flagga: Portugal

Vandringsresa på Madeira

13/2 – 20/2 2025
8 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild
Upptäck den vackra, gröna ön Madeira med sitt behagliga subtropiska klimat. Vi kommer att vandra längs med de så välkända levadorna som är konstgjorda bevattningskanaler som sträcker sig över ön. Vi kommer att få se spektakulära vyer, vulkaniska stenformationer och täta regnskogar. Vi bor på det fina 4* hotellet Baia Azul, vid havet på öns solsäkra södra sida strax utanför huvudstaden Funchal. Frukost och middag på hotellet ingår varje dag.

Program dag för dag

 • Torsdag 13/2

  Dag 1 Avresa och ankomst till Madeira

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen på Madeira. Vid ankomsten samlas vi för transfer till vårt hotell, ca 30 minuters transfer. Hotellet ligger nära havet strax väster om Funchal. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

 • Fredag 14/2

  Dag 2 Vandring Levada Do Rei

  Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder. 

  Idag är det dags att snöra på sig vandringsskorna för att ta sig an veckans första vandring. Dagens vandring leder oss genom den vackra Sâo Jorge-dalen och vi går genom Madeiras regnskog och får här se den stora variation av växter som finns i överflöd i denna dal. Vi kommer även att vandra igenom?! eller förbi ett vattenfall. Detta är en mycket vacker vandring genom regnskogen där tystnaden råder.

  Sträcka: ca 10,5 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 15/2

  Dag 3 Vandring Ribeiro Frio - Portela

  Dagens vandring utgår från Ribeiro Frio och går längs med branta bergssluttningar och erbjuder slutligen en vacker utsikt över den norra kusten. Denna levadavandring går delvis längs med de så välkända konstgjorda vattenkanalerna (Levadorna) som finns på Madeira. Vi vandrar genom den UNESCO-klassade skogen av lagerträd och når slutligen målet Portela där vi, vid klart väder, har en vacker utsikt över Madeiras norra kusten.

  Sträcka: ca 11 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.
  Höjdskillnad: ca 350 meter

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 16/2

  Dag 4 Vandring Ponta Sao Lourenco

  Denna vandring går på Madeiras östra kust  och erbjuder spektakulära vyer av klippor, kust och hav. Här blir det tydligt att Madeira skapades under vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan. Vandringen avslutas med en 15 minuters stigning som är väl värt mödan då vi möts av imponerande klippformationer av vulkansten  som reser sig ur havet. Många bra fototillfällen längs med dagens vandring.

  Sträcka: ca 4 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 65 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 17/2

  Dag 5 Funchal

  Idag tar vi en vilodag från vandringen för att se och lära oss mer om Madeiras huvudort Funchal.  Vi kommer bland annat att se katedralen från 1514 och besöker den lokala marknaden och en broderifabrik. När vi ändå är på Madeira så passar vi på att provsmaka ett glas Madeira-vin på Madeira Wine Company.  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. 

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 18/2

  Dag 6 Vandring Rabacals 25 källorna

  Vi kör västerut tills vi når Ribeira Brava här åker vi igenom flera tunnlar till Ponta do Sol och höglandet. Härifrån åker vi till Rabacals skogslodge som är utgångspunkten för dagens vandring. På dagens vandring kommer vi ha flera spektakulära vyer om vädret tillåter. Vi kommer bitvis att vandra längs med levadorna som försörjs av vatten från de många vattenfallen som porlar ut från berget och skogen. Lagunen "Lagoa das 25 Fontes" har skapats av vattnet från de många källorna.  Vi kommer också att vandra genom en 800 meter lång obelyst tunnel, så ta med ficklampa eller använd den inbyggda lampan i din mobil.

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 3,5 timmar.
  Höjdskillnad: ca 290 meter.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 19/2

  Dag 7 Vandring Pico do Arieiro - Pico Ruivo

  Veckans sista vandring blir en spektakulär vandring som binder samman två av Madeiras högsta toppar. Pico do Arieiro (1817 m) och Pico Ruivo (1862 m). 

  Vi börjar vandringen vid Madeiras näst högsta bergstopp, Pico Arieiro, och vandrar härifrån till den högsta toppen, Pico Ruivo. Vandringen börjar med flera mindre uppförs- och nedförsbackar och fortsätter med en längre stigning.  Om vädret tillåter så kommer vi att belönas med en magnifik utsikt över Madeira, grannön Porto Santo och obebodda ön Desertas. Även denna vandring innehåller tunnlar så ta med ficklampa eller använd den inbyggda lampan i din mobil.

  Sträcka: ca 10 km.
  Vandringstid: ca 4 timmar.

  Vi bor på Hotel Baia Azul eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 20/2

  Dag 8 Hemresa

  Idag måste vi tyvärr lämna Madeira för denna gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Vandringarna och ordningen på dem är exempel och kan komma att ändras av guiden beroende på bland annat väder.

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här!

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: TAP, Lufthansa, SAS, Norwegian

Stockholm 14.20 - 17.55 Lissabon 21.10 - 22.55 Funchal
Göteborg 09.55 - 10.55 Stockholm 14.20 - 17.55 Lissabon 21.10 - 22.55 Funchal

Funchal 04.20 - 06.05 Lissabon 08.05 - 13.30 Stockholm
Funchal 04.20 - 06.05 Lissabon 08.05 - 13.30 Stockholm 15.10 - 16.10 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 7 nätter på hotell inkl. frukost.
 • Middag alla dagar på hotellet (förutom ankomstdagen då vi anländer sent till hotellet).
 • Aktiviteter och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande vandringsguide/färdledare med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Turistskatt som betalas till hotellet. 2 EUR per natt och person (max 7 nätter).

Hotell

Vi bor på det mycket fina Hotel Baia Azul som ligger vid havet ca 3 km väster om Funchal. Alla rum har balkong. Det finns pool (inomhus- och utomhus), spa med möjlighet att beställa behandlingar, gym, bar och restaurang på hotellet. Stora loungeytor att umgås på finns också. Gångavstånd från hotellet finns även köpcentrum, flera restauranger och flera ställen för havsbad (inträde tillkommer). Daglig buss mellan hotellet och Funchal finns. Från hotellet går det att promenera in till Funchal, delvis längst med en fin promenadväg längs med kusten. På hotellet anordnas det även en del aktiviteter och liveframträdanden.

Vandringar – förberedelser och utrustning:

Vandringarna på Madeira erbjuder olika miljöer och upplevelser, alltifrån tät fuktig regnskog till fantastiska vyer och karga kustlandskap. Man vandrar mestadels på stigar och mindre grusvägar som många gånger går längs med de så kallade levadorna. Vissa bitar av vandringen kan innehålla höga höjder samt branda sluttningar.
Vandringarna är av lätt- till medelnivå. Normalgod kondition är att föredra. Underlaget och lutningen varierar och det krävs därför stabila skor med bra mönster på sulan, helst vattentäta (Gore-tex) vandringsskor/-kängor.
För dig som är van att använda vandringsstavar så kan det vara bra att ta med (teleskopformat), men däremot rekommenderar guiderna på Madeira att man bara använder en stav för att ha en hand fri.
Du behöver ha med dig en liten ryggsäck som rymmer extra kläder/regnkläder, vatten och en liten matsäck till lunch som vi har möjlighet att köpa innan vandringarna.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

Vår lokala samarbetspartner på Madeira är certifierade enligt "Turismo De Natureza" som innebär att de har genomgått utbildning i god miljöpraxis och uppförandekod gällande naturturism. Detta är extra viktigt då flera av vandringarna går i naturskyddade områden som är extra viktiga att bevara.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 16 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 20 350 kr om du vill bo i eget rum
 • 21 150 kr om du vill bo i eget rum (side sea view)

Avreseorter

 • Stockholm
 • Göteborg (+2 000 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2025-02-13
 • Hemkomst: 2025-02-20
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...