Endast eget rum
flagga: Sverige

Vandring i vackra Bohuslän med Lysekil

10/9 – 15/9 2024
6 dagar i Sverige med Singelresor

Resebild
Följ med Singelresor på en vandring i vackra Bohuslän. Vandringarna sker i lätt terräng och varje dag bjuder på en ny vandringssträcka. Du bor på vackra platser som är typiska för Bohuslän och serveras vällagade måltider och på dagarna får du med dig ett stadigt lunchpaket. Med på resan är en mycket kunnig lokalguide som är specialiserad på Bohuslän. Vi vandrar i en föränderlig terräng, till största del nära havet men också genom vackra skogspartier och genom historierika klipplandskap. Vi transporterar oss delvis med båt mellan öarna vilket ger oss vykortsvackra vyer över fiskesamhällena och platserna vi ska vandra på. Detta är en resa där det mesta ingår så du bara kan njuta av den vackra omgivningen, det trevliga sällskapet och den goda maten.

Program dag för dag

 • Tisdag 10/9

  Dag 1 Ankomst till Bohus-Malmön

  Vi möts upp vid vårt boende på Bohus-Malmöns pensionat.

  På kvällen äter vi en gemensam trerättersmiddag på hotellet tillsammans med vår guide.

  Vi bor på Bohus-Malmöns pensionat

  Middag ingår.
 • Onsdag 11/9

  Dag 2 Runt Bohus-Malmön

  Resans första vandring börjar på Bohus-Malmön och går längs öns kustlinje. Vi vandrar på Kuststigen som till största delen följer kustlinjen och går delvis genom gamla stenbrott och flera små vikar och laguner som under sommaren lockar till bad. 

  På kvällen serveras en gemensam trerättersmiddag.

  Vi bor på Bohus-Malmöns pensionat

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 12/9

  Dag 3 Hållö

  Idag tar vi båten till det yttersta kustbandet och ön Hållö. Hållö är en spektakulär plats och en karg och makalöst vacker ö med kända Hållö fyr, vandrarhemmet Utpost Hållö samt ett vackert kapell och ändlöst med rosa granit. Att vandra runt ön bjuder på en enastående naturupplevelse. 
  Nu när vi är i Bohuslän så måste vi naturligtvis smaka på deras skaldjur. Därför är kvällens middag en skaldjursbuffé. För de som vill så har vi även tid för bastubad. 

  Vi bor på Utpost Hållö

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 13/9

  Dag 4 Lysekil

  Efter frukost tar vi båten från Hållö till  Kungshamn och därifrån vidare med bil/buss.

  Vi vandrar längs havskusten mot vårt mål Lysekil, staden vid havet, som gör skäl för sitt namn. Vi vandrar med havsutsikt hela dagen och chans till bad. I stadens närhet finns vackra klippreservatet Stångehuvud som vi vandrar genom. Vi upplever också Lysekils nya, spektakulära bryggpromenad längs havet. Staden är en omtyckt sommarort sedan badortseran och bjuder på många möjligheter för sommarkvällen.

  Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Grand hotel Lysekil

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 14/9

  Dag 5 Skaftövandring

  Vi tar personfärjan över Sveriges enda riktiga tröskelfjord, Gullmarsfjorden, till ön Skaftö som också var inspelningsplats för omtyckta tv-serien Saltön. Här finns vacker och lummig kustvandring, där vi också får uppleva genuina kustsamhällen.  

  Vi avslutar veckan med en gemensam middag.

  Vi bor på Grand hotel Lysekil

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 15/9

  Dag 6 Hemresa

  Idag är det dags att säga tack och hej till Bohuslän för denna gång.
  Transport tillbaka till Bohus-Malmön för de som vill (om man t.ex. har lämnat sin bil där) annars avslutas resan i Lysekil.
  Utcheckning från hotellet senast kl. 11.00.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och utflykterna kan skiftas eller ändras under veckan beroende på bland annat väder!

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Transport

Transport till resmålet ingår ej i resans pris. Om du åker med tåg/buss så rekommenderar vi att du köper en återbetalningsbar biljett.
Resan startar i Bohus-Malmön som ligger i Bohuslän. Om du kommer med tåg så åker man till Uddevalla och därifrån bokar vi en transfer till självkostnadspris. Kostnaden beror på hur många som behöver ha transport från Uddevalla. Innan resan startar kommer vi kontakta alla deltagare för att höra om transfer från Uddevalla till Bohus-Malmön önskas. För er som önskar transfer från Uddevalla så beräknas den avgå från Uddevalla station ca 15:00.

Kommer du med bil så finns det gratis parkering vid hotellet i Bohus-Malmön där bilen kan lämnas under hela resan.

Hemresan:
Från Lysekil finns det direktbuss till Göteborg nästan varje timme med Lysekilsexpressen (buss 841). Det tar ca. 2 timmar från Lysekil till Göteborgs central. Bussen avgår från Södra hamnen i Lysekil och dit är det ca 5 minuters promenad från hotellet.
Vill man till Uddevalla central byter man buss vid Torp terminalen utanför Uddevalla och därifrån är det ca 15 minuter buss till centralstationen i Uddevalla.
Tidtabell buss: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/ Biljetten köps lättast via appen Västtrafik To Go

För er som har tagit bilen till Bohus-Malmön så arrangeras transport tillbaka dit.

Rekommenderat tåg med SJ/Västtrafik. Läs mer och boka på www.sj.se
För att se när SJ släpper sina biljetter för denna period, var god se länk: När släpps SJs biljetter?

Tåg från Stockholm till Herrljunga eller Göteborg (restid ca 2 1/2 - 3 timmar) och där byter man till Västtrafik tåget som går till Uddevalla (restid ca 1-2 timmar).
Sommartid finns det direkttåg mellan Stockholm och Uddevalla.
Med bil tar det ca 6 1/2 timme (ca 500 km) till Bohus-Malmön.

Tåg/buss från Göteborg till Uddevalla tar 1 timme och 13 minuter.
Med bil tar det ca 2 timmar (ca 130 km) till Bohus-Malmön.

Tåg från Malmö till Göteborg (restid drygt 3 timmar) och där byter man till tåget/bussen som går till Uddevalla (restid 1 timme och 13 minuter).
Med bil tar det ca 5 timmar (ca 400 km) till Bohus-Malmön.

Ingår i priset

 • 5 nätter på hotell/pensionat i eget rum inkl. frukost.
 • 4 picknick lunch-paket.
 • 5 middagar.
 • Guidade vandringar med lokal guide.
 • Båttransporter Malmön-Hållö och Hållö-Kungshamn.
 • Biltransport Lysekil - Bohus Malmön sista dagen för de som har sin bil där.

Ingår ej i priset

 • Transport till/från resmålet. Tåg/buss rekommenderas men det går även bra att komma med bil.
 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns ovan.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Boende

Bohus-Malmöns pensionat - Familjärt hotell med utmärkt mat från västkusten.
Utpost Hållö - Ligger vackert beläget i det yttersta kustbandet på ön Hållö. Alla rum har egen dusch och handfat. WC finns i gemensam anläggning. Två av rummen är i huvudbyggnadens övervåning och där finns badrum inkl. dusch en trappa ned (ej på rummet).
Grand hotel Lysekil - Ligger centralt vid Kungstorget. Varje rum är individuellt inrett, storlekarna varierar. Hotellet är byggt 1878 och är en av stadens äldsta kvarvarande byggnader. Hotellet har även sitt eget spöke! Gungstolen i lobbyn börjar ofta gunga av sig själv vid midnatt.

Guide

Vår guide Anette, född i Lysekil, är auktoriserad Bohuslänguide och brinner för sitt jobb. Hon kommer visa sitt Bohuslän på bästa sätt och bidra till spännande upptåg och en bra gruppsamhörighet.

Bagage:

Ditt bagage flyttas mellan hotellen med båt eller bil. Där vi själva tar båten till nästa hotell så tar vi själva med bagaget och lämnar på hotellet innan vandringen. Någon av dagarna transporteras väskorna med bil till hotellet som vi sedan vandrar till. På själva vandringarna behöver man bara ha en liten dagsryggsäck med picknick och eventuellt ombyte eller tröjan som man för tillfället inte använder.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringen sker i lätt terräng och dagsetapperna är vanligtvis upp till 15 km långa förutom vandringen på Hållö som är ca 6-7 km.

Varje dag bjuder på en ny vandringssträcka och frukost, lunchpaket samt middag ingår. Ankomst sker på kvällen före första dagens vandring. Då serveras middag och övernattningen sker. På morgonen serveras frukost och du får ett lunchpaket samt dryck med dig.

Vandringarna passar alla med medelgod/god kondition. Du bör kunna gå flera dagar i rad i varierad terräng. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför vandringsskor/-kängor för vandringarna. En bra vandringskänga är stabil med räfflad sula och om möjligt är det bra om de går upp över vristerna vilket också minskar risken för vrickningar. Den styva och stabila sulan gör även att du inte blir lika trött i fötterna, vilket man annars lätt blir efter flera dagars vandring. Med trötta fötter ökar risken för vrickningar. För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (finns i teleskopformat som är lättare att ta med i packningen).
Det är också nödvändigt att ha med sig en dagsryggsäck med kläder efter väder, vatten, termos och picknick. Din övriga packning transporteras mellan hotellen. Långbyxor eller så kallade Zip-off byxor (som enkelt kan göras om till shorts) rekommenderas då man på vissa sträckor går genom högt gräs.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 500 kr om du vill bo i eget rum

Resans tema

 • Vandring
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-09-10
 • Hemkomst: 2024-09-15
 • Resans längd: 6 dagar
 • Antal deltagare: 8 - 13

Kortfakta om landet vi besöker

Sverige

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Stockholm
 • Landsarea: 449 964 km2
 • Antal invånare: ca 9 829 000 st
 • Valutakod: SEK
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...