Få platser kvar!
flagga: Spanien

Vandringsresa i Katalonien i Spanien

6/11 – 13/11 2022
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Under denna vandringsresa får vi uppleva det vackra och varierande katalanska landskapet till fots. Vår svensktalande guide kommer varva vandringar längs med kusten – den berömda Costa Brava med sina dramatiska klippformationer och doftande pinjeskog – med spännande vandringar i inlandet, där vi får njuta av väldigt omväxlande och natursköna landskap. Nivån på vandringarna ligger mellan lätt och medelsvår.
Vi bor centralt och bekvämt i det vackert belägna Lloret de Mar, ett stenkast från stranden, och härifrån utforskar vi området dag för dag. Utöver de vackra landskapen, får vi även stifta bekantskap med flera charmerande mindre städer, Kataloniens nationalsymbol munkklostret Montserrat, samt besöka en osttillverkare där vi får en provsmakning av de traditionellt framställda ostarna. Följ med på en resa till Katalonien där det mesta ingår!

Program dag för dag

 • Söndag 6/11

  Dag 1 Avresa och ankomst till Barcelona

  Vår guide möter upp oss på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till hotellet i Lloret de Mar och incheckning.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

 • Måndag 7/11

  Dag 2 Montseny

  Vi startar veckan med att åka till nationalparken Montseny, som är den äldsta nationalparken i Katalonien och ligger i bergsmassivet med samma namn. På en relativt begränsad yta finns alla de tre huvudsakliga vegetationsområdena från den europeiska kontinenten samlade. Vi tar vandringsvägen "Route of the Ancient Chestnut Trees" som är en 
  2-timmarspromenad där vi får tillfälle att njuta av de vackra färgskiftningar som skogen bjuder på i hösttider. Lunchen intas hos en ostproducent och naturligtvis bjuds vi att smaka på den egna produktionen och andra lokala läckerheter.

  Vandring ca 5 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 8/11

  Dag 3 Lloret de Mar - Tossa de Mar

  Efter frukost lämnar vi hotellet till fots och beger oss till stranden där dagens tur börjar. Vi kommer att följa en av etapperna i Camí de Ronda som tar oss från Lloret de Mar till den närliggande staden Tossa de Mar. Camí de Ronda är en kustväg som går mellan byarna Blanes och Portbou. Det är en historisk vandringsväg som skapades för att binda samman byarna och stränderna men den användes också av myndigheter för att bekämpa smuggling. 
  Den här leden tar oss mellan frodig pinjeskog och branta klippor, till den charmerande kuststaden Tossa de Mar, där vi njuter av medeltida gränder, vacker utsikt och en god lunch vid strandpromenaden.

  Vandring ca 6 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 9/11

  Dag 4 La Garrotxa

  Idag ska vi besöka vulkanområdet La Garrotxa. Det finns cirka 40 icke aktiva vulkaner i parken där det senaste utbrottet inträffade för cirka 11 000 år sedan. Regionen är fortfarande seismiskt aktiv men inga stora jordbävningar har registrerats sedan 1428. 
  Området är ett naturreservat med frodig och varierande lövskog och vår vandring går genom den i magiska bokskogen Fageda d’en Jordà, unik i sitt slag då den växer på väldigt låg höjd för spanska mått mätt. Efter avslutad vandring serveras vi en smaklig lunchmeny på den traditionella restaurangen Can Xel. Om vi har tid och ork över efter vår lunchpaus, ber vi bussen stanna till för ett besök i den charmiga medeltida byn Santa Pau.

  Vandring ca 8 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 10/11

  Dag 5 Montserrat

  Idag bär det av till bergsmassivet Montserrat, definitivt det bergsområde som särskiljer sig mest i Katalonien. Namnet betyder det sågtandade berget, vilket får sin förklaring när man ser dess siluett med alla fingertoppsliknande monoliter. Området är klassat som nationalpark och vissa påstår att det lämpar sig särskilt för andlig aktivitet. Sant eller inte, det ligger många kloster och små eremitkyrkor utspridda i området, varav den största är det välkända benediktinerklostret Santa Maria de Montserrat, grundat för snart tusen år sedan. Efter vår vandring genom det speciella landskapet, har vi tid för ett besök på klostret, där de som önskar kan lägga fram en önskning till den ”svarta madonnan”, La Moreneta, som lär utföra mirakel.  

  Vandring ca 7,5 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 11/11

  Dag 6 Camí de Ronda

  Idag vandrar vi en ny sträcka av Camí de Ronda, och får återigen njuta av stigarna som följer den ofta dramatiska och storslagna kusten. Vårt mål är grannstaden Blanes, som brukar anses vara den sydligaste punkten på den drygt 20 mil långa kuststräckan som sträcker sig upp till den franska gränsen. Vår vandring går förbi flera mindre kapell, där fiskare och sjömän genom tiderna bett till sina skyddshelgon om fiskelycka och bra väder till havs. Efter avslutad vandring bjuder Miguel oss på lunch hemma i sin vackert belägna villa. 

  Vandring ca 7 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 12/11

  Dag 7 Cala Fosca till Calella de Palafrugell

  Vi avlutar vår vandringsvecka med en av Costa Bravas riktiga pärlor, nämligen kustvägen mellan stranden Cala Fosca och den lilla fiskarstaden Calella de Palafrugell. Denna sträcka har allt det som gör Camí de Ronda så attraktivt: branta klippor som stupar ner i det turkosblå Medelhavet, små insprängda sandstränder, doftande pinjeskog och historiska lämningar. Väl framme i det charmiga Calella de Palafrugell, får vi tid att strosa en stund bland byns små vitkalkade hus och gränder. Och varför inte ta ett uppfriskande dopp i havet, som in i november brukar hålla en i svenska mått mätt acceptabel badtemperatur. Lunchen serveras på en av stadens bättre restauranger, alldeles intill den vackra strandpromenaden.

  Vandring ca 8,5 km.

  Vi bor på Alba Seleqtta i Lloret de Mar eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 13/11

  Dag 8 Hemresa

  Efter en fullspäckad vecka är det dags att packa väskorna och åkta till Barcelonas flygplats för hemfärd. Tack för denna gång!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Vueling, Norwegian, Lufthansa SAS, Air France, KLM

Stockholm 15.25 - 19.00 Barcelona
Köpenhamn 17.20 - 20.10 Barcelona
Göteborg 13.55 - 15.35 Frankfurt 16.55 - 18.55 Barcelona
Oslo 15.00 - 16.15 Köpenhamn 17.20 - 20.10 Barcelona

Barcelona 11.00 - 14.45 Stockholm
Barcelona 10.35 - 13.30 Köpenhamn
Barcelona 11.45 - 13.45 München 15.35 - 17.30 Göteborg
Barcelona 11.15 - 14.40 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet
 • Svensktalande guide/reseledare
 • 7 nätter på hotell i Lloret de Mar
 • Halvpension på hotellet (frukost och middagsbuffé)
 • 5 luncher på lokala restauranger inkl. dryck
 • 1 lunch hemma hos Miguel.
 • Vandringar enligt program
 • Busstransporter enligt program (både privat och lokal buss)
 • Lokal turistskatt.

Ingår ej i priset

 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Inreseregler Spanien

Läs mer om inresereglerna till Spanien på Spanien Travel Safe hemsida här.

Covid-19

Läs mer om Covid-19 här.

Vandringarna

Vandringarna sker på varierande underlag och vi vandrar ca 7-8 kilometer per dag (ca 3-4 timmar vandring). Höjdskillnaden ligger vanligtvis på 150-250 meter, en dag något högre. Vandringsskor/kängor krävs.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 15 600 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 17 250 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm (+500 kr)
 • Köpenhamn (+500 kr)
 • Göteborg (+700 kr)
 • Oslo (+1 000 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-11-06
 • Hemkomst: 2022-11-13
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...