Schyst resande

Singelresor sätter ”schyst resande” i fokus.
Kraven på att reseindustrin ska ta ett större ekonomiskt och socialt ansvar i de länder man verkar i ökar. Ansvarsfullt resande är något som Singelresor har verkat för sedan starten. Allt fler resenärer söker sig till företag som tar socialt ansvar, vilket vi ser som ett gott betyg på att det vi gör är rätt och har betydelse för dagens medvetna resenärer. Vi är övertygade om att den här utvecklingen kommer att få en ännu större betydelse när resenärer i framtiden ska välja researrangör.

Singelresor samarbetar med utvalda lokala researrangörer där schyst resande är en viktig del. För oss handlar schysst resande bland annat om att våra kunder ska lära sig mer om landet vi besöker. Vi äter på den lokala restaurangen, vi visar respekt för den lokala kulturen och använder oss av lokala guider. Vi prutar inte för prutandets skull, vi frågar innan vi fotograferar någon och är sparsamma med vatten med mera.
Fördelen med en resebyrå i vår storlek är att vi lättare kan påverka vilka hotell och lokala agenter vi ska arbeta med för att följa de normer om schysst resande som vi och våra kunder efterfrågar och som vi tror bäst gagnar landet vi besöker både ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Nätverket Schyst resande arbetar för ett hållbart resande, där både människor och miljö mår bra. Oavsett om det gäller semestern eller tjänsteresan. Vi vet att det är möjligt att uppleva världen samtidigt som man gör ett gott avtryck för anställda, klimat och människorna på platsen man besöker.

Nätverket Schyst resande är ett samarbete mellan Unionen, Childhood, Fair Action, Hotell- och restaurangfacket, IOGT-NTO-rörelsen, RealStars och Union to Union.

Läs mera på www.schystresande.se