Nyhet!
Resan har avgått
flagga: Australien flagga: Fiji flagga: Samoa

Australien runt och Söderhavet med Fiji och Samoa

27/10 – 22/11 2018
27 dagar i Australien, Fiji och Samoa med Singelresor

Resebild

På denna fantastiska resa får du med dig det mesta Australien har att erbjuda kombinerat med Söderhavet. Vi börjar i Melbourne och åker längs "Great Ocean Road" där vi bland annat får se kalkstensformationerna "De tolv apostlarna". Resan går vidare till Alice Springs och Australiens "outback". Här får vi uppleva den magiska solnedgången vid Uluru (Ayers rock) och lära oss om Aborginernas historia. Vi fortsätter till Cairns där vi snorklar på stora barriärrevet och promenerar genom frodig regnskog. Australienvistelsen avslutas med stadspuls i härliga Sydney. Därefter flyger vi ut till Söderhavets öar och bor på Fiji och Samoa. Här varvar vi lediga dagar vid havet med spännande besök till vackra vattenfall, Fijiansk kultur och en magisk båtkryssning bland paradisöarna med möjlighet till snorkling bland korallrev och färgglada fiskar.

Program dag för dag

 • Lördag 27/10

  Dag 1 Avresa

  Avresa från Skandinavien.

  Måltider på flyget
 • Söndag 28/10

  Dag 2 Fortsatt resa mot Melbourne

  Resan fortsätter mot Melbourne. Beroende på flygtiderna så landar vi sent idag. Transfer till hotellet.

  Måltider på flyget.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

 • Måndag 29/10

  Dag 3 Melbourne - halvdagssightseeing

  Idag ska vi på en halvdagssightseeing i Melbourne. Här får vi se stadens sevärdheter och exempel på stadens arkitektur. Vi besöker bland annat Federation square, stadshuset, St.Paul's Cathedral och Eureka Skydeck 88. Vi avslutar dagen med en välkomstmiddag på en spårvagnsrestaurang.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 30/10

  Dag 4 Great Ocean Road

  Idag får vi uppleva en av världens mest storslagna kustvägar, Great Ocean Road bjuder på många intryck med sitt dramatiska landskap. Här åker vi längs med den södra oceanen med sina gyllene stränder, gigantiska klippor, frodiga skogar och däremellan lugna byar. Vi får bland annat se de speciella kalkstensformationerna "De tolv apostlarna" som sticker upp ur havet.
  Heldagsutflykt mellan 08.00 - 20.00.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 31/10

  Dag 5 Melbourne - ledig dag

  Idag kan du uppleva Melbourne på egen hand med dina nya vänner. Vi kan rekommendera Fitzroy Gardens, den livliga saluhallen Queen Victoria Market eller stadsdelen Southbank, en värld av shopping, restauranger och konst.
  Melbourne är känt för att erbjuda livets goda - Design, mode, järv arkitektur och god mat. Här finns också Australiens bästa shopping.

  Vi bor på Melbourne – Travelogde Southbank eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 1/11

  Dag 6 Melbourne - Alice Springs

  Transfer till flygplatsen för flyg till Alice Springs.
  Alice Springs var från början en telegrafstation som blivit en livlig och modern stad mitt i Australiens vildmark. Här besöker vi bland annat Royal Flying Doctor Service, den historiska telegrafstationen och school of the air, som är en distansskola för barn som bor i Australiens vildmark.

  Vi bor på Aurora Alice Springs  eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 2/11

  Dag 7 Alice Springs - Mc Donnell Ranges

  En heldagsutflykt mellan 08.00 - 17.00 till West MacDonnell Rangers nationalpark.
  Lunch äter vi på Glen Helen resort.

  Vi bor på Aurora Alice Springs  eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 3/11

  Dag 8 Alice Springs - Nationalparken Uluru-Katal Tjuta

  Idag åker vi vidare med buss till nationalparken Uluru-Kata Tjuta.
  Väl framme i Kata Tjuta, som består av 36 röda sandstenskupoler går vi en vandring in i Olgaravinen. Här får vi lära hur dessa stenkupoler blev till och om den lokala floran och faunan. Några av växterna här är så ovanliga att de bara finns runt dessa stenkupoler. 
  Vi avslutar dagen genom att se på Uluru i Solnedgången. Vi får uppleva dess fantastiska majestät och färgprakt som glöder av dagens sista solstrålar. 

  Vi bor på Outback Pioneer Lodge eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 4/11

  Dag 9 Uluru (Ayers rock) - Cairns

  Vi står upp tidigt för att ta oss till foten av Uluru där vi får se bergets färgspel i soluppgången. Vi går på en promenad runt foten på berget och får lära oss om aboriginska legender och se uråldriga klippmålningar. Därefter åker vi till kulturcentret och Maruku Arts and Craft Coop för att lära mer om aboriginernas uråldriga kultur. 
  Transfer till flygplatsen för att flyga till Cairns och transfer till hotellet i Cairns.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/11

  Dag 10 Cairns

  Idag har vi en ledig dag och du kan upptäcka Cairns på egen hand med dina nya vänner. Kanske ta ett svalkande bad i den konstgjorda lagunen som ligger mitt i centrum.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 6/11

  Dag 11 Cairns - Stora barriärrevet

  Idag tar vi oss ut till Stora barriärrevet för att uppleva undervattensvärldens skönhet. Vi åker ut med båt till stora barriärrevet där vi spenderar några timmar, här har vi de perfekta förutsättningarna för att uppleva revet oavsett om man vill snorkla eller inte. Snorkelutrustning finns att låna på plats.

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 7/11

  Dag 12 Cairns - Daintree Rainforest och Cape Tribulation

  Idag får vi uppleva den australiensiska regnskogen och vildmarken i nationalparkerna Daintree och Cape Tribulation. Vi besöker Mossman-regnskogen där vi efter en förmiddagsfika får vi lära oss mer om regnskogen från en medlem av ursprungsbefolkningen. Efter detta går vi en tur in i regnskogen (ca 500 meter) på broar och spångar fram till en vacker flod.
  Efter detta åker vi vidare till Daintree River och Cape Tribulation. Här äter vi lunch i regnskogen och fortsätter därefter till en vacker paradisstrand (badförbud). Efter detta gör vi en 1-timmes båttur på Daintree River där vi har chans att se fåglar och krokodiler. 

  Vi bor på Bay Village Tropical Retreat eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 8/11

  Dag 13 Cairns - Sydney

  Transfer till flygplatsen och flyg till Sydney.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.
  Frukost ingår.
 • Fredag 9/11

  Dag 14 Sydney

  Kl. 08.00 blir det sightseeing med buss där vi får se Sydneys sevärdheter. Vi fortsätter sedan på en lunchkryssning med båt och därefter en guidad tur i Sydneys operahus.
  Vi är tillbaka på hotellet ca. kl. 17.00

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 10/11

  Dag 15 Sydney - Blue Mountains

  Vi lämnar Sydney kl. 08.30 och kör ca 2 timmar till Katoomba och Blue Mountains som består av vild bush och spektakulära klippformationer. På vägen hit besöker vi Featherdale Wildlife Park. Här kan du på nära håll se Australiens många unika djur.
  Från Katoomba har vi en vacker utsikt över Blue Mountains sandstensformationer, som kallas de tre systrarna, och dess frodiga dal. Vi äter en gemensam lunch i den mysiga staden Leura.
  Vi är tillbaka igen på hotellet ca. 18.30

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 11/11

  Dag 16 Sydney

  Ledig dag. Upptäck Sydney på egen hand med dina nya vänner.

  Vi bor på Travelodge Sydney eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/11

  Dag 17 Sydney - Fiji

  Idag lämnar vi Sydney för att flyga till vackra Fiji. Transfer från Nadi flygplatsen till vårt boende som ligger strandnära.
  Framme på Fiji blir vi välkomnade med sedvanligt blomsterhalsband (Lei) 

  Vi bor på Warwick Fiji Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 13/11

  Dag 18 Båttur på Navuafloden till en Fijiansk by

  Idag ska vi upptäcka vackra Fiji på en heldagstur på ön. Vi kommer att åka med en traditionell long boat in i den frodiga naturen när vi cruisar upp längs den vackra Navua floden. Vi passerar byar som ligger längs flodstranden, odlingsmarker, orörd tropisk regnskog och vattenfall. Till slut når vi en by där vi får uppleva den Fijianska kulturen med en traditionell kava ceremoni, lovo lunch, sång och dans. 
  Efter lunch tar vi oss ett dopp i ett av Navuas magiska vattenfall innan vi åker på en traditionell bambuflotte, så kallad "bilibili (bee-lee-bee-lee) tillbaka.

  Vi bor på Warwick Fiji Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 14/11

  Dag 19 Fiji - Samoa

  Vi åker till Nadi flygplatsen för vidare flyg till Samoa och dess flygplats Faleolo. Efter välkomnande åker vi till vårt hotell för de kommande fyra nätterna. Hotellet ligger på Upolu öns västra sida.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Torsdag 15/11

  Dag 20 Samoa och vattenfall

  Idag ska vi utforska ön Upolu. Vi börjaråka längs den natursköna vägen på öns nordöstra kust där vi bland annat passerar de spektakulära Falefa fallen och över  Le Mafa passet som ger oss en vacker utsikt över den östra och södra kustlinjen. Turen tar oss genom grönskande skogar, Sopoaga vattenfallen, plantage och traditionella Samoanska byar.
  På vägen stannar vi till för att titta på de berömda To Sua Ocean Trench i Lotofaga byn. Detta är ett stort djupt vattenfyllt hål omgivet av frodig växtlighet. Detta blir som en naturlig bassäng som man når via en lång stege. Här kan de som vill släppas av för bad, och vi blir sedan upplockade lagom till lunch som vi intar på Faofao Beach Fales.
  Faofao stranden är en perfekt plats för bad och snorkling. Lunchen serveras på stranden men chans att slappa i den vackra omgivande naturen.

  Efter detta börjar vår resa tillbaka till hotellet längs den natursköna sydvästkusten. Dagens sista stopp är vid Papapapaiatai vattenfallen, som forsar ner i en vilande vulkanisk krater.
  Vi passerar sedan Bahai templet med fantastiska vyer när vi kommer sedan fortsätter ner mot Apia och återvänder tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Fredag 16/11

  Dag 21 Savaii ön

  Dagens utflykt börjar med att vi tar färjan från Upolu till Savaii. Färjeturen tar ungefär en timme och femton minuter och ger en spektakulär utsikt över Manono ana Apolimo öarna och det vackra kristallklara blåa vattnet och havslivet däremellan. Vi anländer till Salelologa och kör därefter längs den södra kustens alla stränder och på vägen passerar vi traditionella byar.
  Välkänt på denna sträcka är blåshålen i Alofaaga, som med sin kraft är bland de bästa i södra Stilla havet. Med rätt väderförhållanden kan den kraftfulla stålen skjutas 100 meter upp i luften.
  Efter ytterligare ca 40 km färd söderut finns Falealupo Cannopy Walk, här kan vi skåda regnskogen från ovan genom hängbroar i högt upp i träden.
  Vi tar oss tid att njuta av detta unika vildmarksområde och besöka
  närliggande vackra Fagalele Bay och fascinerade "House of Rock" och "Moso Footprint". 
  Efter detta åker vi till Satuiatua Beach Fales för lunch. Efter lunch fortsätter vi till Afu Aau vattenfallen för möjlighet till bad innan resan går tillbaka till Upolu ön med färjan.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 17/11

  Dag 22 Samoa

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Söndag 18/11

  Dag 23 Samoa

  Ledig dag för sol och bad och bara njuta av den fantastiska omgivningen.

  Vi bor på Sheraton Samoa Beach resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Måndag 19/11

  Dag 24 Samoa - Fiji

  Idag är det dags att flyga tillbaka till Fiji. Transfer från hotellet till flygplatsen på Samoa och flyg till Fiji. Transfer till ett annat hotell på ön. 

  Vi bor på Westin Fiji Resort eller liknande

  Frukost ingår.
 • Tisdag 20/11

  Dag 25 Fiji - heldagskryssning

  Idag har vi möjlighet att snorkla vid Fijis vackra korallrev och upptäcka undervattensvärlden som finns här. Eller för den som hellre bara vill simma i det blåa havet eller bara relaxa och njuta på dagens kryssning.

  I kryssningen ingår en champagnefrukost (nybakade scones, rostat bröd, färska frukter och champagne). Lunchen som serveras på en strand består av BBQ (kyckling, fisk, rostbiff, korv med tillbehör) och fria drycker (öl, vin läsk, kaffe, fruktjuice etc), så kom ombord och låt dig skämmas bort för en dag. Detta är den ultimata kryssningen till Fijis
  öar. Vi kommer att besöka Snorkel Island, som ligger i Mamanuca-ögruppen. Ta tillfället i akt och snorkla bland korallerna. (snorkelutrustning finns att låna på båten)

  Båten kommer att segla förbi en obebodd paradis ö samt fyra andra öar som heter Malamala, Vunavadra, Bounty och Treasure Islands som alla ligger inom Mamanuca ögruppen.

  Detta blir med andra ord en oförglömlig dag till sjöss.

  Vi bor på Westin Fiji Resort eller liknande

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 21/11

  Dag 26 Hemresa

  Idag är det tyvärr dags att packa ihop och lämna denna paradisö. Vi säger tack och på återseende.
  Utcheckning från vårt hotell och transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.
 • Torsdag 22/11

  Dag 27 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)
Flygbolag: Singapore Airways, Qatar, Qantas, Air New Zealand, Emirates

Stockholm 09.05 - 16.05 Doha 21.05 - 18.50 Melbourne (QR 904)
Köpenhamn 12.30 - 06.30 Singapore 07.45 -17.10 Melbourne
Göteborg 06.20 - 07.05 Köpenhamn 10.25 - 17.25 Doha 20.50 - 17.20 Melbourne
Oslo 09.25 - 16.50 Doha 20.50 - 17.20 Melbourne

Melbourne 09.30 - 10.50 Alice Springs (QF 796) (1/11)
Ayers Rock 14.35 - 17.35 Cairns (QF 1854) (4/11)
Cairns 11.30 - 15.35 Sydney (VA 1418) (8/11)

Sydney 12.45 - 18.40 Fiji (FJ910) (12/11)
Fiji 13.15 - 16.05 Apia, Samoa (FJ255) (14/11)
Apia, Samoa 16.55 - 17.50 Fiji (FJ 254) (19/11)

Fiji 15.35 (VA 180) - 18.25 Sydney 21.45 - 04.50 Doha 08.00 - 12.30 Stockholm
Fiji 09.45 (FJ 411) - 12.50 Auckland 15.15 - 20.40 Singapore 00.05 (teknisk mellanlandning i Moskva) - 08.15 Stockholm
Fiji 09.00 - 11.45 Sydney 16.00 - 21.20 Singapore 23.50 - 06.25 Köpenhamn
Fiji 09.00 - 11.45 Sydney 15.50 - 21.05 Singapore 22.35 - 05.05 London 07.35 - 10.30 Göteborg
Fiji 08.45 - 11.55 Auckland 16.05 - 23.45 Doha 01.30 - 07.10 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformation inkl. alla skatter till Melbourne och hem från Fiji.
 • Inrikesflyg Melbourne - Alice Springs.
 • Inrikesflyg Uluru - Cairns.
 • Inrikesflyg Cairns - Sydney.
 • Flyg Sydney - Fiji
 • Inrikesflyg Fiji - Samoa - Fiji
 • 24 nätter på turistklasshotell med frukost.
 • Engelsktalande guider/bussguider.
 • Luftkonditionerade bussar anpassade efter gruppens storlek.
 • Alla aktiviteter och inträdesavgifter enl. beskrivning.
 • Avgift till Uluru nationalpark.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Svensktalande representant från Singelresor är med under hela resan.

Ingår ej i priset

 • Personliga utgifter.
 • Måltider som inte är inkluderat i resan.
 • Dricks.
 • Drycker.
 • Visum.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Visum

Alla som reser till Australien behöver visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet (använd ej svenska bokstäver som å ö ä) och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett.
Visumet kommer levereras med e-post till dig någon dag efter du fyllt i webbformuläret. Du behöver inte klistra in något visum i ditt pass, men ta för säkerhets skull med dig en utskrift på det beviljade visumet. Passpolisen i Australien kommer även kunna se i sina datorer att du har fått beviljat visum.
Ansökan kan du göra bland annat på: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Visumhanteringen är alltid på engelska, vill man ha hjälp med att ansöka om visum kan man kontakta vår samarbetspartner Visumpartner som kan hjälpa till mot en extra kostnad. Tryck här för att komma till Visumpartner.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 4 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 83 900 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 98 300 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn - slut
 • Göteborg (+1 500 kr) - slut
 • Oslo - slut

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2018-10-27
 • Hemkomst: 2018-11-22
 • Resans längd: 27 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 22

Kortfakta om länderna vi besöker

Australien

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Canberra
 • Landsarea: 7 686 850 km2
 • Antal invånare: ca 21 516 000 st
 • Valutakod: AUD

Fiji

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Suva
 • Landsarea: 18 270 km2
 • Antal invånare: ca 876 000 st
 • Valutakod: FJD

Samoa

 • Kontinent: Oceanien
 • Huvudstad: Apia
 • Landsarea: 2 944 km2
 • Antal invånare: ca 192 000 st
 • Valutakod: WST
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett enkelrum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...