Få platser kvar!
flagga: Sydafrika

Sydafrika - Garden route över jul och nyår

23/12 2022 – 5/1 2023
14 dagar i Sydafrika med Singelresor

Resebild

Vi landar i Kapstaden - en av de vackraste städerna i världen! Vi fortsätter österut och längs Garden Route, här får vi uppleva Sydafrikas varierande landskap av magnifik natur med berg, skogar, öken, floder och gyllene stränder. Vi gör en safaritur på Buffelsdrift Game Lodge där vi hoppas få se några av Afrikas vilda djur. Vi besöker imponerande Cango Caves, nationalparken Tsitsikamma och gör ett besök på en vingård. Resan avslutas i Kapstaden där vi firar in det nya året! Vi besöker till bland annat Robben Island, fängelset där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år och gör en tur längs Atlantkusten till Godahoppsudden och Cape Point med magnifik utsikt. Vår guide Grant guidar oss genom sitt Sydafrika och berättar med inlevelse om landet och om de utmaningar och möjligheter de står inför.

Program dag för dag

 • Fredag 23/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa med mellanlandning innan vår resa fortsätter mot Kapstaden. 
 • Lördag 24/12

  Dag 2 Ankomst till Kapstaden - Table Mountain

  Nu är vi i en av de vackraste städerna i världen, Kapstaden!
  Vår guide möter upp oss i ankomsthallen på flygplatsen. Vi åker direkt in till hjärtat av Kapstaden och om vädret tillåter tar vi linbanan upp till stadens kännetecken, Table Mountain - Taffelberget (biljett för linbanan ingår ej i priset). Efter detta åker vi till vårt hotell i Stellenbosch som ligger strax utanför Kapstaden där vi checkar in och har en gemensam genomgång av resans program.

  På kvällen äter vi en gemensam julmiddag.

  Vänligen ta med en kopia av ditt pass samt information om din reseförsäkring som du lämnar till guiden.

  Vi bor på Stellenbosch hotel.

  Middag ingår.
 • Söndag 25/12

  Dag 3 Stellenbosch och Montagu

  Efter en lugn morgon och förmiddag där vi har möjlighet att strosa runt i Stellenbosch  åker vi österut mot bergskedjan Langebergen. Vi passerar majestätiska berg med natursköna vyer, floder, vingårdar och fruktträdgårdar och vidare till den pittoreska vinstaden Montagu. 
  Vi checkar in och äter en gemensam 4-rätters middag på hotellet.

  Vi bor på Montagu Hotel 

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 26/12

  Dag 4 Montagu med vingårdsbesök

  Vi tar ännu en lugn morgon innan vi ger oss iväg på dagens utflykt. Eftersom vi är i Sydafrikas stora vindistrikt kommer vi idag att besöka en av de många vingårdarna som finns här och passar på att provsmaka några av deras viner. Vi köper lunch här och åker sedan på en båttur längs floden.
  På eftermiddagen finns tid för en stunds avkoppling i hotellets lilla vackra trädgård med pool eller möjlighet att boka en massage på hotellet (ingår ej). 

  Vi bor på Montagu Hotel 

  Frukost ingår.
 • Tisdag 27/12

  Dag 5 Oudtshoorn och Buffeldrift Lodge

  I dag åker vi vidare österut mot Oudtshoorn där vi får en guidad tur på en strutsfarm.
  På eftermiddagen kommer vi fram till vårt boende på Buffelsdrift Game Lodge. Här bor vi i bekväma "tält" med sängar och badrum och somnar gott med naturen alldeles inpå oss.
  På kvällen äter vi en gemensam middag på lodgen.

  Vi bor på Buffelsdrift Game Lodge 

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 28/12

  Dag 6 Safari och Cango Caves

  Den bästa tiden att upptäcka djur på är under tidig morgon så idag stiger vi upp tidigt för en morgonsafari och hoppas få se några av Afrikas vilda djur som giraffer, antiloper, bufflar, flodhästar och elefanter.
  Efter detta åker vi tillbaka till lodgen för frukost och därefter åker vi vidare på nästa äventyr som är den imponerande grottan Cango Caves.
  Grottan är en av de största kalkstensgrottorna i världen och består av flera olika rum med fantastiska skapelser. Efter detta lämnar vildmarken och åker söderut mot kusten och staden Knysna. Efter en kort rundtur i den lilla staden checkar vi in på vårt hotell för de kommande tre nätterna. Hotellet ligger centralt beläget i Knysna med gångavstånd till centrum och hamnen.

  På kvällen äter vi en gemensam middag på en restaurang i Knysna.

  Vi bor på The Graywood 

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 29/12

  Dag 7 Knysna

  Vi har idag en ledig dag i den trevliga hamnstaden Knysna. 

  Vi bor på The Graywood 

  Frukost ingår.
 • Fredag 30/12

  Dag 8 Tsitsikamma och Monkeyland eller Birds of Eden

  Efter frukost åker vi till den natursköna nationalparken Tsitsikamma som är en del av nationalparken Garden Route. Här blandas den klippiga kusten mot Indiska oceanen med frodiga skogar. Vi får tid att utforska en vacker vandringsled längs havet till några hängbroar för de som önskar!
  På eftermiddagen besöker vi antingen Monkeyland Sanctuary eller Birds of Eden, välj det som intresserar dig mest! På Monkeyland arbetar man med att rehabilitera burapor till ett liv i frihet. Aporna lever i skogen på Monkeyland och vi får en guidad tur här av deras duktiga guider. Här lever många olika arter av apor, bland annat några av Skansens Lemurer som Jonas Wahlström tagit dit. Om du är mer intresserad av fåglar så finns det möjlighet att istället besöka Birds of Eden som ligger precis bredvid Moneyland, här går man då runt på egen hand utan guide. 

  Vi bor på The Graywood 

  Frukost ingår.
 • Lördag 31/12

  Dag 9 Knysna - Kapstaden Gott Nytt År!

  Idag lämnar vi Knysna och har en dag i bussen tillbaka till Kapstaden. Vi kommer fram på eftermiddagen och åker då direkt till vårt hotell som ligger centralt i Kapstaden. På kvällen möts vi upp för en gemensam nyårsmiddag och för att fira in det nya året!

  Vi bor på Best Western Fountain Hotel 

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 1/1

  Dag 10 Kapstaden

  Ledig dag i Kapstaden. Vår guide kan ge tips på saker att göra. 

  Vi bor på Best Western Fountain Hotel 

  Frukost ingår.
 • Måndag 2/1

  Dag 11 Robben Island

  Idag ska vi fördjupa oss i Sydafrikas rika och ibland mörka historia. Vi åker på en guidad tur till Robben Island, fängelset för politiska fångar där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år. Dagen är tänkt att ge dig en bättre förståelse för Sydafrikas historia och dess roll i afrikansk politik. 

  Vi bor på Best Western Fountain Hotel 

  Frukost ingår.
 • Tisdag 3/1

  Dag 12 Kapstaden - Godahoppsudden

  Efter frukost är det ännu en gång dags att utforska Sydafrikas fantastiska landskap. Vi åker längs den vackra kusten med siktet inställt på Godahoppsudden. Ett naturreservat med imponerande klippor och ett hisnande skådespel när havets krafter slår in mot land. Det finns även möjlighet att gå eller åka upp till fyren vid Cape Point där vi även får tid till lunch. Vi åker sedan tillbaka längs Atlantkusten och passerar Kapstadens Riviera, Clifton- och Camps Bay.

  På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag och summerar våra dagar tillsammans. 

  Vi bor på Best Western Fountain Hotel 

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 4/1

  Dag 13 Hemresa

  Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet och vi åker därefter till flygplatsen. Vi tar farväl av vår nyfunne vän och guide innan det är dags att kliva på vårt flyg för hemresa.
  Frukost ingår.
 • Torsdag 5/1

  Dag 14 Hemkomst

  Efter en mellanlandning anländer vi till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Emirates, Turkish Airlines, Qatar Lufthansa, Finnair

Stockholm 14.30 - 23.55 Dubai 03.55 - 11.45 Kapstaden
Köpenhamn 11.40 - 12.55 Stockholm 14.30 - 23.55 Dubai 03.55 - 11.45 Kapstaden

Kapstaden 18.25 - 05.55 Dubai 08.30 - 12.15 Stockholm
Kapstaden 18.25 - 05.55 Dubai 08.20 - 12.20 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur inklusive skatter.
 • 11 nätter på turistklasshotell.
 • Frukost alla dagar.
 • 6 middagar.
 • Utflykter och inträden enligt program.
 • Vatten under bussresan.
 • Buss under hela resan.
 • Engelsktalande guide/reseledare under hela resan.
 • Dricks för bagagehantering.

Ingår inte i resans pris

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkringar.
 • Alla personliga utgifter.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dryck.
 • Dricks till guide.
 • Övriga aktiviteter som ej ingår i programmet.
 • Eventuellt PCR-test med reseintyg (behövs i dagsläget ej om man är fullvaccinerad).

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Läs mer om inresereglerna till Sydafrika här.

Covid-19

Läs mer om Covid-19 här.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Guide

Vår engelsktalande guide Grant, som är boende i Sydafrika och har mångårig erfarenhet inom guidning, tar hand om våra grupper. Grant är med under hela resan i Sydafrika.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 34 750 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 38 300 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+500 kr)

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-12-23
 • Hemkomst: 2023-01-05
 • Resans längd: 14 dagar
 • Antal deltagare: 7 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Sydafrika

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Pretoria
 • Landsarea: 1 219 912 km2
 • Antal invånare: ca 49 000 000 st
 • Valutakod: ZAR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs mer om Covid-19 här

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...