Resan har avgått
flagga: Nepal

Vandrings- och upplevelseresa till Nepal

28/2 – 11/3 2019
12 dagar i Nepal med Singelresor

Resebild
Katmandudalen med omkrets erbjuder flera utmärkta kortare vandringar. Utanför de stora städerna är det möjligt att uppleva det traditionella livet på landsbygden. Denna resa erbjuder en rik inblick i människornas liv, historia, kultur och religion och på våra vandringar har vi en fantastisk panoramautsikt över Himalaya. En upplevelseresa med sightseeing, yoga och vandringar som du inte kommer att glömma och där det mesta ingår i priset. De högsta vandringarna kommer att äga rum på ca 2340 meter över havet och vandringarna passar dig med normalgod kondition.

Program dag för dag

 • Torsdag 28/2

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien. Efter en mellanlandning flyger vi vidare till Katmandu.

  Måltider på flyget ingår.

 • Fredag 1/3

  Dag 2 Ankomst till Katmandu (1300m)

  Vid ankomsten i Tribhuvans International Airport i Katmandu, kommer vi att välkomnas i ankomsthallen och vi åker sedan till vår lodge, vår bas för de kommande två nätterna. Beroende på när vi landar kan vi ha lite ledig tid innan det är dags för gemensam middag. Vår guide kommer att presentera sig och gå igenom resan och svara på eventuella frågor. 

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu.

  Middag ingår.
 • Lördag 2/3

  Dag 3 Sightseeing i Katmandudalen

  Efter frukost beger vi oss ut för att utforska palatsen, templen och kloster i  Katmandudalen. Vi åker ca 1 timme tills vi kommer till det praktfulla världsarvet och buddhisttemplet Swoyambhunath. Helgedomen som sägs vara 2000 år gammal ligger högt på en kulle och huserar ett otal apor och härifrån kan man njuta av en spektakulär utsikt över Kathmandu. Vi fortsätter sedan till Patan Durbar Square. Här finns palatsbyggnader, konstnärliga gårdar och vackra pagodtempel. Här finns också ett 1600-talstempel tillägnat den hinduiska guden Krishna. Efter lunch fortsätter vi köra till Kathmandu Durbar Square som ligger i hjärtat av staden. Området var ett gammalt säte för det nepalesiska kungahuset och här finns ett enormt torg med en enorm mängd tempel tillägnat olika hinduiska gudar och gudinnor. De flesta av de byggnaderna är från 1400- till 1600-talet. Sent på eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt boende. 

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 3/3

  Dag 4 Katmandu - Panauti. Vandring till Balthali

  Efter frukost åker vi ca. 1 1/2 timme till den vackra historiska byn Panauti. Här får man intrycket av att tiden stått stilla sedan den grundlades för ca. 800 år sedan. Från Panauti börjar vi dagens vandring och går ca. 3-4 timmar till Balthali Village. Vårt bagage kommer att transporteras till Balthali med bil.

  Vandring och utforskning: ca 3 timmar.

  Vi bor på Balthali Village Resort eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 4/3

  Dag 5 Balthali - vandring till Namobuddha

  Vi börjar dagen med ett besök i den lilla Tamang-byn Dada Gau. Byn är mycket traditionell och avskild från den moderna världen och här lever människor och djur tillsammans sida vid sida. Vi vandrar sedan till Pada Gau (2100m), varifrån man kan, om vädret tillåter, ha oerhört vacker utsikt över Himalaya. Vi vandrar vidare till den vackert belägna byn Namo Buddha som är en av de viktigaste pilgrimsplatserna för buddhister i Nepal. Här har man byggt en stupa på Prins Mahasattvas skelett, som man tror var en reinkarnation av Buddha.
  Idag övernattar vi i ett Monastery Guests House som är beläget på toppen av en bergskam. Vi kommer att bo i detta kloster mitt bland 250 munkar som studerar och ber. Ingen TV, radio eller telefon men du kommer att ha ett lugnt boende med fantastisk utsikt. Kvällens middag blir vegetarisk. Detta är en upplevelse du sent kommer att glömma.

  Vi bor på Namobuddha Monastery Guests House som är ett Buddhistiskt munkkloster i Namobuddha.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 5/3

  Dag 6 Namobuddha - vandring till Dhulikhel (1440 m.ö.h)

  Efter frukost börjar vi vår vandring mot Dhulikhel. På vägen äter vi vår picknick-lunch och om vädret är klart ser vi många av världens högsta berg. Efter lunch vandrar vi vidare upp till toppen av Dhulikhel. När vi närmar oss Dhulikhel kan vi se en uppsjö av Tempel och statyer mellan frodig vegetation och ett rikt fågelliv. Templen och helgedomarna här är vackert utsmyckade av träsniderier.
  Vandring och utforskning: ca. 4 - 5 timmar. 

  Vi bor på Himalayan Horizon eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 6/3

  Dag 7 Dhulikhel - vandring till Nagarkot

  Vi går från Dhulikhel till Nagarkot genom risfält och vackra små byar varvat med natursköna och täta skogar med en fantastisk utsikt mot flera snöklädda toppar. På vägen äter vi vår picknick-lunch och tar en paus innan vi tar oss upp för stentrapporna som tar oss till toppen av Kashi-kullen. Vi fortsätter genom skogen och efter ett tag når vi den vackra byn Nagarkot (2100 m.ö.h.). Härifrån har vi en vacker panoramautsikt över  Himalaya och Kathmandu-dalen.
  Vandring och utforskning ca. 6-7 timmar.

  Vi bor på Country Villa Resort - Nagarkot eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 7/3

  Dag 8 Nagarkot - vandring till Changunarayan

  Dagens vandring till Changunarayan går gradvis neråt genom odlingsterrasser och genom byn Tamang med sina speciella trevåningshus med halmtak. Första delen av dagens vandring är mestadels intressant ur kulturell synvinkel medan den andra delen består av mer natur och skog. Vi kan här se Himalaya uppenbara sig på avstånd. Vandringen är relativt enkel och går mestadels nerför. Efter ca 4 timmar når vi Changunarayan som är det äldsta pagodaliknande hinduiska templet i Nepal. Efter detta åker vi till Bhaktapur. Denna charmiga medeltida stad är fylld med traditionella Newarihus, tempel, palats och Buddistiska helgedomar.  Efter detta åker vi tillbaka till Chhahari Retreat som blir vårt boende de tre sista nätterna.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 8/3

  Dag 9 Morgonyoga och guidad tur i Kathmandudalen

  Idag stiger vi upp tidigt för en Yoga som ger harmoni för kropp och själ.
  Efter denna sköna start på dagen åker vi till Dakshinkali som ligger ca 22 km utanför Kathmandu, i närheten av byn Pharping. Detta är ett av huvudtemplen i Nepal som är dedikerad till guden Kali. Här offrar man djur till Kalis ära, speciellt under Dashainfestivalen som äger rum på hösten.
  Efter detta besöker vi Kirtipur som är en gammal stad belägen sydväst om Kathmandu och är känt för sin Newarikonst och kultur. Efter detta åker vi till Khokana och härifrån vandrar/går vi ca 90 minuter till grannbyn Bungamati. Bungamati är en typisk medeltida Newari by som ligger vid Bagmatifloden. Byn har inte påverkats så mycket av moderna influenser vilket har bevarat dess gamla kulturer och traditioner. En tur i byn ger en bild av en enkel och primitiv livsstil. De flesta invånarna jobbar med traditionell trähantverk.
  Vi åker efter detta tillbaka till Kathmandu och besöker det UNESCO-klassade Pashupatinath-templet som är ett av de heligaste hinduiska templen i hela södra Asien. Templet ligger vid Ganges heliga biflod Bagmati. Templet få bara beträdas av hinduer, men vi kan se templet på nära håll från den andra sidan av floden. Har vi tur kan vi se hinduernas riter och ritualer längs med flodstranden. Vi beger oss sedan tillbaka till vår lodge.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 9/3

  Dag 10 Vandring till Nagi Gomba - yogapass i nunnekloster

  Efter frukost vandrar vi till Budhanilkanthatemplet som är tillägnat den sovande Hinduguden Vishnu. Templet ligger ca 25 minuters vandring från vårt boende och är ett välkänt mål för många pilgrimer. Härifrån börjar vandringsleden som leder upp till Shivapurikullarna och vi kommer att ha en behaglig vandring genom skogsområdena i nationalparken Shivapuri, som är populärt bland fågelskådare. Innan vi får komma in i nationalparken måste vi först passera militärposteringen och efter lite formaliteter får komma in. Efter ca 2 timmars vandring når vi Nagi Gompa (2340 m.ö.h) där ett nunnekloster ligger beläget. När vi kommit fram till klostret kommer vi att ha ett meditation och yogaprogram på ca 90 minuter (Pranayamayoga).  Nagi Gompa är välkänt av såväl utlänningar som inhemska som vill utöva Buddhism och meditation. 

  I slutet av dagen kommer vi att besöka ett barnhem i Budhanilkantha innan vi åker tillbaka till vårt boende.

  Vi bor på Chhahari Retreat - Katmandu.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 10/3

  Dag 11 Avresa från Katmandu

  Vi äter frukost och gör oss redo för avfärd till flygplatsen. 
  Frukost ingår.
 • Måndag 11/3

  Dag 12 Hemkomst

  Efter ett upplevelserikt äventyr i Nepal landar vi nu i Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar, SAS

Stockholm 21.45 - 05.55 Doha 08.25 - 15.35 Katmandu
Köpenhamn 21.40 - 05.45 Doha 08.25 - 15.35 Katmandu

Katmandu 11.40 - 14.50 Doha 15.35 - 20.05 Stockholm
Katmandu 11.40 - 14.50 Doha 15.35 - 20.20 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt ovan inkl. skatter och avgifter.
 • 9 övernattningar på hotell/lodger
 • Frukost, lunch och middag samtliga aktivitets/vandringsdagar i Nepal.
 • Engelsktalande vandringsguide.
 • Alla transporter med egen buss/ 4-hjulsdriven Jeep.
 • Vandringar enligt program.
 • Yogalektioner och aktiviteter enligt program.

Ingår ej i priset

 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.
 • Drycker och personliga utgifter.
 • Dricks till guider, bussförare, bärare, städare m.m. ca 60 USD per resenär.
 • Visum, betalas kontant i USD på flygplatsen i Katmandu (kostar ca 30 USD), giltigt pass som gäller minst 6 månader från hemkomstdagen.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Visum

Visum krävs till Nepal och svenska medborgare kan erhålla turistvisum på flygplatsen vid ankomst i landet. Det som krävs är att passet är giltigt i minst 6 månader från hemkomstdagen och att det finns minst två tomma/stämpelfria sidor och att passet inte är trasigt. Ansökan sker digitalt i en maskin som finns i ankomsthallen, maskinen kommer även att ta ett foto av dig. Flygplatspersonal ska finnas på plats om man behöver hjälp. Du måste även fylla i en enklare ankomst deklaration som man får på flygplanet eller i ankomsthallen. Efter detta betalar man för visumet i en speciell kassa. Man betalar i USD dollar, ej kort. Därefter går man till passkontrollen. Om maskinen på flygplatsen inte fungerar så behöver man göra visumansökan manuellt och då krävs ett passfoto. Dessutom behövs ett passfoto för vandringarna. Med andra ord behöver ni ta med 2st nytagna passfoton.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Vandringarna

Vandringarna på resan är av medelnivå och vandringsvana och normal kondition krävs. Vi kommer att vandra igenom småbyar och vi går mycket på nertrampade stigar. Ibland kommer vi även att vandra på jordbruksstigar och jordbruksområden. Ca 5 timmar vandring per vandringsdag, en dag vandrar vi ca 7 timmar.
Vi vandrar sakta och njuter, vilopauser emellanåt, stannar upp och besöker byar. Vi vandrar mer uppför än nedför.

Det mesta som har med vandring att göra, t.ex. kläder, skor och utrustning, går att köpa i Kathmandu till billigare priser än i Sverige. Men när det gäller skor rekommenderar vi att man har gått in dem innan resan för att undvika skavsår.

Barnhem i Katmandu

Singelresor stödjer ett privat barnhem i Katmandu i Nepal. Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal och en privatperson i Norge finansierar vi hyra, mat och driftskostnader för barnhemmet. På barnhemmet bor ca 18 barn både pojkar och flickor, mellan 8 – 16 år och alla går i skolan.
Under våra Singelresor till Nepal gör vi, om önskan finns, ett besök på barnhemmet. Man kan då gärna ta med engelska barnböcker och skrivmaterial etc, det är alltid uppskattat.

Läs vad tidigare resenärer tycker om resan

En underbar resa!!! Lika fantastiskt bra som Galapagos i höstas. /Marie

Jag har haft det otroligt bra. Jättetrevlig och kul reseledare fantastiskt bra på religionen och kulturen och landet. Bra resorts. Trevligt upplägg och jättetrevliga reskamrater. Det var en jättebra resa! Den måste ni fortsätta med. Den rekommenderar jag verkligen. /Margareta

Packlista

Nedan följer en kort utrustningslista över vad som kan vara bra att ha med sig på den vandrings- och upplevelseresa du har framför dig. Vädret i Nepal kan slå om snabbt och det är därför viktigt att vara rustad för det. I allmänhet gäller det att ha bekväma kläder och ha med sig kläder för alla väder.
Temperaturen i april ligger vanligtvis mellan 15-18 grader under dagarna. På kvällarna och tidig morgon kan temperaturen vara ca 5 grader.

 • Packa med fördel i en ryggsäck eller mjuk väska vilket är lättare att transportera på bilarna.
 • En dags-ryggsäck att ha under vandringarna (inte för liten) Ska rymma te.x. extrakläder, vattenflaska etc.
 • Trekkingskor/stabilare skor under vandringarna
 • Promenadskor är bra att ha under sightseeingarna
 • Regnkläder
 • Varm tröja
 • Någon form av sovkläder/pyjamas då det inte finns uppvärmning på hotellen/lodgerna. Även om täckena är tjocka kan det vara skönt med pyjamas och samma sak gäller när vi sover i sovsäck på någon av lodgerna.
 • Solglasögon och solskyddsmedel
 • Solhatt eller keps
 • Underställströja som andas
 • Långbyxor
 • Shorts om vädret skulle tillåta
 • En liten handduk
 • Plåster
 • Har du en kikare så tag gärna med den
 • Har du vandringsstavar (teleskopvariant som lätt kan fällas ihop) så kan det vara skönt att ha
 • I Kathmandu, där vi besöker heliga platser och tempel behövs kläder som täcker benen och axlar. Det går bra med trekvartsbyxor.
 • Vid besöket till barnhemmet som Singelresor stödjer kan man ta med engelska barnböcker, skrivmaterial etc. Det är alltid uppskattat. Barnen är mellan 8-16 år.
 • Ett litet reseapotek med Resorb vätskeersättning och diarrétabletter är bra att ta med.
 • Vattenflaska, det är mycket viktigt att dricka mycket vatten under vandringarna

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 37 390 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm (+800 kr)
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Vandring
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-02-28
 • Hemkomst: 2019-03-11
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 3 - 10

Kortfakta om landet vi besöker

Nepal

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Katmandu
 • Landsarea: 140 800 km2
 • Antal invånare: ca 28 952 000 st
 • Valutakod: NPR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...