flagga: Vietnam

Vietnam över jul och nyår

21/12 2024 – 2/1 2025
13 dagar i Vietnam med Singelresor

Resebild

Upplev det bästa av Vietnam på denna resa som blandar storstadsbesök med båtutflykter och livet i Mekongdeltat. Vi börjar vår Vietnamvistelse i Hanoi, Vietnams huvudstad, följt av en båtresa mellan skärgårdsöarna i den av UNESCO världsarvsklassade Halong Bay. Vi fortsätter vår resa till Hue som en gång i tiden var Vietnams huvudstad. En dag besöker vi det spektakulära Ba Na Hill innan vi fortsätter till en av Vietnams äldsta och bäst bevarade städerna, kuststaden Hoi An. Resan avslutas i Vietnams största stad Ho Chi Minh City, även kallad Saigon. Förutom staden får vi se det bördiga Mekongdeltat på nära håll när vi på en båttur åker in i kanalerna.

Program dag för dag

 • Lördag 21/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien.
  Vi mellanlandar innan färden går vidare mot Hanoi.

 • Söndag 22/12

  Dag 2 Ankomst till Hanoi

  Vår engelsktalande guide hälsar oss välkommen på flygplatsen för transfer till hotellet. På kvällen samlas vi för en gemensam middag. 

  Vi bor på Conifer Grand Boutique Hotel eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 23/12

  Dag 3 Hanoi stadsrundtur

  Idag ska vi utforska Hanoi och vi börjar med att besöka den vackra trädgården till presidentpalatset. Vi fortsätter sedan till den märkliga "one pillar"-pagoden som står på en enda pelare. Vi besöker också Tran Quoc pagodan som ligger på ena änden av West lake.
  Efter detta kommer vi att besöka the Temple of Literature som är det vietnamesiska namnet på Konfuciustemplet som är det första nationella universitetet och som byggdes redan på 1000-talet. Templet har blivit en symbol för Hanoi och den vietnamesiska kulturen.

  På kvällen ska vi äta en gemensam middag och därefter få uppleva en vattenmarionetteater som är en typisk dockteater som har anor nästan 1000 år tillbaka i tiden.

  Transport ca 30 km, ca 45 minuter.

  Vi bor på Conifer Grand Boutique Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 24/12

  Dag 4 Båtkryssning i Halong Bay

  Idag checkar vi ut från hotellet och åker med buss genom det frodiga landskapet till kuststaden Halong. Längs vägen kommer vi att kunna se risfälten i Red River deltat.

  Vid ankomsten går vi ombord på en traditionell träbåt för en kryssning i Halong Bay, mitt bland hundratals sockertoppsöar. Lunch ingår och serveras ombord. 
  På eftermiddagen kommer vi bland annat att passera en av fiskebyarna som finns här. Vi tar det lugnt och njuter av solnedgången på båten.
  Lagom till middagen får vi se hur man tillagar vietnamesisk mat innan vi njuter av middagen och sedan tillbringar vi kvällen ombord med trevligt sällskap. Det går att köpa vin, juice, drinkar etc. på båten.

  Transport ca 200 km, ca 2,5 timmar.

  Övernattning ombord på båten 

  Om vädret ej tillåter båtturen så ersätts denna tur av annan utflykt samt hotellövernattning.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 25/12

  Dag 5 Halong - Hanoi - Hue

  Vi går upp tidigt för morgongymnastik och äter därefter frukost. Efter frukosten besöker vi en av de många grottor som finns här.
  Vi njuter av en sista tur av Ha Long Bay medan båten styr tillbaka till hamnen. Väl framme så åker vi till flygplatsen i Hanoi. 
  På flygplatsen tar vi farväl av vår guide för denna del av resan.

  Flyg till Hue där vi möts upp av vår guide för Hue och Hoi-An. Transfer till vårt hotell och incheckning.

  Transport ca 200 km, ca 3 timmar.

  Vi bor på Romance Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 26/12

  Dag 6 Hue

  Efter frukost ska vi upptäcka Hue, som en gång i tiden har varit Vietnams huvudstad. Vi kommer att få se de mest intressanta sakerna av denna UNESCO världsarvsklassade stad, bland annat den förbjudna staden i Hue, the Palace of Supreme Harmony och mycket annat. Efter att ha utforskat Hue så ska vi åka på en 1-timmes kryssning på den så kallade parfymfloden som rinner igenom Hue. Denna flod har varit inspirationskälla till många musikaler och litterära verk i Vietnam. Efter detta åker vi tillbaka in till stan och äter lunch för att därefter besöka de kungliga gravarna av Tu Duc som ligger i ett område med vackra byggnader, parker och en liten sjö.
  Vi åker sedan in till stan och gör ett kort stopp i en by som tillverkar rökelser. Rökelser används enligt Buddistisk tro för att kommunicera med de döda.

  Vi bor på Romance Hotel eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 27/12

  Dag 7 Hue - Ba Na Hill - Hoi An

  Efter frukost och utcheckning från hotellet blir det idag en spännande utflykt till Ba Na hills som ligger strax söder om Hue. Ba Na hills beskrivs av vissa som ett Disneyland med franskt tema. Här finns bland annat den mycket välkända Golden Bridge som är ett spektakulärt bygge som hålls upp av stora händer!?!?. Vi åker upp med linbanan och stannar vid "night station" för att besöka  Vong Nguyet hills och Linh Ung pagodan. Vi fortsätter med linbanan och kommer här att se orkidéträdgården och mycket annat.
  Efter lunch blir det ledig tid att själva utforska detta ställe och fantasy-parken. Vissa aktiviteter kostar extra och ingår ej i priset.

  Ca kl 15 åker vi vidare österut till kusten och den gamla och välbevarade staden Hoi an. När vi kommer fram besöker vi stadens gamla delar med många fina och intressanta byggnadsverk. Staden är en av Vietnams absolut äldsta städer och är med på UNESCO:s lista över världsarv. 

  Transport ca 110 km, ca 2 timmar.

  Vi bor på Le Pavillon Hoi An eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 28/12

  Dag 8 Tra Que och Cam Thanh.

  Efter frukost blir vi hämtade från hotellet och börja med en cykeltur från Hoi An till "grönsaksbyn" Tra Que (ca 3 km). Under cykelturen får vi känna av atmosfären på landsbygden utanför Hoi An. Väl framme i Tra Que besöker vi trädgården där lokala bönder, med traditionella odlingsmetoder, arbetar på sina odlingar.
  Här kan vi även koppla av med ett fotbad där vattnet innehåller medicinska örter.
  Efter denna upplevelse får vi vara med och lära oss mer om hur man på ett traditionellt sätt tillagar en vietnamesisk lunch som vi sedan äter tillsammans. 
  Ca kl. 14.00 tackar vi för oss och åker vidare till Bay Mau water coconut forest i byn Cam Thanh. Här åker vi med i en traditionell korgbåt in i skogens kanaler och njuter av omgivningen.
  Ca 16.30 åker vi tillbaka till Hoi An.

  Vi bor på Le Pavillon Hoi An eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 29/12

  Dag 9 Hoi An - Ho Chi Minh City

  Vi tar en lugn dag med ledig tid och vid lunchtid beger vi oss till flygplatsen i Da Nang och säger här farväl av vår guide för denna del av resan.

  Flyg till Ho Chi Minh city.

  Väl framme möts vi upp i ankomsthallen av vår Ho Chi Minh City-guide och åker till vårt hotell för de kommande nätterna. 

  Transport ca 35 km, ca 40 minuter.

  Vi bor på Central Palace Saigon eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 30/12

  Dag 10 Mekongdeltat

  Dagens utflykt går till Mekongdeltat. Vi börjar med att åka till hamnstaden My Tho som ligger vid Mekongdeltat. Ca hälften av Vietnams jordbruksprodukter kommer från detta bördiga delta. Framme vid deltat kommer vi att kliva ombord på en båt för att se byarna och livet som kretsar kring kanalerna och floderna. Vi besöker en ö med sina frodiga tropiska fruktodlingar. Vi får även se tillverkningen av kokosgodis innan vi förflyttar oss till mindre roddbåtar som tar oss längre in i de smala kanalerna. Efter lunch återvänder vi till Ho Chi Minh City.

  På kvällen äter vi en gemensam middag och om tid finns så kollar vi in Vietnams tunnelbana innan vi återvänder till hotellet. 

  Vi bor på Central Palace Saigon eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 31/12

  Dag 11 Cu Chi tunnlarna och stadsrundtur

  Idag gör vi en utflykt till de berömda Cu Chi-tunnlarna. Detta nätverk av tunnlar, som sträckte sig över 200 km, blev legendariskt under 1960-talet. Cu Chi-tunnlarna spelade en viktig roll i kriget mellan USA och Vietnam genom att de gjorde så att Viet Cong kunde kontrollera ett stort landsbygdsområde bara 30 till 40 km från Saigon. Idag har de återstående tunnlarna blivit en turistattraktion som ger besökaren en unik upplevelse och känsla av hur livet under jorden under kriget måste ha sett ut. Några av tunnlarna har nu breddats, eftersom vi annars inte skulle kunna gå in i dem.  

  Efter detta åker vi tillbaka till Ho Chi Minh city för lunch och en kortare stadsrundtur. Vi utforskar Ho Chi Minh City som tidigare hette Saigon och fortfarande kallas så av många. 

  På kvällen blir det en nyårsmiddag på hotellet.

  Vi bor på Central Palace Saigon eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 1/1

  Dag 12 Ho Chi Minh City - Avresa

  Idag måste vi lämna Ho Chi Minh City och Vietnam för denna gång och hoppas på ett snart återseende. 

  Eftersom flyget avgår sent på kvällen så har vi ledig tid att utforska staden på egen hand eller med dina reskamrater.
  Vi har bokat ”late check out” på hotellet så vi har rummen till ca kl. 18.00 då vi möter vår guide för transfer från hotellet.

  Innan vi åker ut till flygplatsen stannar vi och äter en gemensam avslutningsmiddag.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 2/1

  Dag 13 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Turkish Airlines, Emirates, Singapore Airlines, Qatar, Aeroflot, SAS, Finnair

Stockholm 17.50 - 23.35 Istanbul 02.20 - 15.25 Hanoi
Köpenhamn 17.55 - 23.15 Istanbul 02.20 - 15.25 Hanoi
Göteborg 17.45 - 23.15 Istanbul 02.20 - 15.25 Hanoi (OBS! Hemresa sker till Köpenhamn)

Hanoi 21.40 - 05.00 Istanbul 08.55 - 10.40 Stockholm
Hanoi 21.40 - 05.00 Istanbul 08.30 - 09.55 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen - inkl. skatter.
 • 2 Inrikesflyg Hanoi - Hue, Da Nang - Ho Chi Minh City (Saigon).
 • 10 nätter på hotell inkl. frukost (varav 1 natt på en båt i Halong Bay)
 • Kryssning (en natt, två dagar) ombord på en båt "junk" (Om vädret ej tillåter detta så ersätts denna tur av annan utflykt samt hotellövernattning.)
 • Frukost alla dagar.
 • 6 luncher.
 • 6 middagar.
 • Transfer i privata bussar.
 • Engelsktalande guider/reseledare.
 • Alla utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen.

Ingår ej i priset

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Mat utöver det ovannämnda.
 • Dryck.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks för guide, chaufför, väskbärare, båtbesättning.
 • Övrigt som inte nämns i "ingår i priset".
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Eventuellt E-Visum.

Inreseregler Vietnam

Läs mer om inresereglerna till Vietnam här.
F
ör att komma till Vietnams immigrationsmyndighet tryck här.

Visum

För svenska och norska medborgare krävs i dagsläget inget visum för resor som inte överstiger 15 dagars vistelse. För övriga medborgarskap kan visum behövas. För att se om du behöver visum samt ansökning av detta, besök denna länk. E-visa. Ett visum kostar ca 25 USD.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccinationer

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Valuta

Den vietnamesiska valutan heter Dong (VND. 1.000 vietnamesiska Dong motsvarar cirka 0,40 svenska kronor. Växlingskontoren i Sverige kan oftast inte växla till Dong, då de inte alltid har tillgång till valutan. Svenska kronor går i regel inte att växla in i Vietnam. Ta med amerikanska dollar, gärna i små valörer. Växlar gör man enklast på hotellen. Internationella kontokort fungerar ofta som betalningsmedel på större varuhus. I de större städerna går det också att göra valutauttag med vissa kontokort (t.ex. Visa) i bankomater. Kontakta ditt kontokortsföretag för uppdaterad information.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 39 700 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 44 350 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg - OBS! Hemresan sker till Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-12-21
 • Hemkomst: 2025-01-02
 • Resans längd: 13 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om landet vi besöker

Vietnam

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Hanoi
 • Landsarea: 329 560 km2
 • Antal invånare: ca 89 571 000 st
 • Valutakod: VND
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...