flagga: Spanien

Vandringsresa i Katalonien i Spanien

17/10 – 24/10 2024
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Under denna vandringsresa får vi uppleva det vackra och varierande katalanska landskapet till fots. Vår svensktalande guide kommer varva vandringar längs med kusten – den berömda Costa Brava med sina dramatiska klippformationer och doftande pinjeskog – med spännande vandringar i inlandet, där vi får njuta av väldigt omväxlande och natursköna landskap. Nivån på vandringarna ligger mellan lätt och medelsvår.
Vi bor centralt och bekvämt i det vackert belägna Lloret de Mar, med gångavstånd från stranden, och härifrån utforskar vi området dag för dag. Utöver de vackra landskapen, får vi även stifta bekantskap med flera charmerande mindre städer, samt besöka en osttillverkare där vi får en provsmakning av de traditionellt framställda ostarna. Följ med på en resa till Katalonien där det mesta ingår!

Program dag för dag

 • Torsdag 17/10

  Dag 1 Avresa och ankomst till Barcelona

  Vår guide möter upp oss på flygplatsen för ca 1 timmes transfer till hotellet i Lloret de Mar och incheckning.

  Middag beroende på ankomsttid.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Middag ingår.
 • Fredag 18/10

  Dag 2 Cala Llevado - Tossa de Mar

  Ordningen på dagarna är exempel och kan komma att ändras.

  Dagens vandring blir vårt första möte med Camí de Ronda, den stig som följer kustlinjen på Costa Brava mellan städerna Blanes och Portbou. Den uppstod ursprungligen för att förbinda kustens olika samhällen och stränder med varandra, och kantas av frodig pinjeskog och branta klippor. Vi startar med en relativt kort första sträcka för att ha krafter kvar att utforska den charmerande kust-staden Tossa de Mar, där vi njuter av medel-tida gränder, magnifik utsikt och en god lunch. Lokalbussen som tar oss tillbaka till Lloret bjuder på ytterligare vackra vyer!

  Vandring ca 6 km.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 19/10

  Dag 3 La Garrotxa

  Vulkanområdet i La Garrotxa är det bästa exemplet på vulkanlandskap på den iberiska halvön. Här finns ett 40-tal icke aktiva vulkaner; det senaste utbrottet i området skedde för ca 11.000 år sedan. La Garrotxa är fortfarande seismiskt aktivt, även om det inte skett några större jordbävningar här sedan 1400-talet.
  Området är ett naturreservat med frodig och varierande lövskog och vår vandring går förbi de två vulkanerna Santa Margarida och Croscat. Efter avslutad vandring serveras vi en smaklig lunch på en traditionell katalansk restaurang.

  Vandring ca 8 km.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 20/10

  Dag 4 Lloret de Mar - Blanes

  Idag vandrar vi en ny sträcka av Camí de Ronda och denna gång är vårt mål grannstaden Blanes, den sydligaste punkten på den drygt 20 mil långa kuststräckan. Vandringen bjuder på många vackra vyer och flera badmöjligheter! Strax innan vi når Blanes tar vi lunchpaus hemma hos Miguel, som lagar en härlig måltid åt oss. Från hans trädgård kan vi njuta av utsikten mot havet och den som vill kan även ta ett svalkande dopp i poolen. Efter lunch fortsätter vi den sista vackra biten till Blanes, där vi tar lokalbussen tillbaka till Lloret.

  Vandring ca 11 km.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 21/10

  Dag 5 Ledig dag

  Idag får de som behöver en chans att vila trötta fötter och ladda batterierna. Vi föreslår en promenad för att upptäcka Llorets gamla stadskärna, en stunds vila på stranden eller ett besök i den fina trädgården Santa Clotilde  Vår guide kan ge tips och råd!

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 22/10

  Dag 6 Cala Fosca - Calella de Palafrugell

  Idag väntar en av Costa Bravas riktiga pärlor, nämligen kustvägen mellan stranden Cala Fosca och den lilla fiskarstaden Calella de Palafrugell. Denna sträcka har allt det som gör Camí de Ronda så attraktivt: branta klippor som stupar ner i det turkosblå Medelhavet, små insprängda sandstränder, doftande pinjeskog och historiska lämningar. Väl framme i det charmiga Calella de Palafrugell, får vi tid att strosa en stund bland byns små vitkalkade hus och gränder. Och varför inte ta ett uppfriskande dopp i havet, som in i november brukar hålla en i svenska mått mätt acceptabel badtemperatur? Lunchen serveras på en av stadens  restauranger, alldeles intill den vackra strandpromenaden.

  Vandring ca 9,5 km.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 23/10

  Dag 7 Naturreservatet Montseny

  Vi avslutar vår vecka med ett besök i Kataloniens äldsta naturreservat, Montseny, beläget i bergsmassivet med samma namn. På grund av sin ekologiska mångfald är området även utsätt av Unesco till biosfärområde. På en relativt begränsad yta finns alla de tre huvudsakliga vegetationsområdena från den europeiska kontinenten samlade. Vi kommer göra den vandring som brukar kallas ”De gamla kastanje-trädens vandring”, en väldigt fin skogsvandring som ger tillfälle att njuta av de vackra färgskiftningar som skogen bjuder på i hösttider. Lunchen intas hos en ostproducent och naturligtvis bjuds vi att smaka på den egna produktionen och andra lokala läckerheter.

  Vandring ca 5,5 km.

  Vi bor på Hotell Flamingo eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 24/10

  Dag 8 Hemresa

  Efter en fullspäckad vecka är det dags att packa väskorna och åkta till Barcelonas flygplats för hemfärd. Tack för denna gång!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3-4

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

4 God kondition. På denna vandringsresa behöver du kunna gå upp till ca 15 km i kuperad terräng, oftast flera dagar i rad. God kondition krävs samt viss vandringsvana är att föredra.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Norwegian, Iberia, SAS, Vueling, Lufthansa, Air France, KLM

Stockholm 11.55 - 15.20 Barcelona
Köpenhamn 09.50 - 12.50 Barcelona
Göteborg 11.55 - 15.00 Barcelona

Barcelona 10.45 - 14.30 Stockholm
Barcelona 17.00 - 20.10 Köpenhamn
Barcelona 16.05 - 19.15 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet
 • Svensktalande guide/reseledare
 • 7 nätter på hotell i Lloret de Mar
 • Halvpension på hotellet (frukost och middagsbuffé inkl. 1/4 husets vin och vatten)
 • 4 luncher på lokala restauranger inkl. 1/4 husets vin och vatten
 • 1 lunch hemma hos Miguel inkl. 1/4 husets vin och vatten
 • Vandringar enligt program
 • Busstransporter enligt program (både privat och lokal buss)

Ingår ej i priset

 • Drycker som ej nämns ovan (t ex öl, vin utöver det som ingår, annan dryck eller kaffe).
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Lokal turistskatt (1,5€ per natt)

Vandringarna

Vandringarna sker på varierande underlag och vi vandrar ca 7-8 kilometer per dag (ca 3-4 timmar vandring). Höjdskillnaden ligger vanligtvis på 150-250 meter. Vandringsskor/kängor krävs.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 16 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 18 990 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+600 kr)
 • Göteborg (+600 kr)

Resans tema

 • Vandring
 • Aktivitetresa
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-10-17
 • Hemkomst: 2024-10-24
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 8 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...