Få platser kvar!
flagga: Spanien

Kultur- och aktivitetsresa med sol och bad till Spanien

30/6 – 7/7 2024
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Vad sägs om en avslappnande vecka vid Medelhavet? Vi bor norr om Barcelona, på trivsamma orten Malgrat de Mar på det fina hotellet Aqua Hotel Silhouette & Spa. Vår svensktalande guide Carmen har här valt ut sina guldkorn och favoritutflykter och det finns även gott om tid för sol och bad!

Vi gör en underbar katamarantur längs med vackra Costa Brava kusten med härliga dopp i Medelhavet. En annan dag en längre båttur till Marc Chagalls blåa paradis, Tossa de Mar, med intressant stadsvandring i den gamla stadsdelen La Vila Vella.
Vi har en avslappnad eftermiddags- och kvällstur till historierika Barcelona med många sevärdheter i lugnt tempo. Vi njuter av arkitektens Antonio Gaudis fantastiska verk, La Sagrada Familia (ej interiör) Barcelonas mysiga gotiska kvarter, avnjuter baskiska pintxos, livfulla Ramblan och emblematiska Plaza España.
Spanien har fostrat en av Spaniens unika konstnärer, Salvador Dalí. Vi lovar en intressant djupdykning i Dalís surrealistiska värld med besök av Teatro Museo Salvador Dalí, i konstnärens födelsestad , Figueres. Därefter utflykt till Spaniens svar på kanalstaden Venedig, Empuriabrava. Det blir en god middag och mysig båttur i kanalen där vi styr själva! Vi tar en avstickare till en vacker strand med möjlighet till havskayak, paddelsurf, trampbåt och bananaboat.

Resan är planerad med omsorg för att bli en perfekt kombination av gemenskap, roliga upplevelser, intressant historia, färgstark kultur och introduktion i den fantastiska spansk/katalanska gastronomins värld. Och ja, det blir även många härliga dopp i Medelhavet och den mysiga poolen!

Program dag för dag

 • Söndag 30/6

  Dag 1 Avresa och ankomst till Spanien

  Avresa och ankomst till Barcelona.

  Transfer från flygplatsen i Barcelona till kuststaden Malgrat de Mar och hotellet (ca 1 timme).
  Incheckning.

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

 • Måndag 1/7

  Dag 2 Katamarantur och poolhäng

  Efter en god frukost blir det avresa till Lloret de Mar för en härlig katamarantur längs med Costa Brava. Vi stannar till och njuter av bad.  Musik, lättare lunch och dryck i härlig miljö gör att vi får en underbar dag på havet. Fri eftermiddag att njuta vid poolen. 

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 2/7

  Dag 3 Salvador Dali och Spaniens “Venedig” Empuriabrava

  Förmiddagen tillägnas poolen eller stranden. Vi äter lunch på hotellet och därefter bär det iväg till Salvador Dali´s födelsestad Figueras och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld, hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Ett extremt roligt museum att utforska. Besöket blir en sann upplevelse!

  Vi färdas sedan ut mot kusten till Spaniens egna “ Venedig” kanalstaden Empuriabrava, en av Europas största Marina med över 23 km kanaler. Vi genomför en behaglig båtfärd i eldrivna och tystgående båtar för att sedan inta en god middag på en lokal restaurang. Det blir en avslappnad och upplevelserik dag! Efter en dag full av intryck, mätta och belåtna vänder vi tillbaka till hotellet

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 3/7

  Dag 4 Båttur till Tossa de Mar

  Efter frukost tar vi båten från stranden till Tossa de Mar, Marc Chagalls blåa Paradis. Det blir en härlig tur längs med den vackra kusten som blir mer djärv ju längre norrut vi färdas med vacker natur av korkekar, strandtallar och pinjeskog som täcker bergsformationerna med branta stup ned mot havet.  Vi bländas av mysiga badvikar och kristallklart turkosfärgat vatten.  I Tossa gör vi en rundvandring för att sedan njuta av denna idyll resten av dagen. Lunch kan intas på en av stadens alla mysiga restauranger. Vi vänder tillbaka med buss till Malgrat de Mar på eftermiddagen och samlas åter för middag på hotellet. 

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 4/7

  Dag 5 Eftermiddag- och kvällstur till Barcelona

  Förmiddagen för egna aktiviteter. Vi äter lunch på hotellet och beger oss ca. kl. 14.00 till historierika Barcelona där vi kommer att beundra och studera i detalj  fasaderna på La Sagrada Familia av Antonio Gaudí. Staden genomsyras av vacker arkitektur men inte bara av geniet Gaudis spektakulära basilika och hans verk på Paseo de Gracia med Casa Batlló och La Pedrera, utan många andra katalanska men även utländska arkitekter har gjort Barcelona till en viktig referens i den internationella design- och arkitekturvärlden. Vi vandrar i de gotiska kvarteren och bländas av den vackra medeltida arkitekturen som finns bevarad i Ciutat Vella, den gamla staden.

  På livliga Las Rambla trängs amatörunderhållare, konstnärer, gatuförsäljare och bohemer med vanligt folk. Den spanske poeten, Federico García Lorca, skrev att “detta är den enda gata i världen jag önskar inte hade något slut” och vi kan inte annat än samtycka. Vi avnjuter baskiska pintxos med passande vinet txakoli innan vi avslutar turen med Plaza España och Nationalpalatset med de vackra vattenspelen. 

  Vi vänder tillbaka och når hotellet lite före midnatt efter en fullspäckad dag med en massa nya härliga intryck.

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 5/7

  Dag 6 Ledig dag eller marknad i Santa Susanna

  Efter frukost kanske den trevliga veckomarknaden i Santa Susanna lockar? Poolhäng, en bra bok eller kanske en lång morgonpromenad längs med havet, idag bestämmer ni själva. Bara att njuta av här och nu. Eller så hänger ni med Carmen på upptåg! Vi samlas åter för middagen

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 6/7

  Dag 7 Aktiviteter vid havet

  Vi beger oss norrut för att ta plats på den fina stranden Fenals på Costa Brava kusten.  Här har vi möjligheten att ta del av havskayak och paddelsurf. Trampbåt finns att hyra och även bananaboat är kul att prova på. Samtliga aktiviteter kan förbokas via guiden på plats. Många skratt garanteras och härliga dopp i havet! Vi vänder tillbaka för lunch på hotellet. Eftermiddagen avnjutes vid den härliga poolen. 

  Vi samlas för en smakrik och trivsam avskedsmiddag och gör en summa summarum av veckan som varit. 

  Vi bor på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 7/7

  Dag 8 Hemresa - Transfer till flygplatsen

  Idag är det dag att resa hem. Utcheckning senast kl. 10.00.
  Lite ledig tid innan det är dags för hemresa.
  Efter att har njutit med kropp och själ av den katalanska regionens historia, arkitektur, natur och gastronomi vänder vi således tillbaka hem med massor av fina minnen i bagaget!
  Vi tackar för den här gången och säger Hasta la Vista ! Tills vi ses igen!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2-3

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Vueling, Norwegian, Iberia, Lufthansa, Swiss,

Stockholm 14.40 - 18.15 Barcelona
Köpenhamn 16.15 - 19.05 Barcelona

Barcelona 19.20 - 22.50 Stockholm
Barcelona 20.25 - 23.20 Köpenhamn

Gemensam transfer för alla avreseorter.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Lokal turistskatt.
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet.
 • Svensktalande guide/reseledare under hela resan.
 • Välkomstdrink.
 • 7 nätter på Hotell Aqua Hotel Silhouette & Spa inkl frukost.
 • 4 middagar på hotellet inkl. bordsvin och vatten.
 • 1 middag i Empuriabrava med vin och vatten samt kaffe.
 • 1 pintxos middag med 2 glas vin i Barcelona.
 • 1 avskedsmiddag med dryck.
 • 3 luncher på hotellet.
 • 1 båtresa till Tossa de Mar en väg.
 • 1 båtresa i kanalstaden Empuriabrava
 • Entré till Salvador Dali museum i Figueras.
 • Spansk privat turistbuss till samtliga bussutflykter

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker som ej nämns ovan.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Hotell

Vi bor på det fina hotellet Aqua Hotel Silhouette & Spa ONLY ADULTS (+16)
Samtliga ljusa och rymliga rum erbjuder balkong, utsikt mot poolen, Tv, hårtork, badrum med dusch och litet kylskåp. Inbjudande poolområde med liggstolar och liggstolar. Tre utomhuspooler och 2 barer. Fint Spa finns mot extra avgift. Avstånd till stranden 200 meter och stadskärnan ca 300 meter.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 19 190 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en kvinna
 • 20 990 kr om du vill bo i eget rum - 1 rum kvar

Avreseorter

 • Stockholm (+2 200 kr) - 1 plats kvar
 • Köpenhamn (+900 kr) - 1 plats kvar

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Sol & Bad
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-06-30
 • Hemkomst: 2024-07-07
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...