Få platser kvar!
flagga: Sydafrika

Sydafrika - Makutsi safari över jul

17/12 – 27/12 2019
11 dagar i Sydafrika med Singelresor

Resebild
Mellan Drakensbergen och Kruger nationalpark, vid Makutsiflodens stränder ligger Makutsi Safari Springs. I denna härliga och lugna miljö finns palmer och akacior, flodhästar, elefanter, giraffer och många andra djur. Gömt mellan träden bubblar dessutom mineralvatten från två varma källor fram. Du bor mitt bland vilda djur utan staket emellan!
Maten är en nyttig variation av lokala specialiteter, egenodlade grönsaker och hemlagat bröd.
Inga kasinon eller diskotek, bara en lugn och stilla oas mitt bland Afrikas vilda djur.

Program dag för dag

 • Tisdag 17/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa med mellanlandningar innan resan fortsätter.

 • Onsdag 18/12

  Dag 2 Flygplats - Makutsi safari springs

  Ankomst till flygplatsen i Johannesburg. I ankomsthallen väntar vår chaufför för vidare färd till Makutsi safari springs (ca. 6 timmars transfer)
  Vid ankomsten till Makutsi bli det säkerhetsgenomgång innan vi installerar oss i våra bungalows.
  Gemensam middag som serveras utomhus.
  Middag ingår.
 • Torsdag 19/12

  Dag 3 Safaritur

  Dagarna vi gör utflykter, safariturer och lediga dagar kan komma att ändras! Resans innehåll ändras dock inte. Exakt ordning på programmet och lediga dagar får du på plats.

  Tidigt på morgonen före frukost åker vi på en 3-timmars-safari i en öppen Landrover på Makutsis reservat. Med lite tur kan vi se elefant, noshörning, zebra, lejon, giraff, krokodil, flodhäst, leopard ... listan kan göras lång.
  Efter frukost får du tid att njuta av Makutsi Springs, koppla av med en god bok på terrassen och bad i poolen.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 20/12

  Dag 4 Kruger nationalpark

  Avresa klockan 05 för en heldags-safari till den världsberömda Kruger National Park. Efter ungefär en timmes körning når vi ingången till Krugerparken. I gryningen försöker vi se så många djur som möjligt innan vi äter en välsmakande picknick-frukost. Därefter fortsätter vi att utforska Krugerparkens rika djurliv. Lunch intas på en av parkens lodger (lunch ingår ej och betalas på plats).
  Vi kommer tillbaka till Makutsi runt 16-17-tiden. Middag serveras på Makutsis traditionella "Lapa".

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 21/12

  Dag 5 Drakensbergen och Blyde river canyon

  Efter frukost startar dagens tur till de majestätiska Drakensbergen och Blyde River Canyon. Vi gör ett antal trevliga stopp längs vägen som vid jättegrytorna Bourke’s Luck Potholes. Vid utsiktspunkten över Blyde River Canyon har vi fantastisk utsikt mot t.ex. "Three Rondavels". Programmet kan komma att ändras beroende på väderförhållandena. Under dagen finns möjlighet att köpa lokalt tillverkade hantverksarbeten och souvenirer innan vi återvänder till Makutsi vid 16-17-tiden. Lunch ingår inte utan betalas själv.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 22/12

  Dag 6 Safaritur

  Njut av en 3 timmars safaritur i en öppen Landrover på Makutsi-reservatet, antingen tidigt på morgonen eller på sena eftermiddagen. Övrig tid kan du ta det lugnt på resorten.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 23/12

  Dag 7 Safaritur

  Njut av en 3 timmars safaritur i en öppen Landrover på Makutsi-reservatet, antingen tidigt på morgonen eller på sena eftermiddagen. Övrig tid kan du ta det lugnt på resorten.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 24/12

  Dag 8 Ledig dag

  Njut av livet på Makutsi Safari Springs.
  Det går även att köpa fler utflykter och safariturer på plats.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 25/12

  Dag 9 Safaritur

  Ledig tid på förmiddagen och när djuren börjar komma fram ger vi oss ut på en 5 timmars safaritur i en öppen Landrover på Makutsi-reservatet.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 26/12

  Dag 10 Makutsi safari springs - Transfer till flygplatsen

  Idag måste vi tyvärr lämna denna fantastiska plats för att bege oss hem. Transfer till flygplatsen och hemresa.

  Frukost ingår.
 • Fredag 27/12

  Dag 11 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Dagarna vi gör utflykter, safariturer och lediga dagar kan komma att ändras! Resans innehåll ändras dock inte. Exakt ordning på programmet och lediga dagar får du på plats.

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: South African Airways, Lufthansa, SAS, Swiss, British Airways, Qatar, Emirates, Turkish Airways.

Stockholm 16.25 - 18.30 Frankfurt 20.45 - 08.25 Johannesburg
Köpenhamn 14.30 - 16.00 Frankfurt 20.45 - 08.25 Johannesburg
Göteborg 13.45 - 15.25 Frankfurt 20.45 - 08.25 Johannesburg
Oslo 16.00 - 18.10 Frankfurt 20.45 - 08.25 Johannesburg

Johannesburg 21.15 - 07.00 München 09.20 - 11.35 Stockholm.
Johannesburg 20.20 - 06.10 - Zürich 07.10 - 09.00 Köpenhamn.
Johannesburg 21.15 - 07.00 München 09.45 - 11.40 Göteborg.
Johannesburg 21.15 - 07.00 München 08.25 - 10.40 Oslo.

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter.
 • Boende med frukostbuffé och middagar.
 • Transfer till och från flygplatsen.
 • Engelsktalande safariguider.
 • Alla safariturer och utflykter enl. program:
 • Utflykt till Blyde River Canyon.
 • Krugerparken ca. 12 timmar.
 • 3 Rhino Safari-tur ca. 3 timmar/gång.
 • 1 Simba Safari-tur ca. 5 timmar.

Ingår ej i priset

 • Lunch (ca. 50 kronor per dag).
 • Drycker - öl ca. 20 SEK, flaska vin 60 - 200 SEK, Gin/tonic 30 SEK.
 • Extra safariturer.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Dricks – lämnas vid avresan i två lådor som finns i receptionen. En för guiderna och en för städ- och
  kökspersonal.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För exakt information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Övrig information

Här kommer en artikel från den 20 juni 2010 i Aftonbladet om Makutsi Safari Läs gärna den!

Om du vill se hur det ser ut på Makutsi safari kan du gå in på följande länk för att se en video över området. Tryck här!

Innan du åker

För betalningar på Makutsi accepteras kontant Sydafrikanska Rand, Visa- och MasterCard- kort. Alla drycker mm. kan betalas på avresedagen. Tänk dock på att öppna upp ditt kreditkort för utlandsköp samt internetköp eftersom ni annars inte kan betala med kort på Makutsi safari. De har en betaltjänst som går via internet och därför krävs det att dessa är öppna. Nu för tiden lägger de flesta banker in spärr för detta automatiskt på alla kort så ni måste själva öppna upp detta på er internetbank eller hos er bank, detta kan man sedan låsa igen när man kommit hem om man vill. Om du inte har möjlighet att öppna ditt betalkort för internetköp så går kontant betalning alldeles utmärkt.

El 220/230 volt AC 50 Hz.
Telefon finns i receptionen, och internet vid Safari Shop.
Kom ihåg att växla in några Rand på flygplatsen eller i Sverige. Du kommer inte att kunna växla pengar på Makutsi. De flesta accepterar kreditkort, men här och där behövs lite kontanter. Kanske 500 kronor kan vara lagom att växla till Rand.

Klimatet i December

Minimitemperatur 16°C (Kallare på morgon och kväll). Maxtemperatur 34°C.

Boende

Du bor i en rondavel (bungalow) med terrass. Hela Makutsi är unikt på så sätt att det inte finns några staket som hindrar de vilda djuren från att gå in på området. Lodgen består av ett 50 tal afrikanska bungalows som ligger utspridda i ett område omgiven av vildmark med djuren tätt inpå. Detta medför också att vissa regler måste följas, till exempel får du inte ensam gå utanför din bungalow efter 17.30 och innan 07.00 på morgonen. Under dessa tider transporteras du till och från din bungalow i en bil.
Alla bungalows är utrustade med eget badrum, kylskåp och en fläkt. Här bor du komfortabelt och tillbringar dagarna med safariturer och spännande utflykter. Alla safaris och utflykter leds av kunniga engelskspråkiga guider. Du får uppleva mycket utan att behöva packa upp mer än en gång!
Ägarfamiljen Webers engagemang med sina 50 tal medarbetare har resulterat i många återkommande gäster.

Packlista

Det är oftast varmt men kan bli överraskande kallt i Sydafrika. På morgon- och Kvällssafarier blir det ofta väldigt kallt så ta med varma kläder, vantar och mössa i neutrala färger.
På Makutsi finns det tillgång till daglig tvättservice, så du behöver inte packa med för mycket kläder.
Följande kan vara bra att ha med:
Solhatt/keps, kläder i neutrala färger för att inte väcka för mycket uppmärksamhet på safariturerna (Khaki, ljusbrunt, grönt, brunt. Dvs. undvik starka färger och vitt), shorts, långbyxor, badkläder, flip-flops eller sandaler, bekväma vandrings-/promenadskor.
Myggmedel, solskyddskräm, schampo, kikare, ficklampa eller pannlampa, kamerautrustning, väckarklocka, adapter, litteratur.

Makutsi Safari Springs

På Makutsis mer än 12000 hektar stora naturområde finner ni det mesta och bästa av det afrikanska vildlivet. Guider är tränade att ge den bästa upplevelsen av alla olika delar av naturen och det inkluderar mycket mer än bara djurlivet.
Eftersom detta är ett privat viltreservat finns vissa regler. Bara erfarna och kvalificerade guider får köra bilarna på grund av deras professionalism och sätt att respektera naturen och dess djurliv. Detta gör att ni får chansen att beskåda djurlivet på ett avslappnat sätt. En annan regel är att bara två fordon åt gången får stanna vid ett djur. Detta för att ge djuren det utrymme som behövs och för att ge er en spektakulär och exklusiv rundtur.

Säkerhetsregler

Vi hoppas att ni kommer njuta av er vistelse på Makutsi Safari. Var vänliga och tänk på att ni är på ett reservat med vilda djur, och att det inte finns något stängsel runt anläggningen för att hålla djuren borta. Vi ber er därför att följa nedanstående riktlinjer för eran säkerhet och för att ni skall kunna njuta av er vistelse.
Vandra runt fritt mellan 0700 – 1730 därefter endast med viltvakt.
Det är endast tillåtet att vandra runt på utmarkerat område.
Det är alltid så att faran är mycket mindre än du tror, men några få riktlinjer kan få dig att reagera korrekt vid kontakt med djur.
Först och främst, få inte panik. Trösta dig med att djur normalt sett inte är intresserade av människor. Du är inte deras normala föda, eller deras fiende. Om du inte retar eller hotar dem, kommer du att bli lämnad i fred. Men kom samtidigt ihåg att djuren är vilda och inte tama och kan skada oss om vi inte respekterar dem och håller avstånd.
Titta på djuren under tystnad och med minsta distrahering av deras naturliga aktiviteter. Hög ljudnivå kan skrämma djuren eller fånga djurens uppmärksamhet.
Försök aldrig få ett djurs uppmärksamhet. Imitera inte djurens läten, klappa inte händer eller kasta föremål.
Skräp på marken kan kväva eller förgifta djur och fåglar.
Gå runt i området med “öppna ögon”, ju tidigare du upptäcker djuren desto bättre.
Håll ett avstånd på minst 20-30 meter till djuren.
När du möter ett djur, kolla runt om det finns fler i området så du inte hamnar mellan dem, framförallt inte mellan en hona och hennes ungar.
Säkerhet först, bilder sen!
Du bör aldrig reta upp vilda djur eller få dem att känna sig inträngda, detta kan orsaka ett oförutsägbart och farligt reagerande.
Om du skulle känna dig osäker (till exempel om du möter “större“ djur som lejon, elefant eller flodhäst) backa långsamt tillbaka samma väg som du kom ifrån, och ställ dig nära en byggnad/rondavel tills djuret går sin väg.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 950 kr om du vill bo i eget rum - slut
 • 32 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 2 platser kvar

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
 • Oslo

Resans tema

 • Djur & natur
 • Safari

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-12-17
 • Hemkomst: 2019-12-27
 • Resans längd: 11 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 8

Kortfakta om landet vi besöker

Sydafrika

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Pretoria
 • Landsarea: 1 219 912 km2
 • Antal invånare: ca 49 000 000 st
 • Valutakod: ZAR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...