Nyhet!
Resan har avgått
flagga: Australien flagga: Fiji flagga: Nya Zeeland flagga: Samoa

Nya Zeeland, Australien och Söderhavet - stora rundresan

13/10 – 22/11 2018
41 dagar i Australien, Fiji, Nya Zeeland och Samoa med Singelresor

Resebild

Nu kan du kombinera det bästa av Nya Zeeland, Australien och Söderhavet i en resa. Vi börjar med Nya Zeeland där vår bussresa startar i Christchurch och vi åker söder ut på Sydön till det fantastiskt vackra Fjordland. Resan fortsätter sedan norrut, vi tar färjan över Cook-sundet över till Nordön och in i ett vulkaniskt aktivt landskap och avslutar resan i Auckland. Under resan kommer vi att se fantastiska "Sagan om ringen"-landskap, glaciärer, vattenfall, fjordar, gejsrar och bubblande gyttjepölar. Bland djurriket har vi chans att få se kiwifågeln, keapapegojan, pingviner och den stora kungsalbatrossen. Vi lär också känna maoriernas spännande kultur. Därefter flyger vi till Australien där vi börjar i Melbourne och åker längs "Great Ocean Road", här får vi bland annat se kalkstensformationerna de tolv apostlarna. Resan går vidare till Alice Springs och Australiens "outback" här får vi uppleva den magiska solnedgången vid Uluru (Ayers rock) och lära om Aborginernas historia. Vi fortsätter till Cairns där vi snorklar på stora barriärrevet och vandrar genom frodig regnskog. Efter detta avslutas vår Australienvistelse i vackra Sydney. Därefter flyger vi ut till Söderhavets öar och bor på Fiji och Samoa. Här varvar vi lediga dagar vid havet med spännande besök till vackra vattenfall, Fijiansk kultur och en magisk båtkryssning bland paradisöarna med möjlighet till snorkling bland korallrev och färgglada fiskar.

Detta är en resa som måste upplevas!

Program dag för dag

 • Lördag 13/10 till söndag 14/10

  Dag 1 - 2 Avresa och flyg till Nya Zeeland

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning.

  Måltider på flyget.
 • Måndag 15/10

  Dag 3 Ankomst till Christchurch

  Välkommen till Nya Zeeland! Efter genomgången tull och bagagehämtning möter vi vår guide vid utgången. Därefter åker vi på en kort sightseeing genom staden innan vi kommer till vårt hotell för check in. Välkomstmiddag på hotellet och ett bra tillfälle att lära känna dina medresenärer lite bättre.

  Vi bor på Ibis Christchurch eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 16/10

  Dag 4 Christchurch - Dunedin

  Ca. 375 km.
  Idag åker vi från Christchurch till Dunedin via Moeraki Boulders. Moeraki Boulders är ett naturfenomen av stora helt runda stenkulor som ligger strödda längs med Koekohe-stranden. Vi fortsätter sedan till Wellers Rock för att ta en båt för att se världens enda häckningsplats för Northen Royal Albatross på fastlandet. Förutom olika sorters albatross har vi också chans att se pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Vi åker sedan vidare till Dunedin där vi checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Kingsgate Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 17/10

  Dag 5 Dunedin - Te Anau

  Ca. 300 km.
  Efter Sightseeing i Dunedin åker vi genom ett storslaget landskap till den vackert belägna staden Te Anau.  Väl framme tar vi in på vårt hotell. På kvällen åker vi med båt till Te Anau glowworm cave  som är full av lysmaskar som bjuder på en fantastisk ljusshow.

  Vi bor på Kingsgate Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 18/10

  Dag 6 Te Anau - Milford sound - Queenstown

  Ca: 405 km.
  Byn Te Anau ligger vid sjön Te Anaus strand och härifrån är det inte långt till den spektakulära nationalparken Fiordland National Park. På vår väg från Te Anau till Milford Sound åker vi genom ett av Nya Zeelands vackraste områden med sina höga berg och djupa dalar. Här kan vi även stöta på den speciella papegojan Kea som bara lever här. Väl framme i Milford Sound går vi ombord på en båt och vi åker på en lunch-cruise på den vackra fjorden vars bergssidor sträcker sig upp till 1800 meter över havet. Efter båtturen lämnar vi Milford Sound och vi kör vidare till Queenstown, en alpinresort vid sjön Wakatipus strand. Här checkar vi in på vårt hotell och vi har resten av dagen fri. 

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 19/10

  Dag 7 Queenstown

  Idag har vi en ledig dag för att på egen hand med dina nyfunna vänner utforska Queenstown. Här finns något för de flesta. På egen bekostnad kan du prova bungy jump, jet boating, ridning eller forsränning, men här finns även restauranger av yttersta kvalitet, spa-anläggningar och golfbanor. Men vi rekommenderar att man åker med Skyline-linbanan upp till Bobs Peak. Här får man en spektakulär utsikt över Queenstowns omgivningar. På Queenstowns turistbyrås hemsida hittar du fler förslag på aktiviteter. Läs mer här!

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 20/10

  Dag 8 Queenstown - Fox Glacier

  ca 330 km.
  Vi lämnar Queenstown efter frukost och åker vidare genom det vackra bergiga landskapet på vår väg till Fox Glacier.
  Resan går längs vackra sjöar omgivna av höga berg. Vi passerar även den berömda bron Kawarau River Bridge. På vägen stannar vi i den lilla staden Wanaka som är centrum för utomhusaktiviteter på Nya Zeeland. Resan fortsätter och när vi kommer fram besöker vi glaciären Fox Glacier.

  Vi bor på The Westhaven Fox Glacier eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 21/10

  Dag 9 Fox glacier - Greymouth

  Ca 200 km.
  Vi checkar ut från hotellet och åker till ett vackert beläget café där vi äter en lättare frukost. Efter detta lämnar vi Fox Glacier och åker genom det vackra landskapet med bergen till höger och havet till vänster, vi paserar Franz Josefs glaciär, Iantesjön och guld- och greenstone-staden Hokitika innan vi kommer fram till kuststaden Greymouth.
  I Greymouth besöker vi ölbryggeriet Monteith´s Brewing Company och provsmakar deras öl.

  Vi bor på Kingsgate Hotel Greymouth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 22/10

  Dag 10 Greymouth - Nelson

  Ca 290 km.
  Vår väg från Greymouth till Nelson går längs den vackra kusten och på vägen passerar vi Paparoa National Park och Punakaiki som är känt för sina speciella stenformationer  - Pancake rocks. Vi kör vidare längs med kusten och når strandstaden Nelson som är vårt mål för dagen. Här får vi en kort sightseeing. En av de bästa vinerna på Nya Zeeland finns i området och vi besöker Seifried Estate för att smaka på några av deras viner.

  Vi bor på Saxton Lodge Nelson eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 23/10

  Dag 11 Nelson - Picton - Wellington

  Ca 210 km.
  Efter frukost åker vi till Picton. På vägen passerar vi byn Havelock som framför allt livnär sig på Grönmusslor (gröna blåmusslor).
  Från Picton som är länk mellan Sydön och Nordön tar vi sedan färjan genom fjorden och över Cooksundet till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Längs denna vackra färjetur åker vi bland annat förbi Red Rocks sälkoloni. Framme i Wellington får vi en sightseeing där vi får se och lära om stadens sevärdheter.
  Färja mellan Picton och Wellington tar ca. 3 timmar.

  Vi bor på Quality Hotel Wellington eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 24/10

  Dag 12 Wellington - Tongariro nationalpark - Rotorua

  Ca. 520 km.
  Efter frukost åker vi norrut. Vi passerar Kapiti-kusten för att sedan åka in i landet mot National park Village som ligger vid Tongariro National Park. Härifrån kan man se tre vulkaner. Resan fortsätter sedan till staden Rotorua där vi tar in på vårt hotell. Rotorua är känd för sin geotermiska aktivitet och här finns gejsrar och varma källor. I Rotorua finns också en rik Maorikultur. 

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 25/10

  Dag 13 Rotorua

  Efter frukost åker vi på sightseeing för att se Rotoruas geotermiska och kokande omgivningar. Vi besöker också Te Puia, ett Maoriskt kulturcenter mitt bland gejsrar och kokande lera. Här får vi uppleva Maorikulturen och lära om dess historia. Här finns även en skola i traditionellt trähantverk och väveri. Eftermiddagen är fri och du kan njuta av Rotorua på egen hand.
  På kvällen bjuds vi på en Maorishow med Hangi middag.

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 26/10

  Dag 14 Rotorua - Matamata - Auckland

  Ca. 230 km.
  Vi lämnar Rotorua och åker mot Auckland. Längs detta vackra landsskap blev delar av Sagan om ringen-filmerna inspelade och vi får se Hobbit-byn och andra delar från filmerna innan vi fortsätter till Auckland.  

  Vi bor på Scenic Hotel Auckland eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 27/10

  Dag 15 Auckland

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära om dess historia. Vi får bland annat se utsikten från Mount eden vulkanen och besöker War Memorial museet och Aquariet. Eftermiddagen är fri och du kan uppleva Auckland på egen hand.
  På kvällen äter vi avskedsmiddag i Sky Tower Orbit Restaurang.

  Vi bor på Scenic Hotel Auckland eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 28/10

  Dag 16 Auckland - transfer till flygplatsen

  Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Melbourne i Australien.
  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 29/10

  Dag 17 Halvdagssightseeing i Melbourne

  Idag ska vi upptäcka Melbourne med en halvdagssightseeing i staden. Här får vi se stadens sevärdheter och bland annat bra exempel på stadens arkitektur, som t.ex. Federation square, stadshuset, St.Paul's Cathedral och Eureka Skydeck 88. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på en spårvagnsrestaurang.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 30/10

  Dag 18 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road med sitt dramatiska landskap och skarpa kontraster bjuder den på många intryck. Vår utflykt går längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de otroliga kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 31/10

  Dag 19 Melbourne - ledig

  Idag kan du uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 1/11

  Dag 20 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 2/11

  Dag 21 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 0800 - 17.00 till Western Mac Donnell Rangers nationalpark.
  Lunch äter vi på Glen Helen resort.

  Vi bor på Aurora Alice Springs eller liknande. 

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 3/11

  Dag 22 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Outback Pioneer Lodge eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 4/11

  Dag 23 Uluru (Ayers rock) - Cairns

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi få se bergets färgspel i soluppgången. Vi går på en promenad runt foten på berget och får lära oss om aboriginska legender och se uråldriga klippmålningar. Därefter åker vi till kulturcentret och Maruku Arts and Craft Coop för att lära mer om aboriginernas uråldriga kultur. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Cairns och transfer till hotellet i Cairns.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/11

  Dag 24 Cairns

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 6/11

  Dag 25 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi spenderar några timmar, här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Snorkelutrustning finns att låna på plats.

  Vi bor på  Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 7/11

  Dag 26 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribul

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch i regnskogen och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 8/11

  Dag 27 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 9/11

  Dag 28 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt och därefter en guidad tur i Sydneys operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande..

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 10/11

  Dag 29 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 11/11

  Dag 30 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/11

  Dag 31 Sydney - Fiji

  Idag lämnar vi Sydney för att flyga till vackra Fiji. Transfer från Nadi flygplatsen till vårt boende.
  Framme på Fiji blir vi välkomnade med sedvanlig blomsterhalsband (Lei) 

  Vi bor på Warwick Fiji Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 13/11

  Dag 32 Båttur på Navuafloden till en Fijiansk by

  Idag ska vi upptäcka vackra Fiji på en heldagstur på ön. Vi kommer att åka med en traditionell long boat in i den frodiga naturen när vi cruisar upp längs den vackra Navua floden. Vi passerar byar som ligger längs flodstranden, odlingsmarker, orörd tropisk regnskog och vattenfall. Till slut når vi en by där vi får uppleva den Fijianska kulturen med en traditionell kava ceremoni, lovo lunch, sång och dans. 
  Efter lunch tar vi oss ett dopp i ett av Navuas magiska vattenfall innan vi åker på en traditionell bambuflotte, så kallad "bilibili (bee-lee-bee-lee) tillbaka

  Vi bor på Warwick Fiji Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 14/11

  Dag 33 Fiji - Samoa

  Vi åker till Nadi flygplatsen för vidare flyg till Samoa och dess flygplats Faleolo. Efter välkomnande åker vi till vårt hotell för de kommande fyra nätterna. Hotellet ligger på Upolu öns västra sida.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 15/11

  Dag 34 Samoa och vattenfall

  Idag ska vi utforska ön Upolu. Vi börjaråka längs den natursköna vägen på öns nordöstra kust där vi bland annat passerar de spektakulära Falefa fallen och över  Le Mafa passet som ger oss en vacker utsikt över den östra och södra kustlinjen. Turen tar oss genom grönskande skogar, Sopoaga vattenfallen, plantage och traditionella Samoanska byar.
  På vägen stannar vi till för att titta på de berömda To Sua Ocean Trench i Lotofaga byn. Detta är ett stort djupt vattenfyllt hål omgivet av frodig växtlighet. Detta blir som en naturlig bassäng som man når via en lång stege. Här kan de som vill släppas av för bad, och vi blir sedan upplockade lagom till lunch som vi intar på Faofao Beach Fales.
  Faofao stranden är en perfekt plats för bad och snorkling. Lunchen serveras på stranden men chans att slappa i den vackra omgivande naturen.

  Efter detta börjar vår resa tillbaka till hotellet längs den natursköna sydvästkusten. Dagens sista stopp är vid Papapapaiatai vattenfallen, som forsar ner i en vilande vulkanisk krater.
  Vi passerar sedan Bahai templet med fantastiska vyer när vi kommer sedan fortsätter ner mot Apia och återvänder tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 16/11

  Dag 35 Savaii ön

  Dagens utflykt börjar med att vi tar färjan från Upolu till Savaii. Färjeturen tar ungefär en timme och femton minuter och ger en spektakulär utsikt över Manono ana Apolimo öarna och det vackra kristallklara blåa vattnet och havslivet däremellan. Vi anländer till Salelologa och kör därefter längs den södra kustens alla stränder och på vägen passerar vi traditionella byar.
  Välkänt på denna sträcka är blåshålen i Alofaaga, som med sin kraft är bland de bästa i södra Stilla havet. Med rätt väderförhållanden kan den kraftfulla stålen skjutas 100 meter upp i luften.
  Efter ytterligare ca 40 km färd söderut finns Falealupo Cannopy Walk, här kan vi skåda regnskogen från ovan genom hängbroar i högt upp i träden.
  Vi tar oss tid att njuta av detta unika vildmarksområde och besöka
  närliggande vackra Fagalele Bay och fascinerade "House of Rock" och "Moso Footprint". 
  Efter detta åker vi till Satuiatua Beach Fales för lunch. Efter lunch fortsätter vi till Afu Aau vattenfallen för möjlighet till bad innan resan går tillbaka till Upolu ön med färjan.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 17/11

  Dag 36 Samoa

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Söndag 18/11

  Dag 37 Samoa

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Måndag 19/11

  Dag 38 Samoa - Fiji

  Idag är det dags att flyga tillbaka till Fiji. Transfer från hotellet till flygplatsen på Samoa och flyg till Fiji. Transfer till ett annat hotell på ön. 

  Vi bor på Westin Fiji Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 20/11

  Dag 39 Fiji - heldagskryssning

  Idag har vi möjlighet att snorkla vid Fijis vackra korallrev och upptäcka undervattensvärlden som finns här. Eller för den som hellre bara vill simma i det blåa havet eller bara relaxa och njuta på dagens kryssning.

  I kryssningen ingår en champagnefrukost (nybakade scones, rostat bröd, färska frukter och champagne). Lunchen som serveras på en strand består av BBQ (kyckling, fisk, rostbiff, korv med tillbehör) och fria drycker (öl, vin läsk, kaffe, fruktjuice etc), så kom ombord och låt dig skämmas bort för en dag. Detta är den ultimata kryssningen till Fijis
  öar. Vi kommer att besöka Snorkel Island, som ligger i Mamanuca-ögruppen. Ta tillfället i akt och snorkla bland korallerna. (snorkelutrustning finns att låna på båten)

  Båten kommer att segla förbi en obebodd paradis ö samt fyra andra öar som heter Malamala, Vunavadra, Bounty och Treasure Islands som alla ligger inom Mamanuca ögruppen.

  Detta blir med andra ord en oförglömlig dag till sjöss.

  Vi bor på Westin Fiji Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 21/11

  Dag 40 Hemresa

  Idag är det tyvärr dags att packa ihop och lämna denna paradisö. Vi säger tack och på återseende.
  Utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen för hemresa.
 • Torsdag 22/11

  Dag 41 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Emirates, Singapore Airlines, Qantas, Qatar, Jetstar, Virgin Australia

Stockholm 15.05 - 23.20 Dubai, övernattning på hotell i Dubai 10.15 - 13.50 Christchurch (EK 412)
Köpenhamn 15.35 - 23.55 Dubai, övernattning på hotell i Dubai 10.15 - 13.50 Christchurch (EK 412)
Köpenhamn 22.35 - 05.40 Doha 08.25 - 06.40 Sydney 09.20 . 14.30 Christchurch (QR 906)

Auckland 16.00 - 18.10 Melbourne (VA 168) (28/10)
Melbourne 09.30 - 10.50 Alice Springs (QF 796) (1/11)
Ayers Rock 14.35 - 17.35 Cairns (QF 1854) (4/11)
Cairns 11.30 - 15.35 Sydney (VA 1418) (8/11)
Sydney 12.45 - Nadi 18.40 (FJ 910) (12/11)
Fiji 13.15 - 16.05 Apia, Samoa (FJ 255) (14/11)
Apia, Samoa 16.55 - 17.50 Fiji (FJ 254) (19/11)

Fiji 15.55 (JQ 120) - 18.45 Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.30 - 12.15 Stockholm
Fiji 15.55 (JQ 120) - 18.45 Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.20 - 12.20 Köpenhamn
Fiji 09.45 (FJ 411) - 12.50 Auckland 16.15 - 00.05 Doha 01.35 - 06.20 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter till Nya Zeeland (Christchurch) och hem från Fiji.
 • Engelsktalande bussförarguide på Nya Zeeland i 17-sits buss .
 • Engelsktalande bussförarguide/guide i Australien.
 • Engelsktalande guide under utflykterna på Fiji och Samoa.
 • Representant från Singelresor under resan i Australien och på Fiji och Samoa.
 • 37 nätter på turisthotell.
 • Frukost alla dagar.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Färja mellan Syd- och Nordön på Nya Zeeland.
 • Flyg Auckland - Melbourne.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Flyg Sydney - Fiji
 • Inrikesflyg Fiji - Samoa - Fiji
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.
 • Transporter i bussar anpassade efter gruppens storlek.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Visum till Australien.

Färdledning/Guidning

På Nya Zeeland använder vi oss av en mindre buss som är anpassad för gruppens storlek. Den engelsktalande Nya Zeeländska bussförarguiden är med under hela resan och hjälper till med det praktiska samt berättar om landet. Vid aktiviteterna har vi lokala specialistguider.
I Australien har man olika lokala guider på de respektive orterna som besöks, tex en guide i Sydney och en i Alice Springs etc. Dessa guider är mer specialiserade på just sitt geografiska område. Ibland är det guiden som själv kör bussen och ibland har vi en egen chaufför. Storleken och modellen på buss kan variera från gång till gång då det är olika bussbolag som används. Generellt är bussen anpassad efter gruppens storlek.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra bland annat på: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Till Nya Zeeland behöver svenska medborgare inget visum.

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 6 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 113 900 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 137 450 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-10-13
 • Hemkomst: 2018-11-22
 • Resans längd: 41 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 16

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Fiji

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Suva
 • Landsarea: 18 270 km2
 • Antal invånare: ca 876 000 st
 • Valutakod: FJD

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD

Samoa

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Apia
 • Landsarea: 2 944 km2
 • Antal invånare: ca 192 000 st
 • Valutakod: WST
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...