flagga: Peru

Peru med Titicacasjön och Machu Picchu

8/9 – 22/9 2022
15 dagar i Peru med Singelresor

Resebild

Följ med på en intressant 15-dagarsresa till Peru, detta unika och livfulla land som har välkomnat resenärer i tusentals år. Vi kommer att utforska de kosmopolitiska städerna Lima, Cusco och Arequipa med sina många sevärdheter. I världens längsta bergskedja Anderna får vi uppleva den fantastiska Inkastaden Machu Picchu, vi spanar efter den stora fågeln kondoren och vi besöker även Urosfolket som bor på de flytande vassöarna i Titicacasjön.

Program dag för dag

 • Torsdag 8/9

  Dag 1 Avresa och ankomst till Lima

  Vid ankomsten till Jorge Chavez Airport i Lima möts vi av vår lokala representant för transfer till vårt hotell i Lima. Färden tar omkring 40 minuter. Efter att vi har checkat in på vårt hotell får vi en programgenomgång samt information om restaurangutbudet. 

  Vi bor på Jose Antonio Deluxe Hotel eller liknande. 

 • Fredag 9/9

  Dag 2 Lima- heldagstur i centrum

  Efter frukost åker vi på en sightseeing i "Kungarnas stad" Lima. Här får vi se stadens sevärdheter innan vi beger oss till stadsdelen Larcomar där vi äter lunch. Därefter besöker vi guldmuseet som visar upp världens största och finaste föremål i guld, silver och ädelstenar från de förcolumbianska och förperuanska kulturerna.

  Vi bor på Jose Antonio Deluxe Hotel eller liknande. 

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 10/9

  Dag 3 Lima - Arequipa (2 380 m.ö.h)

  Vi checkar ut från hotellet och tar oss till flygplatsen och flyger till Arequipa. Transfer till vårt hotell.
  Arequipa ligger vackert beläget vid foten av den karaktäristiska Misti-vulkanen och på eftermiddagen blir det sightseeing i staden. Vi besöker bland annat det 20 000 kvm stora klostret Santa Catalina.
  Sightseeing inkl. klosterbesök varar i ca 4 timmar.

  Vi bor på Hotel Sonesta Arequipa eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 11/9

  Dag 4 Arequipa - Chivay - Colca Canyon (2 300 m.ö.h)

  Tidigt på morgonen åker vi buss till staden Chivay i Colcadalen. Vägen dit går genom ett storslaget landskap och vi kan njuta av panoramautsikt över Andernas slätter, kallade Altiplano (4 500 m ö.h.). Vi ser lamadjur, alpackor och olika typer av fåglar. Bergstopparna i detta område varierar från 5 000 till 6 000 m ö.h. Under eftermiddagen serveras matsäck. Senare på eftermiddagen anländer vi till Chivay.
  Väl framme kan de som vill åka till termalbadet i Chivay och koppla av i det terapeutiska vattnet (inträde ingår inte).  

  Vi bor på Hotel Pozo Del Cielo i Colca eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 12/9

  Dag 5 Colca Canyon - Puno (3 860 m.ö.h)

  Tidigt på morgonen åker vi buss till Mirador del Condor som är en utkikspunkt med stor chans att se den stora fågeln kondoren. Från denna utkikspunkt observerar vi kondorernas jakt på byte i ravinen. Vi besöker också små traditionella andinska byar där vi kan se hur civilisationer från Inka och perioderna innan Inkariket, använde ravinens bergsväggar för jordbruksändamål.
  Efter vår morgontur återvänder vi till hotellet och äter lunch (på egen bekostnad).
  Efter lunch tar vi vår buss och reser 7 timmar till Puno. Längs vägen kan vi se andinska fågelarter, lamor, alpackor och vikunjor.
  Vid ankomsten till Puno checkar vi in på hotellet. Puno är beläget 3 800 m ö.h och anses vara Perus huvudstad för folklore. De flesta av Punos invånare tillhör Aymarafolket och det är från Puno som alla turer till Titicacasjön startar.

  Vi bor på Hotel Sol Plaza, Puno eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 13/9

  Dag 6 Puno - Titicacasjön (3 810 m ö.h.) - Amantani

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi deponerar våra väskor på hotellet i Puno och åker vidare med en lätt ryggsäck. Tillsammans med vår guide stiger vi ombord på en båt som tar oss ut på Titicacasjön, den högsta belägna kommersiellt farbara sjön i världen, 3860 m ö.h. 
  Vi börjar med att besöka de Uros-folkets flytande öar som är gjorda av vass. Här får vi lära om hur Uros-folket lever i perfekt harmoni med sjön och använder områdets naturresurser för sin överlevnad. Därefter åker vi vidare i ca 3,5 timmar mot ön Amantani. Vid ankomsten möts vi av lokala familjer som förser oss med dubbelrum för övernattning. Turismen utgör en stor del av lokalbefolkningens ekonomi och på detta sätt får de och vi gemensamt ett utbyte av besöket. När vi har installerat oss hos våra värdfamiljer promenerar vi tillsammans med vår guide långsamt upp till högsta punkten på ön, 4250 m ö.h. På öns topp beundrar vi solnedgången.

  Övernattning hos lokala värdfamiljer på ön Amantani.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 14/9

  Dag 7 Amantani - Ön Taquile (3 840 m.ö.h) - Puno

  Vi äter frukost med vår värdfamilj tidigt på morgonen. Efter frukosten lämnar vi ön Amantani och åker vidare med vår båt till ön Taquile. Vid ankomsten tar vi en promenad på ca. 1,5 timme för att hälsa på öns invånare. På denna fridfulla ö som domineras av terrasser på olika nivåer beundrar invånarnas vackra och färgstarka kläder.
  På ön äter vi också lunch bestående av färsk öring från sjön. Efter lunch promenerar vi ner till hamnen och stiger ombord på vår båt och återvänder till Puno på kvällen.

  Vi bor på Hotel Sol Plaza, Puno eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 15/9

  Dag 8 Puno - Cusco (3 300 m.ö.h)

  Efter frukost checkar vi ut och reser till Cusco med buss. Resan tar ca 9 timmar. Vi stannar och äter en lunchbuffé i en liten stad mellan Puno och Cusco. Vi stannar vid flera historiska och arkeologiska platser längs vägen. bl.a Sillustaniruinerna och Gudarnas tempel. På vägen passerar vi även La Raya-passet som ligger 4313 m ö.h.
  På sen eftermiddag ankommer vi till Cusco.

  Vi bor på Hotel Costa del Sol,  Cusco eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 16/9

  Dag 9 Rundtur i centrala Cusco (3 300 m ö.h)

  Förmiddagen är fri och på eftermiddagen börjar vi en rundtur i Cusco. Vi får se stadens sevärdheter, bland annat soltemplet Koricancha och den imponerande fästningen Sacsayhuaman som är byggd med en ofattbar precision även med dagens mått mätt. Rundturen tar ca 4 1/2 timme. Efter rundturen återvänder vi till hotellet. Middag serveras på en lokal restaurang.

  Vi bor på Hotel Costa del Sol,  Cusco eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 17/9

  Dag 10 Cusco - Inkafolkets heliga dal (2 600 m.ö.h)

  Efter en tidig frukost åker vi på en utflykt till Inkafolkets heliga dal och byn Pisac med sina Inkaruiner. Efter lunch åker vi till byn Ollantaytambo som är som ett levande museum. Här lever invånarna fortfarande efter sina förfäders traditioner och lagar. Därefter åker vi ca en timme tills vi når staden Chincheros och besöker dess marknad och angränsande koloniala katedral. På kvällen efter rundturen i Chincheros återvänder vi till Cusco.

  Vi bor på Hotel Costa del Sol,  Cusco eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 18/9

  Dag 11 Cusco - Aguas Calientes (2 040 m.ö.h)

  Vi deponerar våra väskor på hotellet i Cusco och åker tidig på morgonen vidare med en lätt ryggsäck, först buss och sedan tåg in genom det frodiga bergslandskapet mot Machu Picchu. Vid ankomsten till Machu Picchu tågstation tar vi oss till vårt hotell. Hotellet är beläget i byn Aquas Calientes som ligger inklämd mellan bergen. Vi  upptäcker det fascinerande men känsliga ekosystemet i Machu Picchus molnskog som finns här. Resten av eftermiddagen är fri från aktivitet.

  Vi bor på Hotel Tierra Viva, Machupicchu eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 19/9

  Dag 12 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

  Från Aguas Calientes tar vi bussen till den berömda inka-ruinbyn Machu Picchu som började byggas ca år 1430 e. kr. Platsen övergavs omkring hundra år senare. Vi börjar vårt besök med en guidad tur på 2-3 timmar och som tar oss till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Här får vi lära om Machu Picchus stora betydelse som ett centrum för jordbruk, astrologi och religion. Återstoden av dagen tillbringar vi på denna fantastiska plats. På eftermiddagen återvänder till Aguas Calientes för en sen lunch.
  Senare på eftermiddagen tar vi tåget till Ollantaytambo och därifrån tar vi vår buss till Cusco.

  Vi bor på Hotel Costa del Sol,  Cusco eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 20/9

  Dag 13 Cusco - Lima

  Vi checkar ut från vårt hotell och reser med buss till Cuscos flygplats och flyger till Lima. Vid ankomsten, transfer till vårt hotell.

  Vi bor på Jose Antonio Deluxe Hotel eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Onsdag 21/9

  Dag 14 Lima

  Utcheckning från hotellet och därefter ledig tid och flyg hem på kvällen.
  Idag kan du utforska Lima på egen hand eller tillsammans med dina reskamrater. 
  Vi rekommenderar ett besök på den indianska marknaden som säljer hantverk och smycken med ädelstenar från alla delar av Peru. På eftermiddag åker vi till flygplatsen i Lima för vårt flyg hem.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/9

  Dag 15 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa. Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flyg med KLM eller Air France

Arlanda 06.30 - 08.40 Amsterdam 12.35 - 18.05 Lima
Köpenhamn 09.25 - 10.50 Amsterdam 12.35 - 18.05 Lima
Göteborg 09.50 - 11.25 Amsterdam 12.35 - 18.05 Lima
Oslo 09:20 - 11:10 Amsterdam 12.35 - 18.05 Lima

Lima 19.55 - 15.20 Amsterdam 17.30 - 19.30 Stockholm
Lima 19.55 - 15.20 Amsterdam 17.00 - 18.20 Köpenhamn
Lima 19.55 - 15.20 Amsterdam 16.20 - 17.45 Göteborg
Lima 19.55 - 15.20 Amsterdam 16.50 - 18.35 Oslo

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt ovan inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellen och tillbaka.
 • Engelsktalande guider.
 • 13 nätters boende på hotell inkl. frukost (varav 1 natt hos lokal värdfamilj på ön Amantani.)
 • 7 luncher.
 • 2 middagar.
 • Aktiviteter och transporter enligt program:
  Lima.
  Arequipa.
  2-dagarstur i Colca Canyon.
  2-dagarstur i Puno - Titicacasjön.
  Cusco-turen.
  Tur till Inkafolkets heliga dal.
  2-dagarstur till Machu Picchu.
 • Inrikesflyg:
  Lima till Arequipa (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD).
  Cusco till Lima (flygplatsskatt ingår inte, ca. 8 USD).
 • All transfer i privata bussar.

Ingår inte i resans pris

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Dricks, på denna resa förväntas dricks.
 • Inrikes flygplatsskatt, ca 8 dollar per flyg och person.
 • Måltider som inte omnämns i programmet.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Inreseregler Peru

Läs mer om inresereglerna till Peru här.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För exakt information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Svårighetsgrad

På vår resa till Peru kommer vi upp på hög höjd och känsliga personer kan ibland få problem med höjden. Men i Arequipa hinner man normalt sett acklimatisera sig.
Skulle någon av resenärerna få problem med höjd har vi syretillförsel på alla destinationer.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 46 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 53 750 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 000 kr)
 • Göteborg (+1 500 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-09-08
 • Hemkomst: 2022-09-22
 • Resans längd: 15 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Peru

 • Kontinent: Sydamerika
 • Huvudstad: Lima
 • Landsarea: 1 285 220 km2
 • Antal invånare: ca 29 907 000 st
 • Valutakod: PEN
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs mer om Covid-19 här

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...