Preliminärboka!
flagga: Kuba

Kuba rundresa över nyår

26/12 2021 – 10/1 2022
16 dagar i Kuba med Singelresor

Resebild

Upptäck Kuba! På denna resa varvar vi sightseeing med avkoppling, sol och bad. Vi utforskar bland annat städerna Havanna och Trinidad och besöker en tobaks-fabrik och Che Guevaras minnesplats. Vår kunniga guide kommer att visa och ge oss fördjupade kunskaper om sitt Kuba. Det är över 50 år sedan revolutionen ägde rum, men inom många områden har tiden stått stilla. Vill du möta det Kuba vi känner till idag är det nu du ska resa!

Program dag för dag

 • Söndag 26/12

  Dag 1 Avresa - ankomst till Havanna

  Avresa från Skandinavien med mellanlandning och ankomst till Havanna internationella flygplats. Transfer till hotellet för incheckning. Gemensam middag på kvällen.

  Vi bor på Habana Libre eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 27/12

  Dag 2 Pinar del Rio - Viñales

  Vi möter idag vår guide och efter frukost och utcheckning från hotellet åker vi till Pinar del Rio-provinsen på öns västra sida. Här besöker vi en tobaksfabrik och ser hur de berömda kubanska Puros (cigarrer) rullas. Sen fortsätter vi mot staden Viñales. På resan kan man beundra de imponerande tobaksodlingarna och de speciella bergstopparna (Mogotes) som är typiska för denna region.

  Vi bor på Hotel Los Jazmines eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 28/12

  Dag 3 Cayo Levisa

  Idag blir det en utflykt till de härliga stränderna på den lilla ön Cayo Levisa på den norra kusten. Här kopplar vi av och njuter av den vackra karibiska stranden med det  turkosa vattnet. Vi äter lunch på ön. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till vårt hotell.

  Vi bor på Hotel Los Jazmines eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 29/12

  Dag 4 Soroa - Las Terrazas

  Idag besöker vi en orkidéträdgård i Soroa där vi kan beundra flera olika typer av orkidéer. Efteråt besöker vi Las Terrazas naturreservat. På en promenad genom reservatet kommer vi att lära mer om det naturprojekt som Las Terrazas är.

  Vi bor på Hotel Villa Soroa eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 30/12

  Dag 5 Soroa - Varadero

  Idag åker vi till strandorten Varadero med sina kritvita stränder och turkosa hav för några dagars sol och bad. 

  Vi bor på hotel Melia Marina eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 31/12

  Dag 6 Varadero

  Ledig dag i Varadero.
  Njut av de fantastiska stränderna och det turkosa havet eller utforska Varadero på egen hand eller med dina nya vänner. På kvällen blir det nyårsmiddag på hotellet.

  Vi bor på hotel Melia Marina eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Lördag 1/1

  Dag 7 Varadero

  Idag har vi möjlighet att sova ut och ta det lugnt och njuta av de fantastiska stränderna och det turkosa havet eller utforska Varadero på egen hand eller med dina nya vänner. 

  Vi bor på hotel Melia Marina eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 2/1

  Dag 8 Varadero - Cienfuegos

  Efter frukost lämnar vi strandlivet och beger oss söderut mot Cienfuegos, en av Kubas vackraste och mest pulserande städer. Cienfuegos är hem åt det arkitektoniska mästerverket i Palacio de Valle, som har gotiska, venetianska och Neo-moriska influenser.

  Vi bor på Hotel Jagua eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 3/1

  Dag 9 Cienfuegos - Trinidad

  På vägen till staden Trinidad stannar vi till vid den botaniska trädgården i Cienfuegos. Här finns det ca 2.000 olika växter spridda på över 90 hektar. Vi fortsätter sedan till Trinidad.

  Vi bor på Hotell Las Cuevas eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 4/1

  Dag 10 Trinidad

  Idag ska vi besöka Valle Los Ingenios för att se sockerplantagen och vakttornet Torre Iznaga, som förr användes för att övervaka slavarna som jobbade på sockerplantagen. Idag kan turister istället gå upp i det 56 meter höga tornet för att njuta av utsikten.

  Vi bor på Hotel Las Cuevas eller liknande 

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 5/1

  Dag 11 Trinidad

  Vi börjar dagen med en stadsrundtur genom koloniala Trinidad. Staden är belägen på en kulle med utsikt mot havet och bergen. Diego Velázquez grundade Trinidad år 1514 och är idag ett av UNESCOs världsarv. I den gamla koloniala staden finns det många saker att upptäcka, till exempel Palacio Brunet, en av de mest intressanta palatsen i staden, som i dag fungerar som ett museum - Museo Romántico. På eftermiddagen kommer vi att ha lite tid att utforska staden som man själv önskar. På kvällen besöker vi Casa de la Trova där vi har chans att dansa till kubansk livemusik.

  Vi bor på Hotel Las Cuevas eller liknande 

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 6/1

  Dag 12 Trinidad - Santa Clara - Havanna

  Idag åker vi till Santa Clara där vi besöker det berömda "Che Guevara Memorial" (OBS Museet är stängt på måndagar). Sen fortsätter vi till Havanna

  Vi bor Habana Libre eller liknande

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 7/1

  Dag 13 Havanna

  Efter frukost går vi på en rundtur i gamla Havanna, som är med på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker stadens centrum med dess underbara torg, museum och gator, samt Havana Club Rom Museum och rum 511 på Hotell Ambos Mundos, där Ernest Hemingway brukade bo. Efteråt tar vi oss till hans favoritbarer "Bodeguita del Medio" och "El Floridita". Resten av dagen är fri och du kan utforska Havannas gamla stad på egen hand tillsammans med dina nya vänner. 

  Vi bor Habana Libre eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Lördag 8/1

  Dag 14 Havanna

  Ledig dag i Havanna.
  På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag på hotellet.

  Vi bor Habana Libre eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Söndag 9/1

  Dag 15 Hemresa

  Idag är det dags att åka hem. Utcheckning från hotellet och beroende på när flyget går så kan vi ha lite ledig tid innan det är dags för transfer till Havanna internationella flygplats för hemresa. 
  Frukost ingår.
 • Måndag 10/1

  Dag 16 Hemkomst

  Flyg hem med mellanlandning innan vi kommer till Skandinavien.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: KLM och/eller Air France

Stockholm 06.00 - 08.55 Paris 14.10 - 18.35 Havanna
Köpenhamn 09.50 - 11.50 Paris 14.10 - 18.35 Havanna
Göteborg 06.50 - 09.10 Paris 14.10 - 18.35 Havanna

Havanna 20.55 - 11.50 Paris 15.30 - 18.10 Stockholm
Havanna 20.55 - 11.50 Paris 17.40 - 19.35 Köpenhamn
Havanna 20.55 - 11.50 Paris 14.50 - 17.00 Göteborg


Det här ingår i resans pris

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt resebeskrivningen till Havanna.
 • 14 nätter på turisthotell, enklare standard.
 • Frukost alla dagar.
 • 3 luncher.
 • 11 middagar.
 • Engelsktalande guide/färdledare under alla aktivitetsdagar.
 • Alla transporter sker med egen buss.
 • Aktiviteter enligt programmet.
 • Visum.

Ingår inte

 • Dricks till guider och busschaufförer (dricks är kutym på Kuba).
 • Drycker.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Reseförsäkring och avbeställningsförsäkring.
 • Eventuell turistskatt som betalas direkt till hotellen.

Pass/Visum

Visum behövs till Kuba. Ca. 3 veckor före avresan behöver vi en passkopia på uppslaget med passbilden. Vi kommer att mejla ut och påminna om detta. Avgift för visumet ingår i priset. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från beräknad hemkomst.
Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuell information om inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Dricks

Lönerna på Kuba är väldigt låga vilket gör att dricks är av stor betydelse. Många invånare jobbar extra för att tjäna sitt levebröd vilket gör att du bör ha små valörer för att kunna ge dricks vid alla tänkbara tillfällen.

Övrigt

Det talas mycket om hur Kuba förändras. På grund av bland annat handelsembargot har investeringarna på bland annat hotell varit minimala, vilket också ger landet dess charm. Renoveringen av hotellet har påbörjats vilket gör att standarden mellan rummen kan skilja sig åt. Även om det har skett en förbättring under de senaste åren kan hotellstandarden i Kuba vara grundläggande och servicenivåer, särskilt i statliga inrättningar, falla under den standard som vi kanske är vana vid från andra länder. Det förekommer fortfarande frekventa strömavbrott och tillgången på varmvatten är varierande, likaså tillgången på tvål och schampo på hotellen.
Alla hotell är mer eller mindre statligt ägda på Kuba och staten fördelar platser till alla turistgrupper vilket gör att vi inte i förväg kan garantera ett visst hotell.
Kuba har trots detta fantastiskt mycket att erbjuda med vacker natur, fina stränder samt en charm som få länder har att erbjuda. Vår inhemska kunniga guide kommer att ge dig det bästa av Kuba och dela med sig av sina erfarenheter av hur det är att leva på Kuba.

Blogg om resan

En av våra resenärer har bloggat om Kubaresan som gick i mars 2016, gå in på länken här för att få en ingående reseberättelse. Läs bloggen här.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 35 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön
 • 40 790 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg

Resans tema

 • Storstad
 • Kultur
 • Djur & natur
 • Rundresa

Snabbinformation

 • Avresa: 2021-12-26
 • Hemkomst: 2022-01-10
 • Resans längd: 16 dagar
 • Antal deltagare: 5 - 22

Kortfakta om landet vi besöker

Kuba

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Havanna
 • Landsarea: 110 860 km2
 • Antal invånare: ca 11 423 000 st
 • Valutakod: CUP
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Preliminärboka resa

På grund av osäkerheten med Coronaviruset så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på just denna resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen med Coronaviruset. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Läs mer här!

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din preliminärbokning får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din preliminärbokning...