Resan har avgått
flagga: Dominikanska republiken

Dominikanska republiken över jul och nyår

23/12 2019 – 7/1 2020
16 dagar i Dominikanska republiken med Singelresor

Resebild

Det här är en resa för dig som gillar havet och solen men samtidigt vill uppleva en massa spännande saker. Under resan kommer vi att besöka flera olika stränder, men även vattenfall, en paradisö och laguner. En dag åker vi ut på Dominikanska republikens landsbygd och vi kommer även besöka provinshuvudstaden Puerto Plata. Vi reser småskaligt och bor på ett mysigt litet familjeägt hotell med pool som ligger i grönskan strax söder om Puerto Plata och havet.

Program dag för dag

 • Måndag 23/12

  Dag 1 Avresa och ankomst till Dominikanska republiken

  Avresa och efter mellanlandning landar vi på kvällen på Dominikanska republiken. När vi hämtat våra väskor möts vi upp i ankomsthallen för vidare transfer på ca 20 minuter till vårt boende. Framme vid hotellet möts vi av våra värdar och bjuds på en välkomstdrink och lite snacks. Incheckning och en skön natts sömn.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

 • Tisdag 24/12

  Dag 2 Stranddag på Playa Sosua

  Efter frukost åker vi till stranden Playa Sosua. Här kan vi ta det lugnt, sola och bada för att på eftermiddagen åka tillbaka till vårt boende.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 25/12

  Dag 3 Flodkryssning

  Idag blir det en utflykt tillsammans med vår guide och chaufför. Vi börjar med att besöka ett litet zoo för att lära oss mer om djuren som finns på ön. Efter detta åker vi på en båttur längs med floden Rio Sabanete de Yasica som slutligen utmynnar i havet vid La Boca. I mån av tid finns det möjlighet att bada vid stranden eller i floden. Till lunch blir vi serverade en härligt BBQ. 

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 26/12

  Dag 4 Samaná och Playa Bonita

  Idag startar vi tidigt från hotellet för att åka till Samaná. På vägen stannar vi till på ett fruktplantage för att se deras fruktodlingar. På vår fortsatta väg till Samaná åker vi över bergen med en fantastiskt utsikt över Samanás bukt. Vi kommer slutligen fram till den lilla byn Las Terrenas där djungeln möter havet och här äter vi även lunch. Efter lunch har vi tid för att bada i havet eller promenera runt och se vad vad fiskarna har fångat. Efter detta åker vi tillbaka till vårt boende och på vägen stannar vi till vid någon strand. Vi kommer tillbaka ca kl 19.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 27/12

  Dag 5 Ledig dag

  Ledig dag där du antingen kan ta det lugnt vid poolen eller köpa till någon av de många utflykterna som hotellet erbjuder.

  På kvällen, efter middagen tar vi en lite tur till Cabarete, som är en lite ort vid havet, och ser om det händer något roligt där.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 28/12

  Dag 6 Damajagua vattenfallen

  Idag ska vi få uppleva Damajaguas vattenfall, som är det mest välkända vattenfallen i området. Vår chaufför kör oss till starten där vår guide möter oss och tar oss med på en ca 1 timmes vandring/promenad som tar oss till toppen av vattenfallen och det är här det roliga börjar. Vi kommer att hoppa, glida och simma tillbaka till starten, detta kommer bli ett minne att berätta om hemma. Det högsta vattenfallet är 8 meter men du behöver inte vara orolig då det går att gå ner om du inte känner dig bekväm att hoppa nerför fallet. Väl nere så väntar en lunchbuffé på oss. Efter detta är det återresa till vårt boende.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 29/12

  Dag 7 Paradise Island

  Efter frukost kör vår chaufför gruppen till Punta Rucia, härifrån tar vi en speedboat till det berömda korallrevet vid Paradise Island. Detta är en av de bästa snorklingsplatserna i Karibien och vi stannar för bad och snorkling i ca 3 timmar. Snorkelutrustning får vi låna. Efter detta åker vi med båten igenom mangroveskogen tillbaka till Punta Rucia där en lunchbuffé väntar på oss. Sedan finns tid för att ta det lugnt på Punta Rucias strand innan vi åker tillbaka hem. 

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Måndag 30/12

  Dag 8 Puerto Plata och Playa Dorada

  Idag ska vi besöka provinshuvudstaden Puerto Plata och här får vi en citysightseeing där vi bland annat kommer att se San Felipe, Rom-frabriken och åka med linbanan upp på berget Pico Isabbel de Torre. Efter lunch åker vi vidare till stranden Playa Dorada med tid för sol och bad. På eftermiddag åker vi tillbaka till vårt boende.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 31/12

  Dag 9 Katamarantur med snorkling. Nyårsfirande

  Idag står det segling och snorkling på schemat. Vi åker till stranden Playa Sosua där vi kliver ombord på en segelkatamaran och om vindarna är med oss så hissar vi seglen. Vi kommer att göra två stopp för snorkling och vi kommer att få se den vackra kusten och dess marina liv utanför Puerto Plata kust. Båtturen tar ca 5 timmar inkl. snorkelstopp och lunch. På eftermiddagen kommer vi tillbaka till hotellet. 

  På kvällen åker vi till en restaurang för att fira in det nya året. Efter midnatt blir vi hämtade för transport tillbaka till hotellet. 

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 1/1

  Dag 10 Ledig dag

  I dag tar vi det lugnt och summerar gårdagens festligheter. Du kan antingen ta det lugnt vid poolen eller köpa till någon av de många utflykterna som hotellet erbjuder. 

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost och middag ingår.
 • Torsdag 2/1

  Dag 11 Santiago de los Caballeros

  På dagens utflykt kommer vi att upptäcka Dominikanska republikens landsbygd. Vi kommer att passera bergskedjan med fantastisk utsikt och gör ett fotostopp vid kaffeplantagen och längs med vägen kan vi stanna till vid ett fruktstånd för att inhandla lokala frukter. Framme i Santiago, som är landets näst största stad, finns tid för lite shopping längs huvudgatan och här finns också cigarrtillverkare som tillverkar några av världens bästa cigarrer. På vägen tillbaka åker vi via en flod som är invånarnas egen pool och här tar vi ett dopp innan vi åker tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 3/1

  Dag 12 Playa Encuentro

  Dagens utflykt går till hotel Natura Cabanas  privata strand. Här kan man sola och bada och möjlighet finns också att boka massage direkt på hotellet. Vi kommer tillbaka till vårt boende ca 17-18 tiden.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 4/1

  Dag 13 Laguner och paradisstränder

  Idag tar vår guide med oss på en fantastiskt tur som börjar vid Gri Gri lagunen, som är känt för sitt kristallklara vatten och rika fågelliv. Efter detta tar vi oss med båt via mangroveskogen till den vackra stranden Playa Caleton. Vi fortsätter sedan till El DuDu lagunen där vi tar ett uppfriskande dopp.
  Innan lunch stannar vi till vid den ensliga stranden Playa La Entrada. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Playa Grande som är en av de vackraste stränderna på öns norra sida och vi hinner med ett dopp innan vi åker tillbaka till hotellet.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Söndag 5/1

  Dag 14 Ledig dag

  Ledig dag där du antingen kan ta det lugnt vid poolen eller köpa till någon av utflykterna som finns.

  Vi bor på Charming Countryside Chalet.

  Frukost och middag ingår.
 • Måndag 6/1

  Dag 15 Hemresa

  Idag måste vi tyvärr lämna denna vackra ö och hoppas på ett snart återseende. Lite ledig tid innan middagen och därefter transfer till flygplatsen för hemresa.
  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 7/1

  Dag 16 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Preliminära flygtider (flygtider och flygbolag kan komma att ändras)

Flygbolag: Finnair

Stockholm 12.55 - 15.00 Helsingfors 15.55 - 21.00 Puerto Plata
Köpenhamn 08.50 - 11.25 Helsingfors 15.55 - 21.10 Puerto Plata
Göteborg 08.50 - 11.10 Helsingfors 15.55 - 21.10 Puerto Plata

Puerto Plata 23.05 - 14.45 Helsingfors 16.05 - 16.05 Stockholm
Puerto Plata 23.05 - 14.45 Helsingfors 15.40 - 16.15 Köpenhamn
Puerto Plata 23.05 - 14.45 Helsingfors 16.00 - 16.25 Göteborg

Ingår i resans pris

 • Flyg tur och retur enligt resebeskrivningen inkl. skatter och avgifter.
 • Transfer flygplats - hotell - flygplats på Dominikanska republiken.
 • 14 nätters boende på Charming Countryside Chalet inkl. frukost och middag.
 • Nyårsmiddag på restaurang.
 • Måltider enligt program.
 • Alla transporter enligt program
 • René som är ägare av hotellet är ansvarig för resan och finns på plats under hela resan.
 • Aktiviteter enligt program.
 • Dricks till hotellets städpersonal.

Ingår ej i resans pris

 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 • Dricks .
 • Mat och dryck som inte ingår i priset.
 • Eventuell utreseskatt.
 • Alla tilläggsaktiviteter/taxiresor utöver det som står i programmet.

Pass

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. Observera att giltighetstiden för passet även kan gälla för de länder vi mellanlandar i. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.

Boende

Charming Countryside Chalet ligger i grönskan ca 12 km från Puerto Plata på norra delen av Dominikanska republiken. Boendet ägs av Brigitte och hennes son Rene som båda är födda i Österrike. Det är ett litet personligt hotell med endast 6 st lägenheter med utomhuspool och vacker trädgård och vi disponerar hela hotellet under vår vistelse. Hotellet är självförsörjande med solel och har egen brunn med dricksvatten. Mycket av frukten kommer från egna odlingar och äggen från egna höns.
Rummen har fläkt men inte air condition. Flera fina stränder, restauranger och staden Puerto Plata ligger bara 15 minuter med bil från boendet och chauffören Luis står till förfogande och kan bokas och betalas på plats. Tryck på länken "film" så får du se en film över boendet och Dominikanska republiken. Film. Det finns hund och katt på hotellet vilket kan vara bra att veta för dig som är pälsallergiker.

Guidning

På denna resa är det ägarna av hotellet Charming Countryside Chalet som tar hand om gruppen. Det är Österrikarna Rene och Brigitte som äger hotellet och står för allt det praktiska på boendet. De pratar engelska och tyska. På vissa utflykter till tex en strand så är det deras chaufför Luis som kör gruppen till stranden och sedan tillbaka. På andra utflykter så är det en engelskspråkig guide som följer med och guidar.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte.http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 34 990 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 38 990 kr om du vill bo i eget rum "standard" - slut
 • 39 690 kr om du vill bo i eget rum "superior" - slut

Avreseorter

 • Stockholm - slut
 • Köpenhamn - slut
 • Göteborg - slut

Resans tema

 • Djur & natur
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2019-12-23
 • Hemkomst: 2020-01-07
 • Resans längd: 16 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 10

Kortfakta om landet vi besöker

Dominikanska republiken

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: Santo Domingo
 • Landsarea: 48 730 km2
 • Antal invånare: ca 9 824 000 st
 • Valutakod: DOP
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din preliminärbokning...