öster. Detta tar oss till den fuktigaste delen av landet med många skogar och sjöar. Ankomst till Andasibe sent på eftermiddagen. Incheckning och övernattning på hotellet. 

  Vi bor på Vakona Forest Lodge eller Andasibe Cyperus hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 2/10

  Dag 12 Andasibe

  Idag besöker vi Andasibe nationalpark på en 3-4 timmars promenad i parken. Området består av tropisk regnskog och här finns 9 arter av lemurer. Höjdpunkten är "Indri Indri", som är den största lemuren på ön. Denna 810 hektar stora nationalpark är också hem för många unika arter. Den innehåller en mängd olika orkidéer, endemiska djur som kameleonter, Tanrekarer och många fåglar. Efter denna upplevelse besöker vi den privata parken Vakona som är den bästa platsen för att se lemurer. 

  Vi bor på Vakona Forest Lodge eller Andasibe Cyperus hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 3/10

  Dag 13 Andasibe - Antananarivo

  Efter frukost är vi inbjudna till att medverka i ett miljöprojekt som finns här och som innebär trädplantering . Projektet startade 2014 och besökarna får plantera några träd och på så vis hoppas man öka skogsarealen på Madagaskar och bidra med den mångfald av växter som regnskogens ekosystem kräver.

  Efter det åker vi tillbaka till Tana och på vägen stannar vi till en reptilfarm för att se många av de reptiler som finns i nationalparkerna men som är svåra att upptäcka.

  Vi bor på Gassy Country House eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 4/10

  Dag 14 Andasibe - Tana - Hemresa

  Idag är det dags att lämna denna vackra och intressanta ö. Eventuellt har vi lite ledig tid innan det är dags att åka till flygplatsen för hemresa. 

  Frukost ingår.
 • Lördag 5/10

  Dag 15 Ankomst till Skandinavien

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Ethiopian Airlines, Air France, KLM

Stockholm 21.50 - 06.20 Addis Abeba 08.50 - 13.40 Antananarivo
Köpenhamn 19.25 - 05.25 Addis Abeba 08.50 - 13.40 Antananarivo
Oslo 19.45 - 06.20 Addis Abeba 08.50 - 13.40 Antananarivo

Antananarivo 14.50 - 19.30 Addis Abeba 23.40 - 06.40 Stockholm
Antananarivo 14.50 - 19.30 Addis Abeba 00.35 - 08.40 Köpenhamn
Antananarivo 14.50 - 19.30 Addis Abeba 23.40 - 08.45 Oslo

Vad ingår i resans pris:

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur till Antananarivo inkl. skatter och avgifter.
 • Inrikesflyg Tuléar - Tana inkl skatter. (max incheckat bagage 20 kg)
 • Boende på hotell nämnda i programmet eller liknande.
 • Frukost och middag alla dagar.
 • 1 flaska vatten under resdagarna.
 • Dricks till lokala specialguider i parkerna.
 • Transport och transfer med privat buss med air-condition och chaufför.
 • Entréavgifter och specialguider i parkerna som nämns i programmet.
 • Engelsktalande reseledare/guide under hela resan.

Detta ingår inte:

 • Dricks till reseledare/guide och chaufförer mm.
 • Drycker till måltider.
 • Luncher.
 • Visum.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass/Visum

Turistvisum får du på flygplatsen i Tana för ca 35 USD och gäller i 30 dagar. Observera att passet måste vara giltigt i minst 6 månader från datum för hemresan. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuell information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Valuta och växling

Valutan heter Malagasy Ariary (MGA). Tag med EURO eller USD i kontanter och växla på plats. Växla bara det du tror går åt, för det går inte att växla tillbaka sedan. Kreditkort accepteras sällan. Det förekommer uttagsautomater i de större städerna men man får ta ut max ca 150 EURO per gång.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 42 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en kvinna och 1 plats för en man
 • 48 850 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Oslo

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-09-21
 • Hemkomst: 2024-10-05
 • Resans längd: 15 dagar
 • Antal deltagare: 4 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Madagaskar

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Antananarivo
 • Landsarea: 587 040 km2
 • Antal invånare: ca 21 282 000 st
 • Valutakod: MGA
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...