Resan har avgått
flagga: Costa Rica

Costa Rica rundresa

3/2 – 14/2 2024
12 dagar i Costa Rica med Singelresor

Resebild
Följ med på denna resa till det vackra Costa Rica. Vi börjar i huvudstaden San José för att sedan ta oss norrut till de regnskogsklädda vulkaniska bergen med djurrika täta djungler, höga vattenfall och aktiva vulkanområden. Vi besöker flera spännande platser som t.ex. hängbroarna i Arenal, Monteverde Cloud Forest och nationalparken Rincon de la Vieja. Vi letar exotiska djur i den täta regnskogen och har chans att se bland annat krokodiler, apor och otaliga exotiska fågelarter. Resan avslutas vid Costa Ricas Stillahavskust för ledig tid vid havet.

Program dag för dag

 • Lördag 3/2

  Dag 1 Avresa från Skandinavien - San José

  Avresa från Skandinavien och ankomst samma kväll till San José. I ankomsthallen möter vår guide upp oss för vidare transfer till vårt hotell.

  På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Vi bor på Hotel Palma Real San Jose eller liknande.

  Middag ingår.
 • Söndag 4/2

  Dag 2 San Jose

  Idag ska vi upptäcka Costa Ricas huvudstad San José. Vi kommer att göra en rundtur i staden, där vi får se stadens sevärdheter som bland annat Nationalteatern och guldmuseet med sin stora samling av pre-columbianska smycken och mynt. 

  Vi bor på Hotel Palma Real San Jose eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 5/2

  Dag 3 San Jose - Tortuguero

  Idag stiger vi upp tidigt och åker österut genom nationalparken Braulio Carrillo till Guapiles där vi äter vår frukost innan vår resa fortsätter mot Tortuguero. Vi åker genom bananplantagen innan vi kommer fram till en plats där vår båt väntar på oss. Vi åker med båten sista biten genom kanalerna tills vi når vår lodge för de kommande två nätterna. 

  Vi bor på Pachira Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Tisdag 6/2

  Dag 4 Tortuguero

  Efter frukost ska vi gå en promenad på stigarna i regnskogen. Efter detta vilar vi lite på hotellet och efter lunch åker vi på en båttur genom Tortugueros kanaler. Nationalparken innehåller flera olika biotoper i form av regnskog, mangroveskog, laguner, träskmarker etc. Området är väldigt fuktigt och regnskurar kommer dagligen.

  Vi bor på Pachira Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 7/2

  Dag 5 Tortuguero - Arenal

  Efter frukost checkar vi ut från lodgen och tar båten till vår buss som ska ta oss till Arenal. Vi passerar bananplantager innan vi kommer till de norra slätterna som når ända till Nicaragua. Slutligen når vi vår destination som är Arenal med sin aktiva vulkan med samma namn. 

  Vi bor på Tilajari Hotel Resort eller liknande.

  Frukost och lunch ingår.
 • Torsdag 8/2

  Dag 6 Arenal

  Vi börjar dagen med att besöka de hängande broarna i Arenal. Hängbroarna finns i en regnskog med 600 tunnland skyddad mark. Det finns en tre kilometers vandringsled som leder oss över 15 broar, sex av dem hängbroar.
  En av hängbroarna kallas "The Waterfall Bridge" och är över 60 meter hög. En annan kallas "The Tyra Bridge" och är 98 meter lång.
  Här lever över 250 arter av fåglar, en mängd olika reptiler, bland annat boaorm och pilgiftsgrodan och fantastiska däggdjur som vrålapor, spindelapor och sengångare. Har vi tur kanske vi får se någon av dem. 

  Efter detta naturäventyr beger vi oss vidare till ett av utomhustermalbaden som finns här. Här kan vi njuta av utomhuspoolerna mitt i grönskan där temperaturen varierar mellan poolerna. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.
  Ta med badkläder och sköna skor på dagens tur. 

  Vi bor på Tilajari Hotel Resort eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Fredag 9/2

  Dag 7 Arenal - Monteverde

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker mot Monteverde. 
  Monteverde som ligger högt i bergskedjan Tilaran är en av Costa Ricas mest natursköna platser och är mest känd för sin biologiska mångfald och sina sällsynta djur, däribland den fantastiskt vackra fågeln Quetzal.

  Vi bor på Hotel Claro de Luna eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 10/2

  Dag 8 Monteverde Cloud Forest

  I dag ska vi besöka Monteverde Cloud Forest som är en av de bästa platserna för att se den praktfulla Quetzal-fågeln. Här finns även ca 30 arter av kolibrier och mer än 100 arter av däggdjur, inklusive vrål- och kapuchinapor.
  Det finns även mängder av orkidé-arter och över 5000 arter av fjärilar.

  Vi bor på Hotel Claro de Luna eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 11/2

  Dag 9 Monteverde - sol och bad vid Stilla havet

  Efter utcheckning från hotellet beger vi oss väster ut mot kusten vid Stilla havet. Nu ska vi njuta av en dag vid kusten.
  På vägen besöker vi Rincon de La Vieja nationalpark. Där gör vi en vandringstur på sluttningarna av vulkanen.
  Rincón de la Vieja är den största vulkanen i landets nordvästra region och består av ett vulkaniskt komplex. Bubblande lerpölar, miniatyrvulkaner, naturligt varma källor, skog, floder och vattenfall är bara några av de många attraktioner som finns i denna nationalpark. Parkens biologiska mångfald är dess främsta attraktion, eftersom den är känd för sina många orkidéarter och en mängd olika ekosystem som inkluderar torr- och regnskog. Många fåglar och djur lever i sluttningarna av vulkanen.   
  Ta med bekväma skor och kläder som du går bra i. En regnjacka kan också vara bra att ha, något att ha på huvudet, kikare, kamera och myggspray. 

  Vi bor på Hotel Villas Sol eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 12/2

  Dag 10 Sol och bad vid Stilla havet

  Fri dag att njuta av stranden och hotellets faciliteter.

  På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

  Vi bor på Hotel Villas Sol eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 13/2

  Dag 11 San Jose - Hemresa

  Idag är det dags att lämna det sköna strandlivet för vidare färd tillbaka till San Jose och hemresa. På vägen kommer vi att stanna för en Krokodilsafari vid stranden Guacalillos  och deltat i Tarcoles-flodens mynning. Bussfärden tar ca 4 timmar från Stilla havskusten. Området är omgivet av mangrove och ligger i en övergångsskog där däggdjur, fåglar och reptiler lever i överflöd. Detta är en av häckningsplatserna för röda aror och här finns stora kolonier av krokodiler - vissa mäter upp till  7 meter i längd. 
  Området är också hem för 250 arter av fåglar.
  Efter detta beger vi oss till flygplatsen för att på eftermiddagen ta flyget hemåt.

  Frukost ingår.
 • Onsdag 14/2

  Dag 12 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 3

3 Medelgod kondition. Denna resa passar dig mellan normal till god kondition. Här behöver man kunna gå flera kilometer i något kuperad terräng med höjdskillnad utan att det egentligen är en vandringsresa.

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: KLM, Lufthansa

Stockholm 06.10 - 09.00 Paris 13.10 - 17.50 San Jose
Köpenhamn 06.55 - 09.00 Paris 13.10 - 17.50 San Jose
Göteborg 06.00 - 08.20 Paris 13.10 - 17.50 San Jose
Oslo 06.20 - 09.05 Paris 13.10 - 17.50 San Jose

San Jose 19.55 - 13.20 Paris 15.15 - 17.55 Stockholm
San Jose 19.55 - 13.20 Paris 15.05 - 17.00 Köpenhamn
San Jose 19.55 - 13.20 Paris 14.40 - 16.45 Göteborg
San Jose 19.55 - 13.20 Paris 20.50 - 23.15 Oslo

Ingår i priset

 • Flyg i ekonomiklass tur och retur enligt resebeskrivningen till San José.
 • Hotell enl. beskrivning eller liknande.
 • Frukost alla dagar.
 • 3 luncher.
 • 6 middagar.
 • Alla utflykter och inträden enligt programmet.
 • Engelsktalande guide/reseledare.

Ingår ej i priset

 • Flygplatsskatt i San Jose ca 29 USD (beroende på flygbolag).
 • Dricks till guider, chaufför m.m.
 • Mat som ej ingår i priset.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Inreseregler:

Läs mer om inresereglerna till Costa Rica här.
L
äs mer på Ambassadens hemsida här.

Pass/Visum

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.
Inget visum behövs i dagsläget till Costa Rica för Svenska medborgare.

Rökning

I Costa Rica råder rökförbud på restauranger, offentliga byggnader, hotell samt på alla transporter. Det råder även rökförbud på offentliga platser och i nationalparkerna som vi besöker.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. Läs mer här! Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Hållbarhet

Vi värnar mycket om våra resmål och den kultur och natur vi alla är beroende av. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och strävar alltid efter att ha resor som gynnar lokala ekonomier och de människor som lever på de platser vi besöker. Det skapar jobb och välfärd i många av de länder som lever på turismen. Att resa är inte bara en avkopplande semester där du lär känna nya människor utan även något som berikar oss med kunskaper och förståelse för andra länder och dess natur och kultur. Vårt mål är att du ska uppleva mer om landet och kulturen vi besöker och när vi reser bidrar vi även till att bevara byggnader, djur och natur.

För dig som vill klimatkompensera för din flygresas utsläpp görs detta lättast på Klimatkompensera.se. Här kan du också själv välja vilket projekt du vill att din klimatkompensation ska gå till. Projekten på Klimatkompensera.se är certifierade av bland annat FN och Gold Standard.

Du kan läsa med om vårt arbete med hållbarhet på: https://singelresor.org/sida/hallbarhet/

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 41 850 kr om du delar rum med annan singelresenär av samma kön - slut
 • 47 400 kr om du vill bo i eget rum - slut

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg (+900 kr)
 • Oslo

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2024-02-03
 • Hemkomst: 2024-02-14
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 16

Kortfakta om landet vi besöker

Costa Rica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: San José
 • Landsarea: 51 100 km2
 • Antal invånare: ca 4 516 000 st
 • Valutakod: CRC
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Resan har tyvärr redan avgått!

Men ta en titt på våra kommande resor och se om du hittar något som passar.

Skickar din förfrågan...