Inställd!
Resan har avgått
flagga: Australien flagga: Nya Zeeland

Nya Zeeland och stora Australienresan (del 1 och 2)- kombinationsresa

12/10 – 24/11 2018
44 dagar i Australien och Nya Zeeland med Singelresor

Resebild
Mångas dröm är att någon gång i livet få uppleva Nya Zeeland och Australien. Nya Zeeland med sin vackra och unika natur som gett inspiration till många filmer och Australien med sitt varierande klimat och natur. Australien är världens minsta kontinent med alltifrån torr öken vid Uluru till koraller vid Stora Barriärrevet, pulserande storstadsliv och vackra djurrika nationalparker. På denna fantastiska resa får du se det bästa av Nya Zeelands både syd- och nordö under vår rundresa genom landet. I Australien börjar resan i Melbourne och fortsätter sedan till Alice Springs, Uluru, Cairns, Sydney, Fraser Island, Brisbane, Darwin och avslutas i Perth. Med andra ord får du uppleva det bästa av både Nya Zeeland och Australien på denna omfattande rundresa på hela 44 dagar!

Program dag för dag

 • Fredag 12/10 till lördag 13/10

  Dag 1 - 2 Avresa och flyg till Nya Zeeland

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning.

  Måltider på flyget.
 • Söndag 14/10

  Dag 3 Ankomst till Christchurch

  Välkommen till Nya Zeeland! Efter genomgången tull och bagagehämtning möter vi vår guide vid utgången. Därefter åker vi på en kort sightseeing genom staden innan vi kommer till vårt hotell för check in. Välkomstmiddag på hotellet och ett bra tillfälle att lära känna dina medresenärer lite bättre.

  Vi bor på Ibis Christchurch eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 15/10

  Dag 4 Christchurch - Dunedin

  Ca. 375 km.
  Idag åker vi från Christchurch till Dunedin via Moeraki Boulders. Moeraki Boulders är ett naturfenomen av stora helt runda stenkulor som ligger strödda längs med Koekohe-stranden. Vi fortsätter sedan till Wellers Rock för att ta en båt för att se världens enda häckningsplats för Northen Royal Albatross på fastlandet. Förutom olika sorters albatross har vi också chans att se pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Vi åker sedan vidare till Dunedin där vi checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Kingsgate Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 16/10

  Dag 5 Dunedin - Te Anau

  Ca. 300 km.
  Efter Sightseeing i Dunedin åker vi genom ett storslaget landskap till den vackert belägna staden Te Anau.  Väl framme tar vi in på vårt hotell. På kvällen åker vi med båt till Te Anau glowworm cave  som är full av lysmaskar som bjuder på en fantastisk ljusshow.

  Vi bor på Distinction Luxmore Hotel Te Anau eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 17/10

  Dag 6 Te Anau - Milford sound - Queenstown

  Ca: 405 km.
  Byn Te Anau ligger vid sjön Te Anaus strand och härifrån är det inte långt till den spektakulära nationalparken Fiordland National Park. På vår väg från Te Anau till Milford Sound åker vi genom ett av Nya Zeelands vackraste områden med sina höga berg och djupa dalar. Här kan vi även stöta på den speciella papegojan Kea som bara lever här. Väl framme i Milford Sound går vi ombord på en båt för en tur genom den vackra fjorden vars bergssidor sträcker sig upp till 1800 meter över havet. Efter båtturen lämnar vi Milford Sound och vi kör vidare till Queenstown, en alpinresort vid sjön Wakatipus strand. Här checkar vi in på vårt hotell och vi har resten av dagen fri. 

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 18/10

  Dag 7 Queenstown

  Idag har vi en ledig dag för att på egen hand med dina nyfunna vänner utforska Queenstown. Här finns något för de flesta. På egen bekostnad kan du prova bungy jump, jet boating, ridning eller forsränning, men här finns även restauranger av yttersta kvalitet, spa-anläggningar och golfbanor. Men vi rekommenderar att man åker med Skyline-linbanan upp till Bobs Peak. Här får man en spektakulär utsikt över Queenstowns omgivningar. På Queenstowns turistbyrås hemsida hittar du fler förslag på aktiviteter. Läs mer här!

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 19/10

  Dag 8 Queenstown - Fox Glacier

  ca 330 km.
  Vi lämnar Queenstown efter frukost och åker vidare genom det vackra bergiga landskapet på vår väg till Fox Glacier.
  Resan går längs vackra sjöar omgivna av höga berg. Vi passerar även den berömda bron Kawarau River Bridge. På vägen stannar vi i den lilla staden Wanaka som är centrum för utomhusaktiviteter på Nya Zeeland. Resan fortsätter och när vi kommer fram besöker vi glaciären Fox Glacier.

  Vi bor på The Westhaven Fox Glacier eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 20/10

  Dag 9 Fox glacier - Greymouth

  Ca 200 km.
  Vi checkar ut från hotellet och åker till ett vackert beläget cafe där vi äter en lättare frukost. Efter detta lämnar vi Fox Glacier och åker genom det vackra landskapet med bergen till höger och havet till vänster, vi paserar Franz Josefs glaciär, Iantesjön och guld- och greenstone-staden Hokitika innan vi kommer fram till kuststaden Greymouth.
  I Greymouth besöker vi ölbryggeriet Monteith´s Brewing Company och provsmakar deras öl.

  Vi bor på Kingsgate Hotel Greymouth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 21/10

  Dag 10 Greymouth - Nelson

  Ca 290 km.
  Vår väg från Greymouth till Nelson går längs den vackra kusten och på vägen passerar vi Paparoa National Park och Punakaiki som är känt för sina speciella stenformationer  - Pancake rocks. Vi kör vidare längs med kusten och når strandstaden Nelson som är vårt mål för dagen. Här får vi en kort sightseeing. Några av de bästa vinerna på Nya Zeeland finns i området och vi smakar på några av dessa viner.

  Vi bor på Saxton Lodge Nelson eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 22/10

  Dag 11 Nelson - Picton - Wellington

  Ca 210 km.
  Efter frukost åker vi till Picton. På vägen passerar vi byn Havelock som framför allt livnär sig på Grönmusslor (gröna blåmusslor).
  Från Picton som är länk mellan Sydön och Nordön tar vi sedan färjan genom fjorden och över Cooksundet till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Längs denna vackra färjetur åker vi bland annat förbi Red Rocks sälkoloni. Framme i Wellington får vi en sightseeing där vi får se och lära om stadens sevärdheter.
  Färja mellan Picton och Wellington tar ca. 3 timmar.

  Vi bor på Quality Hotel Wellington eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 23/10

  Dag 12 Wellington - Tongariro nationalpark - Rotorua

  Ca. 520 km.
  Efter frukost åker vi norrut. Vi passerar Kapiti-kusten för att sedan åka in i landet mot National Park Village som ligger vid Tongariro National Park. Härifrån kan man se tre vulkaner. Resan fortsätter sedan till staden Rotorua där vi tar in på vårt hotell. Rotorua är känd för sin geotermiska aktivitet och här finns gejsrar och varma källor. I Rotorua finns också en rik Maorikultur. 

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande

  Frukost ingår.
 • Onsdag 24/10

  Dag 13 Rotorua

  Efter frukost åker vi på sightseeing för att se Rotoruas geotermiska och kokande omgivningar. Vi besöker också Te Puia, ett Maoriskt kulturcenter mitt bland gejsrar och kokande lera. Här får vi uppleva Maorikulturen och lära om dess historia. Här finns även en skola i traditionellt trähantverk och väveri. 
  På Nya Zeeland finns det fler får än människor och vi kommer idag att få se och lära oss mer om hur fårnäringen i landet ser ut med fårhundar, fårklippning m.m. 
  På kvällen bjuds vi på en Maorishow med Hangi middag.

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 25/10

  Dag 14 Rotorua - Matamata - Auckland

  Ca. 230 km.
  Vi lämnar Rotorua och åker mot Auckland. Längs detta vackra landsskap blev delar av Sagan om ringen-filmerna inspelade och vi får se Hobbit-byn och andra delar från filmerna innan vi fortsätter till Auckland.  

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 26/10

  Dag 15 Auckland

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära om dess historia. Vi får bland annat se utsikten från Mount Eden vulkanen, och besöker War Memorial museet och Aquariet. Eftermiddagen är fri och du kan uppleva Auckland på egen hand.
  På kvällen äter vi avskedsmiddag i Sky Tower Orbit Restaurang.

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 27/10

  Dag 16 Auckland - transfer till flygplatsen

  Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Melbourne i Australien.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 28/10

  Dag 17 Halvdagssightseeing i Melbourne

  Idag ska vi upptäcka Melbourne med en halvdagssightseeing i staden. Här får vi se stadens sevärdheter och bland annat bra exempel på stadens arkitektur, som t.ex. Federation square, stadshuset, St.Paul's Cathedral och Eureka Skydeck 88. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på en restaurang.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 29/10

  Dag 18 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road med sitt dramatiska landskap och skarpa kontraster bjuder den på många intryck. Vår utflykt går längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de otroliga kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 30/10

  Dag 19 Melbourne - ledig

  Idag kan du uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 31/10

  Dag 20 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 1/11

  Dag 21 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 0800 - 17.00 till Western Mac Donnell Rangers nationalpark.
  Lunch äter vi på Glen Helen resort.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande. 

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 2/11

  Dag 22 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Outback Pioneer Lodge eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 3/11

  Dag 23 Uluru (Ayers rock) - Cairns

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi få se bergets färgspel i soluppgången. Vi går på en promenad runt foten på berget och får lära oss om aboriginska legender och se uråldriga klippmålningar. Därefter åker vi till kulturcentret och Maruku Arts and Craft Coop för att lära mer om aboriginernas uråldriga kultur. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Cairns och transfer till hotellet i Cairns.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 4/11

  Dag 24 Cairns

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/11

  Dag 25 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi spenderar några timmar, här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Snorkelutrustning finns att låna på plats.

  Vi bor på  Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 6/11

  Dag 26 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribul

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch i regnskogen och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 7/11

  Dag 27 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 8/11

  Dag 28 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt och därefter en guidad tur i Sydneys operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 9/11

  Dag 29 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 10/11

  Dag 30 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 11/11

  Dag 31 Sydney - Fraser Island

  Utcheckning från vårt hotell i Sydney och transfer till flygplatsen. Flyg till Brisbane och buss norrut till Hervey Bay (ca 6 timmars körtid). Framme i Hervey Bay byter vi till färjan som tar oss över till den vackra ön Fraser Island. 

  Vi bor på Kingfisher Bay Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/11

  Dag 32 Fraser Island

  Idag ska vi upptäcka denna vackra ö. Vi kommer att åka på en heldagstur med 4-hjuldrivna bilar. Ta med badkläder för vi kommer åka till öns vackraste sjö, Lake McKenzie, och dess klarblåa vatten omgärdat av vita sandstränder. Vi kommer även utforska Central Station som är ett före detta skogsläger omgärdat av flera olika trädsorter och där Wanggoolba Creek flyter igenom skogen. Vi kommer också färdas längs 75-mile beach och se de färgstarka sanddynerna Pinnacles. Med andra ord kommer detta bli en härlig heldag på denna fantastiks ö.

  Vi bor på Kingfisher Bay Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 13/11

  Dag 33 Fraser Island - Brisbane

  Efter frukost checkar vi ut från denna vackra ö för att fortsätta upptäcka Australien. Vi åker buss till Queenslands huvudstad Brisbane och checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Hotel Grand Chancellor Brisbane eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 14/11

  Dag 34 Brisbane stadstur

  Idag blir det en halvdagstur i Brisbane. Vi kommer att få se den charmiga arkitektur som Brisbane är känt för. Vi ser bland annat de fina områdena Ascot och Hamilton innan vi vänder tillbaka mot city och utkiksplatsen Kangaroo Piont och Newstead House.  

  Vi bor på Hotel Grand Chancellor Brisbane eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 15/11

  Dag 35 Brisbane - Darwin

  Idag ska vi fortsätta norrut till Darwin som är huvudstaden i Northern Territory och avsevärt mindre än Brisbane. 
  Darwin har ett varmt och tropiskt klimat och är utgångspunkten för många av nationalparkerna som finns här.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Fredag 16/11

  Dag 36 Darwin - Kakadu nationalpark

  Vi checkar ut och åker till Kakadu nationalpark. Väl framme så checkar vi in på vårt hotell. På kvällen eller morgonen efter så ska vi åka på en 2 timmars båttur på South Alligator River som är den största floden i nationalparken. Området består av djurrika våtmarker. Ca 1/3 av Australiens fågelarter finns i denna nationalpark.  

  Vi bor på Mercure Kakadu Crocodile Hotel eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Lördag 17/11

  Dag 37 Ubirr

  Idag tar vår chaufförsguide oss till det världsarvslistade området Ubirr. Området är bland annat känt för sina gamla grottmålningar gjorda av ursprungsbefolkningen Aboriginer för mer än 20.000 år sedan. Vi kommer även att komma till en utsiktsplats med vacker utsikt över de omkringliggande våtmarkerna.  Efter detta ska vi åka på en flodkryssning på East Alligator River med intressant guidning om Aboriginernas kultur och mytologi. Självklart kommer vi att spana efter djur och då speciellt krokodiler som finns här. 
  Efter detta åker vi tillbaka till vårt hotell i Darwin.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Söndag 18/11

  Dag 38 Darwin sightseeing

  Idag ska vi få se mer och lära oss mer om Darwin. Vi kommer att åka på en halvdagsutflykt där vi bland annat kommer att få se Darwins historiska byggnader i kolonial arkitektur, hamnområdet och andra intressanta sevärdheter. 

  Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

  På kvällen äter vi en gemensam middag under en middagskryssning i Darwin.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. . 

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 19/11

  Dag 39 Darwin - Perth

  Idag lämnar vi Darwin för att ta flyget till Perth som ligger på Australiens västra kust. Transfer från flygplatsen till vårt hotell i Perth.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 20/11

  Dag 40 Perth

  Vi ska idag få se mer av Perth på en halvdags stadsrundtur. Vi kommer bland annat att få se stadens skyline och Swan River. Har vi tur får vi även se de svarta svanarna som finns i Lake Monger. Vi fortsätter till Cottesloe Beach och till den historiska stadsdelen Fremantle som ligger vid mynningen av Swan River.

  I Fremantle kliver vi ombord på en båt för att åka på en tur längs med floden och får då möjlighet att se staden från floden innan vi ankommer tillbaka till Perth.

  Resten av dagen är ledig.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 21/11

  Dag 41 Perth - Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag i Perth där man kan utforska staden på egen hand.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/11

  Dag 42 Pinnacles

  Efter en god natts sömn och en stadig frukost ska vi idag ge oss ut på en heldagstur för att upptäcka nationalparken Namburg National Park med sina unika kalkstensformationer som kallas Pinnacles. 
  Vi börjar med att åka norrut genom  Joondalup som är en av Australiens snabbast växande städer. Väl framme i nationalparken ska vi utforska de spännande Pinnacles, spiror, bestående av kalksten som reser sig upp ur sanden. Vi kommer att gå en tur genom parken för att på nära håll skåda stenformationerna och vi kommer även komma till en utsiktsplats där vi får en fantastisk utsikt över nationalparken. 

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 23/11

  Dag 43 Hemresa

  Efter en lärorik och spännande resa ska vi idag packa ihop våra saker och bege oss hemåt. Utcheckning från hotellet och transfer till flygplatsen.

  Frukost ingår.
 • Lördag 24/11

  Dag 44 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Emirates, Singapore Airlines, Qatar, Qantas, Air New Zealand


Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter till Nya Zeeland (Christchurch) och hem från Australien (Perth).
 • Buss anpassad efter gruppens storlek under alla resdagar.
 • Engelsktalande bussförarguide i 17-sits buss samt lokala specialistguider vid aktiviteterna på Nya Zeeland.
 • Engelsktalande bussförarguide/guide i Australien.
 • Svensktalande representant från Singelresor under resan i Australien.
 • 40 nätter på turisthotell inkl. frukost.
 • lunch och middagar enligt program.
 • Färja mellan Syd- och Nordön på Nya Zeeland.
 • Flyg Auckland - Melbourne.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Inrikesflyg Sydney - Brisbane.
 • Inrikesflyg Brisbane - Darwin.
 • Inrikesflyg Darwin - Perth.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Visum till Australien.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Färdledning/Guidning

På Nya Zeeland använder vi oss av en mindre buss som är anpassad för gruppens storlek. Den engelsktalande Nya Zeeländska bussförarguiden är med under hela resan och hjälper till med det praktiska samt berättar om landet. Vid aktiviteterna har vi lokala specialistguider.
I Australien har man olika lokala guider på de respektive orterna som besöks, tex en guide i Sydney och en i Alice Springs etc. Dessa guider är mer specialiserade på just sitt geografiska område. Ibland är det guiden som själv kör bussen och ibland har vi en egen chaufför. Storleken och modellen på buss kan variera från gång till gång då det är olika bussbolag som används. Generellt är bussen anpassad efter gruppens storlek.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra bland annat på: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Till Nya Zeeland behöver svenska medborgare inget visum.

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartne

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 6 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 75 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 118 200 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 140 100 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-10-12
 • Hemkomst: 2018-11-24
 • Resans längd: 44 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...