Resan fullbokad!
flagga: Australien flagga: Nya Zeeland

Nya Zeeland och Australien

7/10 – 7/11 2023
32 dagar i Australien och Nya Zeeland med Singelresor

Resebild
Nu kan du kombinera det bästa av Nya Zeeland och Australien i en resa. Vi börjar med Nya Zeeland där vår bussresa startar i Christchurch och vi åker söder ut på Sydön till det fantastiskt vackra Fjordland. Resan fortsätter sedan norrut, vi tar färjan över Cook-sundet över till Nordön och in i ett vulkaniskt aktivt landskap och avslutar resan i Auckland. Under resan kommer vi att se fantastiska "Sagan om ringen"-landskap, glaciärer, vattenfall, fjordar, gejsrar och bubblande gyttjepölar. Bland djurriket har vi chans att få se kiwifågeln, keapapegojan, pingviner och den stora kungsalbatrossen. Vi lär också känna maoriernas spännande kultur. Därefter flyger vi till Australien där vi börjar i Melbourne och åker längs "Great Ocean Road", här får vi bland annat se kalkstensformationerna de tolv apostlarna. Resan går vidare till Alice Springs och Australiens "outback" här får vi uppleva den magiska solnedgången vid Uluru (Ayers rock) och lära om Aboriginernas historia. Vi fortsätter till Cairns där vi snorklar på stora barriärrevet och vandrar genom frodig regnskog. Resan avslutas med stadspuls i härliga Sydney. Detta är en resa som måste upplevas!

Program dag för dag

 • Lördag 7/10 till söndag 8/10

  Dag 1 - 2 Avresa och flyg till Nya Zeeland

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning.

  Måltider på flyget.
 • Måndag 9/10

  Dag 3 Ankomst till Christchurch

  Välkommen till Nya Zeeland! Efter genomgången tull och bagagehämtning möter vi vår guide vid utgången. Därefter åker vi genom staden innan vi kommer till vårt hotell för check in. Välkomstmiddag på hotellet och ett bra tillfälle att lära känna dina medresenärer lite bättre.

  Vi bor på Heartland Hotel Cotswold eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 10/10

  Dag 4 Christchurch - Dunedin

  Idag åker vi från Christchurch till Dunedin via Moeraki Boulders. Moeraki Boulders är ett naturfenomen av stora helt runda stenkulor som ligger strödda längs med Koekohe-stranden. Vi fortsätter sedan till Wellers Rock för att ta en båt för att se världens enda häckningsplats för Northen Royal Albatross på fastlandet. Förutom olika sorters albatross har vi också chans att se pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Vi åker sedan vidare till Dunedin där vi checkar in på vårt hotell. 

  Färdsträcka ca. 375 km

  Vi bor på Kingsgate Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 11/10

  Dag 5 Dunedin - Te Anau

  Efter Sightseeing i Dunedin åker vi genom ett storslaget landskap till den vackert belägna staden Te Anau.  Väl framme tar vi in på vårt hotell. På kvällen åker vi med båt till Te Anau glowworm cave  som är en geologiskt intressant kalkstensgrotta full av lysmaskar som bjuder på en fantastisk ljusshow. Tänk på att klä dig varmt då temperaturen i grottan är mellan 8-12 grader.

  Färdsträcka ca. 300 km

  Vi bor på Distinction Luxmore Hotel Te Anau eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 12/10

  Dag 6 Te Anau - Milford sound - Queenstown

  Byn Te Anau ligger vid sjön Te Anaus strand och härifrån är det inte långt till den spektakulära nationalparken Fiordland National Park. På vår väg från Te Anau till Milford Sound åker vi genom ett av Nya Zeelands vackraste områden med sina höga berg och djupa dalar. Här kan vi även stöta på den speciella papegojan Kea som bara lever här. Väl framme i Milford Sound går vi ombord på en båt för en tur genom den vackra fjorden vars bergssidor sträcker sig upp till 1800 meter över havet. Efter båtturen lämnar vi Milford Sound och vi kör vidare till Queenstown, en alpinresort vid sjön Wakatipus strand. Här checkar vi in på vårt hotell och vi har resten av dagen fri. 

  Färdsträcka ca. 405 km

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 13/10

  Dag 7 Queenstown

  Idag har vi en ledig dag för att på egen hand med dina nyfunna vänner utforska Queenstown. Här finns något för de flesta. På egen bekostnad kan du prova bungy jump, jet boating, ridning eller forsränning, men här finns även restauranger av yttersta kvalitet, spa-anläggningar och golfbanor. Men vi rekommenderar att man åker med Skyline-linbanan upp till Bobs Peak. Här får man en spektakulär utsikt över Queenstowns omgivningar. På Queenstowns turistbyrås hemsida hittar du fler förslag på aktiviteter. Läs mer här!

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 14/10

  Dag 8 Queenstown - Fox Glacier

  Vi lämnar Queenstown efter frukost och åker vidare genom det vackra bergiga landskapet på vår väg till Fox Glacier.
  Resan går längs vackra sjöar omgivna av höga berg. Vi passerar även den berömda bron Kawarau River Bridge. På vägen stannar vi i den lilla staden Wanaka som är centrum för utomhusaktiviteter på Nya Zeeland. Resan fortsätter sedan till Fox Glacier.

  Färdsträcka ca. 330 km

  Vi bor på Heartland Hotel Fox Glacier eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 15/10

  Dag 9 Fox glacier - Greymouth

  Idag lämnar vi Fox Glacier och åker genom det vackra landskapet med bergen till höger och havet till vänster, vi passerar Franz Josefs glaciär, Iantesjön och guld- och greenstone-staden Hokitika innan vi kommer fram till kuststaden Greymouth. 
  I Greymouth besöker vi ölbryggeriet Monteith´s Brewing Company och provsmakar deras öl.

  Färdsträcka ca. 200 km

  Vi bor på Copthorne Hotel Greymouth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 16/10

  Dag 10 Greymouth - Nelson

  Vår väg från Greymouth till Nelson går längs den vackra kusten och på vägen passerar vi Paparoa National Park och Punakaiki som är känt för sina speciella stenformationer  - Pancake rocks. Vi kör vidare längs med kusten och når strandstaden Nelson som är vårt mål för dagen. Här får vi en kort sightseeing. Några av de bästa vinerna på Nya Zeeland finns i området och vi smakar på några av dessa viner.

  Färdsträcka ca. 290 km

  Vi bor på Saxton Lodge Nelson eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 17/10

  Dag 11 Nelson - Picton - Wellington

  Efter frukost åker vi till Picton. På vägen passerar vi byn Havelock som framför allt livnär sig på Grönmusslor (gröna blåmusslor).
  Från Picton som är länk mellan Sydön och Nordön tar vi sedan färjan genom fjorden och över Cooksundet till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Turen tar ca 3 timmar och beskrivs som en av världens vackraste färjeturer. Längs denna vackra färjetur åker vi bland annat förbi Red Rocks sälkoloni. Framme i Wellington får vi en sightseeing där vi får se och lära om stadens sevärdheter.

  Färdsträcka ca. 210 km

  Vi bor på Travelodge Wellington eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 18/10

  Dag 12 Wellington - Tongariro nationalpark - Rotorua

  Efter frukost åker vi norrut. Vi passerar Kapiti-kusten för att sedan åka in i landet mot National Park Village som ligger vid Tongariro National Park. Härifrån kan man se tre vulkaner. Resan fortsätter sedan till staden Rotorua där vi tar in på vårt hotell. Rotorua är känd för sin geotermiska aktivitet och här finns gejsrar och varma källor. I Rotorua finns också en rik Maorikultur. 

  Färdsträcka ca. 520 km

  Vi bor på Distinction Rotorua Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 19/10

  Dag 13 Rotorua

  Efter frukost åker vi på sightseeing för att se Rotoruas geotermiska och kokande omgivningar. 
  På Nya Zeeland finns det fler får än människor och vi kommer idag att få se och lära oss mer om hur fårnäringen i landet ser ut med fårhundar, fårklippning m.m. 
  Vi besöker också Te Puia, ett Maoriskt kulturcenter mitt bland gejsrar och kokande lera. Här får vi uppleva Maorikulturen och lära om dess historia. Här finns även en skola i traditionellt trähantverk och väveri.
  På kvällen bjuds vi på en Maorishow med Hangi middag.

  Vi bor på Distinction Rotorua Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 20/10

  Dag 14 Rotorua - Matamata - Auckland

  Vi lämnar Rotorua och åker mot Auckland. Längs detta vackra landsskap blev delar av Sagan om ringen-filmerna inspelade och vi får se Hobbit-byn och andra delar från filmerna innan vi fortsätter till Auckland.  

  Färdsträcka ca. 230 km

  Vi bor på Holiday Inn Express Auckland City Center eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 21/10

  Dag 15 Auckland

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära om dess historia. Vi får bland annat se utsikten från Mount Eden vulkanen, och besöker War Memorial museet och Aquariet. Eftermiddagen är fri och du kan uppleva Auckland på egen hand.
  På kvällen äter vi avskedsmiddag i Sky Tower Orbit Restaurang.

  Vi bor på Holiday Inn Express Auckland City Center eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 22/10

  Dag 16 Auckland - transfer till flygplatsen

  Fulla av intryck och nya bekantskaper är det idag dags att lämna Nya Zeeland för denna gång och fortsätta vår resa. Utcheckning från hotellet och beroende på när transfern går till flygplatsen kan det finnas ledig tid innan avgång.
  Vidare flyg till Melbourne i Australien och
  på flygplatsen i Melbourne möts vi upp för transfer till hotellet. 

  Vi bor på Mercure Melbourne Southbank

  Frukost ingår.
 • Måndag 23/10

  Dag 17 Melbourne - Sightseeing och välkomstmiddag

  På eftermiddag ska vi upptäcka Melbourne med en halvdagssightseeing i staden. Här får vi se stadens sevärdheter och bland annat bra exempel på stadens arkitektur och Melbourne Skydeck. 

  På kvällen samlas vi för att äta en välkomstmiddag på en restaurang.

  Vi bor på Mercure Melbourne Southbank

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 24/10

  Dag 18 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road med sitt dramatiska landskap och skarpa kontraster bjuder den på många intryck. Vår utflykt går längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de otroliga kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Mercure Melbourne Southbank

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 25/10

  Dag 19 Ledig dag

  Du kan uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Mercure Melbourne Southbank

  Frukost ingår.
 • Torsdag 26/10

  Dag 20 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Stay at Alice Springs 

  Frukost ingår.
 • Fredag 27/10

  Dag 21 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 0800 - 17.00 till Western Mac Donnell Rangers nationalpark. Vi kommer här att göra några intressanta stopp och se den intressanta naturen som finns här. Medtag badkläder då det kan finnas möjlighet till ett dopp om vattenmängden tillåter. Till lunch intar vi en picknick-lunch.

  Vi bor på Stay at Alice Springs 

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 28/10

  Dag 22 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Desert Garden Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 29/10

  Dag 23 Uluru (Ayers rock) - Melbourne

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi få se bergets färgspel i soluppgången. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Melbourne och transfer till hotellet.

  Vi bor på 

  Frukost ingår.
 • Måndag 30/10

  Dag 24 Melbourne - Cairns

  Tidig på morgonen flyger vi från Melbourne till Cairns och resten av dagen är en ledig dag där  du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 31/10

  Dag 25 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi stannar vid en ö under några timmar. Här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Här kan vi bada eller snorkla direkt från stranden eller bara njuta av omgivningen. Snorkelutrustning finns att låna på båten och det serveras en lunchbuffé under dagen.  

  Vi bor på  Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 1/11

  Dag 26 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribul

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 2/11

  Dag 27 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Vibe Hotel Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 3/11

  Dag 28 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter, bland annat Bondi Beach. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt där vi får se Sydneys vackra skyline från vattnet och därefter blir det en guidad tur i Sydneys så välkända operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00

  Vi bor på Vibe Hotel Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 4/11

  Dag 29 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Vibe Hotel Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 5/11

  Dag 30 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand.

  Vi bor på Vibe Hotel Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 6/11

  Dag 31 Hemresa

  Idag är det dags att lämna detta fantastiska land och flyga hem. Transfer till flygplatsen och hemresa

  Måltider på flyget.
  Frukost ingår.
 • Tisdag 7/11

  Dag 32 Hemkomst

  Ankomst hem.

  Måltider på flyget. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Emirates, Jetstar Airlines, Qantas, Virgin Australia, Air New Zealand,

Stockholm 15.25 - 00.05 Dubai 10.25 - 13.55 Christchurch (övernattning på hotell i Dubai)
Köpenhamn 15.35 - 23.55 Dubai 10.25 - 13.55 Christchurch (övernattning på hotell i Dubai)

Auckland 20.00 - 22.10 Melbourne

Melbourne 10.25 - 11.50 Alice Springs
Uluru 14.20 - 18.30 Melbourne
Melbourne 06.00 - 08.15 Cairns
Cairns 10.55 - 14.55 Sydney

Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.20 - 12.40 Stockholm
Sydney 21.45 - 05.15 Dubai 08.30 - 12.30 Köpenhamn

Max 1x20 kg incheckat bagage på inrikesflyg i Australien samt handbagage.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter till Nya Zeeland (Christchurch) och hem från Australien (Sydney).
 • Buss anpassad efter gruppens storlek under alla resdagar.
 • Engelsktalande bussförarguide i 16-sits buss samt lokala specialistguider vid aktiviteterna på Nya Zeeland.
 • Engelsktalande bussförarguide/guide i Australien.
 • Svensktalande representant från Singelresor under resan i Australien.
 • 28 nätter på turisthotell.
 • Frukost alla dagar.
 • lunch och middagar enligt program.
 • Färja mellan Syd- och Nordön på Nya Zeeland.
 • Flyg Auckland - Melbourne.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.
 • En övernattning på hotell i Dubai om flygtiderna kräver det.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Visum till Australien.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Turistskatt (IVL) 35 NZD per person (ca 220 SEK) på Nya Zeeland.
 • NZeTa (elektroniskt inresetillstånd) 9-12 NZD per person (ca 60 - 80 SEK) till Nya Zeeland.

Färdledning/Guidning

På Nya Zeeland använder vi oss av en mindre buss som är anpassad för gruppens storlek. Den engelsktalande Nya Zeeländska bussförarguiden är med under hela resan och hjälper till med det praktiska samt berättar om landet. Vid aktiviteterna har vi lokala specialistguider.
I Australien har man olika lokala guider på de respektive orterna som besöks, tex en guide i Sydney och en i Alice Springs etc. Dessa guider är mer specialiserade på just sitt geografiska område. Ibland är det guiden som själv kör bussen och ibland har vi en egen chaufför. Storleken och modellen på buss kan variera från gång till gång då det är olika bussbolag som används. Generellt är bussen anpassad efter gruppens storlek.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Inreseregler Australien

Läs mer om inresereglerna till Australien här.

Visum Australien

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra på: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartne

Inresetillstånd/Turistskatt Nya Zeeland

Från och med den 1 oktober 2019 behöver resenärer från bl.a. Sverige till Nya Zeeland ett elektronisk inresetillstånd, NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority).
NZeTA kommer att kosta NZD $17-23 per person, beroende på om ansökan sker via app eller websida.
I samband med ansökan av NZeTA tas även en turistskatt ut som är på 35 NZD (ca 220 SEK).

Mer information om hur ansökan går till samt ansökningsformuläret finns via denna länk.

Utöver detta så behöver man fylla i en Online Traveler declaration. Det är samma som man tidigare fyllt i på papper vid ankomst men som nu går att fylla i före ankomst.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 4 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 90 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 125 200 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 145 100 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 200 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-10-07
 • Hemkomst: 2023-11-07
 • Resans längd: 32 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...