flagga: Egypten

Egypten med kryssning på Nilen och bad i Röda havet

13/3 – 23/3 2025
11 dagar i Egypten med Singelresor

Resebild
Följ med på denna intressanta, lärorika och historiska resa till Egypten med dess världsberömda sevärdheter och byggnadsverk. Vi börjar resan med att besöka pyramiderna i Giza och sfinxen, området omfattar totalt nio pyramider varav Cheopspyramiden är den största och äldsta av dessa. Vi fortsätter sedan att upptäcka Kairo innan vi beger oss söderut till staden Aswan. Därifrån kommer vi att åka på en flodkryssning längst med Nilen och får uppleva alla de spännande sevärdheter som finns längst med floden. Vi besöker även Konungarnas dal innan resan avslutas med sol och bad vid Röda havet vid Hurghada.

Program dag för dag

 • Torsdag 13/3

  Dag 1 Avresa och ankomst till Kairo

  Avresa från Skandinavien. Ankomst till Egypten och Kairo. På flygplatsen möts vi upp för gemensam transfer till vårt hotell. 

  Vi bor på Mövenpick Media City hotell eller liknande.

 • Fredag 14/3

  Dag 2 Pyramiderna i Giza, sfinxen och Sakkara

  Idag ska vi åka till det historiska området Memphis som ligger vid Nilens strand ca 20 km söder om Kairo. Här kommer vi att få se de berömda pyramiderna i Giza och sfinxen. Området omfattar totalt nio pyramider varav Cheopspyramiden är den största och äldsta av dessa. Egyptens pyramider är de största byggnadsverk människan skapat förutom kinesiska muren. Pyramiderna var gravkamrar för de egyptiska faraonerna.

  Efter detta åker vi vidare till Sakkara för lunch och därefter besöker vi begravningsområdet som ligger här.

  Vi bor på Mövenpick Media City hotell eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 15/3

  Dag 3 Kairo

  Idag står Kairo på programmet. Vi börjar med att åka till citadellet Salah El-din (Saladin) och Muhammed Ali-moskén, båda två är imponerande byggnader som är väl värda att se.  Efter lunch besöker vi det egyptiska museet som innehåller världens största samling av antikviteter.

  Vi bor på Mövenpick Media City hotell eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 16/3

  Dag 4 Kairo

  Idag åker vi in till de gamla delarna av Kairo där vi kommer besöka den hängande kyrkan. Efter det fortsätter vi till National Museum of Civilization som innehåller föremål från den egyptiska civilisationens förhistoriska tid fram till nutid.
  Vi avslutar dagen på bazaren Khan El-Khalili, som är ett populärt besöksmål både för turister men även för Kairos invånare där det mesta i form av souvenirer, hantverk, guld- och silverföremål, smycken, lädervaror m.m. kan inhandlas.

  Vi bor på Mövenpick Media City hotell eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Måndag 17/3

  Dag 5 Kairo - Aswan

  Efter frukost åker vi till flygplatsen för flyg söderut till staden Aswan, som ligger vid Nilens strand. Väl framme besöker vi den höga Dammen eller Assuandammen som den också heter. Dammen som ligger i Nilen magasinerar vatten för jordbruket och producerar också elektricitet. Vi fortsätter till den största kända obelisken som kallas för "den ofärdiga obelisken" och därefter till tempelkomplexet Philae som ligger på en ö i den nedre dammen i floden.

  De kommande 3 nätterna kommer vi att bo på ett kryssningsfartyg som sakta tar oss längst med Nilen. Nilen har genom alla tider varit en viktig transportväg och många av de mest intressanta sevärdheterna ligger direkt vid eller i närheten av floden. Vi kommer därmed att få se och uppleva många intressanta platser på vår resa!

  Vi bor på kryssningsbåt på Nilen.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 18/3

  Dag 6 Nilenkryssning

  Efter frukost på båten ska vi byta till en mindre båt, en så kallad felucca. Detta är en traditionell träsegelbåt som är vanlig här. Med den seglar vi ca 30 min tills vi kommer till den Nubiska byn vi ska besöka. Nubier är ett afrikanskt folkslag som bland annat bor längst med Nilen i södra Egypten. Efter detta fortsätter vi vår båtkryssning och efter lunch besöker vi Kom-ombo-templet. Templet är dubbelsidigt tempel vars ena sida är tillägnat guden Sobek och den andra sidan tillägnat guden Horus. Vi åker med vår båt till Edfu (Idfu). Frukost, lunch och middag serveras på båten.

  Vi bor på kryssningsbåt på Nilen.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 19/3

  Dag 7 Edfu - Luxor

  Vi börjar dagen med ett besök till det forntida Edfu-templet som är ett av de bäst bevarade templen i Egypten. Efter detta intressanta besök åker vi vidare till staden Luxor som ligger på Nilens östra strand. Här besöker vi det ståtliga Luxor-templet från 400 f.kr. med sina stora statyer.

  Vi bor på kryssningsbåt på Nilen.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 20/3

  Dag 8 Luxor - Konungarnas dal

  Efter frukost är det dags att checka ut från flodkryssaren. Vi åker till Konungarnas dal som ligger strax väster om Nilen i närheten av Luxor. Här byggdes gravar för faraonerna under Nya riket (1550 - 1070 f.kr.) Dalen innehåller ca 60 gravar varav den sista troligtvis tillhör Ramses XI.
  Vi kommer här att få se den kvinnliga faraons Hatshepsut tempel Memnon. Därefter åker vi till vårt hotell i Luxor.

  Vi bor på Steigenberger Nile Palace i Luxor eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 21/3

  Dag 9 Sol och bad i Röda havet

  Idag åker vi österut till Röda havet och vårt hotell som ligger i turistorten Hurghada. 
  Vid ankomsten till vårt hotell tar vi farväl av vår guide och chaufför. Resten av dagen är ledig för sol och bad och att bara njuta av Röda havet. Vi äter alla måltider på hotellet. 

  Vi bor på Hilton Plaza Hurghada eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 22/3

  Dag 10 Röda havet

  Ledig tid för sol och bad och att bara njuta av Röda havet och hotellets faciliteter. 

  Efter middagen hinner vi kanske vila lite innan det är dags att ta flyget som går efter midnatt från Hurghada. 

  Vi äter alla måltider på hotellet. 

  Vi bor på Hilton Plaza Hurghada eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 23/3

  Dag 11 Hemresa och hemkomst samma dag

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa. På denna resa går man i en hel del trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Turkish Airlines, Egypt Air,

Stockholm 11.30 - 17.15 Istanbul 19.05 - 20.30 Kairo
Köpenhamn 10.45 - 16.00 Istanbul 19.05 - 20.30 Kairo

Hurghada 03.25 - 07.35 Istanbul 08.55 - 10.40 Stockholm
Hurghada 03.25 - 07.35 Istanbul 08.30 - 09.55 Köpenhamn

Ingår i resan

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter.
 • Transfer tur och retur flygplats - hotell.
 • Boende 10 nätter varav 3 nätter på flodbåt. Sista natten vid Röda havet kommer vi behöva åka på natten då flyget går tidigt sista dagen.
 • Frukost alla dagar.
 • Luncher och middagar enligt program. På hotellet vid Röda havet ingår drycker.
 • Inrikesflyg Kairo - Aswan
 • Engelsktalande guide/reseledare med under alla aktivitetsdagarna.
 • Inträden och program enligt dagsprogrammet.
 • Busstransporter i egen buss.

Ingår inte i resans pris

 • Dryck.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.
 • Dricks till hotell, guider och chaufförer. Detta är mycket vanligt i Egypten och är obligatoriskt på denna resa (räkna med ca 100 kr per dag)
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.
 • Visum (single entry Visa kostar ca 25 USD)

Inreseregler Egypten

Visum krävs för svenska medborgare och ansöks lättast online via Egypt e-Visa Portal. Man måste ansöka om visumet minst 7 dagar före ankomst. Vi kommer att skicka ut information om hur detta går till i god tid före avresa.
Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från beräknad hemkomst. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.
Läs mer om inresereglerna här.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 33 890 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 40 890 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2025-03-13
 • Hemkomst: 2025-03-23
 • Resans längd: 11 dagar
 • Antal deltagare: 8 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Egypten

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Kairo
 • Landsarea: 1 001 450 km2
 • Antal invånare: ca 80 472 000 st
 • Valutakod: EGP
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...