Resan fullbokad!
flagga: Spanien

Fira midsommar i Spanien med vår guide Carmen

18/6 – 25/6 2023
8 dagar i Spanien med Singelresor

Resebild

Byt ut det det traditionsenliga svenska midsommarfirandet och följ med på en upplevelserik vecka full av trivsamma aktiviteter till solsäkra oc natursköna Costa Brava med vår guide Carmen.
Det blir en annorlunda midsommar då vi i Spanien firar San Juan, Johannes döparen, en kväll fylld av magi och traditioner då det är årets kortaste natt. Det blir cava och coca till Sant Joan firandet. Att bada i havet denna natten sägs bringa lycka under det kommande året. Så visst ska vi bada!
Under veckan nyttjar vi lokala färdmedel och båt samt privat buss för att upptäcka de närliggande vackra kustbyarna och Barcelona. Vi startar vistelsen men en härlig katamarantur med dopp i havet och lätt lunch ombord. Härliga rytmer ombord - så vi dansar säkert loss på båten!
Vi avnjuter en eftermiddags- och kvällstur till Barcelona med sitt rika kulturarv, fascinerande arkitektur, livfull saluhall och myllrande Las Ramblas. Det blir en trivsam tapintxos middag och det vackra vattenspelet får avsluta kvällen.
Härlig båttur till konstnären Marc Chagalls blåa paradis. Tossa de Mar där vi känner historiens vingslag när vi vandrar på ringmuren i medeltida La Vila Vella. Vi njuter av Tossas fina strand och mysiga stadskärna. Det blir även en spännande dag på playan med aktiviteter, som en guidad kayakutflykt och vi provar även på paddelsurf med instruktör. Det blir en dag att minnas!
Vackra kustvandringar och flera härliga dopp i smaragdgrönt kristallklart vatten på drömlika badstränder utlovas. Det fantastiska spanska köket kommer att avnjutas under hela veckan. Så följ med på en trivsam spansk midsommarresa med många roliga upptåg!!

Program dag för dag

 • Söndag 18/6

  Dag 1 Avresa och ankomst till Barcelona

  Vi landar på flygplatsen i Barcelona där vi blir mötta för vidare transfer, ca 1 timme, till vackra Costa Brava och Hotell Alba
  Seleqtta**** för incheckning. 

  Hotellet har perfekt läge i centrum med 100 m till den vackra strandpromenaden. Alla rum har fin utsikt. Rummen har badrum med badkar / dusch, hårfön, litet kylskåp och Tv. Inbjudande poolområde med solstolar.
  Restaurangen erbjuder variationsrik buffé till frukost och middag där spanskt bordsvin och vatten ingår. Hotellet erbjuder dagliga aktiviteter och underhållning.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Middag ingår.
 • Måndag 19/6

  Dag 2 Stadsvandring och katamarantur

  Efter en god frukost startar vi dagen med en behaglig katamarantur längs med natursköna Costa Brava.
  Medan vi promenerar till båtplatsen berättar vår svenska lokalguide för oss om stadens historia och intressant kuriosa. Katamaran Sensation med personal välkomnar oss ombord och vi serveras öl, sangria och läsk. Det blir en lättare lunch ombord och härliga rytmer som lockar till dans.
  Vi ankrar för ett uppfriskande dopp i havet och vänder sedan tillbaka till Lloret de Mar.
  Eftermiddagen tillbringas om så önskas vid hotellpoolen eller på den fina stranden i Lloret de Mar.
  Vi samlas igen till middag på hotellet.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 20/6

  Dag 3 Veckomarknaden och kustvandring till vacker strand

  Idag tar vi en morgonpromenad till den livliga och trivsamma veckomarkanden. Här kan man köpa allt mellan himmel och jord. Vi tar en fika innan vi vänder tillbaka till hotellet. Resten av dagen till eget förfogande. Kanske en kortare vandring till en av Spaniens vackraste badstränder lockar? Häng med
  Carmen!
  Vi samlas till middag igen.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 21/6

  Dag 4 Stranddag med havskajak längs med Costa Brava kust

  Idag tar vi en dag på beachen med roliga aktiviteter. Vi beger oss till Fenals-stranden till fots eller för de som önskar kan ni välja att ta lokalbussen över till stranden. Här blir det en trivsam och guidad tvåtimmars havskajak utflykt. Teamarbete krävs idag och det blir sagolikt vackert längs med kusten. Okomplicerat och lätt för alla. Under dagen provar vi även på paddelsurf med duktig instruktör för den som önskar.
  Det blir garanterat många härliga skratt och en dag att minnas!
  Vi samlas till middag igen.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 22/6

  Dag 5 Barcelona

  Idag njuter vi av dopp i havet och lunch på hotellet innan avresa till Barcelona.
  Det blir en mysig eftermiddags- och kvällstur till vackra och historierika Barcelona där vi upptäcker den medeltida arkitekturen i de välbevarade gotiska kvarteren. Det blir en behaglig stadsvandring med många sevärdheter. Vi beundrar arkitekten Antonio Gaudis spektakulära mästerverk, den ofullbordade basilikan LaSagrada Familia (utifrån) och de fantasifulla bostadshusen Casa Batlló och La Pedrera. Vi upplever några av stadens ikoniska platser som Gotiska kvarteren, Plaza España, Plaza Catalunya m.m.
  Vi avnjuter en gemensam pintxosmiddag innan vi avslutar med de vackra vattenspelen i Barcelona, en härlig kombination av vatten, ljus och musik. Fulla av intryck vänder vi tillbaka till hotellet strax före midnatt.

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 23/6

  Dag 6 Båttur till Tossa de Mar och San Joan firande

  Efter frukost blir det avfärd med båt till Marc Chagalls blåa Paradis, Tossa de Mar.
  Vi får uppleva en av Costa Bravas vackraste medeltida byar och möts av historiens vingslag när vi vandrar in i den gamla stadsdelen, La Vila Vella med sin vackra stadsmur och slingriga kullerstensgator. Här blir det dopp i havet och tid att strosa omkring och avnjuta en lunch på egen hand.
  Vi vänder tillbaka på eftermiddagen.

  Vi avslutar dagen med middag på hotellet och firar San Juan, Johannes döparen, spanjorernas egna midsommarfirande. Det blir en kväll fylld av magi och traditioner då det är årets kortaste natt. Det blir cava och
  coca vid poolen.
  Att bada i havet denna natten sägs bringa lycka under det kommande året, så vi avslutar med ett dopp till månens ljus innan läggdags!

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 24/6

  Dag 7 Soluppgång och kustvandring

  Tidig uppstigning för de som önskar uppleva en magisk soluppgång och morgonpromenad. Vi vänder tillbaka
  till hotellet för frukost. Därefter blir det en vacker kustvandring norrut med en del trappor, lite upp och lite ner som vi snart glömmer när vi bländas av landskapet och vyerna. Vi tar ett dopp i havet innan vi vänder tillbaka till lunch på hotellet. 

  Vi avslutar en härlig vecka ned att avnjuta en avskedsmiddag tillsammans. 

  Vi bor på Hotell Alba Seleqtta 

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 25/6

  Dag 8 Hemresa

  Efter en sista god frukost blir det
  transfer till flygplatsen. Det är dags att ta farväl för den här gången och med bagaget fullt av fina minnen, säger vi
  "Hasta la vista " ! På återseende!
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Vueling, Lufthansa

Stockholm 07.45 - 11.20 Barcelona
Köpenhamn 07.15 - 10.05 Barcelona

Barcelona 12.10 - 15.40 Stockholm
Barcelona 10.55 - 13.50 Köpenhamn

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inklusive alla skatter och avgifter.
 • Transfer tur och retur från flygplatsen till hotellet.
 • 7 nätter på Hotell Alba Seleqtta inkl. frukost.
 • 5 middagar på hotellet inkl. bordsvin och vatten.
 • 2 middagar på restaurang inkl. bordsvin och vatten.
 • 1 lunch på katamaranen med dryck
 • 2 luncher på hotellet inkl. bordsvin och vatten.
 • Utflykter enligt program.
 • Svensktalande guide/färdledare under hela resan.
 • Turistskatt

Ingår ej i priset

 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Inreseregler Spanien

Läs mer om inresereglerna till Spanien på Spanien Travel Safe hemsida här.

Covid-19

Läs mer om Covid-19 här.

Hotell

Hotel Alba Seleqtta har perfekt läge i centrum med 100 m till den vackra strandpromenaden. Rummen har badrum med badkar / dusch,
hårfön, litet kylskåp och tv. Restaurangen erbjuder variationsrik buffé till frukost och middag där spanskt bordsvin och vatten ingår. Hotellet erbjuder dagliga aktiviteter och underhållning. Det finns även en trädgård och spa samt inomhus- och utomhuspooler.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 16 300 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 17 990 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Svensktalande guide

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-06-18
 • Hemkomst: 2023-06-25
 • Resans längd: 8 dagar
 • Antal deltagare: max 22

Kortfakta om landet vi besöker

Spanien

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Madrid
 • Landsarea: 504 782 km2
 • Antal invånare: ca 46 506 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Just denna resa är tyvärr fullbokad. Men fyll i formuläret nedan så placeras du på vår reservlista.

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning till reservlistan får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din förfrågan...