Inställd!
Resan har avgått
flagga: Panama

Panama - rundresa över jul och nyår

21/12 – 4/1 2017
-350 dagar i Panama med Singelresor

Resebild

På denna rundresa får vi möta Panamas vackra kontraster. Vi börjar resan med sightseeing i storstaden Panama City och en båttur längs Panamakanalen. Vi åker därefter vidare västerut längs med den berömda Panamericana till Chitré och den vackra ön Isla Iguana. Naturligtvis besöker vi även en kaffeodlare som visar oss allt från odling till bearbetning. Vi får även möjlighet att prova på canopying för att se Panamas vackra natur från trädtopparna. Efter att ha ha lärt oss allt om choklad på ett kakaoplantage tar vi en båttur runt vackra Bocas Del Toro där vi sedan stannar några nätter för avkoppling, sol och bad. Efter det flyger vi tillbaka till Panama City innan det är dags att åka hem.

Program dag för dag

 • Torsdag 21/12

  Dag 1 Avresa och ankomst till Panama City

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning innan vi flyger vidare mot Panama City. I ankomsthallen väntar vår guide för transfer till vårt hotell i Panama City de kommande nätterna. 
  Vi äter en gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.
  Middag ingår.
 • Fredag 22/12

  Dag 2 Panamakanalen

  Idag besöker vi det som kallas det åttonde underverket i världen. Panamakanalen är 80 km lång och binder samman Atlanten i öster med Stilla havet i väster.
  Vi åker på en ca 4 timmars båttur på den legendariska kanalen från Panama City till Gamboa. På vägen passerar vi Miraflores-slussarna, Mirafloressjön, Pedro Miguel-slussen, Gaillard Cut (den smalaste delen av kanalen) och vi kommer till Gatúnsjön. Efter denna upplevelse tar vi bussen tillbaka till Panama City på Stillahavskusten (ibland genomförs turen i motsatt riktning från Gamboa till Panama City).

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 23/12

  Dag 3 Panama City sightseeing

  Efter en god natts sömn och en stadig frukost är det dags att upptäcka Panamas huvudstad som grundades 1519. Blandningen av skyskrapor, vackra herrgårdar och gröna kullar gör kontrasterna stora. Under vår sightseeing i staden kommer vi att se den historiska utvecklingen av Panama City. Vi besöker den gamla staden, "La Vieja", "Casco Antiguo" och dagens moderna stad med skyskrapor. På eftermiddagen åker vi ner för Causeway vilket ger oss en fin överblick över Panama City innan vi når Miraflores-slussarna. Här får vi en inblick i den berömda Panamakanalen. Terrassen erbjuder en unik utsikt över slussen och fartygen som passerar här.

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Söndag 24/12

  Dag 4 Panama City - Chitré

  Efter frukost lämnar vi Panama City och kör västerut på den berömda Panamericana. När vi kommer till staden Nata de los Caballeros kan man besöka den historiska kyrkan som är en av de äldsta på hela kontinenten och byggdes 1520. Efter lunch fortsätter vi till den charmiga och historiska byn Parita och därefter vidare till vårt hotell i utkanten av Chitré.
  Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Cubita Boutique Resort & Spa eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 25/12

  Dag 5 Chitré - Isla Iguana - Chitré

  På morgonen kör vi söderut till Pedasí. Vi kommer idag att lära känna Azuero-halvön och dess traditionella hantverk då vi besöker en Pollera-verkstad. Pollera är Panamas folkdräkt för kvinnor, en vacker handgjord klänning som i grunden är ett kolonialt arv från Spanien.
  Vi kommer idag också att åka till Playa Arenal nära Pedasí och härifrån tar vi, om vädret tillåter, en fiskebåt till ön Iguana, turen tar ca 25 minuter.
  Redan på avstånd kan vi se att ön är omgiven av vita sandstränder och klart vatten. Ön har ett mycket rikt djurliv med bland annat fregattfåglar, leguaner och sköldpaddor och är mycket omtyckt av dykare och och eko-turister. Här finns också Panamas största område av koraller och de färgglada korallerna är mycket viktiga för hela ekosystemet. Efter att ha utforskat ön beger vi oss tillbaka till Chitré.

  Vi bor på Cubita Boutique Resort & Spa eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 26/12

  Dag 6 Chitré - Boquete

  Idag åker vi till Panamas västligaste provins Chiriquí. Från Panamericana åker vi till de närliggande bergen i Chiriquí och upp till den lilla bergsbyn Boquete som ligger 1200 m o.h. Här kan vi utforska byn innan vi går en liten tur i den vackra omgivningen. Har vi tur får vi se den sällsynta quetzal-fågeln. Efter detta checkar vi in på vår lodge.

  Vi bor på La Casa de la Abuela eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 27/12

  Dag 7 Boquete

  Idag ska vi upptäcka en värld av kaffe då vi besöker ett kaffeplantage som ligger i närheten av hotellet. Vi får lära oss om allt från odling, skörd och bearbetning av kaffefrukten. Efter detta blir det naturligtvis en provsmakning av denna ädla dryck.

  På eftermiddagen provar vi canopying. Vi kommer att gå på en spännande promenad på hängbroar uppe i trädkronorna.  Från toppen får vi en helt ny syn på naturen då vi kommer att se molnen, skogen och vattenfall från ett fågelperspektiv! En oförglömlig upplevelse!

  Vi bor på La Casa de la Abuela eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 28/12

  Dag 8 Boquete - Almirante - Bocas Del Toro

  Vi lämnar vår guide som vi haft och efter frukost lämnar vi bergen i Boquete för en ca tre timmars färd genom bergen och vidare längs den karibiska kusten till Almirante. Strax före Almirante möter vi upp vår nya guide och stannar lite senare till för att besöka Oreba Chocolate Farm, som är ett ekologiskt kakaoplantage. Här får vi lära oss om hela kakao- och chokladprocessen och har vi tur får vi även se lokala Ngöbe-indian-kvinnor i arbete, och naturligtvis får vi prova rå choklad.
  Vårt besök hjälper det lilla samhället eftersom alla vinster från besöket och en del av chokladförsäljningen går till skogsplantering, utbildningsprojekt som t.ex. ett bibliotek och en fond för medicinska akutfall.
  Efter detta besök beger vi oss till bryggan där vi går ombord på en båt som tar oss de ca 30 minuterna till ön Isla Colon. Här ligger vårt hotell nära havet några kilometer utanför staden och här är det en avslappnad, typisk karibisk atmosfär.

  Vi bor på Playa Tortuga Resort eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Fredag 29/12

  Dag 9 Rundtur Bocas Del Toro

  Idag njuter vi av en båttur. Båten tar oss genom smala kanaler i mangroveskogen. Efter detta åker vi vidare till Coral Cay och här äter vi även lunch. Området är mycket lämpligt för bad och snorkling.
  På eftermiddagen fortsätter vi till Isla Bastimentos som är omgiven av mangrove och består till största delen av djungel. Områdets mest kända strand, Red Frog Beach, finns här och den är uppkallad efter den röda lilla pilgiftgrodan. Här kan vi koppla av på stranden eller utforska ön. Efter detta beger vi oss tillbaka till huvudön.

  Vi bor på Playa Tortuga Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Lördag 30/12

  Dag 10 Bocas Del Toro

  Ledig dag för bad och avkoppling

  Ingen guide idag.

  Vi bor på Playa Tortuga Resort eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 31/12

  Dag 11 Bocas Del Toro

  Ledig dag för bad och avkoppling

  På kvällen är det gemensam nyårsmiddag på hotellet.

  Ingen guide idag.

  Vi bor på Playa Tortuga Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 1/1

  Dag 12 Bocas Del Toro - Panama City

  Ledig tid för förmiddagen. På eftermiddagen lämnar vi denna vackra plats för en kortare transfer till flygplatsen och flyget tillbaka till Panama City. Transfer till hotellet.

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 2/1

  Dag 13 Emberá indianerna

  Efter frukost åker vi norrut till en av Alajuelasjöns bifloder Här tar vi små "båtar" som tar oss uppför Rio Chagres, omgiven av en fascinerande djungel. I Emberá indianernas by får vi se hur människorna här levt och får en insikt i deras kultur som verkat här i över ett årtusende, långt innan européerna upptäckte den nya kontinenten. Vi hälsas välkomna av rytmiska ljud av traditionella instrument som trummor, flöjter och rattles. Männen bär Guayuco, en sorts duk och kvinnorna klär sig i färgglada tyger som heter Parumas. Här erbjuds även handgjorda hantverk. Här bjuds vi på en typisk lunch bestående av kokade bananer och fiskar insvept i ett palmblad.
  På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till det moderna Panama City och vårt hotell.

  Vi bor på Hilton Garden Inn eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Onsdag 3/1

  Dag 14 Hemresa

  Efter en upplevelserik tid i Panama är det nu dags att resa hem till Skandinavien. Transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost ingår.
 • Torsdag 4/1

  Dag 15 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Flyg (alla flygtider flygbolag är preliminära)

Flygbolag: Air France och KLM

Stockholm 06.30 - 08.35 Amsterdam 11.20 - 16.35 Panama City
Köpenhamn 06.00 - 07.25 Amsterdam 11.20 - 16.35 Panama City
Göteborg 06.00 - 07.35 Amsterdam 11.20 - 16.35 Panama City

Panama City 18.50 - 10.55 Amsterdam 14.35 - 16.35 Stockholm
Panama City 18.50 - 10.55 Amsterdam 16.45 - 18.10 Köpenhamn
Panama City 18.50 - 10.55 Amsterdam 12.10 - 13.40 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt reseinformationen inkl. skatter och avgifter.
 • 13 nätter på turistklasshotell enligt beskrivning eller liknande.
 • Flyg Bocas del Toro - Panama City (tillåten bagagevikt 20kg).
 • Frukost alla dagar.
 • 4 luncher.
 • 3 middagar varav 1 nyårsmiddag på Playa Tortuga 31/12.
 • Transporter i egen buss.
 • Alla utflykter och inträden enligt program.
 • Engelsktalande guider under aktivitetsdagarna (dag 2-9, 12-14). Guiden är ej med på inrikesflyget

Ingår ej i priset

 • Dricks till guider, chaufför m.m.
 • Mat och dryck som ej ingår i priset.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Pass/Visum

Inget visum behövs i dagsläget till Panama för Svenska medborgare. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 37 700 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 44 300 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2017-12-21
 • Hemkomst: 2017-01-04
 • Resans längd: -350 dagar
 • Antal deltagare: 10 - 20

Kortfakta om landet vi besöker

Panama

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Panama City
 • Landsarea: 78 200 km2
 • Antal invånare: ca 3 411 000 st
 • Valutakod: PAB
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Boka resa

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Eftersom det är mindre än två månader innan avresa kan vi inte garantera priset för del i dubbelrum. Hittar vi ingen rumskamrat till dig blir du debiterad extrakostnaden för ett eget rum enligt våra resevillkor.

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din bokning får du ett mail med fakturor från oss. Ångrar du bokningen går det bra att avboka resan utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Avbokning görs enklast via mail till: info@singelresor.org. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Singelresors resevillkor.

Skickar din bokning...