flagga: Tanzania

Zanzibar med sol och bad

7/3 – 18/3 2025
12 dagar i Tanzania med Singelresor

Resebild
Upptäck Zanzibars exotiska stränder, vänliga atmosfär och turkosa hav på denna resa som tar dig från öns södra delar, via huvudstaden Stone Town och avslutas på öns nordöstkust. Några dagar gör vi utflykter, bland annat en bad- och snorkelutflykt "Safari Blue" till en av Zanzibars bästa snorklingsplatser samt ett besök till Zanzibars nationalpark Jozani. På denna resa får du uppleva det bästa av Zanzibar samtidigt som du får tid att njuta av dess vackra stränder, havet och klimatet.

Program dag för dag

 • Fredag 7/3

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan resan fortsätter till Zanzibar.
 • Lördag 8/3

  Dag 2 Ankomst till Zanzibar

  Ankomst till Zanzibar. På flygplatsen möts vi upp av vår representant för vidare transfer till hotellet som ligger vid Jambiani på öns sydöstra kust. Restid ca 1 1/2 timme.
  Då vi kommer tidigt till hotellet kommer inte våra rum vara klara för incheckning ännu men det går bra att ta det lugnt i skuggan vid receptionen eller byta om till badkläder och ta ett dopp i poolen.
  Incheckning på hotellet och resten av dagen ledig tid. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

  Vi bor på Casa Beach Hotel.

  Middag ingår.
 • Söndag 9/3

  Dag 3 Sol- och baddag

  Dagen är programfri och du kan njuta av sol, strand, pool och hav.  För de som vill kan en strandpromenad norrut rekommenderas, här finns mysiga caféer och restauranger.

  Runt hotellet finns flera ställen att välja på för lunch.

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Casa Beach Hotel.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 10/3

  Dag 4 Bad- och snorkelutflykt "Safari Blue"

  Idag seglar vi iväg med en traditionell trädhow, såsom man gjort i hundratals år. Vi blir upphämtade från hotellet och åker till Fumba där båten avgår ifrån. Byt om till badkläder redan innan avfärd från hotellet då det är svårt att byta om i båten. OBS! glöm ej handduk och badskor (snorkel och grodfötter finns att låna).

  Vi kommer att göra ett snorkelstopp på vägen innan vi når ön som är vårt slutmål. Revet som omger sandbanken är en av Zanzibars bästa snorkelplatser och här kastar vi oss i det ljumma vattnet för att skåda undervattenslivet. Har vi tur kan vi idag se delfiner under dagens båtutflykt. 
  När vi kommit i land på den lilla ön kan vi lata oss medan besättningen lagar till en fisk- och skaldjurs BBQ med allehanda lokala specialiteter och exotisk frukt.
  Om vi har tidvattnet med oss på vägen hem kan vi passera genom mangroveskogen.

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Casa Beach Hotel.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 11/3

  Dag 5 Sol- och baddag

  Dagen är programfri och du kan njuta av sol, strand, pool och hav.  För de som vill kan en strandpromenad norrut rekommenderas, här finns mysiga caféer och restauranger.

  Runt hotellet finns flera ställen att välja på för lunch.

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Casa Beach Hotel.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 12/3

  Dag 6 Jozani nationalpark

  Idag lämnar vi Zanzibars södra delar och beger oss nordväst mot Stone Town. På vägen stannar vi till på Zanzibars enda nationalpark, Jozani. Här har vi bland annat möjlighet att se de många vackra fjärilarna samt den för Zanzibar unika arten av apa som finns här. 

  Efter detta fortsätter vi till Stone Town och checkar in på vårt hotell som ligger centralt i staden. Ikväll kan man själv eller med sina reskamrater välja någon av de många restauranger som finns här. 

  Vi bor på Spice Tree i Stone Town eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 13/3

  Dag 7 Stone Town och båttur i solnedgången

  Stone Town och dess byggnader är fulla av historia. Idag gör vi en tur med vår guide för att upptäcka livet i Stone Town och se de autentiska delarna av staden och hur Zanzibaris lever sina liv här. Naturligtvis kommer vi även att få se många av de berömda träsnidade Zanzibardörrarna som finns i Stone Town.
  Efter detta går vi ombord på en båt för att skåda Stone Town från kustlinjen och njuta av solnedgången.

  Vi bor på Spice Tree i Stone Town eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 14/3

  Dag 8 Kryddtur och Matemwe

  Idag lämnar vi storstadslivet i Stone Town och beger oss till Matemwe och de kritvita stränderna på öns nordöstkust. På vägen gör vi ett stopp på en kryddodling. Zanzibar har byggt sin rikedom på kryddhandel, och vi kommer här att få se, lukta och smaka på färska kryddor, örter och blommor som du bara sett i burkar. Efter lunch åker vi vidare till vårt hotell.
  Väl framme i Matemwe checkar vi in på vårt hotell för de sista 3 nätterna på Zanzibar.

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Zanzibar Queen hotel

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 15/3

  Dag 9 Upptäck Zanzibar

  Idag ska vi under en halvdagstur, som kallas 1000 hands, få uppleva det genuina Zanzibar och lära oss mer om hur Zanzibarerna lever och arbetar. Vi gör flera kortare stopp i lokala byar för att se det dagliga livet och hantverkskulturen som finns här. På Zanzibars norra spets, besöker vi ett hem för utrotningshotade sköldpaddor. Här jobbar de bland annat med att återföra sköldpaddor till sitt vilda tillstånd. Ibland finns det möjlighet att bada på denna utflykt så ta med badkläder utifall att.

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Zanzibar Queen hotel

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 16/3

  Dag 10 Sol- och baddag

  Dagen är programfri och du kan njuta av sol, strand, pool och hav, eller varför inte ta en promenad längst med stranden. 

  Middag på hotellet.

  Vi bor på Zanzibar Queen hotel
  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 17/3

  Dag 11 Hemresa

  Nu är det tyvärr dags att lämna denna härliga ö för att bege oss hemåt. Utcheckning från hotellet efter frukost. Beroende på när flyget går så finns det kanske lite ledig tid innan det är dags för transfer till flygplatsen och avresa.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 18/3

  Dag 12 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar, Lufthansa, Turkish Airlines, Emirates, SAS, KLM, Ethiopian Airlines, mm

Stockholm 15.10 - 23.50 Doha 02.20 - 08.10 Zanzibar
Köpenhamn 15.15 - 23.30 Doha 02.20 - 08.10 Zanzibar

Zanzibar 17.30 - 23.25 Doha 01.45 - 06.40 Stockholm
Zanzibar 17.30 - 23.25 Doha 01.50 - 06.40 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt Reseinformationen inkl. skatter och avgifter
 • 9 nätters boende enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • 2 luncher.
 • 7 middagar.
 • Engelsktalande guider.
 • Aktiviteter enligt program.

Ingår ej i resans pris

 • Dricks till guiden, chauffören, mm. Dricks är mycket vanligt i Tanzania.
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Visum 50 USD. Får man på plats i Zanzibar
 • Alla tilläggsaktiviteter utöver det som står i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Infrastrukturskatt på hotellen (ca 5 USD per person och natt, dvs totalt 45 USD) Betalas direkt till hotellen.

Inreseregler Zanzibar

Visum - ordnas vid ankomst till Zanzibar.

Läs mer om inresereglerna till Tanzania här.
Läs mer om inresereglerna till Zanzibar här.
Mer information från Sweden Abroad får du här.

Visum

Visum behövs för nordiska medborgare och du kan ansöka om visum när du anländer till flygplatsen på Zanzibar. Visumet kostar ca 50 USD.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Väder

Temperaturen på Zanzibar skiljer sig inte så mycket mellan årstiderna. Temperaturen ligger vanligtvis på runt 30 grader och längst kusterna regnar det väldigt lite. Det regn som kommer är i maj och april. I november kan kortare skurar komma, vilket bara kan vara svalkande. Tidvattnet på Zanzibar är relativt stort, speciellt på östkusten. Detta innebär att möjligheten att bada i havet varierar från dag till dag.

Hotell

Hotellen vi använder är av god standard även om det inte är som hemma. Toalett och badrum finns på rummet. Hiss saknas men hotellen har vanligtvis inte så många våningar så det brukar inte vara några problem.

Casa Beach Hotel öppnade igen juli 2021 efter en totalrenovering. Utmärkt läge på den bästa delen av Jambianis strand och med byn precis bakom hotellet. 22 rum, en ny restaurang med bar och en pool.
Det är stora skillnader mellan hög och lågvatten som ändras var 6-8 timme. Vid högvatten går det bra att bada i havet och vid lågvatten så får stranden ett helt nytt liv med lokalbefolkning som samlas på stranden, de vuxna för att nyttja det låga vattnet med allt vad det innebär och barnen för att leka.
Spice Tree i Stone Town ligger i en historisk byggnad i hjärtat av Stone Town. Gångavstånd från hotellet finns stranden såväl som flera restauranger och sevärdheter.
Zanzibar Queen Hotel ligger vid den vackra stranden i regionen Matemwe på Zanzibars nord-öst kust. Hotellet har pool, stor trädgård samt bar och restaurang i anslutning till poolen. Även här är det stora skillnader mellan hög och lågvatten, dock inte lika stora som på södra Zanzibar.

Extra aktiviteter

För den som vill finns det möjlighet att köpa till extra utflykter och aktiviteter på plats. Detta görs antingen på respektive hotell eller av någon av säljarna på stränderna. Det kan vara tex snorkelutflykter eller Kite-surfning etc.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 90 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 950 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 37 450 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 000 kr)

Resans tema

 • Kultur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2025-03-07
 • Hemkomst: 2025-03-18
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Tanzania

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Dodoma
 • Landsarea: 945 087 km2
 • Antal invånare: ca 41 893 000 st
 • Valutakod: TZS
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...