Inställd!

Resan har avgått
flagga: Australien

Stora Australienresan, (del 1 och 2) - Melbourne, Alice Springs, Uluru, Cairns, Sydney, Fraser Island, Brisbane, Darwin, Perth

26/10 – 24/11 2018
30 dagar i Australien med Singelresor

Resebild

Välkommen med på våran stora Australienresa. Vi besöker alla de viktigaste sevärdheterna Australien har att erbjuda. Resan börjar i Melbourne och fortsätter sedan till Alice Springs, Uluru, Cairns, Sydney, Brisbane, Darwin och Perth. Det blir en perfekt blandning av storstad, regnskog, öken, hav, djur, sol och bad och enastående natur och sevärdheter. Vi använder oss av lokala kunniga guider som visar oss det riktiga Australien.

Program dag för dag

 • Fredag 26/10

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien.

  Måltider på flyget
 • Lördag 27/10

  Dag 2 Fortsatt resa mot Melbourne

  Resan fortsätter mot Melbourne.
  Transfer till hotellet.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

 • Söndag 28/10

  Dag 3 Melbourne - halvdagssightseeing

  Idag ska vi på en halvdagssightseeing i Melbourne. Här får vi se stadens sevärdheter och exempel på stadens arkitektur. Vi besöker bland annat Federation square, stadshuset, St.Paul's Cathedral och Eureka Skydeck 88. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på en restaurang.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 29/10

  Dag 4 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road bjuder på många intryck med sitt dramatiska landskap. Här åker vi längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de speciella kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 30/10

  Dag 5 Melbourne - ledig dag

  Idag kan du uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 31/10

  Dag 6 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Aurora Alice Springs  eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 1/11

  Dag 7 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 08.00 - 17.00 till West MacDonnell Rangers nationalpark.
  Lunch äter vi på Glen Helen resort.

  Vi bor på Aurora Alice Springs  eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 2/11

  Dag 8 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Outback Pioneer Lodge eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 3/11

  Dag 9 Uluru (Ayers rock) - Cairns

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi får se bergets färgspel i soluppgången. Vi går på en promenad runt foten på berget och får lära oss om aboriginska legender och se uråldriga klippmålningar. Därefter åker vi till kulturcentret och Maruku Arts and Craft Coop för att lära mer om aboriginernas uråldriga kultur. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Cairns och transfer till hotellet i Cairns.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 4/11

  Dag 10 Cairns

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/11

  Dag 11 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi spenderar några timmar, här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Snorkelutrustning finns att låna på plats.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 6/11

  Dag 12 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribulation

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch i regnskogen och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 7/11

  Dag 13 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.
  Frukost ingår.
 • Torsdag 8/11

  Dag 14 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt och därefter en guidad tur i Sydneys operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 9/11

  Dag 15 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 10/11

  Dag 16 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand med dina nya vänner.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 11/11

  Dag 17 Sydney - Fraser Island

  Utcheckning från vårt hotell i Sydney och transfer till flygplatsen. Flyg till Brisbane och buss norrut till Hervey Bay (ca 6 timmars körtid). Framme i Hervey Bay byter vi till färjan som tar oss över till den vackra ön Fraser Island. 

  Vi bor på Kingfisher Bay Resort eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/11

  Dag 18 Fraser Island

  Idag ska vi upptäcka denna vackra ö. Vi kommer att åka på en heldagstur med 4-hjuldrivna bilar. Ta med badkläder för vi kommer åka till öns vackraste sjö, Lake McKenzie, och dess klarblåa vatten omgärdat av vita sandstränder. Vi kommer även utforska Central Station som är ett före detta skogsläger omgärdat av flera olika trädsorter och där Wanggoolba Creek flyter igenom skogen. Vi kommer också färdas längs 75-mile beach och se de färgstarka sanddynerna Pinnacles. Med andra ord kommer detta bli en härlig heldag på denna fantastiks ö.

  Vi bor på Kingfisher Bay Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Tisdag 13/11

  Dag 19 Fraser Island - Brisbane

  Efter frukost checkar vi ut från denna vackra ö för att fortsätta upptäcka Australien. Vi åker buss till Queenslands huvudstad Brisbane och checkar in på vårt hotell. 

  Vi bor på Hotel Grand Chancellor Brisbane eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 14/11

  Dag 20 Brisbane stadstur

  Idag blir det en halvdagstur i Brisbane. Vi kommer att få se den charmiga arkitektur som Brisbane är känt för. Vi ser bland annat de fina områdena Ascot och Hamilton innan vi vänder tillbaka mot city och utkiksplatsen Kangaroo Piont och Newstead House.  

  Vi bor på Hotel Grand Chancellor Brisbane eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 15/11

  Dag 21 Brisbane - Darwin

  Idag ska vi fortsätta norrut till Darwin som är huvudstaden i Northern Territory och avsevärt mindre än Brisbane. 
  Darwin har ett varmt och tropiskt klimat och är utgångspunkten för många av nationalparkerna som finns här.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Fredag 16/11

  Dag 22 Darwin - Kakadu nationalpark

  Vi checkar ut och åker till Kakadu nationalpark. Väl framme så checkar vi in på vårt hotell. På kvällen eller morgonen efter så ska vi åka på en 2 timmars båttur på South Alligator River som är den största floden i nationalparken. Området består av djurrika våtmarker. Ca 1/3 av Australiens fågelarter finns i denna nationalpark.  

  Vi bor på Mercure Kakadu Crocodile Hotel eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Lördag 17/11

  Dag 23 Ubirr

  Idag tar vår chaufförsguide oss till det världsarvslistade området Ubirr. Området är bland annat känt för sina gamla grottmålningar gjorda av ursprungsbefolkningen Aboriginer för mer än 20.000 år sedan. Vi kommer även att komma till en utsiktsplats med vacker utsikt över de omkringliggande våtmarkerna.  Efter detta ska vi åka på en flodkryssning på East Alligator River med intressant guidning om Aboriginernas kultur och mytologi. Självklart kommer vi att spana efter djur och då speciellt krokodiler som finns här. 
  Efter detta åker vi tillbaka till vårt hotell i Darwin.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. 

  Frukost ingår.
 • Söndag 18/11

  Dag 24 Darwin sightseeing

  Idag ska vi få se mer och lära oss mer om Darwin. Vi kommer att åka på en halvdagsutflykt där vi bland annat kommer att få se Darwins historiska byggnader i kolonial arkitektur, hamnområdet och andra intressanta sevärdheter. 

  Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

  På kvällen äter vi en gemensam middag under en middagskryssning i Darwin.

  Vi bor på Vibe Hotel Darwin eller liknande. 

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 19/11

  Dag 25 Darwin - Perth

  Idag lämnar vi Darwin för att ta flyget till Perth som ligger på Australiens västra kust. Transfer från flygplatsen till vårt hotell i Perth.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 20/11

  Dag 26 Perth

  Vi ska idag få se mer av Perth på en halvdags stadsrundtur. Vi kommer bland annat att få se stadens skyline och Swan River. Har vi tur får vi även se de svarta svanarna som finns i Lake Monger. Vi fortsätter till Cottesloe Beach och till den historiska stadsdelen Fremantle som ligger vid mynningen av Swan River.

  I Fremantle kliver vi ombord på en båt för att åka på en tur längs med floden och får då möjlighet att se staden från floden.

  Resten av dagen är ledig.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 21/11

  Dag 27 Perth - Ledig dag

  Idag har vi en ledig dag i Perth där man kan utforska staden på egen hand.

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/11

  Dag 28 Pinnacles

  Efter en god natts sömn och en stadig frukost ska vi idag ge oss ut på en heldagstur för att upptäcka nationalparken Namburg National Park med sina unika kalkstensformationer som kallas Pinnacles. 
  Vi börjar med att åka norrut genom  Joondalup som är en av Australiens snabbast växande städer. Väl framme i nationalparken ska vi utforska de spännande Pinnacles, spiror, bestående av kalksten som reser sig upp ur sanden. Vi kommer att gå en tur genom parken för att på nära håll skåda stenformationerna och vi kommer även komma till en utsiktsplats där vi får en fantastisk utsikt över nationalparken. 

  Vi bor på Travelodge Perth eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 23/11

  Dag 29 Hemresa

  Efter en lärorik och spännande resa ska vi idag packa ihop våra saker och bege oss hemåt. Utcheckning från hotellet och transfer till flygplatsen.

  Frukost ingår.
 • Lördag 24/11

  Dag 30 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Singapore airways, Emirates, Qatar och Qantas


Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformation inkl. alla skatter till Melbourne och hem från Perth.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Inrikesflyg Sydney - Brisbane.
 • Inrikesflyg Brisbane - Darwin.
 • Inrikesflyg Darwin - Perth.
 • 27 nätter på turistklasshotell med frukost.
 • Engelsktalande guider/bussguider.
 • Luftkonditionerade bussar anpassade efter gruppens storlek.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.
 • Frukost alla dagar.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Svensktalande representant från Singelresor är med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Dricks.
 • Drycker.
 • Visum.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra bland annat på: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 4 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 90 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 84 800 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 98 800 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-10-26
 • Hemkomst: 2018-11-24
 • Resans längd: 30 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...