Endast eget rum
Preliminärboka!
flagga: Costa Rica

Costa Rica rundresa över nyår

27/12 2020 – 7/1 2021
12 dagar i Costa Rica med Singelresor

Resebild
Följ med på denna resa till det djur- och naturrika Costa Rica. Vi börjar i huvudstaden San José för att sedan ta oss norrut till de regnskogsklädda vulkaniska bergen med djurrika täta djungler, höga vattenfall och aktiva vulkanområden. Vi besöker flera spännande platser som t.ex. hängbroarna i Arenal, Monteverde Cloud Forest och nationalparken Rincon de la Vieja. Vi letar exotiska djur i den täta regnskogen och har chans att se bland annat krokodiler, apor, sengångare och otaliga exotiska fågelarter. Resan avslutas vid Costa Ricas Stillahavskust för ledig tid vid havet.

Program dag för dag

 • Söndag 27/12

  Dag 1 Avresa från Skandinavien - San José

  Avresa från Skandinavien och ankomst samma kväll till San José. I ankomsthallen möter vår guide upp oss för vidare transfer till vårt hotell.

  Vi äter en lättare middag tillsammans innan det är dags att ta en god natts sömn.

  Vi bor på Hotel Sleep Inn San Jose eller liknande.

  Middag ingår.
 • Måndag 28/12

  Dag 2 San Jose

  Idag ska vi upptäcka Costa Ricas huvudstad San José. Vi kommer att göra en rundtur i staden, där vi får se stadens sevärdheter som bland annat Nationalmuseet från 1887 och guldmuseet med sin stora samling av pre-columbianska smycken och mynt. 

  På kvällen äter vi en gemensam middag.

  Vi bor på Hotel Sleep Inn San Jose eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Tisdag 29/12

  Dag 3 San Jose - Tortuguero

  Idag stiger vi upp tidigt och åker österut genom nationalparken Braulio Carrillo till Guapiles där vi äter vår frukost innan vår resa fortsätter mot Tortuguero. Vi åker genom bananplantagen innan vi kommer fram till en plats där vår båt väntar på oss. Vi åker med båten sista biten genom kanalerna tills vi når vår lodge för de kommande två nätterna. Efter lunch ska vi besöka byn Tortuguero.

  Vi bor på Aninga Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Onsdag 30/12

  Dag 4 Tortuguero

  Efter frukost ska vi gå en promenad på stigarna i regnskogen. Efter detta vilar vi lite på hotellet och efter lunch åker vi på en båttur genom Tortugueros kanaler. Nationalparken innehåller flera olika biotoper i form av regnskog, mangroveskog, laguner, träskmarker etc. Området är väldigt fuktigt och regnskurar kommer dagligen.

  Vi bor på Aninga Lodge eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Torsdag 31/12

  Dag 5 Tortuguero - Arenal

  Efter frukost checkar vi ut från lodgen och tar båten till vår buss som ska ta oss till Arenal. Vi passerar bananplantager innan vi kommer till de norra slätterna som når ända till Nicaragua. Slutligen når vi vår destination som är Arenal med sin aktiva vulkan med samma namn. 

  På kvällen blir det nyårsbuffé på hotellet.

  Vi bor på Hotel Montana de Fuego eller liknande.

  Frukost, lunch och middag ingår.
 • Fredag 1/1

  Dag 6 Arenal

  Vi börjar dagen med att besöka de hängande broarna i Arenal. Hängbroarna finns i en regnskog med 600 tunnland skyddad mark. Det finns en tre kilometers vandringsled som leder oss över 15 broar, sex av dem hängbroar.
  En av hängbroarna kallas "The Waterfall Bridge" och är över 60 meter hög. En annan kallas "The Tyra Bridge" och är 98 meter lång.
  Här lever över 250 arter av fåglar, en mängd olika reptiler, bland annat boaorm och pilgiftsgrodan och fantastiska däggdjur som vrålapor, spindelapor och sengångare. Har vi tur kanske vi får se någon av dem. 

  Efter detta naturäventyr beger vi oss vidare till utomhustermalbadet Ecotermales La Fortuna. Här kan vi njuta av de fyra utomhuspoolerna mitt i grönskan.   Temperaturen i poolerna varierar mellan den kallaste på 32º C och den hetaste på 40º C. Gångar med vulkanisk lera/sand knyter samman hela komplexet som förbinder pooler, omklädningsrum och restaurang. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

  Vi bor på Hotel Montana de Fuego eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Lördag 2/1

  Dag 7 Arenal - Monteverde

  Efter frukost ceckar vi ut från vårt hotell och åker mot Monteverde. På eftermiddagen besöker vi gården El Trapiche. Vi får en guidad tur på ca 2 timmar som börjar med en tur runt gården med dess olika odlingar av bananer, spannmål, macadamia, apelsiner, sockerrör och kaffe.
  Vi får även lära oss om processen kring sockerrörsodling och har också möjlighet att smaka på sockerrör. Vi får också lära oss om kaffetillverkning från böna till rostning och kakaotillverkning från frukt till choklad.

  Därefter fortsätter vi till Monteverde som ligger högt i bergskedjan Tilaran. Monteverde är en av Costa Ricas mest natursköna platser och är mest känd för sin biologiska mångfald och sina sällsynta djur, däribland den fantastiskt vackra fågeln Quetzal.

  Vi bor på Hotel Montana Monteverde eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Söndag 3/1

  Dag 8 Monteverde Cloud Forest

  I dag ska vi besöka Monteverde Cloud Forest som är en av de bästa platserna för att se den praktfulla Quetzal-fågeln. Här finns även ca 30 arter av kolibrier och mer än 100 arter av däggdjur, inklusive vrål- och kapuchinapor.
  Det finns även mängder av orkidé-arter och över 5000 arter av fjärilar.

  Vi bor på Hotel Montana Monteverde eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Måndag 4/1

  Dag 9 Monteverde - Hermosa Beach

  Efter utcheckning från hotellet beger vi oss väster ut mot kusten vid stilla havet. Nu ska vi njuta av en dag vid kusten.
  På vägen besöker vi Rincon de La Vieja nationalpark. Där gör vi en vandringstur på sluttningarna av vulkanen.
  Rincón de la Vieja är den största vulkanen i landets nordvästra region och består av ett vulkaniskt komplex. Bubblande lerpölar, miniatyrvulkaner, naturligt varma källor, skog, floder och vattenfall är bara några av de många attraktioner som du kan njuta av under ett besök i denna nationalpark. Parkens biologiska mångfald är dess främsta attraktion, eftersom den är känd för sitt överflöd av orkidéarter och en mängd olika ekosystem som inkluderar torr- och regnskog. Många fåglar och djur lever i sluttningarna av vulkanen.   
  Ta med bekväma skor och kläder som du går bra i. En regnjacka kan också vara bra att ha, något att ha på huvudet, kikare, kamera och myggspray. 

  Vi bor på Bosque Del Mar Hotel eller liknande.

  Frukost ingår.
 • Tisdag 5/1

  Dag 10 Hermosa Beach

  Fri dag att njuta av stranden och hotellets faciliteter.

  På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

  Vi bor på Bosque Del Mar Hotel eller liknande.

  Frukost och middag ingår.
 • Onsdag 6/1

  Dag 11 Hermosa Beach - San Jose - Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna det sköna strandlivet för vidare färd tillbaka till San Jose och hemresa. På vägen kommer vi att stanna för en Krokodilsafari vid stranden Guacalillos  och deltat i Tarcoles-flodens mynning. Området är omgivet av mangrove och ligger i en övergångsskog där däggdjur, fåglar och reptiler lever i överflöd. Detta är en av häckningsplatserna för röda aror och här finns stora kolonier av krokodiler - vissa mäter upp till  7 meter i längd. 
  Området är också hem för 250 arter av fåglar.
  Efter detta beger vi oss till flygplatsen för att på kvällen ta flyget hemåt.

  Frukost ingår.
 • Torsdag 7/1

  Dag 12 Hemkomst

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och fel i programmet.

Skriv ut reseinformationen Till bokningen

Om resan

Svårighetsgrad på resan (1-5): 2

2 Normal kondition. Denna resa passar dig som kan gå några kilometer i lugn takt på relativt plant underlag samt trappor.
Mer info om olika svårighetsgrader: Läs här

Preliminära flygtider (flygbolag och flygtider kan komma att ändras)

Flygbolag: KLM/Air France

Stockholm 06.30 - 08.40 Amsterdam 12.35 - 17.15 San José
Köpenhamn 09.55 - 11.25 Amsterdam 12.35 - 17.15 San José
Göteborg 06.00 - 07.35 Amsterdam 12.35 - 17.15 San José

San José 22.15 - 15.50 Paris 21.00 - 23.40 Stockholm
San José 22.15 - 15.50 Paris 21.20 - 23.20 Köpenhamn
San José 22.15 - 15.50 Paris 20.35 - 22.40 Göteborg

Ingår i priset

 • Flyg tur och retur enligt resebeskrivningen till San José.
 • Hotell enl. beskrivning eller liknande.
 • Frukost alla dagar.
 • 3 luncher.
 • 6 middagar.
 • Alla utflykter och inträden enligt programmet.
 • Engelsktalande guide/reseledare.

Ingår ej i priset

 • Flygplatsskatt i San Jose ca 29 USD (beroende på flygbolag).
 • Dricks till guider, chaufför m.m.
 • Mat som ej ingår i priset.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Rökning

I Costa Rica råder rökförbud på restauranger, offentliga byggnader, hotell samt på alla transporter. Det råder även rökförbud på offentliga platser och i nationalparkerna som vi besöker.

Pass/Visum

De flesta länder utanför Europa kräver att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet. Passet ska ha minst 2 tomma/stämpelfria sidor och inte ha några skador. För aktuella inreseregler, kontakta berörd ambassad eller konsulat.
Inget visum behövs i dagsläget till Costa Rica för Svenska medborgare.

eTA Kanada

För mellanlandningen i Kanada krävs ett inresetillstånd, eTA. Det är ett elektroniskt resedokument som beviljar resenärer på genomresa att mellanlanda i Kanada.
Ansökan för detta görs via följande sida Electronic Travel Authorization (eTA) och tar ca 15 minuter. Du behöver ditt pass med minst 6 månaders giltighet samt ett kreditkort. Kostnad ca 7 Kanadensiska dollar (ca 50 SEK). De flesta personer får sitt eTA godkänt på några minuter.

Vaccination

För rådgivning gällande vaccination inför din resa hänvisar vi till närmaste vaccinationscentral för rådgivning. Vi rekommenderar att du först läser information om aktuella vaccinationer och tips inför resan på vårdguidens hemsida då de är oberoende och inte har ett vinstsyfte. http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/. Här finns även mycket matnyttiga tips för att undvika sjukdomar och skador på resan.

Viktig information

Resegaranti

Resegaranti enligt lagen för paketresor är ställd genom Kammarkollegiet.

Betalning

Anmälningsavgiften är 2 000 kr och betalas senast 8 dagar efter att du fått din faktura.

Bankgiro till Singelresor AB: 715-5724

Slutbetalning skall ske senast 60 dagar före avresan.

Försäkringar och avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha egen reseförsäkring som ger fullgott skydd under resan.
Avbeställningsskydd rekommenderas och ordnas av resenären. Avbeställningsskydd bokas bäst som tillägg på hemförsäkringen.

Läs mer om försäkringar och avbeställningsskydd.

Resehandlingar

Resenären är skyldig att själv kontrollera att biljetter och pass stämmer och att datum på passet ej gått ut. Pass krävs alltid för resor utanför Sverige och resenären är skyldig att ha med giltigt pass på resan.

Delvis utnyttjande av arrangemang

Om resenären uteblir från transporter eller andra arrangemang som ingår i resan utgår ingen ersättning.

Reklamationer

Reklamationer ska alltid framföras på resmålet för eventuell åtgärd.

Personuppgifter

Dina personuppgifter behöver vi för att kunna boka upp färdmedel och hotell. Vi kommer dock inte att använda dina personuppgifter för marknadsföring eller lämnar de vidare till tredje part eller något liknande. Dina uppgifter används bara för att kunna genomföra resan.
Önskar du nyhetsbrev från oss sparar vi bara din e-postadress så länge du önskar nyhetsbrev från oss.

Läs våra fullständiga villkor här.

Reseinformation

Pris

 • 43 990 kr om du vill bo i eget rum

Avreseorter

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg

Resans tema

 • Storstad
 • Djur & natur
 • Rundresa
 • Sol & Bad

Snabbinformation

 • Avresa: 2020-12-27
 • Hemkomst: 2021-01-07
 • Resans längd: 12 dagar
 • Antal deltagare: 6 - 18

Kortfakta om landet vi besöker

Costa Rica

 • Kontinent: Nordamerika
 • Huvudstad: San José
 • Landsarea: 51 100 km2
 • Antal invånare: ca 4 516 000 st
 • Valutakod: CRC
Landsinformationen hämtas från GeoNames.org/
Dela på Twitter Dela på Facebook Skriv ut reseinformationen

Preliminärboka resa

På grund av osäkerheten med Coronaviruset så erbjuder vi dig nu att preliminärboka en plats på just denna resa. Det innebär att du gör en bokning och har en plats reserverad men att vi avvaktar med att fakturera dig. Hur nära resan vi behöver en slutgiltig bekräftelse skiljer sig mellan våra olika resor och utvecklingen med Coronaviruset. Anmälan är inte bindande och vi kontaktar dig innan vi fakturerar dig. Läs mer här!

Fyll i alla uppgifter noggrant och klicka sedan på "Skicka" - vänta tills du fått en bekräftelse tillbaka. Under övrigt kan du t ex ange om du har behov av specialkost eller andra önskemål.

Förnamn som i passet

Efternamn som i passet

Epostadress

Nationalitet som i passet

Läs våra fullständiga villkor här.
Läs mer här: GDPR.

Inom 48 timmar efter din preliminärbokning får du ett mail med bekräftelse från oss. Om du har några frågor hör du enklast av dig till oss via mail till: info@singelresor.org.

Skickar din preliminärbokning...