flagga: Italien

Rom över nyår

29/12 2021 – 2/1 2022
5 dagar i Italien med Singelresor

Resebild
Tillsammans beger vi oss till Rom där vi firar in det nya året i antikens, kulturens och historiens tecken. Tillsammans med vår guide promenerar vi genom Roms historiska centrum för att sedan fortsätta att upptäcka staden med våra nya reskamrater. Vi kommer under dessa dagar få se många av Roms sevärdheter, vi besöker Vatikanstaten och firar in det nya året med nyårsfirande, gemensam middag med nyårsskål!

Program dag för dag

 • Onsdag 29/12

  Dag 1 Avresa och ankomst till Rom

  Avresa från Skandinavien och ankomst till Rom. I ankomsthallen på flygplatsen möts vi av vår svensktalande representant som välkomnar oss. Tillsammans åker vi in till vårt hotell. 

  Njut av den romerska atmosfären innan vi på kvällen gemensamt promenerar till en lokal Pizzeria för att inta vår välkomstmiddag och för att lära känna varandra lite bättre. 

  Vi bor på Hotel Fori Imperiali Cavalieri eller liknande.

  Middag ingår.
 • Torsdag 30/12

  Dag 2 Vatikanstaten

  Vad vore ett besök i Rom, utan ett besök i Vatikanstaten.
  Dagens utflykt till Vatikanmuseerna med Sixtinska Kapellet och Sankt Peterskyrkan är en halvdag fylld med konst, historia, religion och arkitektur som inte lämnar någon oberörd. Vår guide förklarar och guidar oss genom konstskatterna av Raphael, Michelangelo och Bernini för att sedan fortsätta rundvisningen av Sankt Peterskyrkan. Tips! I närheten finns Ängelsborgen - Castel Sant'Angelo - att besöka på egen hand efter den guidade turen.

  Vi bor på Hotel Fori Imperiali Cavalieri eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 31/12

  Dag 3 Stadspromenad och nyårsfirande

  Idag ska vi gå på en guidad tur i Rom för att upptäcka dess sevärdheter. Turen tar ca 3 timmar.
  Tillsammans med vår guide kommer vi promenera genom Roms historiska centrum. Stadsguidningen ger dig en bra överblick över Rom med dess kyrkor, torg och fontäner. Därefter kan du på egen hand eller med dina nya vänner utforska staden, shoppa, ta en lunch eller kanske vila lite inför kvällens festligheter. Tips! Vill du besöka Colosseum är detta en bra dag eftersom monumentet är stängt under nyårsdagen.

  På kvällen möts vi upp för att avnjuta kvällens nyårsfirande.

  Vi bor på Hotel Fori Imperiali Cavalieri eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 1/1

  Dag 4 Ledig dag

  Nyårsdagen bjuder på egen tid och du har möjlighet att på egen hand upptäcka den eviga staden, utforska nya landmärken eller återse någon av alla de sevärdheter du har upplevt under din vistelse i Rom
  Många turistattraktioner är stängda idag men det går det att skåda dem utifrån eller bara strosa runt i stan. De flesta affärer är öppna för den som är shoppingsugen. 

  Tips! Besök någon av Roms vackra kyrkor och beundra dess julkrubbor - ofta vackra miniatyrlandskap av Roms olika stadsdelar - som är rena konstverk.

  Vi bor på Hotel Fori Imperiali Cavalieri eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 2/1

  Dag 5 Hemresa

  Utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresa.

  Arrivederci Roma - på återseende!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Lufthansa

Stockholm 07.45 - 10.50 Rom

Rom 11.40 - 14.55 Stockholm

Köpenhamn och Göteborg på förfrågan.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer till och från flygplatsen i Rom.
 • 4 övernattningar på hotell inkl. frukost.
 • 2 middagar.
 • Aktiviteter enligt program.
 • Svensktalande guider/färdledare.

Ingår ej priset

 • Dricks.
 • Måltider och dryck som ej nämns i programmet.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se
Anledningen är att alltfler länder i Europa inför krav på att man är fullvaccinerad för inresa i landet för att slippa PCR-test som är max 72 h gammalt. Många länder har även infört krav på vaccinationsbevis eller ett PCR-test som är max 72 h gammalt för att besöka restauranger, museer och andra sevärdheter, detta gäller även vissa flygbolag. Då det inte är möjligt att erbjuda våra kunder PCR-test var 3:e dag under resan har vi därför som krav att du är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa.

Inreseregler Italien

För att resa in i Italien krävs förutom giltigt pass även att du kan uppvisa ett vaccinationsbevis för Covid-19. Detta kan du som är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar ladda hem från www.covidbevis.se. Glöm inte att Covidbeviset bara är giltigt i 3 månader så se till att du har ett giltigt bevis innan avresa.
Utöver ett vaccinationsbevis krävs det även att man fyller i ett så kallat Passenger Locator Form (dPLF). Detta fyller man i via hemsidan https://app.euplf.eu/#/
Passenger Locator Form kan du börja fylla i när du fått din flygbiljett. När du fyllt i allt så får du ett dokument som du kan skriva ut eller ta en så kallad Screenprint på, om du fyller i det via mobilen, och ta med på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 13 850 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 15 990 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+600 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Weekend
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-12-29
 • Hemkomst: 2022-01-02
 • Resans längd: 5 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Italien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Rom
 • Landsarea: 301 230 km2
 • Antal invånare: ca 60 340 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...