flagga: Portugal

Portugal longstay vid Albufeira på vackra Algarvekusten. All inclusive

15/2 – 8/3 2025
22 dagar i Portugal med Singelresor

Resebild

Fly mörker och rusk och tillbringa några veckor på Portugals vackra Algarvekust. Vacker omgivning och behagligt klimat gör detta område till en mycket populär tillflyktsort för frusna nordbor. Detta är en mycket prisvärd resa där alla måltider och alla drycker på hotellet ingår. Några dagar gör vi spännande utflykter för att se mer av den vackra omgivningen och den portugisiska kulturen, i övrigt är detta en resa för dig som vill ta det lugnt och bara njuta av omgivningen. Trevliga Albufeira stad ligger på promenadavstånd samt finns daglig transfer dit från hotellet för de som föredrar det. Vår svensktalande representant Robert finns på plats under hela vistelsen och hjälper gärna till med tips på fler utflykter och sevärdheter. För dig som är intresserad av golf så finns det flera golfbanor i närheten.

Program dag för dag

 • Lördag 15/2

  Dag 1 Avresa och ankomst

  Avresa och ankomst till Portugal. I ankomsthallen blir vi mötta för vidare transfer till hotellet. Efter ca 50 minuter når vi vårt hotell.

  Vi bor på Auramar Beach Resort Hotel

  Middag ingår.
 • Söndag 16/2 till fredag 7/3

  Dag 2 - 21 Lediga dagar samt några utflykter

  Lediga dagar att nyttja hotellets faciliteter eller upptäcka omgivningen. Några av dagarna kommer vi att göra utflykter. För dig som vill upptäcka mer kommer vår representant Robert att erbjuda flera utflykter som går att köpa till på plats. Det kan vara vandringar, sevärdheter eller besök till lokala tillverkare etc. Robert har stor erfarenhet och kunskap om området och bor stora delar av året på Algarvekusten och är stationerad ca 5 kilometer från hotellet. 

  Vi bor på Auramar Beach Resort Hotel

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 8/3

  Dag 22 Hemresa

  Hemresa och ankomst till Skandinavien samma dag.
  Frukost ingår.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 1

1 Låg kondition. Denna resa passar alla som kan ta sig fram obehindrat kortare sträckor på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: SAS, Norwegian, Lufthansa, Brussels Airlines

Stockholm 07.40 - 11.10 Faro
Köpenhamn 08.30 - 11.20 Faro
Göteborg 06.15 - 07.05 Köpenhamn 08.30 - 11.20 Faro

Faro 12.00 - 17.25 Stockholm
Faro 12.10 - 16.55 Köpenhamn
Faro 12.10 - 16.55 Köpenhamn 21.05 - 21.55 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.
 • 21 nätter på turistklasshotell.
 • All inclusive (frukost, lunch och middag inkl. dryck).
 • Svensktalande representant finns tillgänglig under hela resan.
 • 4 st utflykter. På några av utflykterna pratar guiden engelska och på någon har vi vår svensktalande representant. Beroende på gruppstorlek kan andra gäster vara med på utflykterna. Måltider under utflykterna ingår ej om inte annat anges.

Ingår ej i priset

 • Eventuella extra utflykter.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Turistskatt 1,5€ per natt (max 7 nätter) som betalas på plats till hotellet.

Förslag på utflykter

Portugisisk afton Portugisisk afton i Albufeira, underhållning av äkta portugisiska folklore samt lite Fado. Lite lättare underhållning som ger en mycket trevlig och uppsluppen stämning, möjlighet till lite allsång ges. Vi avnjuter en 3 rätters gruppmeny. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt, dricka (öl eller vin) ingår samt efterrätt.

Upptäck Algarve västerut, mot Europas sydvästligaste hörn. Vi kör kl 09.00 på morgonen och stannar på vägen för fika och lunch. Resan tar oss längs intressanta byar, stränder, städer, utsiktsplatser och några pärlor som bara måste ses. Vi beräknar vara borta hela dagen och förväntas vara åter på hotellet vid 17.00-tiden. Ta med kamera, vatten och bekväma kläder. Planeras med kort varsel, så vi kan ta hänsyn till vädret. Landskapet här är karga klippor, gömda vackra vikar och grottor.

Upptäck Algarve österut, mot spanska gränsen. Vi kör kl 09.00 på morgonen och stannar på vägen för fika och lunch. Resan tar oss längs intressanta byar, stränder, städer, utsiktsplatser och några pärlor som bara måste ses. Vi beräknar vara borta hela dagen och förväntas vara åter på hotellet vid 17.00-tiden. Ta med kamera, vatten och bekväma kläder. Planeras med kort varsel med hänsyn till vädret. Landskapet här är mer inland med floder och kust med vita långa stränder, naturreservat.

Öarnas tur, 6 timmar, start från hamnen i staden Olhão. Turen går från Olhão till, Culatra Island ca 30 min. Vi stannar några timmar, har tid för lunch och ser oss omkring i ett samhälle som består av cirka 900 personer. Vi promenerar genom byn till Atlantkusten för att beskåda en sandstrand på 8 km. Området heter Ria Formosa och är ett enastående naturskyddsområde.

Hotell

Auramar Beach Resort Hotel
Hotellet är ett "All-inclusive" hotell där mat och dryck ingår. Ett stenkast från stranden har detta lite äldre hotell ett mycket bra läge. Inomhus- och utomhuspool (ej uppvärmd), stor trädgård med lummig grönska med utsikt över Atlanten. 287 rum med balkong, delvis havsutsikt, kylskåp, värdeskåp och luftkonditionering. Internet är gratis och fungerar relativt bra men vi kan inte garantera att det fungerar lika bra som hemma. Restaurang och barer, biljard, boule, tennis och andra sportaktiviteter finns på hotellet. Ett liveband brukar spela på hotellet någon kväll i veckan. Observera att det är mycket trappor på hotellet och att alla faciliteter inte nås med hiss.
Albufeira centrum ligger ca 1,1 km från hotellet. Det går bra att gå längs med stranden eller längs med vägen.
Restaurang- och bargatan "The Strip" ligger 600 meter från hotellet.
Läs gärna recensioner på hotellet på tex. Booking.com

Golf

Tycker du om att spela golf så finns det två 9 hålsbanor i närheten av hotellet, Balaia Golf och Pine Cliffs. Sedan finns det en 18 hålsbana i Salgados som ligger 20 minuter med bil från hotellet.
Vill man åka lite längre bort är det Vilamoura med minst 6 banor, 30 minuter från hotellet.
Vår svensktalande representant på plats hjälper till med bokningarna.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 22 700 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 29 600 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+900 kr)

Resans tema

 • Må bra
 • Svensktalande guide
 • Longstay

Snabbinformation

 • Avresa: 2025-02-15
 • Hemkomst: 2025-03-08
 • Resans längd: 22 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Portugal

 • Kontinent: Europa
 • Huvudstad: Lissabon
 • Landsarea: 92 391 km2
 • Antal invånare: ca 10 676 000 st
 • Valutakod: EUR
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Inom Europa räcker det med ett förnamn (tilltalsnamn som i passet)

Samtliga efternamn som står i passet behövs alltid uppges

Epostadress

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.

Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Singelresor Norden AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.

Dessutom har företaget Singelresor Norden AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Läs mer och boka avbeställningsförsäkring samt reseförsäkring här: Gouda reseförsäkringar

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...