flagga: Spanien

Vandringsresa vid Medelhavet i Spanien - Vandring, Natur och Kultur

7/5 – 14/5 2022
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild
Uppe i bergen doftar det av timjan och rosmarin. Utsikten är hisnande över ett hav av blåa berg med Medelhavet som bakgrund. Uppe i bergen råder lugnet, bina surrar i träden och all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och dess fantastiska vyer. Topparna ligger på 1200-1500 meter, har spännande formationer och gamla tusenåriga ruiner av moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler och planterade mandel- och olivträd.

Program dag för dag

 • Lördag 7/5

  Dag 1 Ankomst till flygplatsen i Alicante

  Vi blir hämtade på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till vårt hotell i Altea. 

 • Söndag 8/5 till fredag 13/5

  Dag 2 - 7 Se program nedan

  Vi promenerar och vandrar mellan 6-14 km per dag, ibland med stor höjdskillnad, men i lugnt tempo. Målet är inte att komma snabbt fram till slutstationen, utan vikten ligger på naturupplevelserna under vägen, men god grundkondition, vandringsvana, bra kängor samt hela knän och leder krävs för en fin reseupplevelse. Man använder sig med fördel av vandringsstavar under resan för att underlätta belastningen på knän och leder. Då vi är två guider så har vi också möjlighet att dela upp gruppen någon dag, vissa strövar lite saktare och de som vill får en rejäl vandring uppe i bergen.

 • Lördag 14/5

  Dag 8 Avresa och ankomst till Skandinavien

  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 4

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, SAS, Lufthansa

På grund av Covid-19 har flera flygbolag fortfarande inte lagt ut alla sina avgångar och dessutom ändras flygtider oftare än vanligt. Vi lägger därför inte ut flygtiderna förrän närmare avresan.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive skatter.
 • Busstransfer tur och retur till flygplatsen.
 • Bussresor till och från vandringarna.
 • 7 nätter på hotell med frukost.
 • 4 picknickluncher.
 • 3 måltider på restaurang inklusive vin.
 • 5 utflyktsdagar.
 • Svensktalande vandringsguide.

Ingår ej i priset

 • Dryck, utöver det som ingår enligt ovan.
 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Guide

Guide på resan är Bippan Norberg och Lomi Szil, mor och son. De har bott i trakten i 30 år och här visar de några av sina smultronställen. Bippan har arbetat länge med vandringsresor för svenskar. Lomi är uppvuxen i Spanien, men är svensktalande, och han kan det spanska samhället inifrån.

Hotell

Vi bor på det lilla Hostal Fornet, i den charmiga gamla staden. Hotellet är enkelt, men fräscht, alla rum har badrum. På 10 minuter är vi nere vid havet, för den som vill ta sig ett extra dopp.

Information om resan

Altea är en liten stad mellan Valencia och Alicante på Spaniens östra kust precis invid Medelhavet. Inramad av berg i norr och väst är denna stad med dess varma medelhavsklimat och närhet till havet en perfekt startpunkt för våra vandringar.

Alteas gamla kärna med anor från medeltiden har lockat konstnärer sedan 1950-talet för dess inspirerande omgivning, vackra miljö och ljuset. Fortfarande finns ett aktivt konstnärs- och hantverksliv i stan. Stranden är full av vita, vackra, runda stenar, och tack vare att det inte är en sandstrand så blev det inte samma turistinvasion här på 70-talet som på många håll längs med Medelhavskusten. Altea har lyckats behålla sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett fiske och jordbrukssamhälle, även om turismen är den viktigaste inkomstkällan.

Vår första promenad går in mot odlingsdistrikten, där apelsinerna lyser vackert orange mot de mörkgröna bladen. Den japanska mispeln är mogen och lyser gul på träden. Här växer också johannesbröd, palmer, mandlar, pinjenötter etc.

En dag vandrar vi längs med stranden, vid det blå och smaragdgröna Medelhavet. En bit orörd strand finns fortfarande kvar. Dags för ett dopp?

Uppe i bergen doftar det av timjan och rosmarin. Utsikten är hisnande över ett hav av blåa berg och Medelhavet i bakgrunden. Uppe i bergen råder lugnet, bina surrar i träden och all massturism känns långt borta. Vi är helt allena med naturen och dess fantastiska vyer. Topparna ligger på 1200-1500 meter, har spännande formationer och gamla tusenåriga ruiner av moriska borgar. Här anlade morerna för över tusen år sedan odlingsterrasser och bevattningskanaler, planterade mandel- och olivträd.

Under några av vandringarna äter vi en medhavd picknick, våra guider plockar upp oliver, färskost, mandlar, fikongodis, kronärtskockor och andra lokala läckerheter. Några dagar går vi tillsammans på restaurang. Vi har inte valt de elegantaste restaurangerna utan ställen som du själv inte skulle hitta till, som har något speciellt eller dit lokalbefolkningen själv går. Andra kvällar har ni tid att på egen hand botanisera bland det stora utbud av restauranger som finns i Altea.

En dag är fri från vandring och du kan på egen hand utforska Altea. Strosa runt i den gamla staden, upptäcka de branta gatorna med de vitkalkade husväggarna eller strosa på strandpromenaden och besöka hamnen och titta på fiskeauktionen.

En sådan här resa är inte bara sol och vandring, det är också att komma nära det spanska livet, beblanda sig med spanjorer, få veta mer om traditioner, historia och nutidspolitik.

Resans karaktär

Vi promenerar och vandrar mellan 6-14 km per dag, ibland med stor höjdskillnad, men i lugnt tempo. Målet är inte att komma snabbt fram till slutstationen, utan vikten ligger på naturupplevelserna under vägen, men god grundkondition, vandringsvana samt hela knän och leder krävs för en fin reseupplevelse. Man använder sig med fördel av vandringsstavar under resan för att underlätta belastningen på knän och leder. Då vi är två guider så har vi också möjlighet att dela upp gruppen en dag, vissa strövar lite saktare och de som vill får en rejäl vandring uppe i bergen.

Eftersom alla kommer utan att känna någon i gruppen kommer alla på samma villkor. På en vandringsresa är det lätt att få kontakt och det blir genast en fin gruppstämning.

Vad ska vi ha på oss

Antagligen kommer det att vara kortbyxväder. Men man vet aldrig, och till kvällen behövs långbyxor och en tröja. Tunna regnkläder om uti fall att. Gärna byxa med blixtlås som kan vara både lång och kortbyxa. Liten ryggsäck till picknicklunchen och tröjan som inte behövs för tillfället. Vattenflaska, solskyddskräm, solglasögon och keps eller annan huvudbonad som skydd mot solen. Badkläder och badskor (stranden i Altea är full av vita runda stenar). Ingångna kängor som går upp över vristen är ett måste. Tag gärna med både kängor och vandringsskor.

Väder

I maj rör sig temperaturen mellan 13-25 grader. Det är stor skillnad mellan dag och nattemperatur, havet är cirka 17 grader.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 15 790 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-05-07
 • Hemkomst: 2022-05-14
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...