flagga: Nya Zeeland

Nya Zeeland rundresa

8/10 – 24/10 2022
17 dagar i Nya Zeeland med Singelresor

Resebild
På denna resa kommer du få se stora delar av Nya Zeeland. Vår bussresa startar i Christchurch och vi åker söderut på Sydön till det fantastiskt vackra Fjordland. Resan fortsätter sedan norrut, vi tar färjan över Cook-sundet över till Nordön och in i ett vulkaniskt aktivt landskap och avslutar resan i Auckland. Under resan kommer vi att se fantastiska "Sagan om ringen"-landskap, glaciärer, vattenfall, fjordar, gejsrar och bubblande gyttjepölar. Bland djurriket har vi chans att få se kiwifågeln, keapapegojan, pingviner och den stora kungsalbatrossen. Vi lär också känna maoriernas spännande kultur. Max 16 deltagare!

Program dag för dag

 • Lördag 8/10 till söndag 9/10

  Dag 1 - 2 Avresa och flyg till Nya Zeeland

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning.

  Måltider på flyget.
 • Måndag 10/10

  Dag 3 Ankomst till Christchurch

  Välkommen till Nya Zeeland! Efter genomgången tull och bagagehämtning möter vi vår guide vid utgången. Därefter åker vi på en kort sightseeing genom staden innan vi kommer till vårt hotell för check in. Välkomstmiddag på hotellet och ett bra tillfälle att lära känna dina medresenärer lite bättre.

  Vi bor på Heartland Hotel Cotswold eller liknande.

  Middag ingår.
 • Tisdag 11/10

  Dag 4 Christchurch - Dunedin

  Ca. 375 km.
  Idag åker vi från Christchurch till Dunedin via Moeraki Boulders. Moeraki Boulders är ett naturfenomen av stora helt runda stenkulor som ligger strödda längs med Koekohe-stranden. Vi fortsätter sedan till Wellers Rock för att ta en båt för att se världens enda häckningsplats för Northen Royal Albatross på fastlandet. Förutom olika sorters albatross har vi också chans att se pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Vi åker sedan vidare till Dunedin där vi checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Kingsgate Hotel Dunedin eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 12/10

  Dag 5 Dunedin - Te Anau

  Ca. 300 km.
  Efter Sightseeing i Dunedin åker vi genom ett storslaget landskap till den vackert belägna staden Te Anau.  Väl framme tar vi in på vårt hotell. På kvällen åker vi med båt till Te Anau glowworm cave  som är en geologiskt intressant kalkstensgrotta full av lysmaskar som bjuder på en fantastisk ljusshow. Tänk på att klä dig varmt då temperaturen i grottan är mellan 8-12 grader.

  Vi bor på Distinction Luxmore Hotel Te Anau eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 13/10

  Dag 6 Te Anau - Milford sound - Queenstown

  Ca: 405 km.
  Byn Te Anau ligger vid sjön Te Anaus strand och härifrån är det inte långt till den spektakulära nationalparken Fiordland National Park. På vår väg från Te Anau till Milford Sound åker vi genom ett av Nya Zeelands vackraste områden med sina höga berg och djupa dalar. Här kan vi även stöta på den speciella papegojan Kea som bara lever här. Väl framme i Milford Sound går vi ombord på en båt för en tur genom den vackra fjorden vars bergssidor sträcker sig upp till 1800 meter över havet. Efter båtturen lämnar vi Milford Sound och vi kör vidare till Queenstown, en alpinresort vid sjön Wakatipus strand. Här checkar vi in på vårt hotell och vi har resten av dagen fri. 

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 14/10

  Dag 7 Queenstown

  Idag har vi en ledig dag för att på egen hand med dina nyfunna vänner utforska Queenstown. Här finns något för de flesta. På egen bekostnad kan du prova bungy jump, jet boating, ridning eller forsränning, men här finns även restauranger av yttersta kvalitet, spa-anläggningar och golfbanor. Men vi rekommenderar att man åker med Skyline-linbanan upp till Bobs Peak. Här får man en spektakulär utsikt över Queenstowns omgivningar. På Queenstowns turistbyrås hemsida hittar du fler förslag på aktiviteter. Läs mer här!

  Vi bor på Heartland Hotel Queenstown eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 15/10

  Dag 8 Queenstown - Fox Glacier

  ca 330 km.
  Vi lämnar Queenstown efter frukost och åker vidare genom det vackra bergiga landskapet på vår väg till Fox Glacier.
  Resan går längs vackra sjöar omgivna av höga berg. Vi passerar även den berömda bron Kawarau River Bridge. På vägen stannar vi i den lilla staden Wanaka som är centrum för utomhusaktiviteter på Nya Zeeland. Resan fortsätter och när vi kommer fram besöker vi glaciären Fox Glacier.

  Vi bor på Heartland Hotel Fox Glacier eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 16/10

  Dag 9 Fox glacier - Greymouth

  Ca 200 km.
  Idag lämnar vi Fox Glacier och åker genom det vackra landskapet med bergen till höger och havet till vänster, vi paserar Franz Josefs glaciär, Iantesjön och guld- och greenstone-staden Hokitika innan vi kommer fram till kuststaden Greymouth.
  I Greymouth besöker vi ölbryggeriet Monteith´s Brewing Company och provsmakar deras öl.

  Vi bor på Kingsgate Hotel Greymouth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 17/10

  Dag 10 Greymouth - Nelson

  Ca 290 km.
  Vår väg från Greymouth till Nelson går längs den vackra kusten och på vägen passerar vi Paparoa National Park och Punakaiki som är känt för sina speciella stenformationer  - Pancake rocks. Vi kör vidare längs med kusten och når strandstaden Nelson som är vårt mål för dagen. Här får vi en kort sightseeing. Några av de bästa vinerna på Nya Zeeland finns i området och vi smakar på några av dessa viner.

  Vi bor på Saxton Lodge Nelson eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 18/10

  Dag 11 Nelson - Picton - Wellington

  Ca 210 km.
  Efter frukost åker vi till Picton. På vägen passerar vi byn Havelock som framför allt livnär sig på Grönmusslor (gröna blåmusslor).
  Från Picton som är länk mellan Sydön och Nordön tar vi sedan färjan genom fjorden och över Cooksundet till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Turen tar ca 3 timmar och beskrivs som en av världens vackraste färjeturer. Längs denna vackra färjetur åker vi bland annat förbi Red Rocks sälkoloni. Framme i Wellington får vi en sightseeing där vi får se och lära om stadens sevärdheter.

  Vi bor på Travelodge Wellington eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 19/10

  Dag 12 Wellington - Tongariro nationalpark - Rotorua

  Ca. 520 km.
  Efter frukost åker vi norrut. Vi passerar Kapiti-kusten för att sedan åka in i landet mot National Park Village som ligger vid Tongariro National Park. Härifrån kan man se tre vulkaner. Resan fortsätter sedan till staden Rotorua där vi tar in på vårt hotell. Rotorua är känd för sin geotermiska aktivitet och här finns gejsrar och varma källor. I Rotorua finns också en rik Maorikultur. 

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 20/10

  Dag 13 Rotorua

  Efter frukost åker vi på sightseeing för att se Rotoruas geotermiska och kokande omgivningar. Vi besöker också Te Puia, ett Maoriskt kulturcenter mitt bland gejsrar och kokande lera. Här får vi uppleva Maorikulturen och lära om dess historia. Här finns även en skola i traditionellt trähantverk och väveri.
  På Nya Zeeland finns det fler får än människor och vi kommer idag att få se och lära oss mer om hur fårnäringen i landet ser ut med fårhundar, fårklippning m.m. 
  På kvällen bjuds vi på en Maorishow med Hangi middag.

  Vi bor på Alpin Motel Rotorua eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 21/10

  Dag 14 Rotorua - Matamata - Auckland

  Ca. 230 km.
  Vi lämnar Rotorua och åker mot Auckland. Längs detta vackra landsskap blev delar av Sagan om ringen-filmerna inspelade och vi får se Hobbit-byn och andra delar från filmerna innan vi fortsätter till Auckland.  

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 22/10

  Dag 15 Auckland

  Efter frukost blir det sightseeing i Auckland. Vi får se och uppleva stadens sevärdheter och lära om dess historia. Vi får bland annat se utsikten från Mount Eden vulkanen, och besöker War Memorial museet och Aquariet. Eftermiddagen är fri och du kan uppleva Auckland på egen hand.
  På kvällen äter vi avskedsmiddag i Sky Tower Orbit Restaurang.

  Vi bor på Auckland City Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 23/10

  Dag 16 Hemresa

  Idag är det dags att säga farväl till vackra Nya Zeeland och fulla av intryck vänder vi åter hemåt. Transfer till flygplatsen för hemresa.

  Måltider på flyget.
  Frukost ingår.
 • Måndag 24/10

  Dag 17 Hemkomst

  Ankomst till Sverige.

  Måltider på flyget. 

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (Flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: Singapore Airlines, Qatar, Emirates, Qantas, Air New Zealand, SAS, Lufthansa

Stockholm 18.50 - 20.55 Frankfurt 22.00 - 16.25 Singapore 19.50 - 10.30 Christchurch
Köpenhamn 19.10 - 20.40 Frankfurt 22.00 - 16.25 Singapore 19.50 - 10.30 Christchurch
Göteborg 18.15 - 20.55 Frankfurt 22.00 - 16.25 Singapore 19.50 - 10.30 Christchurch
Oslo 16.05 - 18.10 Frankfurt 22.00 - 16.25 Singapore 19.50 - 10.30 Christchurch

Auckland 15.35 - 21.00 Singapore 00.05 - 08.15 Stockholm
Auckland 15.35 - 21.00 Singapore 23.55 - 06.00 Köpenhamn
Auckland 15.35 - 21.00 Singapore 00.05 - 08.15 Stockholm 11.35 - 12.35 Göteborg
Auckland 15.35 - 21.00 Singapore 23.55 - 06.00 Köpenhamn 08.10 - 09.25 Oslo

Max 1x23 kg incheckat bagage på flyget samt handbagage.

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt "Reseinformation" inkl. skatter och avgifter till Christchurch och hem från Auckland.
 • Luftkonditionerad 16-sitsig buss under alla resdagar.
 • Engelsktalande bussförarguide/färdledare samt lokala specialistguider vid aktiviteterna.
 • 13 nätter på turisthotell inkl. frukost.
 • 3 middagar.
 • 1 lättare lunch dag 6.
 • Inträde till Te Puia Maori kulturcentrum.
 • Inträde till Mitai Maori Village.
 • Hobbiton Movie Set tours.
 • Inträde till War Memorial museum i Auckland.
 • Inträde till Auckland Aquarium.
 • Besök på ett ölbryggeri.
 • Båttur i Taiaroa Head.
 • Båttur i Milford Sound.
 • Båttur i Te Anau och besök i en grotta.
 • Färja mellan Syd- och Nordön.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Drycker.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Turistskatt (IVL) 35 NZD per person (ca 220 SEK).
 • NZeTa (elektroniskt inresetillstånd) 9-12 NZD per person (ca 60 - 80 SEK).

Färdledning/Guidning

På Nya Zeeland använder vi oss av en mindre buss som är anpassad för gruppens storlek. Den engelsktalande Nya Zeeländska bussförarguiden är med under hela resan och hjälper till med det praktiska samt berättar om landet. Vid aktiviteterna har vi lokala specialistguider.

Pass/Inresetillstånd/Turistskatt

Från och med den 1 oktober 2019 behöver resenärer från bl.a. Sverige till Nya Zeeland ett elektronisk inresetillstånd, NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority).
NZeTA kommer att kosta NZD$9-12 per person (ca 60-80 SEK), beroende på om ansökan sker via app eller websida.
I samband med ansökan av NZeTA tas även en turistskatt ut som är på 35 NZD (ca 220 SEK).

Mer information om hur ansökan går till samt ansökningsformuläret finns via denna länk.

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För exakt information, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 43 990 kr del i dubbelrum
 • 51 890 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn (+1 500 kr)
 • Göteborg (+900 kr)
 • Oslo (+900 kr)

Resans tema

 • Storstad
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2022-10-08
 • Hemkomst: 2022-10-24
 • Resans längd: 17 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 16

Kortfakta om landet vi besöker

Nya Zeeland

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Wellington
 • Landsarea: 268 680 km2
 • Antal invånare: ca 4 252 000 st
 • Valutakod: NZD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...