Endast eget rum
flagga: Sverige

Skidresa i Stöten, Sälen inkl. liftkort

2/2 – 6/2 2025
5 dagar i Sverige med Singelresor

Resebild

Skidåkning i svenska fjällen när den är som bäst! Vi bor på familjära Mountain Lodge Stöten i eget dubbelrum. Hotellet ligger bara några meter från backarna. Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och blev 2019 "Årets skidanläggning". Här hittar vi 45 nedfarter i varierande svårighetsgrad som garanterat kommer att hålla oss sysselsatta. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet och umgås.

Program dag för dag

 • Söndag 2/2

  Dag 1 Stöten

  Vi möts upp vid vårt boende på Mountainlodge Stöten. Incheckning till rummen från kl. 16.00 men om man kommer tidigare så går det bra att lämna väskan på hotellet.

  På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på hotellet. 

  Vi bor på Mountain Lodge Stöten

  Middag ingår.
 • Måndag 3/2

  Dag 2 Skidåkning

  Idag samlas vi kl 09.30 för en gemensam pistvisning av Stötens backar. Vi tar oss igenom hela skidsystemet och därefter kan man åka själv eller med sina nyfunna vänner. För de som vill så samlas vi för gemensam lunch på någon av de restauranger som finns här. Efter skidåkningen finns möjlighet till en stunds after-ski innan det är dags för middag.

  Middagarna äter vi tillsammans på hotellet.

  Vi bor på Mountain Lodge Stöten

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 4/2

  Dag 3 Skidåkning

  Härlig skidåkning i någon av Stötens alla 45 nedfarter. Stöten kan även stoltsera med Sälens längsta nedfart på hela 3060 meter. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

  För de som vill så samlas vi för gemensam lunch på någon av de restauranger som finns här. Efter skidåkningen finns möjlighet till en stunds after-ski innan det är dags för middag.

  Middagarna äter vi tillsammans på hotellet.

  Vi bor på Mountain Lodge Stöten

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 5/2

  Dag 4 Skidåkning

  Härlig skidåkning i någon av Stötens alla 45 nedfarter. Stöten kan även stoltsera med Sälens längsta nedfart på hela 3060 meter. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

  För de som vill så samlas vi för gemensam lunch på någon av de restauranger som finns här. Efter skidåkningen finns möjlighet till en stunds after-ski innan det är dags för middag.

  Middagarna äter vi tillsammans på hotellet.

  Vi bor på Mountain Lodge Stöten

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 6/2

  Dag 5 Hemresa

  Utcheckning på morgonen, senast kl. 10, och därefter hemresa. För er som har avresa senare denna dag går det bra att lämna packningen på hotellet. För dig som vill åka skidor även idag går det lätt att köpa till/ladda ett dagskort i hotellets skipassautomat som finns i receptionen. 
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Ingår i priset

 • 4 nätter på hotellet i eget rum inkl. frukost.
 • 4 tvårätters middagar på hotellet.
 • 3 dagars liftkort.
 • Pistvisning första skiddagen.

Ingår ej i priset

 • Transport till/från resmålet.
 • Dryck.
 • Luncher.
 • Eventuell skidhyra.
 • Tillgång till Spa-anläggningen
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Hotellet

Mountain Lodge Stöten är ett familjärt mindre hotell med 26 dubbelrum, restaurang, Spa-anläggning, after ski och skidshop. Hotellet ligger på så kallat ski in / ski out läge, vilket innebär att du har nära till backarna (ca 50 meter) och inte behöver transportera dig med buss eller bil.
För dig som behöver hyra skidutrustning så ligger Kaisers Skidbod på hotellets bottenplan.
Alla rum har eget torkskåp där blöta kläder kan torka samt eget skidskåp på bottenplan.

Stöten

Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Stöten har också Sälens längsta backe (3060 m) som slingrar sig från toppen ner genom varierande terräng. Här finns hela 45 skidbackar i varierande svårighetsgrader.
2019 tog Stöten hem SLAOs (Svenska Skidanläggningars Organisation) utmärkelse "Årets skidanläggning".

Läs mer om skidåkning och snötillgången i Stöten här: Stöten

Längdskidor: För dig som hellre åker längdskidor går det naturligtvis bra. Då drar vi av kostanden för liftkort. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Ta dig hit!

Om du väljer att åka tåg och buss till Stöten kan du boka paketresa med SJ eller Dalatrafik. Du åker då tåg till Mora eller Borlänge och fortsätter sedan via buss till Stöten med Dalatrafik. Du kan även åka hela vägen med buss. Med Fjällexpressen tar du dig hela vägen fram till Stöten från Stockholm, Göteborg och Malmö (Observera att att Fjällexpressen inte åker alla dagar i veckan).
Vi rekommenderar att du köper återbetalningsbar/ombokningsbar biljett utifall att resan av någon anledning blir inställd.

Vill du istället ta bilen finns det gott om parkeringsplatser framför hotellet avsedda för hotellets gäster. Se ruttförslag från olika städer här: Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Oslo.

Du kan nu också flyga till Scandinavian Mountains Airport. SAS samt BRA-flyg flyger bland annat hit. BRA-flyg tar dig från Bromma, Göteborg, Växjö och Ängelholm till Sälen. När du har landat på Scandinavian Mountains Airport tar det bara 18 min med buss till Mountain Lodge. Vid varje ankommande flyg finns det en transferbuss som kostar ca 500 kr t/r per person. Förbokning krävs på Sälen buss. Busstationen som ligger närmast hotellet heter "Stöten Ski Hotel" och ligger med gångavstånd från hotellet.

Kommentarer från Stöten-resan 7-11/2 2021

Det var en mycket trevlig resa. Speciellt nöjd med boende och dess mat. Kul när skidentusiaster kan ses på detta vis. Ser gärna liknande fortsatta resor som denna inom sverige gärna på andra skidorter också (stöten har många lätta backar och endast fåtal röda). Reseledare som tog ansvar och såg till att allt flöt på bra. /Maggan

Skidresan iStöten var en trevlig upplevelse. Hotellet var mycket bra, bra rum o skidförvaringen på bv. Maten god o bra att vi åt kl 18.00 o två rätter. Bra att stöten var ett lite större ställe så var nära till alla liftar inom gångavstånd o kunde gå emelllan dem, att fanns affär o lite annat att titta på. Backarna i närheten och fina, lite nackdel att de låg på skuggsidan av berget. Är lite härligt att njuta av solen när man åker men samtidigt så håller sig snön bättre när ligger i skuggan. Guidningen av backarna behövdes i första dagen när vi skulle åka.
Appen som skulle ladda ner för lunchställena var lite krångligt men fungerade när väl hade gjort det. Bra kanske om man gjort det innan så ej behövde sitta på lunchstället o göra det.
Tyckte det var bra att ni tipsade om resväg o resalternativ för resan till Stöten. Är nöjd med skidresan. Detta är något ni kan fortsätta med o kanske även på sommaren för vandring i fjällvärlden. /Karin

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 11 600 kr om du vill bo i eget rum

Tillval

 • Avdrag 1500:- för dig som vill köpa liftkort själv eller åka längdskidor

Resans tema

 • Skidor

Snabbinformation

 • Avresa: 2025-02-02
 • Hemkomst: 2025-02-06
 • Resans längd: 5 dagar
 • Antal deltagare: max 18

Kortfakta om landet vi besöker

Sverige

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Stockholm
 • Landsarea: 449 964 km2
 • Antal invånare: ca 9 829 000 st
 • Valutakod: SEK
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Kryssa för de extratillval du önskar på resan.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...