flagga: Sri Lanka

Sri Lanka med sol och bad

15/9 – 28/9 2023
14 dagar i Sri Lanka med Singelresor

Resebild

Den exotiska ön Sri Lanka bjuder på vacker grönskande natur blandad med kolonial historia och ett stort kulturarv. På denna resa besöker vi bland annat de grönklädda bergen i Nuwara Eliya, det mäktiga Sigiriyaberget, den medeltida staden Polonnaruwa och åker på jeepsafari i Minneriya Nationalpark. Resan avslutas med några härliga dagar vid havet innan vi åker till den kommersiella huvudstaden Colombo för hemresa.
Detta är en resa där du får se det bästa av Sri Lanka men samtidigt får tid till sol och bad, men andra ord den perfekta semestern.

Program dag för dag

 • Fredag 15/9

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan resan fortsätter mot Sri Lanka.
 • Lördag 16/9

  Dag 2 Ankomst till Colombo

  Idag landar på på flygplatsen i Colombo. Vi möts upp i ankomsthallen och åker sedan till vårt hotell som ligger i Negombo, strax norr om Colombo. Incheckning på hotellet och om tid finns så gör vi en sightseeing i Negombo, som förutom turism har sina inkomstkällor från fisket. 

  Vi bor på Goldi Sands Hotel eller liknande

  Middag ingår.
 • Söndag 17/9

  Dag 3 Negombo - Dambulla

  Idag lämnar vi Negombo och beger oss in i landet mot Dambulla och Sigiriya. På vägen besöker vi grott-templet Ethugala Raja Maha Viharaya.

  Vi bor på Rangiri Dambulla Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 18/9

  Dag 4 Sigiriya

  Idag besöker vi ”Sigiriyaberget”, en 180 m hög klippa som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Vi passerar vallgraven, vattenträdgårdarna och ruinerna av det nedre palatset innan vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen. Väl uppe ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet och belönas dessutom med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen.

  På eftermiddagen gör vi en jeepsafari i Minneriya nationalpark som bland annat är känd för sina stora flockar med vilda elefanter. Här finns även flera arter av hjortar, vildsvin, vattenbufflar och sjakaler.

  Vi bor på Rangiri Dambulla Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 19/9

  Dag 5 Polonnaruwa

  Efter frukost åker vi till den medeltida staden Polonnaruwa som är från 1100-talet och är med på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker flera av de vackra sevärdheterna som finns här, bland annat statue of Parakramabahu som är en stor uthuggen stenstaty i berget, resterna av det kungliga palatset samt Rankoth Vehera som är som en gigantiskt stupa. Alla dessa sevärdheter ligger inom ett och samma område och ger en bra bild av Sri Lankas historia.

  På eftermiddagen besöker vi även det mäktiga och världsarvslistade Dambulla Cave Temple. Grottorna består av mer än 22 000 kvadratmeter målade ytor och många  skulpturer och statyer av Buddha och hans lärjungar men även av kungar och gudar.

  Vi bor på Rangiri Dambulla Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 20/9

  Dag 6 Kandy

  Idag är det dags att checka ut från hotellet och vi fortsätter vår färd söderut till staden Kandy, även kallad Nuwara.

  På vägen stannar vi till vid en kryddodling för att se och lära oss mer om kryddorna som växer här på ön och dess användning i det lankesiska köket.

  Vi besöker också det rikt utsmyckade Muthu Mari Amman hindu tempel. Dess höga torn som är vackert dekorerat med hundratals skulpturer av gudomliga varelser kallas Gopurams och är det mest karakteristiska inslaget i tamilska hinduiska tempel i södra Indien och Sri Lanka.

  På eftermiddagen kommer vi fram till Kandy. På kvällen får vi sedan uppleva en traditionell lankesisk show och även Kandys mest kända sevärdhet som är Temple of tooth, som sägs innehålla en tandrelik av Buddha. Detta gör det till en av Buddismens viktigaste platser i världen.

  Vi bor på Thilanka Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 21/9

  Dag 7 Nuwara Eliya

  Idag åker vi genom de natursköna bergen till Nuwara Eliya, även känt som "Lilla England". Vi stannar till vid bergen som är täckta med te-plantage och vattenfall. På vägen besöker vi även en te-fabrik där vi bland annat kan se torkningsprocessen och hur teet tillverkas. Vi har också möjlighet att smaka nybryggt "Ceylon Te" som anses vara det bästa i världen.

  Efter detta fortsätter vi till Ella där vi checkar in på vårt hotell.

  Vi bor på Flower Garden Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 22/9

  Dag 8 Ella

  Idag ska vi upptäcka den natursköna omgivningen kring Ella. Vi har en magnifik utsikt från Mini Adams Peak som ger en 360 graders panoramautsikt över den omgivande naturen. Vi får även se 9 Arch Bridge som är en järnvägsbro som vackert skär genom den gröna naturen, ett riktigt fint fotomotiv!

  Resten av eftermiddagen är programfri.

  Vi bor på Flower Garden Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 23/9

  Dag 9 Ella - Bentota/Beruwala

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss västerut till kusten för några härliga dagar med sol och bad. På vägen stannar vi till vid ett av de transit hem för elefanter som finns på Sri Lanka. Hemmet ligger strax utanför nationalparken Uda Walawe i den sydvästra delen av Sri Lanka och öppnade sina dörrar för babyelefanter i nöd 1995. Elefantungarna tas om hand för att sedan integreras tillbaka till en djungelmiljö efter en vistelse på ungefär fyra år. 

  Innan vi kommer fram till kusten hinner vi med ett besök i det UNESCO listade fortet Galle, även kallat Dutch Fort som är ett mycket vackert och välbevarat fort från den Europeiska kolonialtiden. Fortet är ett av de viktigaste arkeologiska och historiska monumenten för att illustrera det europeiska inflytandet i Sydostasien mellan 1500- och 1800-talet.

  Vi bor på The Palms Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 24/9

  Dag 10 Sol och bad i Bentota

  Ledig tid vid havet. Nu finns möjlighet till sol, bad och avkoppling. För den som vill finns det bland annat möjlighet att hyra vattensportaktiviteter här.

  Vi bor på The Palms Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 25/9

  Dag 11 Sol och bad i Bentota

  Ledig tid vid havet. Nu finns möjlighet till sol, bad och avkoppling. För den som vill finns det bland annat möjlighet att hyra vattensportaktiviteter här.

  Vi bor på The Palms Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 26/9

  Dag 12 Sol och bad i Bentota

  Ledig tid vid havet. Nu finns möjlighet till sol, bad och avkoppling. För den som vill finns det bland annat möjlighet att hyra vattensportaktiviteter här.

  Vi bor på The Palms Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 27/9

  Dag 13 Bentota - Colombo

  Efter några dagars vila är det idag dags att åka mot huvudstaden Colombo. 

  Här gör vi en sightseeing och kommer bland annat att se Holländska kyrkan Wolfendhal med anor från 1749 samt det Vitahuset lika stadshuset och Cinnamon Gardens som är Sri Lankas Beverly Hills.

  På kvällen samlar vi alla intryck och äter en sista gemensam middag innan det strax efter midnatt är dags att bege sig till flygplatsen.

  Vi bor på Fairway Hotel eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 28/9

  Dag 14 Hemresa

  Fulla av intryck och nya lärdomar är det idag dags att lämna Sri Lanka för denna gång och hoppas på ett snart återseende.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Qatar, Emirates

Stockholm 16.10 - 23.50 Doha 01.35 - 09.00 Colombo
Köpenhamn 16.05 - 23.20 Doha 01.35 - 09.00 Colombo

Colombo 03.50 - 06.05 Doha 08.10 - 14.15 Stockholm
Colombo 03.50 - 06.05 Doha 08.05 - 13.50 Köpenhamn

Ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • 11 1/2 nätter på turistklasshotell.
 • Frukost alla dagar på hotellen.
 • Middag alla dagar på hotellen.
 • Engelsktalande guide/reseledare med under alla aktivitetsdagarna.
 • Entréavgifter enligt programbeskrivningen.
 • Alla transporter i programmet med bil/buss med AC.

Ingår ej i resans pris

 • Visum till Sri Lanka, ca 50 USD (instruktioner om hur detta går till skickas närmare avresan).
 • Drycker.
 • Luncher.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Andra kostnader som inte är nämnda under ”Ingår i resans pris”.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Visum

Visum krävs för inresa till Sri Lanka och måste ordnas före ankomsten.
Visumansökan fylls i elektroniskt genom ETA (Electronic Travel Authorization System): www.eta.gov.lk. På sidan hittar du all nödvändig information om hur detta går till, så läs gärna igenom noggrant innan du ansöker.
Du måste ta med dig en kopia på ETA:s godkännande (som innehåller texten ”We are pleased to inform you that your application for ETA has been approved”) att visa upp vid passkontrollen tillsammans med din flygbiljett.
Vi kommer att skicka ut information om visumansökningen via mail i god tid före avresan.
Tänk också på att ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst och ha två tomma sidor.

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral. Läs gärna vårdguidens/1177 tips inför din resa på Reseråd och vaccinationer.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 32 400 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 36 700 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2023-09-15
 • Hemkomst: 2023-09-28
 • Resans längd: 14 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Sri Lanka

 • Kontinent: Asien
 • Huvudstad: Colombo
 • Landsarea: 65 610 km2
 • Antal invånare: ca 21 514 000 st
 • Valutakod: LKR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

Nationalitet som i passet

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...