flagga: Sydafrika

Sydafrika - Garden route över nyår

26/12 2024 – 9/1 2025
15 dagar i Sydafrika med Singelresor

Resebild

Vi landar i Kapstaden - en av de vackraste städerna i världen! Här gör vi en tur längs Atlantkusten till Godahoppsudden och Cape Point med magnifik utsikt. Vi besöker Robben Island, fängelset där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år. Vi fortsätter sedan österut längs Garden Route som räknas som en av världens vackraste sträckor, här får vi uppleva Sydafrikas varierande landskap av magnifik natur med berg, skogar, öken, floder och gyllene stränder. Vi gör en safaritur på Buffelsdrift Game Lodge där vi hoppas få se några av Afrikas vilda djur. Vi besöker även imponerande Cango Caves och nationalparken Tsitsikamma. Vi firar in det nya året i staden Montagu och avslutar resan i vackra kuststaden Hermanus. Vår guide Grant guidar oss genom sitt Sydafrika och berättar med inlevelse om landet och om de utmaningar och möjligheter de står inför.

Program dag för dag

 • Torsdag 26/12

  Dag 1 Avresa

  Avresa med mellanlandning innan vår resa fortsätter mot Kapstaden. 
 • Fredag 27/12

  Dag 2 Ankomst till Kapstaden - Table Mountain

  Nu är vi i en av de vackraste städerna i världen, Kapstaden!
  Vår guide möter upp oss i ankomsthallen på flygplatsen. Vi åker direkt in till hjärtat av Kapstaden och om vädret tillåter tar vi linbanan upp till stadens kännetecken, Table Mountain - Taffelberget (biljett för linbanan ingår ej i priset). Efter detta åker vi till vårt hotell.  

  På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Vänligen ta med en kopia av ditt pass samt information om din reseförsäkring som du lämnar till guiden.

  Vi bor på Cresta Grande eller The Commodore Hotel i Kapstaden eller liknande.

  Middag ingår.
 • Lördag 28/12

  Dag 3 Kirstenbosch och vingårdsbesök

  Denna morgon går vi sakta in i semesterläge och gör en promenad genom staden från vårt hotell via Green Market Square, Adderly Street och mot Company Gardens. Härifrån tar vi vår buss och åker vidare mot vårt första stopp, den världsberömda Kirstenbosch botaniska trädgård som ligger vackert belägen vid den östra foten av Taffelberget.

  Därefter fortsätter vi utforska Kapstaden och eftersom vi är i Sydafrikas stora vindistrikt kommer vi idag att besöka en vinproducent som finns här i Constantia dalen. Vi gör ett besök i en vinkällare och får provsmaka några av deras viner.

  Efter detta åker vi åter till vårt hotell och kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Vi bor på Cresta Grande eller The Commodore Hotel i Kapstaden eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 29/12

  Dag 4 Robben Island

  Idag ska vi fördjupa oss i Sydafrikas rika och ibland mörka historia. 
  Dagen är utformad för att ge oss en bättre förståelse för var Sydafrika kommer ifrån och dess roll i afrikansk politik. 

  Vi ska åka på en guidad tur till Robben Island, fängelset för politiska fångar där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år – ett sant bevis på den mänskliga andan och beslutsamheten.

  Vi kommer tillbaka till populära V & A Waterfront och ni har eftermiddagen till förfogande för shopping eller för att ta en fika vid havet och njuta av den vackra utsikten. Efter detta tar vi oss tillbaka till hotellet på egen hand.  

  Ikväll ska vi äta en fantastisk middag på en afrikansk restaurang med underhållning som kommer att bli ett minne för livet!

  Vi bor på Cresta Grande eller The Commodore Hotel i Kapstaden eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 30/12

  Dag 5 Kapstaden - Godahoppsudden

  Efter frukost är det ännu en gång dags att utforska Sydafrikas fantastiska landskap!
  Idag ska vi göra en av de mest fantastiska och populäraste turerna i Kapstaden. Vi åker längs den vackra kusten med siktet inställt på Godahoppsudden. Ett naturreservat med imponerande klippor och ett hisnande skådespel när havets krafter slår in mot land. Det finns även möjlighet att gå eller åka upp till fyren vid Cape Point där vi även får tid för lunch. Vi åker sedan tillbaka längs Atlantkusten och passerar Kapstadens Riviera, Clifton- och Camps Bay. Vi stannar vid Pingvinkolonin vid Boulders beach som är den största pingvinkolonin i Sydafrika. 

  Vi bor på Cresta Grande eller The Commodore Hotel i Kapstaden eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 31/12

  Dag 6 Montagu - Gott Nytt År!

  Idag lämnar vi Kapstaden och kör österut mot bergsområdena i bergskedjan Langebergen och kommer fram till den pittoreska staden Montagu.
  Garden route räknas som en av världens vackraste sträckor med de ständigt föränderliga färgerna på de majestätiska bergen, natursköna bergspassen, floderna, vingårdarna, fruktträdgårdarna och den vackra kusten.

  Under dagen gör vi idag ett stopp hos ytterligare en vinproducent som finns här och får provsmaka några av deras viner.

  Denna vår sista dag 2024 kommer vi att njuta av lugnet bortom storstädernas puls och myller av människor när vi tillsammans äter en god nyårsmiddag och firar in det nya året. Lugnt har vi men roligt och trevligt ska vi ha, Gott Nytt År! 

  Vi bor på Montagu Country Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 1/1

  Dag 7 Montagu

  Vi börjar det nya året med en lugn morgon och njuter av omgivningen. Vår guide samt hotellets aktivitetsdisk finns tillgänglig med idéer och förslag på aktiviteter denna dag för de som önskar.

  Vi bor på Montagu Country Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 2/1

  Dag 8 Oudtshoorn och Buffeldrift Lodge

  I dag åker vi vidare österut mot Oudtshoorn där vi får en intressant guidad tur på en strutsfarm.
  På eftermiddagen kommer vi fram till vårt boende för de kommande två nätterna på Buffelsdrift Game Lodge. Här bor vi i bekväma "tält" med sängar och badrum och somnar gott med naturen alldeles inpå oss.
  På kvällen äter vi en gemensam middag på lodgen.

  Vi bor på Buffelsdrift Game Lodge 

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 3/1

  Dag 9 Safari och Cango Caves

  Vakna upp till ljudet av egyptiska gäss och kanske morgonbadande flodhästar.

  Den bästa tiden att upptäcka djur på är under tidig morgon så idag stiger vi upp tidigt för en morgonsafari och hoppas få se några av Afrikas vilda djur som giraffer, antiloper, bufflar, flodhästar och elefanter.
  Efter detta åker vi tillbaka till lodgen för frukost och därefter åker vi vidare på nästa äventyr som är den imponerande grottan Cango Caves. Grottan är en av de största kalkstensgrottorna i världen och består av flera olika rum med fantastiska skapelser.
  Vi åker sedan tillbaka till Buffeldrift och resten av dagen är ledig för att njuta av lugnet, spana på djur eller ta ett dopp i poolen. 

  Vi bor på Buffelsdrift Game Lodge

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 4/1

  Dag 10 Knysna

  Idag gör vi ytterligare en morgonsafari och hoppas på många spännande djurmöten. 

  Efter detta lämnar vi vildmarken och åker söderut mot kusten och staden Knysna. Vi stannar längs med vägen och tar en "take-away" lunch innan vi fortsätter till Knysna. Väl framme checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt beläget i Knysna med gångavstånd till centrum och hamnen.

  På kvällen äter vi en gemensam middag på en restaurang i Knysna.

  Vi bor på The Knysna Log Inn eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 5/1

  Dag 11 Tsitsikamma och Monkeyland eller Birds of Eden

  Efter frukost åker vi till den natursköna nationalparken Tsitsikamma som är en del av nationalparken Garden Route. Här blandas den klippiga kusten mot Indiska oceanen med frodiga skogar. Vi får tid att utforska en vacker vandringsled längs havet till några hängbroar för de som önskar!
  På eftermiddagen besöker vi antingen Monkeyland Sanctuary eller Birds of Eden, välj det som intresserar dig mest! På Monkeyland arbetar man med att rehabilitera burapor till ett liv i frihet. Aporna lever i skogen på Monkeyland och vi får en guidad tur här av deras duktiga guider. Här lever många olika arter av apor, bland annat några av Skansens Lemurer som Jonas Wahlström tagit dit. Om du är mer intresserad av fåglar så finns det möjlighet att istället besöka Birds of Eden som ligger precis bredvid Moneyland, här går man då runt på egen hand utan guide. 

  Vi bor på The Knysna Log Inn eller liknande

  Frukost ingår.
 • Måndag 6/1

  Dag 12 Knysna - Hermanus

  Idag börjar vi bege oss tillbaka mot Kapstaden. Vi kommer under dagen att köra ca 415 km längst med väg N2 som binder samman Garden route med halvön där kuststaden Hermanus är belägen. Vi checkar in på vårt hotell i Hermanus som ligger precis vid havet.

  Vi bor The Windsor Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 7/1

  Dag 13 Ledig dag Hermanus

  Idag har vi en ledig dag i denna pittoreska kuststad. Här finns en mängd kaféer och även vandringsleder längst med kusten med alla sina tidvattenpooler. Vår guide kan ge tips på saker att göra. 

  På kvällen äter vi en sista middag tillsammans.

  Vi bor The Windsor Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 8/1

  Dag 14 Hemresa

  Idag är det dags att lämna Sydafrika. Tidig frukost och avresa från hotellet för att vara säkra på att komma i god tid till flygplatsen i Kapstaden. Vi tar farväl av vår nyfunne vän och guide innan det är dags att kliva på vårt flyg för hemresa.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 9/1

  Dag 15 Hemkomst

  Efter en mellanlandning anländer vi till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar, Emirates, Turkish Airlines, Lufthansa, Finnair

Stockholm 15.10 - 23.50 Doha 01.45 - 10.30 Kapstaden
Köpenhamn 15.15 - 23.30 Doha 01.45 - 10.30 Kapstaden

Kapstaden 12.35 - 23.20 Doha 01.45 - 06.40 Stockholm
Kapstaden 12.35 - 23.20 Doha 01.55 - 06.40 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur inklusive skatter.
 • 12 nätter på hotell inkl. frukost.
 • 7 middagar.
 • Utflykter och inträden enligt program.
 • Vatten under bussresan.
 • Buss under hela resan.
 • Engelsktalande guide/reseledare under hela resan.
 • Dricks för bagagehantering.

Ingår inte i resans pris

 • Avbeställningsskydd och reseförsäkringar.
 • Alla personliga utgifter.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dryck.
 • Dricks till guide.
 • Övriga aktiviteter som ej ingår i programmet.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Guide

Vår engelsktalande guide Grant, som är boende i Sydafrika och har mångårig erfarenhet inom guidning, tar hand om våra grupper. Grant är med under hela resan i Sydafrika.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 38 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 45 890 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 000 kr)

Resans tema

 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Safari

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-12-26
 • Hemkomst: 2025-01-09
 • Resans längd: 15 dagar
 • Antal deltagare: 7 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Sydafrika

 • Kontinent: Afrika
 • Huvudstad: Pretoria
 • Landsarea: 1 219 912 km2
 • Antal invånare: ca 49 000 000 st
 • Valutakod: ZAR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...