Preliminärboka!
flagga: Vietnam

Vietnam över jul och nyår

21/12 2021 – 2/1 2022
13 dagar i Vietnam med Singelresor

Resebild

Upplev det bästa av Vietnam på denna resa som blandar storstadsbesök med båtutflykter och livet i Mekongdeltat. Vi börjar vår Vietnamvistelse i Hanoi, Vietnams huvudstad, följt av en båtresa mellan skärgårdsöarna i den av UNESCO världsarvsklassade Halong Bay. Vi fortsätter vår resa till Hue som en gång i tiden var Vietnams huvudstad. En dag besöker vi det spektakulära Ba Na Hill innan vi fortsätter till en av Vietnams äldsta och bäst bevarade städerna, kuststaden Hoi An. Resan avslutas i Vietnams största stad Ho Chi Minh City, även kallad Saigon. Förutom staden får vi se det bördiga Mekongdeltat på nära håll när vi på en båttur åker in i kanalerna.

Program dag för dag

 • Tisdag 21/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien.
  Vi mellanlandar innan färden går vidare mot Hanoi.

  Måltider ingår på flyget.

 • Onsdag 22/12

  Dag 2 Ankomst till Hanoi

  Vår engelsktalande guide hälsar oss välkommen på flygplatsen för transfer till hotellet. Om vi landar tidigt kan det hända att man får vänta tills rummen på hotellet är klara för incheckning.

  På kvällen ska vi äta en gemensam middag och därefter få uppleva en vattenmarionetteater som är en typisk dockteater som har anor nästan 1000 år tillbaka i tiden.

  Transport ca 30 km, ca 45 minuter.

  Vi bor på MK Premier Boutique Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Torsdag 23/12

  Dag 3 Hanoi stadsrundtur

  Idag ska vi upptäcka Hanoi. Vi kommer bland annat att besöka den vackra trädgården till presidentpalatset. Vi fortsätter sedan till den märkliga "one pillar"-pagoden som står på en enda pelare. Vi besöker också Tran Quoc pagodan som ligger på ena änden av West lake.
  Efter detta kommer vi att besöka the Temple of Literature som är det Vietnamesiska namnet på Konfuciustemplet. som är det första nationella universitetet och som byggdes redan på 1000-talet. Templet har blivit en symbol för Hanoi och den Vietnamesiska kulturen.

  Vi bor på MK Premier Boutique Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 24/12

  Dag 4 Båtkryssning i Halong Bay

  Idag checkar vi ut från hotellet och åker med buss genom det frodiga landskapet till kuststaden Halong. Längs vägen kommer vi att kunna se risfälten i Red River deltat.

  Vid ankomsten går vi ombord på en traditionell träbåt för en kryssning i Halong Bay, mitt bland hundratals sockertoppsöar. Lunch ingår och serveras ombord. 
  På eftermiddagen kommer vi bland annat att passera en av fiskebyarna som finns här. Vi tar det lugnt och njuter av solnedgången på båten.
  Lagom till middagen får vi se hur man tillagar Vietnamesisk mat innan vi njuter av middagen och sedan tillbringar vi kvällen ombord med trevligt sällskap. Det går att köpa vin, juice, drinkar etc. på båten.

  Transport ca 200 km, ca 2,5 timmar.

  Övernattning ombord på båten 

  Om vädret ej tillåter båtturen så ersätts denna tur av annan utflykt samt hotellövernattning.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 25/12

  Dag 5 Halong - Hanoi - Hue

  Vi går upp tidigt för Tai Chi-övningar och äter därefter frukost. Efter frukosten besöker vi en av de många grottor som finns här.
  Vi njuter av en sista tur av Ha Long Bay medans båten styr tillbaka till hamnen. Väl framme så åker vi till flygplatsen i Hanoi för flyg vidare till Hue.

  Framme i Hue åker vi till vårt hotell och checkar in.

  Transport ca 200 km, ca 3 timmar.

  Vi bor på Romance Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 26/12

  Dag 6 Hue

  Efter frukost ska vi upptäcka Hue, som en gång i tiden har varit Vietnams huvudstad. Vi kommer att få se de mest intressanta sakerna av denna UNESCO världsarvsklassade stad, bland annat den förbjudna staden i Hue, the Palace of Supreme Harmony och mycket annat. Efter att har utforskat Hue så ska vi åka på en 1-timmes kryssning på den så kallade parfymfloden som rinner igenom Hue. Denna flod har varit inspirationskälla till många musikaler och litterära verk i Vietnam. Efter detta åker vi tillbaka in till stan och äter lunch för att därefter besöka de kungliga gravarna av Tu Duc som ligger i ett område med vackra byggnader, parker och en liten sjö.
  Vi åker sedan in till stan och gör ett kort stopp i en by som tillverkar rökelser. Rökelser används enligt Buddistisk tro för att kommunicera med de döda.

  Vi bor på Romance Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 27/12

  Dag 7 Hue - Ba Na Hill - Hoi An

  Efter frukost och utcheckning från hotellet blir det idag en spännande utflykt till Ba Na hills som ligger strax söder om Hue. Ba Na hills beskrivs av vissa som ett Disneyland med Franskt tema. Här finns bland annat den mycket välkända Golden Bridge som är ett spektakulärt bygge som hålls upp av stora händer!?!?. Vi åker upp med linbanan och stannar vid "night station" för att besöka  Vong Nguyet hills och Linh Ung pagodan. Vi fortsätter med linbanan och kommer här att se orkidéträdgården och mycket annat.
  Efter lunch blir det ledig tid att själva utforska detta ställe och fantasy-parken. Vissa aktiviteter kostar extra och ingår ej i priset.

  Ca kl 15 åker vi vidare österut till kusten och den gamla och välbevarade staden Hoi an. När vi kommer fram besöker vi stadens gamla delar med många fina och intressanta byggnadsverk. Staden är en av Vietnams absolut äldsta städer och är med på UNESCO:s lista över världsarv. 

  Transport ca 110 km, ca 2 timmar.

  Vi bor på Aira Boutique Hoi An eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 28/12

  Dag 8 Hoi An

  Idag blir det till att stiga upp tidigt på morgonen för att att kunna se alla de fiskebåtar som kommer in på morgonen från havet. Vi börjar med att åka till fiskebyn Cua Dai, här kliver vi på en båt för att åka till mynningen av Thu Bon floden och om vädret tillåter möter vi här förutom soluppgången även massor av fiskebåtar som är på väg in till hamnen efter natten. Vi får se vilka fångster fiskarna har med sig innan vi fortsätter till en by vars snickare är välkända för sina skickligheter i träsnideri. Vi går runt i byn och besöker några av verkstäderna innan vi åker tillbaka till Hoi An. Resten av dagen är ledig.

  Vi bor på Aira Boutique Hoi An eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 29/12

  Dag 9 Hoi An ledig dag

  Idag har vi en ledig dag att ta det lugnt i området runt hotellet och stranden eller utforska den charmiga staden Hoi An lite mer. Om vädret och vattentemperaturen tillåter kanske det går att bada. 

  Vi bor på Aira Boutique Hoi An eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 30/12

  Dag 10 Hoi An - Mekongdeltat

  Vi tar idag morgonflyget från Da Nang till Ho Chi Minh City, även kallad Saigon. Väl framme möter vår guide upp oss i ankomsthallen. Vi åker direkt till hamnstaden My Tho som ligger vid Mekongdeltat. Ca hälften av Vietnams jordbruksprodukter kommer från detta bördiga delta. Framme vid deltat kommer vi att kliva ombord på en båt för att se byarna och livet som kretsar kring kanalerna och floderna. Vi besöker en ö med sina frodiga tropiska fruktodlingar. Vi får även se tillverkningen av kokosgodis innan vi förflyttar oss till mindre roddbåtar som tar oss längre in i de smala kanalerna. Efter lunch åker vi in till vårt hotell i Ho Chi Minh City.

  Transport ca 110 km, ca 2 timmar.

  Vi bor på Hotel Grand Saigon eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 31/12

  Dag 11 Sightseeing i Ho Chi Minh City

  Idag ska vi utforska Ho Chi Minh City som tidigare hette Saigon och fortfarande kallas så av många. Vi besöker bland annat den gamla koloniala delen men posten och Notre-Dame katedralen. Efter detta åker vi till Chinatown för att få se mer av denna pulserande stad.

  På kvällen blir det nyårsfirande på hotellet.

  Vi bor på Hotel Grand Saigon eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 1/1

  Dag 12 Ho Chi Minh City - Avresa

  Idag måste vi lämna Ho Chi Minh City och Vietnam för denna gång och hoppas på ett snart återseende. 

  Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går kan vi ha lite ledig innan det är dags att åka till flygplatsen för hemresa.

  Frukost ingår.
 • Söndag 2/1

  Dag 13 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Turkish Airlines, Singapore Airlines, Qatar, Aeroflot, Emirates, SAS, Finnair

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen - inkl. skatter.
 • 2 Inrikesflyg Hanoi - Hue, Da Nang - Ho Chi Minh City (Saigon).
 • 10 nätter på hotell inkl. frukost (varav 1 natt på en båt i Halong Bay)
 • Kryssning (en natt, två dagar) ombord på en båt "junk" (Om vädret ej tillåter detta så ersätts denna tur av annan utflykt samt hotellövernattning.)
 • Frukost alla dagar.
 • 5 luncher.
 • 3 middagar, vara 1 nyårsgala middag inkl. dricka.
 • Transfer i privata bussar.
 • Engelsktalande guider/reseledare.
 • Alla utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen.

Ingår ej i priset

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Mat utöver det ovannämnda.
 • Dryck.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks för guide, chaufför, väskbärare, båtbesättning.
 • Övrigt som inte nämns i "ingår i priset".
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se
Anledningen är att alltfler länder inför krav på att man är fullvaccinerad för inresa i landet för att slippa PCR-test som är max 72 h gammalt. Många länder har även infört krav på vaccinationsbevis eller ett PCR-test som är max 72 h gammalt för att besöka restauranger, museer och andra sevärdheter, detta gäller även vissa flygbolag. Då det inte är möjligt att erbjuda våra kunder PCR-test var 3:e dag under resan har vi därför som krav att du är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

För svenska medborgare krävs i dagsläget inget visum för resor som inte överstiger 15 dagars vistelse. Norska medborgare behöver visum och den ansöks om via denna länk. E-visa. Om visum behövs kostar det ca 25 USD.

Vaccinationer

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Valuta

Den vietnamesiska valutan heter Dong (VND. 1.000 vietnamesiska Dong motsvarar cirka 0,40 svenska kronor. Växlingskontoren i Sverige kan oftast inte växla till Dong, då de inte alltid har tillgång till valutan. Svenska kronor går i regel inte att växla in i Vietnam. Ta med amerikanska dollar, gärna i små valörer. Växlar gör man enklast på hotellen. Internationella kontokort fungerar ofta som betalningsmedel på större varuhus. I de större städerna går det också att göra valutauttag med vissa kontokort (t.ex. Visa) i bankomater. Kontakta ditt kontokortsföretag för uppdaterad information.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 26 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 30 750 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-12-21
 • Hemkomst: 2022-01-02
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Vietnam

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Hanoi
 • Landsarea: 329 560 km2
 • Antal invånare: ca 89 571 000 st
 • Valutakod: VND
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Preliminärboka resa

På grund av osäkerheten med Coronaviruset så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på just denna resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen med Coronaviruset. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Läs mer här!

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din preliminärbokning får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din preliminärbokning...