Få platser kvar!
flagga: Spanien

Gourmet- och kulturresa i Spanien

21/4 – 28/4 2024
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild
Under denna resa får vi uppleva det bästa Katalonien har att erbjuda i form av mat, vin, kultur, växtlighet, vackra landskap, konst och historia. Vårt 4 stjärniga hotell ligger i Lloret de Mar på den vackra kuststräckan Costa Brava, varifrån vi gör våra dagliga utfärder.
Vårt fokus denna vecka ligger på maten och under resan äter vi avsmakningsmenyer på tre olika restauranger som alla har eller har haft en Michelinstjärna. En annan dag äter vi en härligt lunch hemma hos vår värd Miguel i hans vackert belägna villa. Vi provsmakar även några av de lokala vinerna i ett vinotek som ligger i närheten av hotellet. Självfallet besöker vi metropolen Barcelona med sin 2000 år långa historia och sina många arkitektoniska mästerverk, men vi utforskar även andra viktiga städer som till exempel provinshuvudstaden Girona med sina medeltida gränder och sin storslagna katedral. Surrealismens mästare, konstnären Salvador Dalí, stiftar vi bekantskap med under vårt besök på Dalímuseet i Figueres, en annan dag beundrar vi växtprakten i grannstaden Blanes botaniska trädgård och vi besöker även konstens Babel, den charmiga lilla kuststaden Tossa de Mar.
De flesta måltiderna ingår i denna resa.

Program dag för dag

 • Söndag 21/4

  Dag 1 Avresa och ankomst till Barcelona

  Vid ankomsten till Barcelona blir vi uppmötta för vidare transfer till vårt hotell som ligger centralt beläget i Lloret de Mar.

  Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Middag ingår.
 • Måndag 22/4

  Dag 2 Utflykt till Tossa de Mar och båtfärd

  Vi startar veckan med en djupdykning i Costa Bravas vilda och vackra kustlinje, när vi tar oss till den charmiga lilla staden Tossa de Mar. Vi åker buss en del av vägen och promenerar sedan den sista sträckan för att komma riktigt nära det fantastiska landskapet, med sina pinje- och korkeksskogar, branta stup ned mot det turkosfärgade havet och små insprängda bad-vikar mellan klipporna. Tossa var under en period ett konsternas mecka, och Marc Chagall var bara en av många konstnärer som spenderade långa perioder i staden. Vi njuter av den magnifika utsikten från fyren, strosar sedan genom de medeltida gränderna och för dem som vill finns tid för ett dopp i havet. Lunchen intas på en restaurang på strandpromenaden och efter lunch vänder vi åter mot Lloret, denna gång med båt.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 23/4

  Dag 3 Barcelona

  Vi fortsätter vår resa med att bege oss mot metropolen Barcelona, där vi får en guidad rundtur per buss. Vi ser det mesta av det bästa i denna fantastiska stad och stiger av vid vissa utvalda platser för att se närmare på några av stadens verkliga pärlor. Bland annat tar vi ett varv runt den fortfarande ofärdiga kyrkan Sagrada Familia, den berömde arkitekten Antoni Gaudís mästerverk. Framåt lunch tar vi paus och på restaurangen Hisop låter vi oss väl smaka av den fina avsmakningsmenyn. Efter lunch får vi tid för en liten stadsvandring i gamla stan, med sitt myllrande folkliv och sin 2000 år långa historia.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 24/4

  Dag 4 Ledig tid och vinprovning i Lloret

  Idag stannar vi i Lloret och laddar batterierna igen efter storstadens sus och dus. Förmiddagen är öppen för bad och sol, besök på den lokala marknaden eller kanske ett besök i den vackra trädgården Santa Clotilde, till stor del inspirerad av italiensk renässansstil. På eftermiddagen blir det provning av några av traktens bästa viner tillsammans med vår passionerade sommelier Celia (engelsktalande), som driver vinoteket Mesquevi. Hon tar oss med på en resa där vi smakar oss fram mellan sprudlande cava, friskt vitt vin, fylligt rödvin och mjukt dessertvin.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 25/4

  Dag 5 Girona och restaurang Les Magnòlies

  Staden Girona är en guldgruva vad gäller medeltida arkitektur! Dess smala kuller-stenbelagda gränder och trappor och dess påtagliga romanska och gotiska arv sätter sin prägel på den vackra stadskärnan. Inte undra på att tv-serien Game of Thrones valde staden för vissa av sina inspelningar! Vi tar en liten vandring genom de gamla delarna och besöker katedralen. Efter detta finns tid för en promenad uppe på de gamla stadsmurarna, varifrån utsikten över både stad och omgivningar är magnifik, alternativt en stunds fri tid för fika eller shopping. När vi börjar bli redo för lunch, tar vi bussen till den lilla staden Arbùcies, där restaurangen Les Magnòlies dukar upp en underbar avsmakningsmeny till oss.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 26/4

  Dag 6 Botanisk trädgård och lunch hemma hos Miguel

  Idag beger vi oss till grannstaden Blanes, där vi besöker den botaniska trädgården Marimurtra. Här tävlar de 3000 växtarterna med den hänförande utsikten om vår uppmärksamhet.  När vi sett oss mätta på både blomsterprakt och havsutsikt, går vi den lilla promenaden hem till vår värd Miguel, vars magnifikt belägna hus klänger sig fast på sluttningen mot havet. Här blir vi bjudna på en hemmagjord typisk Katalansk lunch och njuter av gott vin, och vacker utsikt. Om någon behöver svalka av sig innan eller efter maten, går det så klart bra att ta ett dopp i poolen.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 27/4

  Dag 7 Dalí-museet i Figueres och restaurang Casamar

  Idag får vi en intensiv förmiddag i surrealismens tecken! Vi besöker konstnären Salvador Dalís födelsestad Figueres, där det stora Dalí-museet ligger. Museet i sig anses vara världens största surrealistiska installation och är det näst mest besökta museet i Spanien, efter Prado-museet i Madrid. Det blir en djupdykning i Dalís surrealistiska och bisarra värld, där hans unika personlighet och stil sätter prägel på allt och knappast lämnar någon oberörd. Efter besöket i Figueres, styr vi kosan mot kusten igen, för att inta lunchen i pittoreska Llafranc, där restaurang Casamar, som tidigare haft en Michelin-stjärna, dukat upp för vår grupp. Restaurangen är fantastiskt belägen med utsikt mot havet, och här är det framför allt havets läckerheter som förför våra gommar. Innan vi ger oss hem till hotellet, tar vi en stilla promenad och låter den ljuvliga utsikten hjälpa matsmältningen på traven.

  Vi bor på Hotel Flamingo i Lloret de Mar.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 28/4

  Dag 8 Hemresa

  Efter en fullspäckad vecka är det dags att packa väskorna och ta sig mot Barcelonas flygplats för hemfärd. Tack för denna gång!

  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Lufthansa, Vueling,

Stockholm 06.55 - 10.30 Barcelona
Köpenhamn 07.15 - 10.05 Barcelona

Barcelona 11.20 - 14.55 Stockholm
Barcelona 10.55 - 13.50 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer tur/retur från flygplatsen till hotellet.
 • Svensktalande guide på utflykterna (Engelsktalande på vinprovningen)
 • 7 nätter på Hotel Flamingo i Lloret de Mar inkl. frukostbuffé.
 • Middagsbuffé varje kväll på hotellet inkl. 1/4 husets röd/rosé vin och vatten.
 • 5 luncher.
  • Restaurang Hisop i Barcelona (avsmakningsmeny) inkl. 2 glas vin
  • Restaurang Les Magnòlies i Arbúcies (avsmakningsmeny) inkl. 2 glas vin.
  • Restaurang Casamar i Llafranc (avsmakningsmeny) inkl. 2 glas vin.
  • Restaurang i Tossa de Mar inkl. 1/4 husets vin och vatten.
  • Festlunch hos vår värd Miguel i Blanes inkl. 2 glas vin.
 • Båttur till Tossa de Mar.
 • 5 Heldagsutflykter varav 4 med egen buss.
 • Entré till Dalimuseet i Figueres.
 • Inträde till katedralen i Girona.
 • Vinprovning på vinotek i Lloret de Mar.

Ingår ej i priset

 • Drycker som ej nämns ovan (t ex öl, vin utöver det som ingår, annan dryck eller kaffe).
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Turistskatt 1,5 €/natt (betalas till hotellet på plats)

Hotell

Vi kommer att bo på det fina hotellet Hotel Flamingo**** i Lloret de Mar. Hotellet ligger ca 150 meter från stranden och har utomhuspool (ej uppvärmd). Hotellet ligger centralt med flera butiker, barer och restauranger i närheten.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 19 490 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - 1 plats för en kvinna
 • 21 690 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - 1 plats kvar
 • Köpenhamn (+500 kr) - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-04-21
 • Hemkomst: 2024-04-28
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: 12 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...