flagga: Namibia

Namibia - safari, öken och sanddyner

11/9 – 22/9 2022
12 dagar i Namibia med Singelresor

Resebild
Namibia är ett av Afrikas vackraste länder med vacker och karg natur bestående av ändlösa savanner, öknar med vykortsvackra sanddyner och ett spännande djurliv. Vi ankommer till huvudstaden Windhoek och kommer under denna resa bland annat även att besöka den välkända röda öknen i Sossusvlei, semesterorten Swakopmund och vi får uppleva Afrikas vilda djur i Etosha nationalpark.

Program dag för dag

 • Söndag 11/9

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien
 • Måndag 12/9

  Dag 2 Ankomst till Windhoek

  Vi landar i Namibias huvudstad Windhoek som blir vår inkörsport till en spännande mix av sanddyner, öknar och forntida kulturer. I ankomsthallen på flygplatsen möts vi upp av vår guide för vidare färd till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Windhoek Safari Court eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 13/9

  Dag 3 Namibias öken

  Efter frukost åker vi mot nationalparken Naukluft och de jättelika sanddynerna i
  Sossusvlei. Detta är en av världens äldsta öknar som formats under mer än 130 miljoner år och innehåller de högsta sanddynerna i världen! Här finns bland annat den berömda sanddynen "Dune 45".
  På vägen kommer vi att stanna vid den lilla "byn" Solitaire som bland annat innehar den enda butiken och tankstationen mellan sanddynerna i Sossusvlei och kusten.

  Vi bor på Sossusvlei Lodge liknande.
  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 14/9

  Dag 4 Sossusvlei och den röda öknen

  Idag beger vi oss av tidigt på morgonen för att åka in i nationalparken till de höga sanddynerna. Vi klättrar upp på en sanddyn för att få en vacker vy över detta sandhav. Därefter åker vi till Sossusvlei och vlei där vi har lite ledig tid att utforska omgivningen och passa på att ta fantastiska fotografier av denna röda öken.

  Vi bor på Sossusvlei Lodge liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 15/9

  Dag 5 Swakopmund

  På dagens resa kommer vi att passera gamla flodbäddar och sammanstörtade bergspass.
  Öknen följer oss tills vi når den nästan permanenta dimmbanken som täcker Walvis Bay. Efter en kortare körning norrut med Atlantkusten på vänster sida och öknen till höger når vi Swakopmund.
  Vi tillbringar två nätter i denna härliga stad med Bayersk stil som ligger mellan havet och öknen med sina fantastiska stränder. Här finns också ett bra utbud av butiker, barer och restauranger.
  Swakopmund är Namibias näst största stad och landets traditionella "sommarhuvudstad" och det är en av de mest surrealistiska och unika destinationerna i landet.

  Vi bor på Strand Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 16/9

  Dag 6 Ledig dag

  Ledig dag i denna sommarhuvudstad. Här finns möjlighet till en rad aktiviteter för den som vill, bland annat djuphavsfiske, jeep-utflykter i öknen och "dune boarding" m.m. guiden kan ge tips eller varför inte utforska staden på egen hand tillsammans med dina nya resekamrater eller bara ta det lugnt på stranden.

  Vi bor på Strand Hotel eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Lördag 17/9

  Dag 7 Swakopmund - Etosha National Park

  Idag lämnar vi Swakopmund för att åka norrut till den världsberömda Etosha National Park. Parken domineras av vita saltdammar och under morgondagens safari vi får chans att se elefanter, svarta noshörningar, lejon och leoparder.

  Vi bor på Taleni Etosha liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 18/9

  Dag 8 Etosha National Park

  Idag åker vi på två safariturer. Den första blir en tidig safari på morgonen, före soluppgången, vilket är en idealisk tid för att få en chans att se djuren som då samlas vid några av de vattenhål som finns i parken. Vi åker sedan tillbaka till lodgen. På eftermiddagen tar vi oss på vår andra safari och återkommer till lodgen innan det blir mörkt.

  Vi bor på Taleni Etosha eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 19/9

  Dag 9 Etosha - Windhoek

  Vi tar det lugnt på morgonen och njuter av lugnet på lodgen, och har vi tur kanske vi kan se zebrorna flanera runt utanför. Om man vill åka på en morgonsafari i dag så kan guiden hjälpa till att anordna detta (ingår ej i resans pris)

  Vi lämnar Etosha och beger oss tillbaka till Windhoek, på vägen gör vi ett stopp i den gamla diamantstaden Otjiwarongo, där det finns en stor marknad och möjlighet att handla lite souvenirer innan det är dags att resa tillbaka till Windhoek.

  Vi bor på Windhoek Safari Court eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 20/9

  Dag 10 Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag och du kan utforska Windhoek på egen hand.

  På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag och summerar våra samlade intryck. 

  Vi bor på Windhoek Safari Court eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 21/9

  Dag 11 Avresedag

  Nu är det dags att lämna detta vackra och intressanta land och hoppas på snart återseende. Transfer till flygplatsen och hemresa.
  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/9

  Dag 12 Hemkomst

  Vi kommer hem till Skandinavien efter en minnesvärd resa och nya bekantskaper.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Flyg (alla flygtider och flygbolag är preliminära)

Flygbolag: Ethiopean Airlines,

Stockholm 21.50 - 06.20 Addis Abeba 08.30 - 13.20 Windhoek
Köpenhamn 19.15 - 20.30 Stockholm 21.50 - 06.20 Addis Abeba 08.30 - 13.20Windhoek
Göteborg 16.50 - 17.50 Stockholm 21.50 - 06.20 Addis Abeba 08.30 - 13.20Windhoek
Oslo 19.45 - 06.20 Addis Abeba 08.30 - 13.20 Windhoek

Windhoek 14.30 - 21.20 Addis Abeba 23.40 - 06.40 Stockholm
Windhoek 14.30 - 21.20 Addis Abeba 23.40 - 06.40 Stockholm 08.00 - 09.15 Köpenhamn
Windhoek 14.30 - 21.20 Addis Abeba 23.40 - 06.40 Stockholm 11.30 - 12.30 Göteborg
Windhoek 14.30 - 21.20 Addis Abeba 23.40 - 08.45 Oslo

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Hotell enligt program eller liknande inkl. frukost.
 • 6 middagar och 1 picknick lunch.
 • Utflykter, safaris och inträden enligt program.
 • Engelsktalande guide/reseledare som är med under hela resan.
 • Transporter i egen buss.
 • Vatten på bussen.

Ingår inte i resans pris

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Alla personliga utgifter.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dryck.
 • Övriga aktiviteter som ej ingår i programmet.
 • Eventuell Visumkostnad.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Vaccinationsbevis - Covid-19

För att delta på denna resa krävs det att du är fullvaccinerad mot Covid-19 och har ett vaccinationsbevis som du enkelt laddar hem från www.covidbevis.se

Pass/Visum

Visum erhålls vid inresa i landet.
De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För exakt information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Guide

Vår engelsktalande guide Grant, som är boende i Sydafrika och har mångårig erfarenhet inom guidning, tar hand om våra grupper. Grant är med under hela resan i Namibia.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

2019 års resenärers kommentarer om resan

Har nu gjort min andra resa med singelresor, först Japan och nu Namibia och är helnöjd! Verkligen bra upplägg och mycket upplevelser, jag hade höga förväntningar på Namibia och blev inte besviken . En speciell eloge till vår guide Grant som utan konkurrens är den bästa guiden jag någonsin träffat på , han fick hela gruppen att känna sig så välkomna, och väldigt kunnig på landets historia och rika djurliv. /Peter

Resan var fylld av spännande upplevelser.
Grant är en kunnig guide och skicklig chaufför. Han är också bra på att se såväl gruppens som de enskilda deltagarnas behov. /Katarina

Idag hemkommen från en HELT FANTASTISK resa till och i Namibia med Grant som guide och en mysig liten grupp på totalt 6 personer. Grant är professionell, superduktig, trevlig och rolig. /Maria

Det var en verkligt fin resa till Namibia. Uppskattade vår guide Grant, som var mycket vänlig, hjälpsam och uppmärksam. Mycket bra hotell. Sen det fantastiska landskapet! Namiböknen var helt klart höjdpunkten, vi fick dessutom uppleva en ökenstorm.
Det var trevligt med en liten grupp, 6 deltagare. Vi var mycket olika personligheter, men eftersom gruppen var liten och hela tiden tillsammans, växte vi ihop/vande vi oss vid varandra. Kan därför rekommendera liten grupp i framtiden. Det minst lyckade var den långa utflyktsdagen i Etosha. Det skulle vara bättre med någon mer övernattning där och 2-3 halvdags utflykter. Då kanske guiden skulle vara lika pigg både på morgon- och kvällsturen men vi såg många olika djur i Etosha, rikt belönade! /Elisabet

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 38 900 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 42 500 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+700 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-09-11
 • Hemkomst: 2022-09-22
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 4 - 12

Kortfakta om landet vi besöker

Namibia

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Windhoek
 • Landsarea: 825 418 km2
 • Antal invånare: ca 2 128 000 st
 • Valutakod: NAD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs mer om Covid-19 här

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...