flagga: Portugal

Azorerna

2/11 – 10/11 2024
9 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild
Azorerna är en mycket vacker ögrupp som ligger belägen i Atlanten och består av flera olika vulkaniska öar. Vi bor på huvudön São Miguel i dess trivsamma huvudstad Ponta Delgada. Azorerna är känt för sin grönska och behagliga klimat. Vi besöker flera vackra platser på ön, bland annat Nordeste som även kallas Edens lustgård på öns östra del. Utanför Azorernas bländande kust har val- och delfinsafari blivit en stor turistattraktion och en dag ger vi oss ut på havet för att skåda dessa djur.

Program dag för dag

 • Lördag 2/11

  Dag 1 Avresa och ankomst till Azorerna

  Avresa från Skandinavien och ankomst till flygplatsen på Azorerna. Vid ankomsten samlas vi för transfer till vårt hotell som ligger bara några kilometer från flygplatsen.  Hotellet ligger centralt i huvudstaden Ponta Delgada.

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

 • Söndag 3/11

  Dag 2 Stadstur i Ponta Delgada

  Efter frukost är det dags att sätta på sig bekväma skor för idag ska vi utforska Azorernas huvudstad Ponta Delgada. 
  Vi kommer att promenera längs med kullerstensgatorna i den historiska stadskärnan och passera några av de mest intressanta byggnaderna och platserna. Bland annat den lokala marknaden, området "Matriz" och São Francisco-torget.

  Efter lunchen som vi intar på en lokal restaurang, fortsätter vi att upptäcka staden. Vi besöker bland annat Carlos Machado-muséet med sin religiösa konst. Muséet ligger i en före detta kyrka till en Jesuithögskola och är mycket vackert dekorerad på insidan.

  På kvällen går vi tillsammans till en lokal restaurang för middag. 

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 4/11

  Dag 3 Delfin- och valskådning

  Idag ska vi upptäcka den marina världen som finns runt om Azorerna. Vi promenerar ner till småbåtshamnen och ska idag ut på havet för att spana efter valar och delfiner. 
  Azorerna, som ligger mitt i Atlanten, är ett permanent hem eller genomfartsled för mer än en tredjedel av världens val- och delfinarter. Kaskelotter, vanliga delfiner, flasknosdelfiner och Rissosdelfiner finns året runt. Andra arter besöker eller passerar under specifika årstider. Dagens tur tar mellan 2,5 - 3 timmar och innan vi beger oss ut till havs får vi en genomgång med information om de arter vi kan få se.

  Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

  Dagens aktivitet är helt väderberoende och om vädret är för dåligt så flyttar vi antingen fram utflykten eller så erbjuder vi en annan utflykt.

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost ingår.
 • Tisdag 5/11

  Dag 4 Teplantage och Furnas

  Idag blir det en heldagstur till Furnas som ligger på öns östra del. Vi börjar med att åka mot öns norra kust för att där besöka Europas enda teplantage. Efter detta besök fortsätter vi vår färd till Furnas. Väl framme äter vi den typiska rätten "Cozido das Caldeiras" till lunch som är tillagad av underjordiska ångor. Furnas är nämligen belägen i en gammal vulkankrater och varmt vatten strömmar upp ur marken.
  Vi besöker även den botaniska trädgården Terra Nostra. Här kan man ta sig ett dopp i det 35-gradiga vattnet i ungdomens källa. Det järnrika vattnet sägs vara bra för kroppen! 

  Efter detta beger vi oss hemåt och på vägen besöker vi Vila Franca, öns första huvudstad, eller så stannar vi till vid Água d´Alto-stranden (svart sand) för ett dopp.

  Du som vill bada i varmvattenpoolen i Furnas behöver ta med handduk och badkläder. Vattnet i varmvattenpoolen kan missfärga vissa ljusa färger på badkläder och handduk. 

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 6/11

  Dag 5 Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag att själv eller med dina nyfunna vänner upptäcka Ponta Delgada eller bara ta det lugnt på hotellet. En promenad ner till småbåtshamnen kan rekommenderas. 

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost ingår.
 • Torsdag 7/11

  Dag 6 Cidades och ananasplantage

  Idag åker vi västerut via bergsvägen mot Sete Cidades. Fotostopp vid utsiktsplatsen Vista do Rei som erbjuder imponerande utsikt över vulkankratern där sjön och byn ligger. Vi tar oss ner i kratern och kan ta en kortare promenad längs sjöns strand eller bara strosa runt lite i byn. Efter detta fortsätter vi längs norra kusten med en naturskön resa genom flera små byar.
  Lunchen intar vi på en lokal restaurang.
  Efter lunchen besöker vi det etnografiska muséet och ananasplantagen i Fajã de Baixo. Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 8/11

  Dag 7 Lagoa do Fogo och Ribeira Grande

  Dagens utflykt börjar längs södra sidan av ön, med stopp vid den lilla staden Lagoa. Här besöker vi en keramikfabrik som använder en traditionell process från modellering till målning, och som är känd för sina mycket karakteristiska målningar där den blå färgen dominerar.

  Därefter fortsätter vi uppför bergssluttningen till Pico da Barrosa där vi gör ett fotostopp för att beundra utsikten över den vackert belägna kratersjön Lagoa do Fogo som ligger i ett naturreservat. Kratersjön är den högst belägna på ön.
  Därefter blir det lunch innan vi fortsätter till Ribeira Grandes charmiga historiska centrum, vars smala gator såväl som den kommunala trädgården kantas av vackra exempel på urban arkitektur från 1600- och 1700-talet. Vi fortsätter längs norra kusten och innan vi kommer till hotellet gör vi ett stopp på en lokal gård för att provsmaka deras vin och ost. 

  Vi bor på Hotel São Miguel Park

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 9/11

  Dag 8 Nordeste - Edens lustgård

  Veckans sista utflykt tar oss till öns östra del. Nordeste är en mycket vacker region, med branta havsklippor och gröna berg och området kallas ofta för Edens lustgård. Turen längs östkusten är spektakulär och det finns flera vackra utsiktsplatser. Vi gör ett besök i naturparken Ribeira dos Caldeirões som ligger inbäddat i grönskan. Vi fortsätt till byn Nordeste med möjlighet till en liten promenad längs byn innan vi äter lunch.
  Programmet fortsätter med en naturskön resa till byn Povoação. Denna by var platsen där de första invånarna på ön bosatte sig och där de började röja marken för jordbruk. Återfärd till hotellet.

  Det är sista kvällen på denna resa och vi äter en gemensam middag på en lokal restaurang. 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 10/11

  Dag 9 Hemresa

  Idag är det dags att lämna denna vackra ö. Transfer till flygplatsen och hemresa. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: TAP, Lufthansa, SAS, Swiss

Stockholm 14.20 - 17.55 Lissabon 22.15 - 23.45 Ponta Delgada
Köpenhamn 12.40 - 15.35 Lissabon 17.50 - 19.20 Ponta Delgada

Ponta Delgada 06.30 - 09.50 Lissabon 12.50 - 18.15 Stockholm
Ponta Delgada 06.30 - 09.50 Lissabon 12.50 - 17.35 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 8 nätter på hotell inkl. frukost.
 • 5 luncher.
 • 2 middagar.
 • Aktiviteter inträden och transporter enligt dagsprogram.
 • Engelsktalande guide under utflykterna.

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt (City-tax) som är på 1-4 euro/natt och betalas på hotellet.

Hotell

Hotel São Miguel Park ligger centralt i huvudstaden Ponta Delgada med gångavstånd till havet (ca 850 meter). Hotellet har pool, bar och en restaurang.
Rum "standard" - Dessa rum har en genomsnittlig storlek på 13m2 och erbjuder utsikt över bergen. Vissa har balkong.
Rum "standard plus" - Dessa rum har en genomsnittlig storlek på 19m2 med utsikt över trädgården. Rummen har balkong.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

Vår lokala samarbetspartner på Madeira är certifierade enligt "Turismo De Natureza" som innebär att de har genomgått utbildning i god miljöpraxis och uppförandekod gällande naturturism. Detta är extra viktigt då flera av vandringarna går i naturskyddade områden som är extra viktiga att bevara.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten
Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 23 290 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 25 750 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+600 kr)

Resans tema

 • Kultur
 • Djur & natur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-11-02
 • Hemkomst: 2024-11-10
 • Resans längd: 9 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...