flagga: Kuba

Kuba - rundresa

18/11 – 2/12 2024
15 dagar i Kuba med Singelresor

Resebild

Upptäck Kuba! På denna resa varvar vi sightseeing med avkoppling, sol och bad.
Det är över 50 år sedan revolutionen ägde rum, men inom många områden har tiden stått stilla. Vill du möta det Kuba vi känner till idag är det nu du ska resa!

Program dag för dag

 • Måndag 18/11

  Dag 1 Avresa - ankomst till Havanna

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning och ankomst till Havanna internationella flygplats. Transfer till hotellet för incheckning. 

  Vi bor på Melia Cohiba eller liknande.

 • Tisdag 19/11

  Dag 2 Havanna

  Vi möter idag vår guide och efter frukost går vi på en rundtur i Gamla Havanna, som är med på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker stadens centrum med dess underbara torg, museum och gator, samt Havana Club Rom Museum och rum 511 på Hotell Ambos Mundos, där Ernest Hemingway brukade bo. Efteråt tar vi oss till hans favoritbarer "Bodeguita del Medio" och "El Floridita". När vi nu är i Havanna så måste vi naturligtvis ta en tur i en "oldtimer", en klassisk gammal bil som är så typiska för Kuba

  Gemensam middag på hotellet på kvällen.

  Vi bor på Melia Cohiba eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 20/11

  Dag 3 Pinar del Rio - Viñales

  Efter frukost kommer vi att bege oss till Pinar del Rio-provinsen på öns västra sida. Här besöker vi en tobaksfabrik och ser hur de berömda kubanska Puros (cigarrer) rullas. Sen fortsätter vi mot staden Viñales. På resan kan man beundra de imponerande tobaksodlingarna och de speciella bergstopparna (Mogotes) som är typiska för denna region.

  Vi bor på Hotel Los Jazmines eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 21/11

  Dag 4 Cayo Levisa

  Idag blir det en utflykt till de härliga stränderna på den lilla ön Cayo Levisa på den norra kusten. Här kopplar vi av och njuter av den vackra karibiska stranden med det  turkosa vattnet. Vi äter lunch på ön. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till vårt hotell.

  Vi bor på Hotel Los Jazmines eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 22/11

  Dag 5 Soroa - Las Terrazas

  Idag besöker vi en orkidéträdgård i Soroa där vi kan beundra flera olika typer av orkidéer. Efteråt besöker vi Las Terrazas naturreservat. På en promenad genom reservatet kommer vi att lära mer om det naturprojekt som Las Terrazas är.

  Vi bor på Hotel Villa Soroa eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 23/11

  Dag 6 Soroa - Cienfuegos

  På morgonen beger vi oss mot Cienfuegos, en av Kubas vackraste och mest pulserande städer. Cienfuegos är hem åt det arkitektoniska mästerverket i Palacio de Valle, som har gotiska, venetianska och Neo-moriska influenser.

  Vi bor på Melia San Carlos eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 24/11

  Dag 7 Cienfuegos - Trinidad

  På vägen till staden Trinidad stannar vi till vid den botaniska trädgården i Cienfuegos. Här finns det ca 2.000 olika växter spridda över 90 hektar

  Vi bor på Hotell Las Cuevas eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 25/11

  Dag 8 Trinidad

  Vi börjar dagen med en stadsrundtur genom koloniala Trinidad. Staden är belägen på en kulle med utsikt mot havet och bergen. Diego Velázquez grundade Trinidad år 1514 och staden är idag ett av UNESCOs världsarv. I den gamla koloniala staden finns det många saker att upptäcka, till exempel Palacio Brunet, en av de mest intressanta palatsen i staden, som i dag fungerar som ett museum - Museo Romántico. På eftermiddagen kommer vi att ha lite egen tid att utforska staden som man själv önskar. På kvällen besöker vi Casa de la Trova där vi har chans att dansa till kubansk livemusik.

  Vi bor på Hotell Las Cuevas eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 26/11

  Dag 9 Santa Clara - Varadero

  Vi åker till Santa Clara där vi besöker det berömda "Che Guevara Memorial" (OBS Museet är stängt på måndagar). Sen fortsätter vi till strandorten Varadero med sina kritvita stränder och turkosa hav.

  Vi bor på hotel Melia Peninsula eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 27/11

  Dag 10 Varadero

  Ledig dag i Varadero.
  Njut av de fantastiska stränderna och det turkosa havet eller utforska Varadero på egen hand eller med dina nya vänner.

  Vi bor på hotel Melia Peninsula eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 28/11

  Dag 11 Varadero

  Ledig dag i Varadero.
  Njut av de fantastiska stränderna och det turkosa havet eller utforska Varadero på egen hand eller med dina nya vänner.

  Vi bor på hotel Melia Peninsula eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 29/11

  Dag 12 Havanna

  Ledig tid och framåt eftermiddagen transfer tillbaka till Havanna och incheckning på vårt hotell.

  Vi bor på Melia Cohiba eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 30/11

  Dag 13 Havanna

  Ledig dag i Havanna.
  På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag.

  Vi bor på Melia Cohiba eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 1/12

  Dag 14 Hemresa

  Idag är det dags att åka hem. Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går så kan vi ha lite ledig tid innan det är dags för transfer till Havanna internationella flygplats för hemresa. 

  Frukost ingår.
 • Måndag 2/12

  Dag 15 Hemkomst

  Efter mellanlandning kommer vi hem till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: KLM och/eller Air France
Stockholm 06.30 - 08.40 Amsterdam 11.20 - 16.25 Panama 18.42 - 21.22 Havanna
Köpenhamn 06.00 - 07.25 Amsterdam 11.20 - 16.25 Panama 18.42 - 21.22 Havanna
Göteborg 06.00- 07.35 Amsterdam 11.20 - 16.25 Panama 18.42 - 21.22 Havanna

Havanna 14.13 - 16.58 Panama 18.45 - 10.50 Amsterdam 14.35 - 16.35 Arlanda
Havanna 14.13 - 16.58 Panama 18.45 - 10.50 Amsterdam 15.15 - 16.35 Köpenhamn
Havanna 14.13 - 16.58 Panama 18.45 - 10.50 Amsterdam 12.15 - 13.40 Göteborg

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt resebeskrivningen till Havanna.
 • 13 nätter på turisthotell, enklare standard.
 • Frukost alla dagar.
 • 4 luncher.
 • 8 middagar.
 • Engelsktalande guide/färdledare under alla aktivitetsdagar.
 • Alla transporter sker med egen buss.
 • Aktiviteter enligt programmet.
 • Visum.

Ingår inte

 • Dricks till guider och busschaufförer (dricks är kutym på Kuba).
 • Drycker.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass/Visum/Hälsodeklaration

Visum behövs till Kuba. Ca. 3 veckor före avresan behöver vi en passkopia på uppslaget med passbilden. Vi kommer att mejla ut och påminna om detta. Avgift för visumet ingår i priset. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från beräknad hemkomst.
Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuell information om inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.
Tidigast 72 timmar före avresa behöver man fylla i en inrese/hälso-deklaration på nätet. Detta görs på följande sida: https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio

Läs mer in inresereglerna till Kuba på Ambassadens reseinformation här.

Dricks

Lönerna på Kuba är väldigt låga vilket gör att dricks är av stor betydelse. Många invånare jobbar extra för att tjäna sitt levebröd vilket gör att du bör ha små valörer för att kunna ge dricks vid alla tänkbara tillfällen.

Övrigt

Det talas mycket om hur Kuba förändras. På grund av bland annat handelsembargot har investeringarna på bland annat hotell varit minimala, vilket också ger landet dess charm. Renoveringen av hotellet har påbörjats vilket gör att standarden mellan rummen kan skilja sig åt. Även om det har skett en förbättring under de senaste åren kan hotellstandarden i Kuba vara grundläggande och servicenivåer, särskilt i statliga inrättningar, falla under den standard som vi kanske är vana vid från andra länder. Det förekommer fortfarande frekventa strömavbrott och tillgången på varmvatten är varierande, likaså tillgången på tvål och schampo på hotellen.
Alla hotell är mer eller mindre statligt ägda på Kuba och staten fördelar platser till alla turistgrupper vilket gör att vi inte i förväg kan garantera ett visst hotell.
Kuba har trots detta fantastiskt mycket att erbjuda med vacker natur, fina stränder samt en charm som få länder har att erbjuda. Vår inhemska kunniga guide kommer att ge dig det bästa av Kuba och dela med sig av sina erfarenheter av hur det är att leva på Kuba.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 38 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 43 650 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-11-18
 • Hemkomst: 2024-12-02
 • Resans längd: 15 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Kuba

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Havanna
 • Landsarea: 110 860 km2
 • Antal invånare: ca 11 423 000 st
 • Valutakod: CUP
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...